Tüp bebek icin kilo vermek...

Hayrola universite sinavina falan mi hazirlaniyorsunuz? Uc yanlis bir dogruyu mu goturuyor? Ne kadar trajikomik bir insansiniz beni iyi guldurdunuz bugun cehaletinizle, cok tesekkurler sayenizde seratonin salgiladi vucudum. 180 boyundaki obur kocanizla 7 dusuk yapmis, tup bebek surecine girecek, yardim isteyen bir hanimefendiyi kiyasliyorsunuz. Siz bu eksik bilgi duzeyiniz ile kimseye birsey soylemeyin zaten cunku mantik cercevesine sigacak bir bilimsel birikiminiz ve zor durumdaki insanlarla empati kurabilme yeteneginiz yok sizin bu hayatta.
ne bu, iki hormon ismi söylediniz diye veya tüp bebek sürecinde her şeyi öğrenmek zorunda kaldığınız için kendinizi alimden mi sayiyorsunuz? üzgünüm, bunun için kimseye catamazsiniz :(

size verdiğim tüm cevaplar için çok pişmanım. empati hakkında konuşup, yalnızca çocuk sahibi olmaya çalışırken kilo alanlara anlayış gösterip, başka hastalıklar ve tedavisi dolayısıyla kilo alınamayacağını düşünerek burada insanlar hakkında bilgi sahibi olmadan onları etiketlemek çok mantıklı :) tüp bebek süreci ile ilgili yeterince öğrenmissiniz belli ki, ama bir çok başka alanı eksik birakmissiniz. bu sürecin sizi çok alıngan, duyarci ve linç kültürüne yenilmiş yaptığı da aşikar.

ayrıca üniversite sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor, siz lisede birakmissiniz :)

ne bu, iki hormon ismi söylediniz diye veya tüp bebek sürecinde her şeyi öğrenmek zorunda kaldığınız için kendinizi alimden mi sayiyorsunuz? üzgünüm, bunun için kimseye catamazsiniz :KK43:

size verdiğim tüm cevaplar için çok pişmanım. empati hakkında konuşup, yalnızca çocuk sahibi olmaya çalışırken kilo alanlara anlayış gösterip, başka hastalıklar ve tedavisi dolayısıyla kilo alınamayacağını düşünerek burada insanlar hakkında bilgi sahibi olmadan onları etiketlemek çok mantıklı :) tüp bebek süreci ile ilgili yeterince öğrenmissiniz belli ki, ama bir çok başka alanı eksik birakmissiniz. bu sürecin sizi çok alıngan, duyarci ve linç kültürüne yenilmiş yaptığı da aşikar.

ayrıca üniversite sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor, siz lisede birakmissiniz :)
Ay hakikaten cok egleniyorum sizin gibi bir cahile laf anlatmaya calisarak :)) Gunumun nese kaynagi oldunuz tekrar cok tesekkurler.

Bilgi duzeyiniz yetmedigi Beslenme ve Diyetetik bir ana bilim dalidir hanimefendi. Annem bu ana bilim dalinin Turkiye'deki kurucularindan olan ordinaryus bir profesordur. Siz kisa pantalonunuzla dolasirken bu alanda yuzlerce makale ve pek cok kitap yazmis, uc universitede bu bolumu acmis saygin bir bilim insanidir kendisi. Dolayisi ile ne kadar sansliyim ki cocuklugum ve gencligim Profesor Doktor Ayse Baysal gibi (Turkiye'deki ilk beslenme diyetetik bolumunun Hacettepe Universitesi'ndeki kurucusu) Turkiye'nin onde gelen diyetisyenlerinin arasinda gecti. Sizse gelmis burada obur kocaniza diyet listesi yapan bir diyetisyeni muhtemelen iki kere gordukten sonra kendinizi konunun uzmani ilan etmissiniz. Ayrica beslenme konusunda sizin bu cahil cuhela yorumlariniza ilk kez denk gelmiyorum. Veganlik konusunda da akli olmayan fikri olan yorumlarinizi okuma serefine ulasmistim daha onceden.

Dilerseniz resumemi de paylasabilirim liseden sonra ne sansliyim ki yurtdisinda okudum ve iki tane de master'im var hanimefendi. Ayrica uc dil konusuyorum ve bilimsel makaleleri orjinal dillerinde okuyabiliyorum. Bu sayede yurtdisindaki bilim insanlarini da takip edebiliyorum. Sizin gibi herbokolog degilim anlayacaginiz.

