Tüp bebek embriyo sayısı

zumre0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2025
6
0
1
28
merhaba hanımlar,
Tüp bebek sürecindeyim ve biraz kafam karıştı, tecrübesi olanlardan fikir almak istiyorum.
Bende 20 yumurta toplandı ve çok ciddi Ağrılarını da çektim . Bunlardan 6 tanesi embriyo oldu diye bilgi verilmişti. Embriyoların dondurulması bekleniyordu ama bugün aradıklarında sadece 1 tanesinin gelişimine devam ettiği söylendi.
6 embriyodan 1 tanesinin kalması sizce normal mi?
Benim için ilk deneyim olduğu için moralim biraz bozuldu, bu durumla karşılaşan oldu mu?

Her türlü yorumunuza çok ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim.

Şöyle oluyor canım 20 yumurta toplanıyor ama hepsi dolu çıkmayabiliyor. 6 tane döllenenlerde yüzde 25 oranında embriyo oluştuğunda başarılı olarak değerlendiriliyormuş. Laboratuvarında büyük bir etkisi var tabi

Teşekkür ederim yanıtın için canım. Bugün benim de 5. günümdü ve sadece 1 embriyonun gelişip dondurulduğunu söylediler. Acaba bir ihtimal de olsa diğer embriyolar 5. günden sonra toparlayıp devam edebilir mi? Bu konuda bir bilgin var mı?

Bazı embriyoları 6.güne kadar kontrol ediyorlar benim 2 embriyom 6.gün donduruldu herhangi birşey dediler mi gelişimi yavaş ama devam ediyor izliyoruz gibi. Bana o şekilde söylenmişti

Bazı embriyoları 6.güne kadar kontrol ediyorlar benim 2 embriyom 6.gün donduruldu herhangi birşey dediler mi gelişimi yavaş ama devam ediyor izliyoruz gibi. Bana o şekilde söylenmişti
Yanıt için teşekkür ederim. Bana öyle bir bilgi verilmedi. Söylenen tek şey, bir embriyonun gelişip dondurulduğu, diğerlerinin ise gözlenmeye devam edileceğiydi. Gelişim hızı ve durumu hakkında başka bir detay verilmedi

Devam ediyoruz dendiyse umut vardır o yüzden bekliyorlar. Eşinizde spermle ilgili bir durum var mı? Bizim morfoloji ve hız sorunu vardı. 3.günden 5e giderken baya azaldı embriyolar

Devam ediyoruz dendiyse umut vardır o yüzden bekliyorlar. Eşinizde spermle ilgili bir durum var mı? Bizim morfoloji ve hız sorunu vardı. 3.günden 5e giderken baya azaldı embriyolar
Teşekkür ederim, anladım Eşime yapılan testlerde herhangi bir sorun çıkmadı, her şey normaldi

6. Güne bekletiyorlar daha sonra donduruyorlar başka da bekleme yok. Zaten 3. Gün 5. Gün bir de 6. Gün embriyosu oluyor

Şimdi toplanan her yumurta içi dolu olmayabiliyor toplandıktan sonra döllenme işlemine tepki veriyor mu ilk gün önemli olan bu tepki verdikten sonra da üçüncü dördüncü ve beşinci günü mutlaka takip ediyorlar ki sana da bilgi veriyorlar önemli olan beşinci gün bazen geriden gelenler olabiliyor altıncı güne kadar da bekletiyorlar umutsuzluğa kapılma çünkü altıncı güne kadar kalması kötü değil hala embriyoların hayatta ve bir çabası var yumurta adetim bu kadar fazlaysa zaten yaşın da gençtir normal şartlarda ileri yaşlardaki insanlarda genellikle rezerv düşüklüğü oluyor ve çok az yumurta çıkıyor yaşını boyunu kilonu söylersen ve pcos var mı onu da belirtirsen sana daha iyi yardımcı olabiliriz çünkü burada her bilgi çok kıymetli

Benim de on küsür yumurtamdan sadece bir tanesi dolu çıktı, böyle şeyler olabiliyor maalesef

Bu durumda sadece 1 embriyo kalmamış, 1 tanesi dondurulmuş diğerlerinin gelişimi halen devam ediyor ve gözlem altında demek oluyor, bazı embriyolar yavaş gelişiyor ve 6. günde tamamlanıyor süreç.
Ayrıca evet 20 yumurtadan sadece 1 tane kalması da normal 10 tane kalması da normal hiç kalmaması da normal. Sayıya takılmayın sakin kalın stres yapmayın sabırla bekleyin.

