Tüp bebek kararı..

Ahhh çok sevindim çok Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.🙏🏼🫶🏼 ne zorluk yaşamışsındır tahmin ediyorum hele ki o negatiflerden sonra gerçekten umudunuzu kaybetmeminiz çok güzel..🥹
Aminn canım sağol🌸Umut hep var 🙏💞 düştük kalktık ama buralara geldik şükür devamı da gelir inşallah 🙏

Ahh aynı şeyler sadece ben hiç tedavi görmedim erteledim korktum halada o korkum var.. kendi Aileme söylesem biliyorum el bebek gibi tutarlar asla sorgulamazlar destek olurlar ama şuan onu düşünmüyorum sadece başlamaya cesaret edemiyorum. Çünkü maddi olarakta manevi olarakta zorlu süreç olumsuz olması daha çok yıpratır beni, yapı olarak duygusalım ve çok düşünürken birde böyle bir durum olması.. Son zamanlarda daha çok yıprattığımı düşünüyorum hatta kendimi ama eşim daha dik durduğu için benim değilde onun beni iteklemesiyle başlıcam gibi.. Allahım hepimizin yardımcısı olsun.. Meğersem ne büyük bir nimetmiş kendiliğinden tek seferde olma durumları
Kesinlikle hep olacak sandım erteledim diğer tedaviler kolayıma geldi ama henüz sonuç alamadım transfer oldum daha çok yeni 😌 sonuç pozitif olursa inşallah paylaşırım 🙏 pozitif almamış olmama rağmen keşke direk tüp bebek yapsaydım diyorum çünkü her negatif deneme daha çok yıprattı şu anda da negatif olacak yine korkusu çok fazla ama nasipten öteye de gidilmiyor inşallah pozitif olur inşallah 🙏🙏

Doğru söylüyorsunuz evet peki önerebileceğiniz istanbulda bi doktor var mı
Ben İstanbulda tedavi görmedim o yüzden bilmiyorum ama üniversite hastanelerinde raporlu hakkınız varsa değerlendirin derim baya fiyat farkı oluyor, biz Denizli de üniversite hastanesinde tedavi gördük

Kesinlikle hep olacak sandım erteledim diğer tedaviler kolayıma geldi ama henüz sonuç alamadım transfer oldum daha çok yeni 😌 sonuç pozitif olursa inşallah paylaşırım 🙏 pozitif almamış olmama rağmen keşke direk tüp bebek yapsaydım diyorum çünkü her negatif deneme daha çok yıprattı şu anda da negatif olacak yine korkusu çok fazla ama nasipten öteye de gidilmiyor inşallah pozitif olur inşallah 🙏🙏
İnşallah pozitif sonuçların tüm bekleyen ve tedavi sürecinde olan herkes sağlıkla evlat sahipleri olur inşallah🙏🏼 pozitif sonucunuz bekliyorum dualarım sizinle🫶🏼

Ben İstanbulda tedavi görmedim o yüzden bilmiyorum ama üniversite hastanelerinde raporlu hakkınız varsa değerlendirin derim baya fiyat farkı oluyor, biz Denizli de üniversite hastanesinde tedavi gördük
Devlet hastanelerine nedense güvenemiyorum sanki başlarından salıcakmış gibi geliyor ama illa ki sonuç alan ve memnun olan vardır mutlaka araştırıcam

Biz 7,8 ay denedik. Ha deyince olacak sanıyorduk.

• İlk tüp bebek 4. Haftasında düştü. Kürtaj oldum.
  • Ardından doğal yolla hamile kaldım ama yeri kötüydü rahmimi kaybedebilirsin büyürse dediler. Kalp atışı varken aldırdım. İkinci kürtaj.
  • Daha dün ikinci tüp bebek sonucum da negatif geldi.

