• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek hemşiresiyim

Merhaba öncelikle ince düşünceniz için çok teşekkür ederim. Ben 6 Kasımdan itibaren akşam saat 20.00 de gonapeptyl göbekten kullanıyorum. 30 kasımdan itibaren de saat 16.00-17.00 arası gonal f 150 göbekten ve meriofert 0.75 kalcadan kullanmaya başladım. Dun aksam gonapeptyl saatinde yapmayı unutmuşum saat 21.30 gibi yaptım hafta sonu olduğu için doktorumu arayamıyorum sizce bir sorun olur mu.
Merhaba. 1 2 saat fark bir sorun oluşturmaz

Lupetta Lupetta yada lutfen bilen bana cevap verebilirmi Doğal yontem seklinde transfer bekleyen varmi bn adetten sonra dogal siklus olcak.ilac olmadigi icin denemek istedim.drda uygun dedi.nasil oluyor ne yapmak gerekiyor rahim kalinligi icin sadece nar suyunu biliyorum.narsuyuna adetin 3. Gunu baslayip transfere kadar kullanayim diyorum.daha erken mi baslamaliyim.
Merhaba. Maalesef nar suyu hakkında bi bilgim yok

Lupetta Lupetta yada lutfen bilen bana cevap verebilirmi Doğal yontem seklinde transfer bekleyen varmi bn adetten sonra dogal siklus olcak.ilac olmadigi icin denemek istedim.drda uygun dedi.nasil oluyor ne yapmak gerekiyor rahim kalinligi icin sadece nar suyunu biliyorum.narsuyuna adetin 3. Gunu baslayip transfere kadar kullanayim diyorum.daha erken mi baslamaliyim.
Ben geçen ay doğal siklus olcak dedik rahim kalınlaşmadi bu ay tekrar famara ile yine doğal siklus olcak bakalım ne olcak nar suyunu hiç bırakmadım bu sefer hala iciyorum

Merhaba. Maalesef nar suyu hakkında bi bilgim yok
Hemşire hanım yardımınıza ihtiyacım var bugun transferden sonra 8. Günüm az önce kan verdim ( 5. Gün embriyosu çift embriyo) sonucum 12.88 çıktı yani olumlu mu düşüneyim olumsuz mu düşüneyim bilemedim ruhen kötüyüm kimyasal gibi değer çok düşük degil mi 8. Gün e göre

Hemşire hanım yardımınıza ihtiyacım var bugun transferden sonra 8. Günüm az önce kan verdim ( 5. Gün embriyosu çift embriyo) sonucum 12.88 çıktı yani olumlu mu düşüneyim olumsuz mu düşüneyim bilemedim ruhen kötüyüm kimyasal gibi değer çok düşük degil mi 8. Gün e göre
Merhaba. Şu an iyi mi kötü mü iki günde bir izlenmeden bilinemez maalesef. Hemen moralinizi bozmayın. Sağlıklı artıp artmayacağı önemli olan. Hayırlısı olsun inşallah hakkınızda 🤗

Selam kızlar.

Burada prematüre bebekler sayfasını okurken birisi "yenidoğan hemşiresiyim, sorularınız varsa cevaplayabilirim" yazmıştı. Hoşuma gitti.

Ben de doğum için ayrıldım işimden . Tüp bebek hemşireliği yapıyordum. Cevaplayabileceğim şeyler olursa ben de yardımcı olmak isterim. Bazen burada yardımcı olabileceğim konulara girip yazıyorum ama ekstra olursa yine cevaplarım. Herkese sağlıkla nasip olsun inşallah 🙏
Merhaba size birşey sormak istiyorum
Biz 25.11.2022 tarihinde tüp bebek merkezine gittik bize ilaç yazdılar 12 gün sonra yani 07.12.2022 tarihinde gelin dediler transfer tarihi soylenicek dediler geçen günde aradılar ayın 7 sinde tedavi gördüğümüz doktorun acil işi oldugundan dolayı 2 gün sonrasına 09.12.2022 tarihine ertelediler bu normal mi istenilen tarihde transfer yapiliyormu yoksa bunun belli bir zamanı bir tarihimi var

bizim de gücüümüz şimdilik özele yetmiyor devlet hastanesinde tese olacaksınız dediler süreçten bahseder misiniz? azospermi mi eşiniz?
Eşim azosperm. Önce üroloji doktoru uzun bir tedavi protokolü uyguladı çıkış olur belki diye olmazsa bile tesede bulma şansımız artar dedi eşim iğneler falan kullandı çıkış olmadı. Sonra tüp bebeğe gönderdi yazı yazıp. Eşimin tedavisi devam ederken ben de kadın doğuma gittim infertelite bölümünü istenen testleri yaptırdım ordan da yazı yazdılar. Tüp bebek bölümünr başvurduk onlar bazı evraklar istedi hepsini tamamladık ikimiz de ayrı ayrı anestezi raporu aldık onları da götürdük sonra adet olunca gittim ve tüp bebeğe başlamış olduk. İğneler veriliyor 10 gün falan onları kullandım 2 günde 1 muayeneye gittim yumurtalarıma baktılar en son şu gün gel yumurta toplama olacak dediler. O gün önce eşimi teseye aldılar sperm bulununca beni de yumurta toplamaya aldılar 5 gün sonra da transfer oldum