Empati yoksunu deyince bir de utanmadan psikolog kesilmissiniz. Kit bilgi duzeyiniz ile travma yasamis insanlarla ugrasacaginiza gidin kendinize bir hayat edinin.

Ay hakikaten cok egleniyorum sizin gibi bir cahile laf anlatmaya calisarak :)) Gunumun nese kaynagi oldunuz tekrar cok tesekkurler.

Bilgi duzeyiniz yetmedigi Beslenme ve Diyetetik bir ana bilim dalidir hanimefendi. Annem bu ana bilim dalinin Turkiye'deki kurucularindan olan ordinaryus bir profesordur. Siz kisa pantalonunuzla dolasirken bu alanda yuzlerce makale ve pek cok kitap yazmis, uc universitede bu bolumu acmis saygin bir bilim insanidir kendisi. Dolayisi ile ne kadar sansliyim ki cocuklugum ve gencligim Profesor Doktor Ayse Baysal gibi (Turkiye'deki ilk beslenme diyetetik bolumunun Hacettepe Universitesi'ndeki kurucusu) Turkiye'nin onde gelen diyetisyenlerinin arasinda gecti. Sizse gelmis burada obur kocaniza diyet listesi yapan bir diyetisyeni muhtemelen iki kere gordukten sonra kendinizi konunun uzmani ilan etmissiniz. Ayrica beslenme konusunda sizin bu cahil cuhela yorumlariniza ilk kez denk gelmiyorum. Veganlik konusunda da akli olmayan fikri olan yorumlarinizi okuma serefine ulasmistim daha onceden.

Dilerseniz resumemi de paylasabilirim liseden sonra ne sansliyim ki yurtdisinda okudum ve iki tane de master'im var hanimefendi. Ayrica uc dil konusuyorum ve bilimsel makaleleri orjinal dillerinde okuyabiliyorum. Bu sayede yurtdisindaki bilim insanlarini da takip edebiliyorum. Sizin gibi herbokolog degilim anlayacaginiz.

Empati yoksunu deyince bir de utanmadan psikolog kesilmissiniz. Kit bilgi duzeyiniz ile travma yasamis insanlarla ugrasacaginiza gidin kendinize bir hayat edinin.
anneniz çok takdire şayan birisiymis. :)

Hanimlar yardiminiz lazim, tüp bebek icin kilo vermem gerekiyor ama veremiyorum. 7 kilo verdm sonrasnda geri aldm ne yapmaliym??? Tüp bebek icin kilo vereniniz olduysa bana yardmci olurmusunuz lütfen.
Selamlar, bende gecirdigim bir ameliyat akabinde 3 tup bebek tedavisi ve aldigim hormonlarla kilo aldim. Sizinle karsilastirilabilir mi bilmiyorum ama daha evvel hic olmadigim bir kilodayim (70) Ne yapti isem eski kiloma donemedim ve o halimle de transfer oldum. Sizin de aklinizda olsun, transfer olacaginiz ayda cok hizli sert diyetler yapmayin. Eriyen yaglarlar ve olusan toksinlerle ilgili birseyler okumustum.

Tup Bebek basligi altinda morali muhtesem, her gunu pozitif haberle gecen bir insanlar yok. Hepimizin hayal kirikliklari ve uzuntuleri oldu ve var. Tup Bebek basliklari altinda bir sebepten infertiliteyle bogusan kirilgan insanlar olarak variz. Herkes bir sonraki ay daha iyisi icin cabaliyor. Kimse mukemmel degil ama burada cok sert yorumlarda bulunanlar oluyor. Gecenlerde sigarayi birakmaya calisan bir hanima cok kotu davranilmisti inanilir gibi degildi. Ben de bir kere transfer esnasinda eslerin de odaya alinip alinmadigini sormustum. Tuhaf tuhaf seyler yazmislardi.

Yukari da size cok guzel beslenme tavsiyelerinde bulunulmus. Cok kiymetli bilgiler. Boyle guzel destekler de sizi motive ederek stres yemelerinden uzak tutar. Benden de size diyetisyenimin tavsiyesi : Leslie ile yuruyus. Eve ekran karsisinda yapabilirsiniz. 20. dakikadan sonra yag yakimi basliyormus ve 40 dakika mutlaka yap demisti. Sonra forumda bir grup baslamistik, baya kilo verenler oldu :) Sevgiler

canım bende 104 kiloya kadar çıktım,sonra yüzmeye gittim biraz kilo verdim ve geri aldım,moralim bozuk oldukça yedim,2 düşüğüm var. şu an çölyak çıktıgım içim daha zayıfım tabi ki yine kiloluyum. ekmeği kesmeyi dene önce canım
Bende 5 kilo verdm ama tekrar aldm maalesef yine deniyorm suan

Diyetisyenle çalıştım ayrıca spor salonuna gittim 7 kilo verdim çokta uzun sürmedi direk tedaviye başladım çünkü. Tüp bebekte stresin önemi kilodan fazla. Kilo verdikçe motive oldum motive oldukça stres seviyem düştü belkide bu sayede pozitif sonuç aldım.
diyetisyen neler önerdi?