Ben şuan 30 yaşına geldim. Evlendiğimde 27 yaşındaydım. Bu kadar çileli olacağını gerçekten tahmin etmemiştim. Şimdi 23 yaşında çocuğunu kucağına alanları gördükçe içim sızlıyor. En iyi ihtimalle 31 yaşında anne olacağım. O da olursa…

Ve çocuğum benim yaşıma geldiğinde ben 62 yaşında bir nine olacağım. Çok şey kaybettik bence. Olumlu düşün vs kısmına da inanmıyorum. Olumlu düşündük transferden sonra hemen bir otele gittik hareket etmeyelim diye. Dünya paralar döktük…

Sonuç böyle. Canım çok acıyor saklamayacağım. Geçen hafta en yakın arkadaşımın doğumundaydım. Şimdi iki arkadaşım da hamile. Ben sanki lanetlenmiş gibi hissediyorum kendimi.

Tek iyi tarafı eşim yanımda ve maddi bir sıkıntımız da yok. Yakında kız kardeşim de evleniyor normalde hayatta çocuk yapmam diyordu şimdi ilk hedefi çocuk yapmak hemen.

Onun çocuğunu da kucaklarım kendim de menapoza girer kocamla bir başıma çeker gideriz bu diyardan…

Devlet hastanelerine nedense güvenemiyorum sanki başlarından salıcakmış gibi geliyor ama illa ki sonuç alan ve memnun olan vardır mutlaka araştırıcam
Benim tedavi gördüğüm yerde öyle değildi, hem çok ilgililerdi hem de çok ciddi çalışıyorlardı çok önemsiyorlardı, hem işlerini hem de psikolojimizi. Belki hiç önemi yok ama 2 saat yatırdılar hatta benden sonra transfer yokmuş beni transfer olduğum yerde sedyeye bile almadan hiç kıpırdatmadan yatırdılar, mesaileri 16.00 da bitiyor normalde benim 2 saatlik yatma sürem 16.15 te bitiyordu beni beklediler ne olcak 15 dakika önce kaldıralım demediler, transferden sonra sonda ile mesaneyi boşaltıyorlar bence bu aşırı konforlu bi şey idrarı tutma derdin olmuyor. Benim tedavi gördüğüm merkez böyleydi tabi diğer devlet kurumlarını bilemem de

• Ardından doğal yolla hamile kaldım ama yeri kötüydü rahmimi kaybedebilirsin büyürse dediler. Kalp atışı varken aldırdım. İkinci kürtaj.

Ben şuan 30 yaşına geldim. Evlendiğimde 27 yaşındaydım. Bu kadar çileli olacağını gerçekten tahmin etmemiştim. Şimdi 23 yaşında çocuğunu kucağına alanları gördükçe içim sızlıyor. En iyi ihtimalle 31 yaşında anne olacağım. O da olursa…

Ve çocuğum benim yaşıma geldiğinde ben 62 yaşında bir nine olacağım. Çok şey kaybettik bence. Olumlu düşün vs kısmına da inanmıyorum. Olumlu düşündük transferden sonra hemen bir otele gittik hareket etmeyelim diye. Dünya paralar döktük…

Sonuç böyle. Canım çok acıyor saklamayacağım. Geçen hafta en yakın arkadaşımın doğumundaydım. Şimdi iki arkadaşım da hamile. Ben sanki lanetlenmiş gibi hissediyorum kendimi.

Tek iyi tarafı eşim yanımda ve maddi bir sıkıntımız da yok. Yakında kız kardeşim de evleniyor normalde hayatta çocuk yapmam diyordu şimdi ilk hedefi çocuk yapmak hemen.

