Tüp Bebek Konusunda Ne Olur Yardımcı Olun

brunettee

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
2.360
468
688
Merhabalar...

Bu ay ilk kez tüp bebek deniycem geçtiğimiz aylarda bir aşılama denedim tutmadı. Internetten okuyorum, buradan yorumlara bakıyorum ama kafam karıştı.

Adetin 2.3. Günü doktora gidiyoruz. Yumurta büyütücü ilaçlar veriyor ve istenen büyüklüğe gelince yumurtaları alıp, döllenme işleminden sonra transfer ediyor anladığım kadarıyla. Peki kaç tane yumurta oluşması lazım bu işlem için? Kaç tane oluşunca topluyorlar? Tam olarak kaç gün sonra transfer ediyorlar. Genetik tarama da yaptırmak istiyorum. Bu işlem transfer sürecini uzatiyor mu? Bir kere de tek yumurta mı transfer ediyorlar? Doktorum pek konuşan, iletişimı iyi bir doktor değil. Tecrübesine güvenerek ve tavsiye üzerine gidiyorum. Sorduğuna cevap veriyor, sormadığın kalıyor. Gidince hangi konuları sormam lazım? 31 yaşındayım ve henüz çocuk sahibi değilim. Rahmim yarım ve bir tüpüm yok bu yüzden. Pko hastasıyım. 3 tane doğal hamileliğim oldu ama düşükle sonuçlandı. 1 aşılama negatif sonuçlandı. Çok stresliyim. Yine olmaz yada düşer diye çok korkuyorum.

Yaşıtlarımın ve tüm arkadaşlarımın 1 yada 2 çocuğu var. Bu konuda konuşamayacak, bebek ziyaretine gidemeyecek, hamilelerle iletişim kuramayacak kadar hassasım. Çok mutsuz oluyorum ve çok eksik hissediyorum.

Yarın adetimin 2.günü doktora gitcem. Neleri sormam gerektiği konusunda beni bilgilendirirseniz ve süreç hakkında bilgi verirseniz çok mutlu olurum. Hep ikiz çocuk istiyorum. Bir kız bir erkek... Rabbim inşallah sağlıklı evlatlar nasip eder bana da, isteyen herkese de... Doktoruma ikiz bebek istedigimi de söyliycem ama Türkiye de çift yumurta koyuyorlar mı bilmiyorum. Biraz dağınık yazdım farkın dayım. Zaten kafam da çok dağınık. Mesajlarınızı bekliyorum.

Dr gittinizmi?
Nasıl gectı

Merhaba. Evet gittim. Doğum kontrol ilacı, vitamin ve coraspin verdi. Bu ay hormonlari baskilayip, gelecek ay hormon iğneleri verip daha çok ve kaliteli yumurta elde edelim dedi.
Hayırlısı olsn canm. Tup bebek süreci hıc zor degıl heyecanlı bır surec.,
Psıkolojık olarak yansımaları baska:)
Yasın kaç??
Dilerım sorunsuz ve sonu guzel bır tedavın olur

Merhabalar...

Bu ay ilk kez tüp bebek deniycem geçtiğimiz aylarda bir aşılama denedim tutmadı. Internetten okuyorum, buradan yorumlara bakıyorum ama kafam karıştı.

Adetin 2.3. Günü doktora gidiyoruz. Yumurta büyütücü ilaçlar veriyor ve istenen büyüklüğe gelince yumurtaları alıp, döllenme işleminden sonra transfer ediyor anladığım kadarıyla. Peki kaç tane yumurta oluşması lazım bu işlem için? Kaç tane oluşunca topluyorlar? Tam olarak kaç gün sonra transfer ediyorlar. Genetik tarama da yaptırmak istiyorum. Bu işlem transfer sürecini uzatiyor mu? Bir kere de tek yumurta mı transfer ediyorlar? Doktorum pek konuşan, iletişimı iyi bir doktor değil. Tecrübesine güvenerek ve tavsiye üzerine gidiyorum. Sorduğuna cevap veriyor, sormadığın kalıyor. Gidince hangi konuları sormam lazım? 31 yaşındayım ve henüz çocuk sahibi değilim. Rahmim yarım ve bir tüpüm yok bu yüzden. Pko hastasıyım. 3 tane doğal hamileliğim oldu ama düşükle sonuçlandı. 1 aşılama negatif sonuçlandı. Çok stresliyim. Yine olmaz yada düşer diye çok korkuyorum.

Yaşıtlarımın ve tüm arkadaşlarımın 1 yada 2 çocuğu var. Bu konuda konuşamayacak, bebek ziyaretine gidemeyecek, hamilelerle iletişim kuramayacak kadar hassasım. Çok mutsuz oluyorum ve çok eksik hissediyorum.

