Tüp bebek asamalari

Adetle birlikte başlıyor. 10_12 gün kadar göbekten iğne. Doktorun belirlediği aralıklarla yumurta takibi. Yumurtalar sanırım 18mm. e ulaştığında çatlama iğnesi. Sonra yumurta toplama. Aynı gün 3-5 gün cinsel perhizli eşinden sperm alınacak. Sonra laboratuvar ortamında embriyolar oluşturuluyor. Taze transfer se eğer 3-5 gün sonra transfer olacak değilse doldurulup uygun zamanda... transferden yaklaşık 2 hafta sonra kan testi. Hayırlısıyla olsun inşallah

Tşk ederim inşallah tedavi olumlu olur ve bebeğime kavusurum isteyen herkese nasip etsin rabbim

Mrh Arkadaslar bana destek olurmusunuz lutfen tüp bebek tedavisine başlıyorum nasıl aşamalardan geçiliyor nerele dikkat etmeliyim
Merhaba canım bende transver için gün bekliyorum inşallah hayırlı haberler aliriz. On görüşmeden sonra adetinin 2 yada 3 günü ultrasonla muayne oluyorsun göbekten Gürman gereken iğneler var birisi yumurtaların gelişmesi için 8 tane veriliyor sanırım ultrason muayenesi oluyorsun aralarda doktor gelistiyse hepsini kullanmiyor. O 8 iğneyle beraber yumurtaların doktor kontrolünde çatlaması için 4 iğne daha var yani kendi kendine catlamasini engelliyor. Son muaynende verilir bir iğne daha koldan o da yumurtaların çatlaması icin.her doktor uyarıyor mu bilmiyorum ama çatlatma iğnesi 36 saat önce falan koldan vuruluyor sonra yumurta toplama işlemi yapılması lazım ve bu isleme kadar 4 5 gün cinsel perhiz var bunun öncesinde ki iliskinde de dışa boşalma olması gerekiyor. Sonra yumurta toplama işlemi narkozla yapılıyor ağrı hissetmiyorsun iki gün kadar adet ağrısı gibi bir ağrı oluyor işlemden bir gün sonra sana ne kadar yumurta toplanmış bilgi verilir. Bir de işlemden hemen sonra iglener var 20 adet haplar falan ben buraya kadar yaşadım henüz yardımcı olmuşum dur umarım

Tşk ederim evet
Tşk ederim evet birazda olsa artık neler yaşayacağımı biliyorum inşallah sizin transferde sorunsuz geçer ve sonuç olumlu olur bebegimizide kucağımıza almayı nasip etsin rabbim

incir kürüne hergun devam ettim yaklasık 1 yıl aralıksız .normalde 21 günlük bir kür.prolaktini biraz yükseltiyor ama benim en fazla 17 oldu. Çok sorun yaratmadı yani. AMH değerini yükseltti.Ilk amh değerim 0.33 tü 2 ay yoğun kullandım. 0.97 çıktı. Sonra kadın doğumcu bir arkadaşımız dhea kullan incirı bırak dedi. 6 ay bıraktım tekrar ölçüm yaptırdım. 0.22 ye düşmüş çok üzülmüştüm. Sonra tekrar incir kürüne başladım 0.44 sonrasında 0.53 çıktı. Testere dişli aslan pençesi, civan perçemi, sarı kantoron 3ünu 8 dk kaynatıp hergun içtim. Aynı şekilde geceleri yatmadan önce melisa karabaş içtim. Sadece Ignelere başladığım zaman biraktim incir kurunu ve diğer bitki çaylarını. Bide son 2 ay nar suyu da içmeye başladım. Nar suyu endometrium u kalinlastiriyor. Normalde adetin ilk gunu en fazla 2-3 yumurta görunuyordu.ilk denememizde tek yumurta gelişti onada kalitesiz dediler.sonrakileri başka bir merkezde devam ettik.ikincide 2 embriyo elde ettik. Geçen ay 4 yumurta oluştu.ignelere başladık 10 10 11 16 mm den sonra baskın folikül oluştu diğerlerinin büyümesini engelledi. Üç yumurta aynı boyutta kaldı bitanesi büyümeye devam etti . Yumurta toplama işlemi yapılmadı.igneler 5gun fsh son 4 gün fsh lh yaptık. Sanirim sadece fsh olunca hepsi birden büyümeye devam etmedi.yanit vermedi. Bu ay 6 yumurta oluştu.adetin ilk günü merional fostimon başladık. 6 yumurta büyüdü. Birtanesi önden çatlamış 5 yumurta toplandi. 4 tane embriyo elde ettik. 6 yumurta oluşunca çok sevindik.yasim 41 oldu. Artık en fazla 2 3 yumurta olur diye bekliyorduk. Bu ay yüklem e işlemine başliycaz inşallah olumlu olur. Bu arada aldığım takviyeler; folic trio günde 3 adet,omega3 koenzim Q10 günde 1, curcumin günde 1,melatonin tb günde 1, soğuk sıkım 1 tatlı kaşığı kara üzüm çekirdeği yağı keçiboynuzu çörek otu . Bu takviyelere ara vermeden devam ettim ve doku onarıcı yani antioksidan.kür ve takviyeleri tavsiye ederim bende işe yaradı.stresten kesinlikle uzak durun.
adet öncesi progestan ve estrofem kullandım. acaba yumurta sayısını artırmış olabilirmi .adetin 1. günü lh fsh kombinasyonu ile başladım. lh a daha iyi yanıt veriyor bende. sonuç olarak yumurta sayımda artış oldu ve kaliteli yumurta ve embriyolar oluştu. bu arada sigarada kullanıyorum bir türlü bırakamıyorum.