Kızlar bizde de 20 yumurta toplandı 18 tanesi döllendi ama 5. Güne 2 tanesi gidebildi daha sonra biri daha gelişti 6. Gün donduruldu yani 20 den elde kaldı 3. Doktorum döllenmenin ilk 2 günü yumurta kaynaklıdır artık 3. Gün sperm dna sını embriyoya işlemeye başlar demişti. Bizim de sperm problemimiz vardı gerçekten 2. Gün 18 devam ederken 3. Günden sonra 3 e düştü.

Teşekkür ederim anlattıklarınız için. 28 yaşındayım ve çikolata kistim olduğu için tüp bebek sürecine girdik. Başta 6 embriyodan sadece birinin kalabileceği bilgisi verilmediği için biraz şaşırdım. Ayrıca yumurta toplama sürecinden itibaren çok ağrı çektim; bu yüzden ‘sadece bir tane kaldı’ denince moralim biraz bozuldu

Benimde yaşım 28 benimde çikolata kistim var canım o yüzden olmuyor inşallah bizimde cocuklarımız olucak

Arkadaşlar 28 yaşındasınız üzülmeyin tedaviye yanıt verecek en güzel yaşlardasınız 35’ten sonra daha sıkıntılı oluyor inanın yapacağınız en güzel şey yumurta kalitesini arttırmak için neler yapacağınızdır yapay zeka üzerinden araştırın gerçekten çok güzel bilgiler veriyor fazla kilosu olan arkadaşlar fazla kilosunu versin kilo gerçekten bu konuda çok etkili ağır sporlar yapmayın ağır sporlar da yumurta kalitesini düşürüyor ama mutlaka egzersiz hayatınızda olsun dengeli beslenin ve takviye gerçekten bu konuda çok kıymetli takviyelerinizi alın zaten ne kullanırsanız kullanın 90 gün sonra yumurtalıkları etki ediyor erkeklerde de 72 gün sonra etki ediyor bunu bilin yola böyle çıkın yasınız daha çok genç ameliyat olsanız bile çok hızlı iyileşir ve tekrar yola devam edersiniz ama yaş belli bir kademeden sonra olunca zaman çok daha kıymetli o yüzden bu konuda bir artıız var bunu bilin

Benimde 20 adet toplandı, 10 tanesi kalitesiz çıktı 6 tanesi döllendi ve embryo oldu fakat 5. Güne kadar her aradıklarında bölünmelerinden hücre sayılarından bahsettiler.. Mesela 3. Günde 6 embryonun 1 tanesi 12 hücreli geri kalanı 8 hücreliydi ve arayan embryolog 8 ve üzeri olmasını isteriz hepsinin kalitesi 5AA diye anlatmıştı. Belki hücre sayıları istedikleri gibi bölünmemiş olabilir.

Oluyor öyle malesef. İki ayrı opudan total 18 yumurta toplandı, 5 embriyo kaldı dondurulacak. Sadece ikisi pgt den sağlıklı geldi biri de oğlumdu.
Sansınız bol olsun

Merhaba benim de 15 yumurta toplandı. 10 tanesi döllendi. 10 tanesi de 4. güne geldi. 3 tanesi 5. güne geldi. 3 nü de pgt testine gönderdim kromozom kontrolü için. Bugün 3 de bozuk geldine yapıcam bilmiyorum.farklı bir kurumu geçicem. Başına böyle gelip sonradan kurum değiştirince sağlıklı transfer edilebilir embriyosu olan var mı? Çok üzgünüm

Merhaba,
Sperm seçim yöntemleri kullanıldı mı?

Merhaba 3.günden 5.e giderken olan bu durum için mi sperm sebepli dendi sizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…