Tüp bebek kararsizligim lütfen yardım

Başarı oranlarını çok bilmiyorum. Araştırmadım da açıkçası bana O zaman en yakın gidebileceğim orası vardı orda yaptırdım. İlgileri De İyiydi. Transferden sonra oraya gitmedim Şehir değiştirdim başka kadın doğumcuya gittim. Onlara da telefonla sorum olduğunda ulaştım ve benden kalp atışını duyduğumda falan aramamı haber vermemi istediler. Böyle yani etkilemek istemem ama memnun kaldım ikinci deneme olsa yine orayı tercih ederim diye düşünüyorum
Hamile misiniz

ben tüp bebek tedavisi görüyorum tüp bebekte hesapta olmayan ücretler çıkıyor daha transfer aşamasına gelmedim kaliteli yumurtam oluşmuyordu prp yapıldı 5600 prp ondsn öncede yumurta gelişsindiye 2800 ilaç kullandım olmadı sonraki aşamada ilaç kullanıcsm 2800 tekrar artı başka ilaçlarda vericekmiş tüp bebek içinde 8500 verilecek yumurta dondurma olursa 2 bin daha gidecek yani tek verdikleri fiyatla kalmıyorsun:(

Herkese merhaba. Öncelikle derdimi kısaca anlatayim. Ben pcoluyum ama klomenle felan cok yumurtlayan biriyim. Ekimden bu yana pcolu oldugumu öğrenip hep doktor kontrolündeyim. Ayrica 16 aydir bebek olmadi. Öncelikle şunu söylemeliyim ki artik canim cok yanıyor herkes patir patir hamile kalırken bu cektiklerim canımı yakiyor. İş hayatini yumurta takibi vs yaptirdigim icin düşünmedim. Ama baktim ki ben bitiyorum ne bebek geliyor ne bir işle mesgul oluyorum.
Simdi sizlere sorum şu tüp bebek surecinde esiniz ve siz nasil vakit bulup doktora gidiyorsunuz. Çünkü yumurtlama belli bir tarihte olur ve embriyo yerlestirme de belli bir tarihte olur vs.
Bu arada hic umudum olmadigi icin tüp bebek yaptırmak istiyorum temmuz ayinda felan. Direkt tüp bebeğe gecer mi ozel merkezler yoksa ille de asilama mi denemek gerekiyor?
Canım merhaba,
Öncelikle ben de pcoluyum yıllardır çocuk istiyorum 1 kere bile hamile kalamadım. Bir çok doktor dolaştık bende ve eşimde başka hiç bir sorun yok. Üstelik Ben hafif bi pcoyum, tüylenme, kilo, adet olamama, yumurta olmaması bunların hiçbiri yok bende normal adet oluyorum özellikle ilaçla bi sürü oluyor çatlıyor falan. Yani şimdiye kadar bir çok ilaç ve takip ile denedik ama her şey yolunda gitmesine rağmen Hiç gebelik oluşmadı. En son tüp bebek düşündük ve ben şimdiye kadar ki süreci anlattığımda doktor bana aynen şunu söyledi: yumurtanın olması spermin olması illa gebelik oluşacağı anlamına gelmez. Yumurtanın kaliteli ve sorunsuz olması lazım (Yumurtanın kalitesine göre kategorize edilişi var) yani evet sizin her ay yumurtanız oluyor ama bu yumurta bebek oluşturabilecek kadar kaliteli ve sağlıklı değildir o yüzden olmamıştır. Ama tüp bebekte bir sürü yumurta oluşturup aralarından bebek olabilecek kalitedekileri alıyorlar dolayısıyla bu problem ortadan kalkıyor.

bunu duyunca kafamdaki soru işaretleri gitmiş oldu. Ve bence Pcolu olup ilk iki sene olmadıysa direk tüp bebek yaptırılmalı yoksa zaman kaybı.

ayrıca şunu da doktor söyledi: PCo olanlar ilk iki sene içerisinde kendiliğinden ya da ilaçla bi şekilde hamile kalabiliyor ama senin ilk iki sene olmadıysa döllenmeyi engelleyen başka bi problem vardır(yumurta kalitesinin yetersiz olması gibi)

