Tüp bebek 6. Gün tutma şansı

Zeyna34

Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2018
14
16
18
38
merhaba az önce haber geldi. 3 tane embriyom 5. Gününde ama yeterli gelişim sağlayamadığı için 6. Güne götürüp dondurulacakmış. Embriyoloğun tahminine göre de bunlardan biri gelebilirmiş. Nedir bu 6. Gün neden 6. Güne bırakırlar ki o kadar bekledim niye yerleştirmediler. Madem gelişmeyeceklerdi neden 3. Günde felan yerleştirmediler. Lütfen tecrübesiniz bilginiz varsa paylaşın

5 gün gelişimini tamamlayamayan embiyolari 6 güne bekletiyorlar benim de vardi. 5 günleri transfer ettirdiğini için 6 günü daha kullanmadık donduruldu ve bekliyorlar.

Açıkcası seni etkilemek istemem ama tedavin boşa gitmiş, böle tedavilerde embriyoları erkenden transfer ediolar bakıolar diger günlere gidemiosa embriyo boşa gitmesin diye hemen transfer ediolar, en fazla maksimum dışarda embriyo 5gün bekletilio, transferin olduktan sonra kaliteli varsa kalanları 5.gün donduruolar, bi dahaki tedavide 6.günü transfer olmuş oluo, bence doktorunla bu konuyu ciddi ciddi konuşmalısın , mesela bn doktoruma dedim 5.gün yapılan transferlerim tutmadı 2dir bi daha dedi daha erkn yaparız olmadı transferi dedi, yanii embriyolar iyiyse 5.güne gider iyi degilse 3ve ya 4.günü en geç transfer ederler embriyoları riske atmamak için...

Peki siz neden sormadınız, yeterli gelişim saglayamadılarsa 3.günü dondurmamışlar, bu zaten farkedilio, neden riske attınız diye bn olsm arar tartışırım, tedavi fiatları almış başını gitmiş, kolay kazanılmıo, zor ve sancılı süreçler neden insanları bu şekilde kullanıolar, biraz bilgin olmadıgını anladıkları an kullanıolar, sektör çok kötü olmuş hakkımızı savunalım, onlardan eger tutmazsa bir dahaki tedaviyi ücretsiz yada yarı fiat istedigini söle, ben de böle bişe duymadım dee eger embriyo gelemiyosa 5.güne neden erken dondurmadınız kardeşim de kvga et bak senin adına bm sinirlendim şurda yaaa

6.gün olmaz ise 7. Güne bekletiyorlar mı? İnşallah benim de yarın 6. Gününde gelişimini tamamlar ve dondururlar
sen lütfen moralini bozma önce doktoruna güven ins herşey yolunda gider. 6 gününde transfer olup tutan da çok gördüm 2 ci günü transfer olup tutan da var. bir yerde nasip kısmet ins olumlu guzel sonuçlar alirsin

canım merhaba,3.günde beni aradılar. 5 tane embriyomun 8 ila 10 hücreli olduğunu 5 ininde gelişiminin iyiye gittiğini 5.günde dondurulup dondurulmuş transfer yapılacağını söylediler. 5.gün dondurulmuş transferlerin iyi olduğunu ben de uzman görüşleri ve sizler sayesinde öğrendim ve mutlu oldum. en azından bir tanesi 5.günde gelişimini tamamlar diye düşünüyordum.Lakin bugün 5.gün aradıklarında sadece bir tanesinin 6.günde yani yarın blastosist embriyo olacağını söylediler.ondan da emin değillermiş ama. Durumum bu 3.günde 5 tane kaliteli embriyom varken yarın bir tane bile blastosist emriyom olmayabilir. Yani transfer olmadan 1. denemem boşa gitmiş olacak. dediğin gibi maddi manevi çok zor ne yapmamı önerirsin sen de durumlar nasıl?

sen lütfen moralini bozma önce doktoruna güven ins herşey yolunda gider. 6 gününde transfer olup tutan da çok gördüm 2 ci günü transfer olup tutan da var. bir yerde nasip kısmet ins olumlu guzel sonuçlar alirsin
Onunki 6.gün dondurulup 7.gün transferden söz edilio sizce bu kdr beklemeleri normalmi?