Keısnlıkle şeker ve gluten yemedım. Tam 3 ay da 14 kılo verdım. İlk 7 kıloyu cok hızlı verdım. Sonrasını yavas yavas. Spor ılk 1 ay yaptım sonra aklıma geldıkce yürüdüm.
Sıfır kaçamak olmalı. Proteın ve sebze agırlıklı beslendım.
Ilk ay ne sporu yaptnz?

Selamlar, bende gecirdigim bir ameliyat akabinde 3 tup bebek tedavisi ve aldigim hormonlarla kilo aldim. Sizinle karsilastirilabilir mi bilmiyorum ama daha evvel hic olmadigim bir kilodayim (70) Ne yapti isem eski kiloma donemedim ve o halimle de transfer oldum. Sizin de aklinizda olsun, transfer olacaginiz ayda cok hizli sert diyetler yapmayin. Eriyen yaglarlar ve olusan toksinlerle ilgili birseyler okumustum.

Tup Bebek basligi altinda morali muhtesem, her gunu pozitif haberle gecen bir insanlar yok. Hepimizin hayal kirikliklari ve uzuntuleri oldu ve var. Tup Bebek basliklari altinda bir sebepten infertiliteyle bogusan kirilgan insanlar olarak variz. Herkes bir sonraki ay daha iyisi icin cabaliyor. Kimse mukemmel degil ama burada cok sert yorumlarda bulunanlar oluyor. Gecenlerde sigarayi birakmaya calisan bir hanima cok kotu davranilmisti inanilir gibi degildi. Ben de bir kere transfer esnasinda eslerin de odaya alinip alinmadigini sormustum. Tuhaf tuhaf seyler yazmislardi.

Yukari da size cok guzel beslenme tavsiyelerinde bulunulmus. Cok kiymetli bilgiler. Boyle guzel destekler de sizi motive ederek stres yemelerinden uzak tutar. Benden de size diyetisyenimin tavsiyesi : Leslie ile yuruyus. Eve ekran karsisinda yapabilirsiniz. 20. dakikadan sonra yag yakimi basliyormus ve 40 dakika mutlaka yap demisti. Sonra forumda bir grup baslamistik, baya kilo verenler oldu :) Sevgiler

Merhaba tesekkur ederm, paylasimlarnz icin bende hic olmadgm bir kilodaym suan. Ilk hamileligmde 70 kiloydm 7 dusuk ve tedaviler sonucu suan 110 kiloyum maalesef ve tup bebek icin en az 10 kilo vermem gerektgni soyluyor doktorum.

Bu sayfada bos bos konusup sizi demotive eden tiplere aldiris etmeyin lutfen.

Oncelikle tup bebek surecinde kullanilan hormonlar maalesef ki kilo artisina ve vucutta odeme sebebiyet verecekler. Ayrica tup bebek surecinde BMI (Body Mass Index = Vucut Kitle Indexi) seviyeniz normalin uzerindeyse (18.5 ile 24.9 arasinda olmali) verilecek hormonlara vucudunuz dogru tepkiler veremeyecek. Ilaveten fazla kilo infertiliteye ve dusuklere sebebiyet verebilir, hamilelik esnasinda diyabet riskinizi artirabilir. Simdi bu bilgileri aklinizin bir kosesinde tutarak, oncelikle diyet yapmak yerine yemek yeme seklinizi degistirmeniz ve kendinizi daha aktif bir hale getirmeniz gerekiyor.