Onun çocuğunu da kucaklarım kendim de menapoza girer kocamla bir başıma çeker gideriz bu diyardan…
Lütfen böyle düşünmeyin, artık kadınlar iş güç derken 30 undan sonra evleniyor, 45 inde çocuk sahibi olanlar var .Bende 25 imde evlendim,1 yıl istemedik sonra da hemen olur sandım ama öyle olmadı tabi , Megersem eşimde sorun varmış normal yoldan olması imkansız gibi birşey.Son 3 yılda 6 tüp bebek denedim ve şu an hamileyim, 30 un bitmesine yakın bebeğimi kucağıma alacağım.Bende hep Erken anne olmak isterdim ama şu an kendimi daha olgun hissediyorum mesela , Bizimde sınavımız bu umarım en yakın zamanda sağlıklı bir hamilelik yaşayıp bebeğinizi kucağına alırsınız, hem kendiliğinden hamile kalabiliyorsunuz bu çok güzel bir şey benim öyle bir ihtimalim yok neredeyse

Benim tedavi gördüğüm yerde öyle değildi, hem çok ilgililerdi hem de çok ciddi çalışıyorlardı çok önemsiyorlardı, hem işlerini hem de psikolojimizi. Belki hiç önemi yok ama 2 saat yatırdılar hatta benden sonra transfer yokmuş beni transfer olduğum yerde sedyeye bile almadan hiç kıpırdatmadan yatırdılar, mesaileri 16.00 da bitiyor normalde benim 2 saatlik yatma sürem 16.15 te bitiyordu beni beklediler ne olcak 15 dakika önce kaldıralım demediler, transferden sonra sonda ile mesaneyi boşaltıyorlar bence bu aşırı konforlu bi şey idrarı tutma derdin olmuyor. Benim tedavi gördüğüm merkez böyleydi tabi diğer devlet kurumlarını bilemem de
Sonda kısmını ilk kez duydum. Bizi dünya para verdiğimiz bahçecide 30 dakka yatırıp postalıyorlar. İdrar için maximum sürgü veriyorlar onu da kocanız taşıyor. 15 dakka daha uzanayıp diyorsun hemen başkası gelecek diyorlar. Sırf bu yüzden bahçecinin yanında otele gitmiştik kalmaya.

Sonda kısmını ilk kez duydum. Bizi dünya para verdiğimiz bahçecide 30 dakka yatırıp postalıyorlar. İdrar için maximum sürgü veriyorlar onu da kocanız taşıyor. 15 dakka daha uzanayıp diyorsun hemen başkası gelecek diyorlar. Sırf bu yüzden bahçecinin yanında otele gitmiştik kalmaya.
Bazıları önemli değil diyor yatma süresine ama psikolojik olarak iyi geliyor insana, kıpırdamayınca tutma ihtimali yükseliyor gibi sanki.

Sonda aşırı iyi bi olay çünkü sürgü de zor tutarak beklemekte zor, transfer bitince dr sondayı takıyo süre dolunca hemşireler gelip çıkarıyo sonra giyinip eve.

Allah tez vakitte sağlıkla nasip etsin inşallah, benim ilk transferim kimyasal olarak sonuçlandığında tüp bebek hemşiresi iyi tarafından bak hamile kalabiliyorsun demişti, o bile bana çok iyi gelmişti dediği gibi eğer negatif olsaydı ikinci transferde daha umutsuz olurdum.

Bu süreç hiç kolay değil zaten kadın için de erkek için de yıpratıcı ama kadın için daha fazla tabi ki, şükür ki maddi sıkıntınız yokmuş, ne gariban insanlar var cebindeki son parayı bu işlere döken harç borç çocuk sahibi olmaya çalışan, rabbim kimseye aratmasın kolaylıkla nasip etsin inşallah