Şimdi bnm doktorumun bi sözü var hep der biz bakarız der embriyoya her gün nasıl gdio diye zaten yavaşsa hemen transfer ederiz risk almayız der tedavi boşuna gitmesin diye der hak veriorum, bnm 2tedavimdede 5.güne en iyi kalitede geldiler tutmadı negatif, herşey kısmet bu noktada snra kalan donmuşum vardı 6.gün embriyosu iyi kalitede bu 3.tedavim oldu bnda hamile kaldım ama bebegimi kaybettim, benim şuan 1tane daha 6.gün donmuşum var oda önce gelişimi geri olup snradan gelişen bakalım daha doktorla konuşmadım transfer mantıklı mı yoksa yeniden tedavimi diye....

Bak cnm bn senin tedavinde neye sinirlendim şuan tek embriyo ile belki transferin olucak ama neden diger embriyoların ziyan olduki onları erken dondursalardı, ilerleyenleride 5.güne gelenleride bekleselerdi en azından donmuşun olurdu önümüzdeki aylarda digerlerinide denerdin çnkü bu işin embriyo kaliyesiyle bi alakası yok bnce iyi kalite diyip tutmayabilio ama bazen kötü kalite dedikleri embriyo ile çogu arkadaş hamile kalmış, o yüzden artık şu noktada herşey doktorunun ellerine kalmış, doktorun anldıgım kadarıyla dışarda ne kdr uzun yaşarsa onun transferinde daha pozitif sonuç alacagı için bu kdr bekledigini düşünüorm, ama diger ziyan olanlr.... umarımmm doktorunun mantıgınile tek seferde pozitif sonuçç alırsınn bizde seninle seviniriz cnmmm....

Onunki 6.gün dondurulup 7.gün transferden söz edilio sizce bu kdr beklemeleri normalmi?
6 gün dondurulduysa çözüldüğü gün yine 6 gün olacak ve ogun transfer ederler. 6 gunden fazla bekletilmesini hiç duymadım. belki bir kac gun sonra transfer olucak birine bukadar olumsuz yaklaşmak o kişinin psikolojisini nasıl etkiler acaba?

Aynen canım 3.gün keşke transferm olsaydı en azından şansımı denerdim. Şimdi transfer olmadan 1.denemem sona erdi. Ama doktor böle uygun gördü. Güvenmekten başka çaremde yok allah herkesin yarfımcısı olsun
Olm

Hayırlısı olsun cnm bu yola çıktın bn sni etkilemek istemem ama hakkınında peşinde ol bil herşeyi diye sana bu kdr açık oldm, güsel haberlerle gel rabbim ol dedikten snra bu işi oldu bil...

Bizim embriyolarimizn gelisimi cok guzel degildi oyuzden 3. Gunde hemen donduruldu benim vucudum su topladigi icin vucudumu dinlendirmemiz gerekiyordu oyuzden transferim olmadi iki iki donduruluyor embriyolar yani biz o sekilde istemistik ama tek transfer yapilmasi lazimdi ikiz gebeligi servikal yetmezlikten dolayi vucut tasiyamiyor 3. Gun dondurulmus tek embriyom transfer edildi doktorumuz iki iki donduruldugu icin diger embriyoda cozulmus oldu 5. Gune cikacakmi bir deneyelim eger 5. Gunu gorurse tekrar donduralim dedi ve 5. Gune gelmedi iyiki riske atip bekletmemisiz ve 3. Gunde dondurmusuz embriyolari bunlari size doktorunuzun soylemesi lazimdi embriyonun gidisati belli oluyor zaten 3. Gunde yavasliyorsa hemen transfer yapilmaliydi hic olmazsa sansinizi denerdiniz ben 6. Gune kadar bekletilen embriyo hic duymamistim belki vardir hakkinizda hayirlisi olsun ama merkezinizde bir sıkıntı var gibi geldi bana...

Canım korkma benim 5. Gün umut kesilen embriyom 6. Gün diğerlerinden de kaliteli hale geldi 5aa olarak donduruldu umudunu yitirme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…