• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek embriyo sayısı

Pcos hastasiysaniz yumurta sayısı fazla ama döllenen veya işlem gören yumurta sayısı az oluyor. Yani bir çoğu boş çıkabiliyor yumurtaların. Ama doktorlar bunu pek onemsemiyor. Onlara göre ne kadar çok yumurta o kadar yüksek başarı orani. Aslında çok yanlis. Mesela benim doktorun bir hastasinda 40 yumurta toplamis 6 yumurta döllenmiş. Onların kaçı 5. Günü buldu belirsiz. Onun yerine 10 yumurta çıksın ama 9 tanesi 5. Güne gitsin. Başarı oranı böyle hesaplanmali. Pcosta yumurtalıkta çok fazla yumurta oluyor ve beslenme/ gelişme alanı dar geliyormus. Buda kaliteye etki ediyor.
Bir diğer etken de tüp Bebek sürecinde kullanila gonalf benzeri yumurta geliştiriciler. Eğer çok yüksek dozajda kullanırsan kalitesizliğe sebep oluyor. Hatta opu sonrası ohss sorunu ile karşılaşılabiliyor.
Başka bir etken de sperm kalitesi. Spermlerin embriyoyu 5. Güne tasiyabilmesinde büyük rolü olduğu söyleniyor.
Aklıma gelen diğer bir etken de pcos olanlarda tüp bebek öncesi gıda takviyeleri vb. İnositol fln kullanılıyor fazla kilo varsa veriliyor, beslenme insülin direnci fln bunlara önem verip normal sürece çekip daha sonra tüp bebeğe başlanıyor. Başka aklıma gelen bir etken gelmedi. Eksiklerimi bacilar tamalasin ;)
Sperm dna hasarı bakılsın

Biruni’de Murat Arslan’a gidiyordum. Yaşım 37. İlk deneme olduğu için “PGT gerek yok” dediler ama ben yıllar önce bir arkadaşımdan bu testi duymuştum, o yüzden yine de yaptırmak istedim.
4. güne 10 embriyo, 5. güne 3 embriyo ulaştı ve kalite olarak iyilerdi. Ama PGT sonucunda hepsi sağlıksız çıktı. Yani 5. güne gelmiş olmaları yetmiyor; asıl önemli olan kromozom olarak sağlıklı olup olmadıkları. Sonuç olarak elimde hiç sağlıklı embriyo kalmadı.

Sonrasında biraz araştırınca laboratuvar ve tekniklerin ne kadar önemli olduğunu anladım. Bu yüzden ikinci denemeyi asla aynı yerde yapmam dedim. Şişli Memorial ile görüştüm, benden kan aldılar, trombofili genetik paneli testi yapılacakmış.

PGT yaptırıp yaptırmamak tabii ki sizin kararınız ama ben göndermeseydim o üç bozuk embriyo kalitesi iyi diye transfer edilecekti. Ya hasta bir bebek riski olacaktı ya da düşük yaşayacaktım. Bu nedenle Biruni’ye güvenim tamamen bitti. Keşke en başta daha detaylı araştırıp öyle gitseydim.

Sizin yaşınız kaç? Siz nerede tedavi oluyorsunuz?
Ben de Kayseri memorial'da devam ediyorum, yaşım 38, martta 39 olacağım , genetiğe gidecek benimkiler se ama ilk hedef şu an 5. Güne gitmeleri olduğu için öyle dedim, biz eşimle olmazsa zorlamayqcağız diye karar aldık o yüzden bu tek şqnsımız tekrar bu sürece girmeyeceğiz, biyolıgla

Ben de Kayseri memorial'da devam ediyorum, yaşım 38, martta 39 olacağım , genetiğe gidecek benimkiler se ama ilk hedef şu an 5. Güne gitmeleri olduğu için öyle dedim, biz eşimle olmazsa zorlamayqcağız diye karar aldık o yüzden bu tek şqnsımız tekrar bu sürece girmeyeceğiz, biyolıgla
Anladım. Neden tek şansınız diye düşünüyorsunuz? Yaşınız daha genç. İnşallah 5.güne gider ve pgt testinden de sağlıklı gelir🤲🏽😍

Anladım. Neden tek şansınız diye düşünüyorsunuz? Yaşınız daha genç. İnşallah 5.güne gider ve pgt testinden de sağlıklı gelir🤲🏽😍
Tek şansım çünkü bir kez denemeye karar verdik tüp bebek, olmazsa yapmayacağız tekrqr yaş da pek genç değil valla eşimde morfolıji 2 ve bir tık yavaş, doğal da olmuyor

Tek şansım çünkü bir kez denemeye karar verdik tüp bebek, olmazsa yapmayacağız tekrqr yaş da pek genç değil valla eşimde morfolıji 2 ve bir tık yavaş, doğal da olmuyor
Anladım tabi sizin kararınız saygı duyuyorum ama ilk denemede pozitifi gören sayısı oldukça azdır diye düşünüyorum ve bu tedavi zaten doğal yolla neden olmuyor onun araştırılması gibi geliyor bana😊

Anladım tabi sizin kararınız saygı duyuyorum ama ilk denemede pozitifi gören sayısı oldukça azdır diye düşünüyorum ve bu tedavi zaten doğal yolla neden olmuyor onun araştırılması gibi geliyor bana😊
Tek seferde olan çok duyduk, benim yaş faktörü sorun , eşimin de sperm birazcık yavaş ama sayısı iyiydi tüp bebekle hıza gerek kalmadı zaten döllendi 2 tane haber bekliyorum bugün 4. Günde embriyolar, amh düşük yumurtam az benim yani trdavisi de yok, ben sürekli bu eziyeti çekemem zoe gerçekten iğne haftası stresli geçti ve maliyetli de, olmazsa nasip değil diyip geçeceğim.olmayana 10 kere de yapsan olmuyor, birini duydum 8 denemişler ikisinin de testleri normal, olmayınca olmuyor zaten.

Tek seferde olan çok duyduk, benim yaş faktörü sorun , eşimin de sperm birazcık yavaş ama sayısı iyiydi tüp bebekle hıza gerek kalmadı zaten döllendi 2 tane haber bekliyorum bugün 4. Günde embriyolar, amh düşük yumurtam az benim yani trdavisi de yok, ben sürekli bu eziyeti çekemem zoe gerçekten iğne haftası stresli geçti ve maliyetli de, olmazsa nasip değil diyip geçeceğim.olmayana 10 kere de yapsan olmuyor, birini duydum 8 denemişler ikisinin de testleri normal, olmayınca olmuyor zaten.
Anladım herşey gönlünüzce olur inşallah 🤲🏽

Back
X