13 Ağustos 2023

Bu sabah yine o meşhur regl ağrısı ile güne başladım. Evleneli 4 yıl olucak ve bunun 2,5 yılından beri çocuk isteğimiz vardı ama ilk zamanlar olmaması beni hiç üzmüyordu zamanı var diye düşünüyordum. Ya da kendimi hazır hissetmiyordum korkularım vardı belkide buda etken oldu bilmiyorum. Ama son 6-7 aydır her regl oluşumda (reglerim düzenlidir) neden diye sorguluyorum. Neden anne olamıyorum neden hamile kalamıyorum diye? İsyan etmek istemiyorum ama bu zamana kadar eşimle çok zorlu yollardan geçip birde böyle bir sınavla imtihan olmak çok yoruyor.. Yalan yok bazen sorguluyorum hayatı, bazen soruyorum Rabbime bunca sıkıntının içinde bununla uğraşmıyım diyorum ama sonra diyorum ki sabret, Allah sabredenlerle birliktedir.. İşin aslı eşimle daha önce konuştuğumuzda bu son bekleyeceğimiz ay olucaktı ve eşimin regl olduğumu duyduğu anda ki yüz ifadesi olsunla neden gibi bir şeydi. İkimizde de sorun yok ama bazen beklemek zorundasınız işte.. Bugün hsg çekimi için randevu alacağım ama bu süreç beni çok fazlasıyla korkutuyor ve düşündürüyor.. Mağlum tedavi fiyatları arttı, geçim sorunu herkeste ayrı bir süreç.. Ama diyorum ki daha çok çalışırız, daha çok çabalarız yeter ki sağlıkla kucağımıza yavrumuzu alıp onu büyütebilelim.. Size sorum bu süreçten geçen veya başlayacaklar kendinizi nasıl rahatlattınız ve çevrenize (ailenize yakın arkadaşlarınıza bu durumu söylediniz mi)? Ben eşimden başka kimseyle konuşmak istemiyorum.. Ve kimsede olmadığını bilmiyor..
2 tane olumsuz tüp bebek transferi atlatmış bunun için 2 yıl üzülmüş sonra, kendiliğinden hamile kalan biri olarak sana birkaç tavsiye vermek isterim.
Bebek sahibi olmak istediğimizde evliliğimizin 5. yılıydı. Her normal çift gibi denemeye başladık ama birşeyler ters gidiyordu ve bu daha fazla strese sokuyordu bizi. Sonrasında dr kontrolleri sebebinin falan araştırılması derken tek sorun benim amh değerlerimin düşük olması, yaşımda 30ları geçmiş, hemen tüp bebek sürecine başladık. Kimseye haber vermedik stres olmamak için.
Gerçekten çok yıpratıcı ve psikolojik olarak sağlam durmanız gereken bir süreç. Maddi manevi tüm kaynakları kullandık. 2 si de olumsuz. Sonra bana bir aydınlanma geldi araştırmaya başladım herşeyi, dr mfk yi buldum. Onun takviyelerini kullanıp önerdiği takvimle denedik. Ben artık aman olmazsa olmasın modundayken, bir gece regl sancısı ve regl migreni zannedip gittiğim acilde hamile olduğumu öğrendim.
Asla ama asla umudunu kaybetme. üzerine ne kadar düşersek o kadar stres yapıp süreci negatif etkiliyoruz. Dr mfk yı instagramdan araştır. Bu süreçte sana kolaylık diliyorum.

13 Ağustos 2023

Bu sabah yine o meşhur regl ağrısı ile güne başladım. Evleneli 4 yıl olucak ve bunun 2,5 yılından beri çocuk isteğimiz vardı ama ilk zamanlar olmaması beni hiç üzmüyordu zamanı var diye düşünüyordum. Ya da kendimi hazır hissetmiyordum korkularım vardı belkide buda etken oldu bilmiyorum. Ama son 6-7 aydır her regl oluşumda (reglerim düzenlidir) neden diye sorguluyorum. Neden anne olamıyorum neden hamile kalamıyorum diye? İsyan etmek istemiyorum ama bu zamana kadar eşimle çok zorlu yollardan geçip birde böyle bir sınavla imtihan olmak çok yoruyor.. Yalan yok bazen sorguluyorum hayatı, bazen soruyorum Rabbime bunca sıkıntının içinde bununla uğraşmıyım diyorum ama sonra diyorum ki sabret, Allah sabredenlerle birliktedir.. İşin aslı eşimle daha önce konuştuğumuzda bu son bekleyeceğimiz ay olucaktı ve eşimin regl olduğumu duyduğu anda ki yüz ifadesi olsunla neden gibi bir şeydi. İkimizde de sorun yok ama bazen beklemek zorundasınız işte.. Bugün hsg çekimi için randevu alacağım ama bu süreç beni çok fazlasıyla korkutuyor ve düşündürüyor.. Mağlum tedavi fiyatları arttı, geçim sorunu herkeste ayrı bir süreç.. Ama diyorum ki daha çok çalışırız, daha çok çabalarız yeter ki sağlıkla kucağımıza yavrumuzu alıp onu büyütebilelim.. Size sorum bu süreçten geçen veya başlayacaklar kendinizi nasıl rahatlattınız ve çevrenize (ailenize yakın arkadaşlarınıza bu durumu söylediniz mi)? Ben eşimden başka kimseyle konuşmak istemiyorum.. Ve kimsede olmadığını bilmiyor..
Bende 2yilik evliyim çok üzülüyorum çok düşünüyorum .tup bebeğe karar verdik buda normal ben herkeze soyledim sonucda esim spremi benim yumurtam allahim izin verir se

