Kızlar okuyorum hepimizin derdi de ortak hisleri de korkuları da. Şu hiç anne olamayacak mıyım korkusunu bi bende sanırdım. Şimdi sizde okuyunca şaşırdım. Şu mübarek gün de Allah yardımcımız olsun. Dünyanın en zor durumlarından biri bence sanki ölüm döşeğinde çocuğunun başını beklemek gibi çok can yakan bir his. Ben de aynen sizin gibi bazen çok korkuyorum bazen çok umutlu oluyorum. Aslında bu konuda kendimi herkesten soyutladım kimseyle konuşmuyorum, eşimle bile konuşmuyoruz evin içinde bu mevzuları ama kaçmak mümkün değil insanlardan. İşyerine yeni bir kadın gelmişti daha adını bilmiyorum bi kaç gün olmuş, bir gün yanıma geldi senin çocuğun olmuyormuş evlatlık al bari ama kız al erkek alma erkekler büyüyünce anasını babasını öldürüyor dedi. Hayatımın şokunu yaşadım. Cehalete, cesarete, hadsizliğe bakar mısınız? İşyerinde nifak yuvası bir oda vardır, gittim orayı dağıttım, herkes kendi derdine baksın, bi daha benim dedikodumu yapanın Allah belasını versin diye. Sonra döndüm sinirden odamda ağlıyorum, odadaki güya en yakın arkadaşım ağza alınmayacak sözler söyledi, her zaman işyerinde herkes ağzıma bakar, bana sormadan tuvalete gidemezler, bir kere ağladım diye, zayıf karakterli olmakla suçlandım. İnanamadım duyduklarıma. Bana bunu söyleyen kız ben olmasam beş dakika çalışamaz orda, geldiğinden beri sırtını bana dayıyor. Baktım insanların bana olan kıskançlıkları zirveymiş meğer, ben üzgün olunca tatmin olmuşlar. O gün işte kendime acımayı bıraktım, çünkü ben ne kadar belli etmediğimi sansam da ben ne hissedersem insanlar da onu alıyor bizden. O günden sonra eski güçlü karakterime dönüş yaptım, bi silkelendim kendime geldim, gittim bahçeciye başvurdum hemen, doktorum şu meşhur Cem hoca. Bıraktım endişe etmeyi o düşünsün şimdi nasıl pozitif sonuç alacak. Ben inanıyorum hepimiz anne olucaz ama olmazsa da bu Allahtan gelen bişey. Biz anne olmaktan ibaret değiliz, bu bizi eksik yapmaz, ama artık bunları hiç düşünmüyorum. Biz elimizden geleni yapıyoruz, çocuklarımıza kavuşucaz. Allah böyle bir emeği bu kadar duayı karşılıksız bırakmaz.