tüp bebek fiyatlarının düşmesi konusunda birşeyler yapalım

kızlar bence biraz merkeze görede değişiyor fiyatlar.ben geçen sene araştırdığımda 8000 olanda vardı 4000 olanda vardı.bazıları aşırı fiyatı uçuruyor.sonuçta kuş kondurmuyorlar.merkezlerin geneli aynı.benim beğendiğimi o beğenmiyor onun beğendiğini ben.göreceli yani..bazıları kampanya yapıyor.takip etmek lazım yinede.

bence e kızlar başbakana yada devletten birilerine ulaşalım nede olsa tayyip amcam 3 çocuk yapın diyo eee tüpbebektede zaten ikiz veya üçüz garanti yardım etsinde birden doğuralım dimi devlete asker lazım şaka biyanada gercekten ulasabilr sesimizi duyurabilirmiyiz benim üç başarısız tüpbebek denemm var 4cüyü düşünüyüm ama seneye oda ölmezsem seneye çünkü fena borclandım evlendiğimden beri hastanelerdeyim daha üçbuçuk senedr evliyim busene madi manevi rahatlamm lazm tayyyiiiiiiib amca duy sesimiziiiiiiiiiiiboshayallersmile

:ecrin_bebek:
bence e kızlar başbakana yada devletten birilerine ulaşalım nede olsa tayyip amcam 3 çocuk yapın diyo eee tüpbebektede zaten ikiz veya üçüz garanti yardım etsinde birden doğuralım dimi devlete asker lazım şaka biyanada gercekten ulasabilr sesimizi duyurabilirmiyiz benim üç başarısız tüpbebek denemm var 4cüyü düşünüyüm ama seneye oda ölmezsem seneye çünkü fena borclandım evlendiğimden beri hastanelerdeyim daha üçbuçuk senedr evliyim busene madi manevi rahatlamm lazm tayyyiiiiiiib amca duy sesimiziiiiiiiiiiiboshayallersmile

bencedeeeeeee bu kadar zor olmamalı tüp bebek raporu sonuçta kimse keyfi almıyo yok 3 yıllık evli olcakmış yok o yok bu sonuçta devlet nerelere e paralar ödüyo :ecrin_bebek:

sewal zeynep e yürekten katılıyorum.bu ülkede bizim gibi sağlık sorunları olanların devlet tarafından görmezden gelindiğine inanıyorum.merkezler bence denetlenmeli.benim 3 denemem var.transfer sonrası bir tel.bile açmıyorlar öldükmü kaldıkmı açsalarda malesef şansınız yok muş diyorlar.bunun bir bedeli olmalı.o kadar parayı veriyoruz neden olmadıgı konusunda net bir cevap alamıyoruz.psikolojimizi sorma zaten.insan 4 denemede kaşarlanıyor.üzülmem bile boyut değiştirdi.ilk zamanlar hayat bitsin derdim şimdi olmıycagını biliyorum ama anlamadığım bir şekilde denemeye devam ediyorum.bu ne biçim kısır döngü..........

bu konuda hepinizle aynı şeyleri düşünüyorum.............. sağlık bakanlığına toplu mail yada şikayet gönderebiliriz aynı anda birçok kişiden tepki alırlarsa belki harekete geçebilirler........... bunun için de bir hafta belirlenip herkes aynı hafta içinde başvuru yapsın.......... orda gerçek kimliğin sorulduğu için aynı kişiden geliyor diye düşünmezler.......... ne dersiniz

simge sana katılıyorum canım
evet öncelikle sesimizi herkezin duyması lazım yani arkadaşlar ulaşabildiğiniz kadar arkadaşınıza ulaşın 1 şubat pazartesi bence iyi bir tarih o güne kadar herkeze haber verelim ve aynı gün mail atalım bu arada mail atabileceğimiz bir adres belirleyelim ki herkez aynı yere atsın olurmu başka bir öneriniz varsa bildirin

Çok doğru söylüyorsun arkadaşım üç değil biz bir tanesine de razıyız...Ama Tayyip amcamız 3 tane yapın diyor, hiçbir destek vermiyor...Rapor herkese uygun bir çözüm değil yaş, evlilik süresi vs...En azından 1-2 denemeyi devlet karşılamalı tamamen..O zaman herkes tüp bebek yapmak ister denirse de şöyle bir çözüm de getirilebilir 1-2 defa denemiş ama sonuç alamamış kişilerin tedavisi devlet tarafından karşılanabilir..Ya da en azından ilaçlar karşılansın raporsuz bir şeklide SGK dan...Bir sürü çare bulabilirler isterlerse...Ya da rapor için evlilik süresi ile yaş şartlarını kaldırsınlar...

