Tüp bebek hamisleri

Meraba canim.aynen bencede guncelleyelim :))))cok sukur iyiyiz canim sen nasilsin?
Ben de iyiyim teşekkürler. Tüp bebek ile hamile kaldım 2.5 yıllık koşturma ve çaba sonucu. Bu konuyu görünce takibe almak istedim. Aynı şeyleri yaşadığımız için tecrübe paylaşımı çok önemli. lolita555 lolita555 size birşey sormak isterim dün kontrolum vardı 27. haftamdayım. Doktorumla doğumu konuşmak istediğimde normal doğum istediğimi söyledim. Kendisi tüp bebek ile hamile kaldığım için büyük ihtimalle sezeryan olursun ama normal istersen de deneyebiliriz dedi. Sizin doğum şekliniz belli mi? Doktorunuz ne dedi?

Ben de iyiyim teşekkürler. Tüp bebek ile hamile kaldım 2.5 yıllık koşturma ve çaba sonucu. Bu konuyu görünce takibe almak istedim. Aynı şeyleri yaşadığımız için tecrübe paylaşımı çok önemli. lolita555 lolita555 size birşey sormak isterim dün kontrolum vardı 27. haftamdayım. Doktorumla doğumu konuşmak istediğimde normal doğum istediğimi söyledim. Kendisi tüp bebek ile hamile kaldığım için büyük ihtimalle sezeryan olursun ama normal istersen de deneyebiliriz dedi. Sizin doğum şekliniz belli mi? Doktorunuz ne dedi?
Hamile kalma yontemiyle dogumun ne alakasi var? Hic boyle birsey duymadım. Eger normal dogum istiyorsaniz doktorunuzu degistirin

Alakasi yok cnim.benim doktorum perinatoloji uzmani.yani yuksek riskli gebelik uzmani.bende sordum bu soruyu.yani tup bebek oldugu icin dogum illa sezeryanmi oluyor dedim.hayir o nerden ckti istedigin gibi dogum yapabilirsin dedi.benim dogum seklim hala belli degil ama normal yapamam sanirim ben:)

Hamile kalma yontemiyle dogumun ne alakasi var? Hic boyle birsey duymadım. Eger normal dogum istiyorsaniz doktorunuzu degistirin
Hayır şimdi şöyle; sezeryanı tercih edebiliriz demesi hamile kalma şeklimle alakalı değil esasen riskle alakalı. Normal doğum evet en sağlıklısı ancak sezeryane göre daha fazla risk içerdiği bir gerçek. Bu nedenle söyledi. Yani tüp bebekle hamile kalan sezeryan olmak zorunda demedi. Minimum riskin altını çizdi. Akabinde eğer istersen normali deneriz dedi. Benim de doktorum perinatoloji uzmanı. Tüp bebek tedavimi de kendisi yaptı alanında çok iyi bir doktor. Ben sizlerin doktorları duruma nasıl yaklaştı onu merak ettim. O nedenle sordum.

Alakasi yok cnim.benim doktorum perinatoloji uzmani.yani yuksek riskli gebelik uzmani.bende sordum bu soruyu.yani tup bebek oldugu icin dogum illa sezeryanmi oluyor dedim.hayir o nerden ckti istedigin gibi dogum yapabilirsin dedi.benim dogum seklim hala belli degil ama normal yapamam sanirim ben:)
Sağlıkla mutlulukla kucağınıza alın

merhaba kızlar bende ikinci tüp bebek denemesınde hamıle kaldım suan 7+3 haftalık olduk siz nelere dıkkat edıyorsunuz çalışıyorum bırde sureklı masa başındayım ama oturmakta belli bir zaman sonra yoruyor

merhaba kızlar bende ikinci tüp bebek denemesınde hamıle kaldım suan 7+3 haftalık olduk siz nelere dıkkat edıyorsunuz çalışıyorum bırde sureklı masa başındayım ama oturmakta belli bir zaman sonra yoruyor
Merhaba, doğru yerdesiniz. Ben naçizane birkaç tavsiye vermek isterim. Öncelikle; risk her zaman olacak bunu paranoya yapmadan zihninizde çok önemli bir yere not etmelisiniz. Dikkat etmeniz gereken konular genel olarak; moral, stressiz yaşam, iyi beslenme, bol su ve bol istirahat olmalı. Moral bu işin olmazsa olmazı. (Stres nedeni ile düşük yapmış biri olarak önemle altını çizmek isterim) İlk etapta 12.-16. haftalara siz ve bebeğiniz sağlıklı ulaşabildiyseniz bir tık rahatlıyorsunuz ancak tedbir devam. Doktor seçimi çok önemli tüp bebek tedavisini yapan doktorlar genel olarak beta-hcg testinin pozitif sonuçlanması ile sizin takibinizi bırakıyor ve 'yüksek riskli gebe uzmanına' yönlendiriyor. Tersi de olabilir. Yeni doktorla devam edecekseniz mutlaka iyi bir yüksek riskli gebelik uzmanı-perinatolog olmalı. Hamilelik seyrinde sizi rahatsız eden, endişelendiren herhangi bir durum olduğunda kontrol gününüzü beklemeden direkt olarak muayeneye gidin ve bebeğin sağlıklı olduğundan emin olun. Kendinizi rahat tutmanız gerekiyor. Başka sorunuz olursa memnuniyetle yardımcı olurum.
Selamlar.

Hayır şimdi şöyle; sezeryanı tercih edebiliriz demesi hamile kalma şeklimle alakalı değil esasen riskle alakalı. Normal doğum evet en sağlıklısı ancak sezeryane göre daha fazla risk içerdiği bir gerçek. Bu nedenle söyledi. Yani tüp bebekle hamile kalan sezeryan olmak zorunda demedi. Minimum riskin altını çizdi. Akabinde eğer istersen normali deneriz dedi. Benim de doktorum perinatoloji uzmanı. Tüp bebek tedavimi de kendisi yaptı alanında çok iyi bir doktor. Ben sizlerin doktorları duruma nasıl yaklaştı onu merak ettim. O nedenle sordum.
Canım benim doktorum da aynısını söyledi. Benim için doğum konuşmak çok erken ama laf arasında doktora normal doğum istediğimi söylemiştim ki doktorum yüzde 90 oranında normal doğum yaptıran bir doktor. Tüp bebeklerde sezeryan öneririz dedi. Normal doğum anne için sezeryan çocuk için sağlıklı dedi. Tüp bebekle olan çocuk daha zor olduğu masraflı olduğu kıymetli olduğu için riske atılmaz sezeryan tercih edilir dedi. Normal doğum esnasında oluşabilecek komplikasyonlar çok fazla dedi.

çok teşekkür ederim kızlar her hafta kontrole gidiyoruz kalp atışını duyduktan sonra başka doktora başladım bende sezeryan isteyenlerdenim acıdan değil sanki çocuğa birsey olacakmış varsın ben bunuda çekerim diyorum salı günü kontrolüm var ne yemeliyim ne yenmemeli onu sorucam bakalım ne dıyecek

Back
X