Tüp Bebek hak.merak edilenleri sor!?

Diste curuk varsa, en azindan bi dis hekimi gorsun cunku biraz ilerledigi zaman, hamileyken mudahale edemeyebiliyorlar ve curukler ilerleyince kandan bebegi de etkiliyor. Hamileyken belki doktorun kan pihtilastirici ya da sulandirici verecek, o yuzden onlem almakta fayda var. Bir de, hamilelik ilerledoginde dislerde ya da dis etinde sikintilar olusabiliyor. Onceden baktirip temkinli olmakta fayda var.
Idrar verip, idrar yolu enfeksiyonu var mi die baktirman hamilelige antibiyotiklerle baslamaman anlamina da gelir. Eger kalabalik ortamlarin tuvalaetlerini kullaniyorsan, tam idrar kulturu yaptirmak her ay duzenli olarak, cok onemli.
Kan vererek toksoplazman negatif mi degil mi ogrenebilirsin. Oyle ki, eger negatifse hamileligin boyunca kedi, kopek, disarda salata, pismemis kirmizi etten uzak durman gerekecek.
Kizamikcik asisi yaptirdin mi yaptirmadin mi bunun icin de bi test vermelisin.
Bir de reglinin olmadigi bi gun jinekolog muayne ederse, rahim acikligin var mi yok mu ogrenmelisin. Aciklik varsa 12. Haftada dikis gerekir. bu saydiklarim erken dogum ve dusuk sebebi. Allah kimseye vermesin. Dusuk hadi neyse de erken dogum yasayip bebek kaybetmek cok kotu. Her doktor bu onlemleri almadigi icin, sizin bir anne adayi olarak bu sorumlulugu ustlenmeniz mecburi kaliyor. Yoksa aci aci ogreniyor insan canim
Haklısın canım çok saol kan ve idrar kültürü verip muayene oldum aslında pcos haricinde öyle büyük sorun görmediği için eşimdende test istedi öyle yani

Selam kizlar 2basarisiz tup bebek denemesinden sonra tam biraz ara vermeye niyetlendim kendiliginden hamile oldugumu ogrendim amh 0.4 esimin ileri hareketi 0 belki dusukle sonuclanacak Allah bilir ama tup bebeksiz de hamile kalinabiliyormus hepinize umut olsun 🥰🥰🥰

Back
X