Canım merhaba,
Öncelikle ben de pcoluyum yıllardır çocuk istiyorum 1 kere bile hamile kalamadım. Bir çok doktor dolaştık bende ve eşimde başka hiç bir sorun yok. Üstelik Ben hafif bi pcoyum, tüylenme, kilo, adet olamama, yumurta olmaması bunların hiçbiri yok bende normal adet oluyorum özellikle ilaçla bi sürü oluyor çatlıyor falan. Yani şimdiye kadar bir çok ilaç ve takip ile denedik ama her şey yolunda gitmesine rağmen Hiç gebelik oluşmadı. En son tüp bebek düşündük ve ben şimdiye kadar ki süreci anlattığımda doktor bana aynen şunu söyledi: yumurtanın olması spermin olması illa gebelik oluşacağı anlamına gelmez. Yumurtanın kaliteli ve sorunsuz olması lazım (Yumurtanın kalitesine göre kategorize edilişi var) yani evet sizin her ay yumurtanız oluyor ama bu yumurta bebek oluşturabilecek kadar kaliteli ve sağlıklı değildir o yüzden olmamıştır. Ama tüp bebekte bir sürü yumurta oluşturup aralarından bebek olabilecek kalitedekileri alıyorlar dolayısıyla bu problem ortadan kalkıyor.
bunu duyunca kafamdaki soru işaretleri gitmiş oldu. Ve bence Pcolu olup ilk iki sene olmadıysa direk tüp bebek yaptırılmalı yoksa zaman kaybı.
ayrıca şunu da doktor söyledi: PCo olanlar ilk iki sene içerisinde kendiliğinden ya da ilaçla bi şekilde hamile kalabiliyor ama senin ilk iki sene olmadıysa döllenmeyi engelleyen başka bi problem vardır(yumurta kalitesinin yetersiz olması gibi)