13 Ağustos 2023

Ne var, ne yok, sorun ne bunları bilmeden tüp bebeği düşünmemelisiniz. Tüp bebek merkezi Dr Una gidip danışın, zaten gerekli tetkikleri yapıp tedaviye o karar verecektir.
6ay doğal yolla bebek olmayınca Dr a gitmekte fayda var. Umarım hayalleriniz gerçek olur ve biran önce bebişinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız 😓 çok üzgünüm bizde de sorun bende ve 2. aşılamamı deniyorum. İlki pozitif sonuç verdi, biyokimyasala döndü bu ay tekrar umutluyum. 1 Eylül test günüm.
Sen ve eşini ilgilendiren bu sağlık probleminide kimseye anlatmak zorunda değilsin seni mutsuz edecekse.

bizim tüp bebek kararı almamız biraz apar topar oldu. evliliğimizden beri hiç korunmadık, evlendiğimde 28 yaşında olduğum için olursa olur kafasındaydık. ilk sene boş gebelik geçirdim ve 3 yıldır hamile kalamıyorum. sebepsiz infertilite dedi gittiğimiz doktorlar. kendi araştırmalarım ile de yapılmask gereken tüm testleri hsg vs her şeyi hazırladık. ama hala sebepsiz infertilite diyor yaşadığımız yerdeki doktorlar. küçük bir ilçede yaşadığımız için fazla seçeneğimiz de yoktu tüm doktorları dolaştık neredeyse. ama bende bakılmayan tek amh.dı bu sene onu yaptırdığımda 0.5 olduğunu ve acil tüp bebeğe başlamam gerektiği söylendi. neden 3 yıl oyalandık o zaman? 😒 izmir irenbe’de alper bey ile tedaviye başladık. her şey hemen olacak sanıyorum tabi. hiç de öyle olmadı. alper bey sürecin uzun olacağını ve sabırlı olmamız gerektiğini söylediğinde açıkçası çok da ciddiye almamıştım. regl oldum opu.da 2 yumurtam toplandı. geriden gelen yumurtalarım olduğu söylendi. aynı ay onlar da geliştirildi ve 4 tane daha toplandı. hepsi 3. gün embriyosu olarak donduruldu. ertesi ay rahim dinlendirildi. ve bir sonraki sy histeroskopi oldum. nisanda başlayan süreç ağustos 23te sonuçlandı. geçtiğimiz çarşamba tek embriyo transferim oldu. sonuç için gün sayıyorum. yani sabır isteyen bir süreç. hiçbirimizin çabaları sonuçsuz kalmasın inşallah ♥️