Bence bu konuda en iyi fikir toplu olarak Başbakanlığa, Sağlık Bakanlığı'na hatta Cumhurbaşkanlığı'na başvurmaktır...Mail gönderilebilir ama toplu dilekçe veya imza toplamak daha etkili olur gibi geliyor bana...İmzalar toplandıktan sonra içimizden bir grup bunları bizzat ilgili yerlere ulaştırabilir bile....

bu konuda hepinizle aynı şeyleri düşünüyorum.............. sağlık bakanlığına toplu mail yada şikayet gönderebiliriz aynı anda birçok kişiden tepki alırlarsa belki harekete geçebilirler........... bunun için de bir hafta belirlenip herkes aynı hafta içinde başvuru yapsın.......... orda gerçek kimliğin sorulduğu için aynı kişiden geliyor diye düşünmezler.......... ne dersiniz

sana katılıyorum arkadaşım
ne bu ya atla deve sanki malzeme zaten bizden ne bu para anlamıyorumm :)))
3 aşılama ve 2 micro artık gücüm kalmadı benimde ne zor işler yaa

kesinlikle fiyat düşmeli yazık ya gerçekten yazık.ilaçlar zaten bir dünya para.resmen soyuyorlar insanı....

arkadaşlar merhaba ;

ben başka bir topicteydim ama abone olmadığım içinmi topic mi kapatıldı bilmiyorum o topicteki kızlara ulaşamıyorum. bahsettiğim topicte bir liste yapılmıştı va başbakanlığa ve cumhur başkanlığı mail adreslerine mail ombardımanı yapılacaktı . herkes hikayesini özetle anlatacak ve fitatların düşmesini devlet desteğinin ilk denemede dahil olmasını 3 yıl evlilik şartının kalkmasını isteyecekti. sonra topicde bir problem oldu ve herkes birysel göndermeye başladı. bende öyle yaptım ve geri dönüşümü aldım. bu bile bir başlangıç diyorum ve sizinle attığım maili ; aldığım cevabı paylaşıyorum...
sevgiler...

BıMER'DEN YANITRE: BILGI VE ILGILERINIZE SUNARIM‏
Kimden: Halkla ılişkiler Daire Başkanlığı (bimer1@basbakanlik.gov.tr)
Bu göndereni tanımıyor olabilirsiniz.Güvenli olarak işaretle|Gereksiz olarak işaretle
Gönderme tarihi: 16 Şubat 2010 Salı 12:03:57
Kime: deryakurtjeo@hotmail.com
2 ek | Tüm ekleri karşıdan yükle (13,3 KB)
image002.jpg (3,9 KB), image001.png (9,5 KB)

T.C.

BAŞBAKANLIK
Halkla ılişkiler Daire Başkanlığı

(Başbakanlık ıletişim Merkezi)

Sayın Başvuru Sahibi,

Başbakanlık ıletişim Merkezine yapmış olduğunuz müracaatınız incelenmiş ve gereğinin yapılması için ilgili kurum/kurumlara iletilmiştir.

Müracaatınızın durumunu, BıMER tarih ve sayısını ...:::<<< | BAŞBAKANLIK ANA SAYFA |>>>:::... adresindeki BıMER logosunu tıklamak suretiyle ulaşabileceğiniz sorgu ekranına girerek veya ALO 150 hattını arayarak öğrenebilirsiniz.

Bilgilerinizi rica ederiz.

BıMER TARıH VE SAYISI
:
16.02.2010 / 80145

--------------------------------------------------------------------------------

From: Halkla ılişkiler DAıRE BAŞKANLIĞI [mailto:bimer@basbakanlik.gov.tr]
Sent: Monday, February 15, 2010 4:06 PM
To: Halkla ılişkiler Daire Başkanlığı
Subject: Fw: BILGI VE ILGILERINIZE SUNARIM

----- Original Message -----

From: DERYA kurt

Sent: Friday, February 05, 2010 1:51 PM

Subject: BILGI VE ILGILERINIZE SUNARIM

SAYIN YETKıLı ;

GONDERMIS OLDUĞUM BU MAıLıMı EN ÜST MERCıLERE ULAŞTIRMANIZI VE GEREKEN HASSASıYETı GÖSTERMENıZı RıCA EDERıM .