Eşim azosperm. Önce üroloji doktoru uzun bir tedavi protokolü uyguladı çıkış olur belki diye olmazsa bile tesede bulma şansımız artar dedi eşim iğneler falan kullandı çıkış olmadı. Sonra tüp bebeğe gönderdi yazı yazıp. Eşimin tedavisi devam ederken ben de kadın doğuma gittim infertelite bölümünü istenen testleri yaptırdım ordan da yazı yazdılar. Tüp bebek bölümünr başvurduk onlar bazı evraklar istedi hepsini tamamladık ikimiz de ayrı ayrı anestezi raporu aldık onları da götürdük sonra adet olunca gittim ve tüp bebeğe başlamış olduk. İğneler veriliyor 10 gün falan onları kullandım 2 günde 1 muayeneye gittim yumurtalarıma baktılar en son şu gün gel yumurta toplama olacak dediler. O gün önce eşimi teseye aldılar sperm bulununca beni de yumurta toplamaya aldılar 5 gün sonra da transfer oldum
benim de eşim azosperm hormonları yüksek herhangi bir ilaç iğne vermediler direkt tese yapılacak dediler devlet hastanesinde şüpheye düştüm. Durumlarımızı karşılaştırmak adına soruyorum eşinizdeki azospermi hangisiydi. tıkanıklık hormonel vs.?

benim de eşim azosperm hormonları yüksek herhangi bir ilaç iğne vermediler direkt tese yapılacak dediler devlet hastanesinde şüpheye düştüm. Durumlarımızı karşılaştırmak adına soruyorum eşinizdeki azospermi hangisiydi. tıkanıklık hormonel vs.?
Klinefelter. Genetik bir hastalık. Bu hastalığa bağlı fsh lh çok yüksekti testosteron çok düşüktü. Azospermde kanıtlanmış bir ilaç tedavisi yok zaten doktor gerekli görürse ya da tercih ederse bu yolu seçip deniyor. Aynı hastanede aynı doktor aynı hastalığa sahip başka birini de direkt teseye gönderdi mesela. Sebebini bilemiyorum

Klinefelter. Genetik bir hastalık. Bu hastalığa bağlı fsh lh çok yüksekti testosteron çok düşüktü. Azospermde kanıtlanmış bir ilaç tedavisi yok zaten doktor gerekli görürse ya da tercih ederse bu yolu seçip deniyor. Aynı hastanede aynı doktor aynı hastalığa sahip başka birini de direkt teseye gönderdi mesela. Sebebini bilemiyorum
anladım canım teşekkür ederim. Özel değilse ilaçlar, vitamin herhangi ek besin gibi şeylerden bahsedebilir misiniz? Mümkünse

anladım canım teşekkür ederim. Özel değilse ilaçlar, vitamin herhangi ek besin gibi şeylerden bahsedebilir misiniz? Mümkünse
Yani takviye olarak doktor bişey vermedi ben de ilaçlarla etkileşime girmemesi için çok da bişey kullanmak istemedim sadece çörekotu yağı kapsülü kullanıyordu

Merhaba. Şu an iyi mi kötü mü iki günde bir izlenmeden bilinemez maalesef. Hemen moralinizi bozmayın. Sağlıklı artıp artmayacağı önemli olan. Hayırlısı olsun inşallah hakkınızda 🤗
Merhaba, bana da bakar mısınız lütfen 🙏🏻 geçen hafta cuma transfer oldum iki embriyo gönderildi cumayı sayarsak 9.günüm oluyor beta değerim 16.7 çıktı bu iyi bir değer mi?

Merhaba, bana da bakar mısınız lütfen 🙏🏻 geçen hafta cuma transfer oldum iki embriyo gönderildi cumayı sayarsak 9.günüm oluyor beta değerim 16.7 çıktı bu iyi bir değer mi?
Merhaba. İkinci hatta üçüncü testte ancak iyi ya da kötü denebilir. Hayırlısı olsun inşallah 💜🤗

Merhaba. İkinci hatta üçüncü testte ancak iyi ya da kötü denebilir. Hayırlısı olsun inşallah 💜🤗
Bu pek iyi değil o zaman öyle mi benim ilk 0.1’den yüksek görüşüm hiç bilmiyorum ne düşünmem gerektiğini doktorum yarın yine ver dedi sevinecek miyim üzülecek miyim hiç anlamadım :)

Allah razı olsun. Amin cümlemize 🤲Salı günü gittiğimde doktorum bu bebeğin kalbi atıyor ben bu bebeği alamam dedi. Görüyoruz ama duyamıyoruz. Kürtaj yapmadı. Biliyorum sizin için zor ama bir hafta daha bekleteceğim dedi. Progestan fitil kullanıyordum onu kesti. Sadece vitamin kullanıyorum şuan. Düşerse kendisi düşsün gibi bir seçenek sundu yani. (Bu arada yolk sac büyük bebiş haftasıyla uyumlu değil bu nedenle bunu söyledi) Ne hissedeceğimi bilmiyorum açıkcası ama hikmetinden sual olunmaz Rabbim öyle takdir etmiş diyoruz teslim oluyoruz. Nasip ☝️ sizin herşey yolundadır inşaAllah Rabbim sağlıklı evlatlar versin 🤲
Canım son durumun ne oldu? Bugünki kontrolde benim de yolk sac Im biraz büyük çıktı.

Canım son durumun ne oldu? Bugünki kontrolde benim de yolk sac Im biraz büyük çıktı.
Benim maalesef kalbi durdu geçtiğimiz salı kürtaj oldum. Rabbim sağlıkla kucağına almanı nasip etsin dua edelim inşaAllah haber ver merak ettim olur mu 🤲🤲💕💕

Back
X