İnşallah bir mucize olur ve anne olmakla taçlanırız Ben aşılama oldum ama tüp bebek hakkında da bilgi sahibi olayim dedim . Takipteyim.İnşallah olumlu sonuçlar alırsınız

Mrh bende şuan soğan kürünü denedim tahlil sonuclarim ne çıkacak bakacaz benimde amh 0.45 FSH 20 çıkıyor bir taraftan bitkileri kullanmaya başladım ama aslanpençesi bana yan etki yaptı bilinçli kullanmak gerekiyor sizde uzun bir surecten geçmişiniz Allah yardımcınız olsun umarım bunca emiginizin karşılığı bebeğinizi kucağınıza almak nasip eder rabbim tşk ederim

İnşallah bir mucize olur ve anne olmakla taçlanırız Ben aşılama oldum ama tüp bebek hakkında da bilgi sahibi olayim dedim . Takipteyim.İnşallah olumlu sonuçlar alırsınız
Mrh inşallah isteyen herkese anne olmayı nasip eder rabbim sizinde tüp bebeğe gerek kalmadan asilamaniz olumlu olur güzel haberlerini bekliyoruz

Merhaba öncelikle hayırlı olsun ben de transfer için bekliyorum benim 9 yumurtadan 6 sı işlem için uygun dediler 4 ü döllenmiş yarın yine haber verilecekmiş yine sizin kaç döllenmiş yumurtanız var transfer benim Cumartesi ya da Pazartesi sanırım

18 yumurta toplandı 8 i dollendi 1 transfer yaptık 7 tane dondurduk 30 Aralık'ta tahlil günüm inşallah iyi sonuçlar aliriz

18 Aralık ta oldu ama 12 gün nasıl beklerim bilemiyorum
Benim transferim de yarın çalışıyor musunuz transferden sonra işinize devam ettiniz mi?dinlenme önerilmiyor ama ben yine de pazartesi için rapor alayım diyorum öğretmenim çocuklar vs çarpar eder diye açıkçası endişeleniyorum

Benim işin ağardı ben işi bıraktım 10 güne kadar rapor yazıyorlar zaten şuan evdeyim sonuca göre iş bakicam siz yine de yormamaya çalışın kendinizi hem maddi hem manevi açıdan zor bir süreç emekleriniz boşa gitmesin

Hareket etkilemiyor. Nasibinizde varsa olur. Inşallah iyi haberlerinizi duyarız. Zihninizi başka şeylerle meşgul edin. Stres yapmamaya çalışın. Mutlu olmaya pozitif olmaya calisin. Tutucak mi tutmuycak mi diye düşünmeyin. Birde muhakkak nar suyu (gunluk 150-200 ml) tüketin.3 ay devam edin. Bebeğin tutunmasını kolaylaştırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…