Selam kızlar hepinizin yazısını okudum hemen hemen hepimiz aynı hikayeye sahibiz rabbim hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin gönlümüze göre versin 🤲🏻 bende evlendikten sonra iki yıl düşünmedik sonrasında düşünmeye başladık aynı şekilde hemen olur diye düşünüyordum bir çok kişi gibi 6-7 ay denedik olmadı ben bu süreçte doktorda gittim zaten pcos olduğumu öğrendim ama bunun bir engel olmadığını söyledi normal denemeye devam etmemiz söylendi yaklaşık 1 yıl böyle denemeyle geçtikten sonra doktora gittik. Benim testlerimde bir sorun yok kilomda aynı şekilde zayıf bir insanım adetlerim düzenli bazen çok stres olursa uzayabiliyor. Eşim testler vs verdi spermler düşük normal yoldan hamile kalamayacağımızı tüp bebek yapmamızı söylediler . Hemen tüp bebek için araştırmaya girdik doktorlar ne dediyse bütün testler hsg sperm kanlar vs hepsini verdik . Tüp bebek sürecin içerisinde bulduk bir anda kendimizi yalnızca eşim ve ben kimseye söylemedik ne yaşadıysak ikimiz tedavi başladı ilaçlar iğneler opu vs 1 embriyom oluştu yalnızca 6. Gün embriyosu dondurdular regl olunca hastaneye gidicem bir ay dinlenme yaptılar. Bundan sonrası nasıl devam eder bilmiyorum ama hem mamden hem manevi zor bir süreç çok ağladık çok zor zaman geçirdik kimseye belli etmedik çevrem de herkes çocuğu var ben bu süreç içindeyken yakın iki arkadaşım hamile kaldı onların bebekleri aldıkları va her gün konuşmalar ama hiç kötü bakmadım ben kendi hikayemi konuşmak yerine onların bebeklerine şunu alalım bunu yapalım o mutluluğu yaşadım onlarla hep dua ettim olmuyorsa da vardır bir nedeni dedim zamanı var demek ki rabbim vermiyorsa vardır bir bildiği diyerek baktım hep dediğim gibi bundan sonra nasıl ilerler süreç nasıl devam eder neler yaşarız rabbim hayırlısını göstersin dua etmekten başka çaremiz yok bu kısaca geçtiğim bir durum okuduysanız buraya kadar teşekkü ederim yazması kolay yaşaması bir o kadar zor hepimizin hikayesi ..

merhaba ben evlenmeden öncede pcos olduğunu biliyoum öğrenmiştim evlendiğimiz ilk seneden itibaren 3 sene boyunca hiç bi şekilde korunmadık ama nasip olmadı. 3.senemizde 2 aşılama denedik 2 side tutmadı 4*4lük bi pcosum çünkü insülin direncimde yüksek glifor kullandım yumurta oluşuyodu ama boş oluyodu. eşim en başından beri destek verdi denmeye başladıktan 4 5 ay sonra test yaptırdı onda hiç bi problem yoktu ben hsg çektirdim oda temiz çıkmıştı sadece problemimiz pcoslu olmamdı. şuanda ilk tüp bebek denemesine girdik tumurtalarım ayın 2sinde toplandı 25 yumurta olarak başladık en son 12 adet yumurtayı dondurduk 1.değil 2.regli dönemi rahim kuvvetlendirilip transfer yapılıcak. ben kendimde olmak üzere çevremdeki herkeste sağlıkçı olduğu için zorlu bi süreç olduğunu bildikleri için herkese konuyu rahatlıkla açabildim ve herkesten çok güzel destekler gördüm ilaçlar çünkü beni çok yormuştu çok gerginm agrasif oluyodum ama çevremdeki herkes benimle beraber sabretti ben bişey söylemeden hiç biri sormadı.her türlü olumsuzlukları karşı temkinli olmamı sağladır bazen çevrenizin bilmeside size fayda sağlayabilir. Evet bilinçsiz çevre çok kusurlu olarak düşünebilirler ama farkında değiller tüp bebek artık normal bi durum haline geldi o kadar çok insan varki tüp bebek için yanıp tutuşan. bana kalırsa en büyük destek önce eş sonra aile ve çevreden geçiyor.

Eklentiler

• ecc886c7-75c8-4645-9bb2-ce28f2aa265c.webp
    ecc886c7-75c8-4645-9bb2-ce28f2aa265c.webp
    70,9 KB · Görüntüleme: 23
Back
X