Aslinda kalori duzeyi dusuk besinleri bol bol tuketebileceginiz icin kendinizi bir sure sonra tok hissetmeye baslayacaksiniz. Ayrica paketlenmis gidalar, beyaz ekmek, makarna gibi basit karbonhidratlardan uzak durmaniz lazim. Basit karbonhidrat iceren bu tarz gidalar, yedikten ortalama 1-2 saat sonra hizla yeniden acikmaniza neden olacaktir. Saglikli yumurta uretimi icin vucudunuzun yuksek protein ve lif seviyelerine ihtiyaci olacak. Basit karbonitratlar yerine tam tahilli bugday ekmegi, bulgur, yulaf, kinoa gibi lif orani yuksek karbonitratlari tercih etmelisiniz. Yedigimiz protein, kendi vucudumuz ve bir bebek icin temel yapi taslarini (amino asitler) saglar. Her ana ogunde bir porsiyon protein almaya calismalisiniz. İyi protein kaynaklari arasında balik, tavuk, yumurta, bakliyatlar, kabuklu yemisler, yogurt, kefir ve tohumlar gibi besinler bulunur. Arastirmalar, protein aliminizi 60 g'a cikarmanin IVF sirasinda daha iyi sonuclar verdigini gosteriyor. 60 gr protein yaklasik iki tavuk gogsune esittir. Bu donemde ciger harici kirmizi etten de biraz uzak durmaya calisin lutfen. Ornegin kahvaltida haslanmis yumurta, laktozsuz sut ile yulaf, bol bol domates, salatalik, maydanoz, 10-15 civari zeytin, avocado gibi besinler tuketebilirsiniz. Ogle yemeginde bol salata, muz, narenciyeler, zeytinyagli yemekler ve aksam yemeginde baklagiller, balik veya tavuk ve yine dilediginiz kadar salata tuketebilirsiniz. BMI hesabinizi yaptiktan sonra suanki kilonuzu ve boyunuzu bu site uzerinden girerek ideal kilonuza ulasmak icin ne kadar sure gerektigini de hesaplayabilirsiniz. Ayrica telefonunuza Diyetkolik veya Fatscreet uygulamalarini indirin, her ikisi de ucretsizdir. Ve unutmayin ki 1600 kalorinin altina inmemeli ve bol bol su icmelisiniz. Su hem vucudunuzdaki toksinleri atacak hem de sizi tok tutacaktir.

Gelelim gunluk aktivite kismina. Tup bebek surecinde ve oncesinde agir spor turleri onerilmemektedir. Dolayisi ile hem kilo vermenizi saglayacak hem de sizi zorlamayacak spor turlerine yonelmeniz sart. Bunlarin basinda yuruyus, yoga ve pilates geliyor. YouTube'da Leslie'nin 40 dakika olan programini haftanin en ez 5 gunu yapmaniz ve havalar guzellestiginde disarda Leslie'ye ek olarak minimum 30 dakika tempolu yurumeniz size fayda saglayacaktir.

Ayrica tup bebek tedavisine baslamadan minimum uc ay once vucudunuzu hazirlamak icin bazi takviyeler de kullanmalisiniz. Bu linkteki doktorun listesi bu konuda gayet guzel.

Lutfen demotive olmayin ve kendinize inanarak biran once bu surece baslayin.
Çok güzel tavsiyelerde bulunmuşsunuz teşekkürler.kırmızı etten uzak durun demişsiniz merak ettim.tavuklara güvenemiyorum markette ,balık zaten çok sık yiyemiyorum.kırmızı eti fazla yemeye çalışıyodum bende ama uzak durun demişsiniz.

Merhaba tesekkur ederm, paylasimlarnz icin bende hic olmadgm bir kilodaym suan. Ilk hamileligmde 70 kiloydm 7 dusuk ve tedaviler sonucu suan 110 kiloyum maalesef ve tup bebek icin en az 10 kilo vermem gerektgni soyluyor doktorum.
Fertiliteden anlayan bir diyetisyen inanin cok yardimci olabilir. Yani burada mesele deli gibi kilo vermek degil, saglikli bir beslenme duzeni ile dogurganligi da destekleyen bir kiloya kalici olarak inmek. Biri yardim ederse cok daha kolay oluyor bu surec.

Su Leslie ile yuruyusu deneyen herkes cok memnun, benim tup bebek icin tedavi oldugum hocam da yapiyordu. Sevdiginiz bir dizi yada program karsisinda,40 dakika kurarak saat-telefonda, hic durmadan tatli bir tempo ile oldugunuz yerde adim atin. Hergun yaptiginizda, bir ay icerisinde ortalama 1.5-2 kg yansiyor. Isin en guzel yani, bu egzersizler vucuttaki cogu hormonunda duzene girmesini sagliyor. Ben yuruyusleri yaptiktan sonra inanilmaz mutlu oluyordum, deli gibi bir enerji geliyordu. Simdi transferimin 9. gunundeyim. Testleri yaptirdiktan sonra ne zaman yuruyuslere donebilecegimi soracagim hocama. Sevgiler

Back
X