Canım merhaba,
Öncelikle ben de pcoluyum yıllardır çocuk istiyorum 1 kere bile hamile kalamadım. Bir çok doktor dolaştık bende ve eşimde başka hiç bir sorun yok. Üstelik Ben hafif bi pcoyum, tüylenme, kilo, adet olamama, yumurta olmaması bunların hiçbiri yok bende normal adet oluyorum özellikle ilaçla bi sürü oluyor çatlıyor falan. Yani şimdiye kadar bir çok ilaç ve takip ile denedik ama her şey yolunda gitmesine rağmen Hiç gebelik oluşmadı. En son tüp bebek düşündük ve ben şimdiye kadar ki süreci anlattığımda doktor bana aynen şunu söyledi: yumurtanın olması spermin olması illa gebelik oluşacağı anlamına gelmez. Yumurtanın kaliteli ve sorunsuz olması lazım (Yumurtanın kalitesine göre kategorize edilişi var) yani evet sizin her ay yumurtanız oluyor ama bu yumurta bebek oluşturabilecek kadar kaliteli ve sağlıklı değildir o yüzden olmamıştır. Ama tüp bebekte bir sürü yumurta oluşturup aralarından bebek olabilecek kalitedekileri alıyorlar dolayısıyla bu problem ortadan kalkıyor.

bunu duyunca kafamdaki soru işaretleri gitmiş oldu. Ve bence Pcolu olup ilk iki sene olmadıysa direk tüp bebek yaptırılmalı yoksa zaman kaybı.

ayrıca şunu da doktor söyledi: PCo olanlar ilk iki sene içerisinde kendiliğinden ya da ilaçla bi şekilde hamile kalabiliyor ama senin ilk iki sene olmadıysa döllenmeyi engelleyen başka bi problem vardır(yumurta kalitesinin yetersiz olması gibi)
Evet cok sagol. Benim durumumda da bu durum orataya cikti. tüp bebek denedim. Yumurtalar olgunlasti. Toplandi. Bakildi. Gelismis yumurta yok. Hepsi m1 ya da gv seviyesinde idi. Tedavim iptal oldu. Ikinciyi deneyeceğiz insallah. Sen yaptirdin mi tüp?

Eşinin sadece bi kere Sperm için gelmesi yeter dediler bana da. Ama onun izin sorunu yoktu hep geldi sağolsun. Ben izin aldım ama bu sefer de vakit geçmek bilmiyo. O kadar uzun süre izin almasam da olurmuş. Zaten ara kontroller çok kısa sürüyo biliyosunuz bi ultrason kontrolü sonuçta. Yumurta toplandığı gün bi de transfer zamanı önemli izin için. Benim 10.000 tl gibi bişeydi masrafım. Yol vb harcamalar hariç. Malatyada yaptırdık doğuda olduğum için en yakın orası vardı
Zaman geçmiş yazinizin ustunden ama bende bu ay tup bebek düsünuyorum ilk tup bebek banada dr 9 bin dedi merak ettigim ilkindemi tuttu sizin birde ilaclar dahilmi haricmi fiyata bilgi verebilirmisiniz acaba

Evet cok sagol. Benim durumumda da bu durum orataya cikti. tüp bebek denedim. Yumurtalar olgunlasti. Toplandi. Bakildi. Gelismis yumurta yok. Hepsi m1 ya da gv seviyesinde idi. Tedavim iptal oldu. Ikinciyi deneyeceğiz insallah. Sen yaptirdin mi tüp?
Evet ama transfer olmadı henüz bekleme sürecindeyim

Merhabalar ben de size benzer bir durum yaşadım. Tüp bebek tedavisinde 25 yumurta toplandı ancak hepsi gv seviyesindeymiş, nadir olarak görülür, sağlıklı doğum şansı düşük dedi. Sizin güncel durumunuz nedir? İnşallah her şey yolunda gitmiştir.

Back
X