1,5 yıldır evliyim.. 29 yaşımdayım. 1998 yılından beri polikistik over rahatsızlığı için tedavi görüyorum. evlendikten sonra da bu tedavim sürdü. eşimin de kontrolleri yapıldı . azospermi çıktı. doktorların tek söylediği tüp bebek. eşim de 35 yaşında.

Devlet hastanelerinde işler çok yavaş ilerliyor ve ilgilenmiorlar. Özel hastanelerde de testler ve doktor muayene bedelleri çok pahalı. Aşılama fiyatları bile tüp bebek fiyatlarında neredeyse...
Rapor ancak üniversite hastaneleri yada devlet hastanelerinden alınabiliyor . ama bu yönetmeliği neye göre kim hazırladı ise 3 yıllık evlilik şartı ; 3 aşılama 2 tüp bebek olumsuzluğu gibi zorlayıcı engeli aşarsak devlet desteği alabiliyoruz.

Şimdi sormak istiyorum size ,
özel hastanelerde ve tüp bebek merkezlerinde yapılan aşılama tedavisi ilacları ile birlikte 3000 tl civarlarında . 3 defa aşılama yaptırıcam 9000 tl vericem ;

tüp bebek tedavisi 3000 - 5000 tl ; ilaçları 2000 - 2500 tl ; toplamda 7000-8000 tl gibi 2 kere denemede 16000 tl daha vericem ...bu arada 3 yıl geçmiş olcak tabi..sonra rapor peşinde koşturucam ve devletim bana 1163 tl tedavi &#37;80 ilaç parasında yardım edecek ..ama tabi önce parayı ödicem sonra iade alcam ssk dan , tabi 2-3 ay sonra ...

sormak istiyorum yine ; benim zaten 25.000 tl hastanelere ANNE olmak umuduyla dökebileceğim param olsa; 3.tüp bebek tedavim için 2000-2500 tl devlet yardımı almak için koştururmuyum ? zaten 25.000 tl vermişim...

Bunları neler çektiğimizi anlayın sayısal değerleri görün diye yazıyorum . tüp bebek tedavilerinin hiç birinde %100 garanti yok. 15 yıldır sürekli tüp bebek deneyen ama hala hamile kalamayan tanıdıklarım var. artık evlat edinmeyi düşünüyorlar.

3 çocuğunuz olsun diye meydanlarda demeçler veren bürokratlarımıza seslenmek istiyorum ; param yok diye ANNE olamayacakmıyım ? lütfen bir çok şeye yaptığıız kanun-yönetmelik değişikliğini bir de bizlere kolaylık getirecek şekilde ivedilikle değiştirin... aynı şey sizlerin evlatlarının başına gelse minicilk bir umudun ardından nasıl koştuğumuzu anlarsınız ....

devlet yardımını alabilmemiz için;

** aşılama devlet desteği alsın ..
** 3 aşılama 2 tüp bebek şartı kaldırılsın. bu uygulama herkeste uygulanamıyor. ( benim durumumda aşılama asla işe yaramıor boşa para vermiş olurum )
** 3 yıllık evlilik şartı kaldırılsın... geç evlenip devletim için çalışmamın bedelini anne - baba olamamakla ödememeliyiz...
** rapor verilmesi işlemlerinde kolaylık sağlansın .
** devlet yardımı sonra değil bu işlemler öncesinde alınabilsin.
** hsg ve spermiogram testleri özel uygulamaya giriyor çoğu yerde ve yüksek ücretlerle yaptırmak zorunda kalıyoruz. bunlara da yeni uygulama getirilsin. hiç kimze bunu kafasına göre yaptırmaz , doktorlarımız istiyor biz hastane - labaratuvar koşturuyoruz...

tüm bu taleplerimizi göz önünde bulundurarak ; olumlu ve yardımlara açık geri dönüşlerinizi ivedilikle bekliyor; en faydalı çözümle cevap vereceğiniz umuduyla beklemeye devam edeceğimizi iletiyorum ...

inşallaj kızlar inşallah...
bu arada diğer bahsettiğim topicde 100 üzeri üye vardı topic kapatılmış...sebebini bilmiyorum :(

Back
X