Tüp bebek anneleri progestan kullanımınız nasıl?

First234

Bir yer bulalım dünyadan uzak🧚‍♀️
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2018
430
219
53
Tüp bebek anneleri progestan kullanımınız günde kaç kere kaç adet. Ben doktor değişikliği yaptım sabah 2 akşam 2 olmak üzere 4 kere kullanıyorum. Ama yeni doktorum 20.hafataya kadar kullanacaksın dedi. Fakat miktarı hakkında bişey demedi. Siz Ne zamana kadar kullandınız progestanı azaltarak mı bıraktınız yoksa birden mi kesti doktorunuz.

Tüp bebek dr uma 8.haftadan sonra gidemedim. Yeni dr um şöyle ayarladı
10.haftaya kadar ünde 3 defa 2 şer devam
12.haftaya kadar günde 3 defa 1 er indi
12 den sonra günde 2 defa 1 er devam ediyor. Ne zaman bitecek bilmiyorum
Ben fitil onlara alıyorum. Siz hap olarak mı kullanıyorsunuz

Bende fitil olarak alıyorum. Çok güzel açıklamış doktorunuz. Bende bi sonraki gittiğimde sorucam tekrar. Bana sadece 20.haftaya kadar devam dedi. Çok teşekür ederim cevabınız için
Peki sizde kanama oldu mu hiç

Dr um açıklamadı ben geldiğim süreci anlattım. 2 haftada bir kontrole gittim. Ultrason görüntülerine göre kendisi karar verdi. İleride ne kadar nasıl kullanılacağımı sormamıştım

5.haftada aktif kanamam oldu, kese etrafında 1 kanama alanım vardı 2 hafta sonra 4 tane kanama alanım oldu. 2 hafta sonra kanama alanı 1 e düştü. 12+3 te minicikti. Şimdi 14 hafta oldu şükür kanama alanı yok.

12.haftaya kadar hep dinlendim. Ev işi hiç yapmadım. İlaçları düzenli kullandım. Düzenli beslendim. İlk 8 hafta çok su içtim. Stres yapacak herşeyden uzakta kaldım. Eşim yardımcı oldu.
12 hafta boyunca kullandıpım ilaçlar
Ekoprin,
progestan fitil
Günde 2 defa prolutex iğne
Günde 3 Estrofem
Kaçıncı haftadasın

Banada eşim ve annem yardımcı oluyorlar. Benim mide bulantım çok o yüzden çok beslenemiyorum. Ama suyu bende çok içiyorum.
Şuan 9+4üm 10.haftanın içindeyim
Benim 8.haftada estrofemi ve oksapar iğneyi kestirdi doktorum
Şuan günde 4 kez sabah 2 akşam 2 progestan kullanıyorum.
3 günde bi prolutex iğne kullanıyorum bide vitaminim var onlara devam.
Bide 7.haftanın sonlarında kahverengili lekelenmelerim geçti çok şükür

Transferim bu ay günlük 50 mg igne 2×1 şeklinde olcakmis

O kadar zor bir süreç ki, yaşamayan bilmez. Senin adına çok sevindim. Rabbim olmayan, isteyen, annelik yapabilecek herkese bu duyguyu tattırsın inşallah. Bundan sonrası sabır. 2 hafta sonra ense burun ve ikili test kontrolün var, sonra risk daha az olacak inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…