Yarın adetimin 2.günü doktora gitcem. Neleri sormam gerektiği konusunda beni bilgilendirirseniz ve süreç hakkında bilgi verirseniz çok mutlu olurum. Hep ikiz çocuk istiyorum. Bir kız bir erkek... Rabbim inşallah sağlıklı evlatlar nasip eder bana da, isteyen herkese de... Doktoruma ikiz bebek istedigimi de söyliycem ama Türkiye de çift yumurta koyuyorlar mı bilmiyorum. Biraz dağınık yazdım farkın dayım. Zaten kafam da çok dağınık. Mesajlarınızı bekliyorum.

CANIM ÇIKTIĞIN YOLDAN ÖNCELİKLE ELİN KOLUN DOLU DÖN İNŞALLAH.
YANLIZ 3 DOĞAL GEBELİK OLMUŞ VE DÜŞÜK DİYORSUN TÜP BEBEKDEN ÖNCE GENETİK ARAŞTIRMA YAPTIR. ÇÜNKÜ BENMDE İKİ NORMAL GEBELİĞİM SONLANDI. 1 TÜY ARDINDAN DONDURLMUŞ TRANSFER YAPTIRDIM OLMADI. VE GENETİĞE GİTTİĞİMDE ŞOKA UĞRADIM PIHTILAŞMAM + MİŞ. YANİ HEP BOŞUNA UĞRAŞMIŞIM :( ;( SEN SEN OL BU SÜRECDE KAN SULANDIRICI İĞNE KULLAN AMA EN ÖNEMLİSİ TESTİNİ YAPTIR BİR AN ÖNCE ÖZELDE 15 GÜNE FALAN ÇIKIYOR SONUCUN. NE OLUR İHMAL ETME GEBE KALIYORSUN AMA KAYBEDİYORSUN BU HİSSİ KENDİNE BİR DAHA YAŞATMAMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAP ÇAĞRE ARA. ELBETTE Kİ RABBİM NASİP ETMEZSE OLMAZ TABİKİ VE SAKIN DUA ETMEYİ UNUTMA. ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.

CANIM ÇIKTIĞIN YOLDAN ÖNCELİKLE ELİN KOLUN DOLU DÖN İNŞALLAH.
YANLIZ 3 DOĞAL GEBELİK OLMUŞ VE DÜŞÜK DİYORSUN TÜP BEBEKDEN ÖNCE GENETİK ARAŞTIRMA YAPTIR. ÇÜNKÜ BENMDE İKİ NORMAL GEBELİĞİM SONLANDI. 1 TÜY ARDINDAN DONDURLMUŞ TRANSFER YAPTIRDIM OLMADI. VE GENETİĞE GİTTİĞİMDE ŞOKA UĞRADIM PIHTILAŞMAM + MİŞ. YANİ HEP BOŞUNA UĞRAŞMIŞIM :KK43: ;( SEN SEN OL BU SÜRECDE KAN SULANDIRICI İĞNE KULLAN AMA EN ÖNEMLİSİ TESTİNİ YAPTIR BİR AN ÖNCE ÖZELDE 15 GÜNE FALAN ÇIKIYOR SONUCUN. NE OLUR İHMAL ETME GEBE KALIYORSUN AMA KAYBEDİYORSUN BU HİSSİ KENDİNE BİR DAHA YAŞATMAMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAP ÇAĞRE ARA. ELBETTE Kİ RABBİM NASİP ETMEZSE OLMAZ TABİKİ VE SAKIN DUA ETMEYİ UNUTMA. ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.

Merhaba. Size de çok geçmiş olsun. Şuan çocuk sahibi olabildiniz mi?
Geçen yıl ayrıntılı bütün tahlillerim yapıldı. Pıhtılaşma yok ama yatkınlık var. Genetik tahlillerim normal çıktı. Bende ki problem doğuştan yarım rahimmiş. Gittiğim onlarca doktoru Allaha havale ediyorum. Yıllarca birşeyin yok diyerek eve gönderdiler beni. Sonunda iyi bir doktora denk gelmek nasip oldu. Pıhtılaşmaya yatkınlığı da gözardı edemeyiz şimdilik aspirin kullan gebelik olunca iğne kullanacaksin dedi. Korkularım çok ama inancım da çok. Allah bana da, isteyen herkese de evlat nasip eder inşallah.

Hayırlısı olsn canm. Tup bebek süreci hıc zor degıl heyecanlı bır surec.,
Psıkolojık olarak yansımaları baska:)
Yasın kaç??
Dilerım sorunsuz ve sonu guzel bır tedavın olur

Sürekli hevesim kursağımda kaldığı için stresliyim. 31 yaşındayım. İnşallah sorunsuz olur ve saglikli bir evlat kucağımıza almakta nasip olur. Siz tüp bebekle çocuk sahibi oldunuz mu?

Merhaba. Size de çok geçmiş olsun. Şuan çocuk sahibi olabildiniz mi?
Geçen yıl ayrıntılı bütün tahlillerim yapıldı. Pıhtılaşma yok ama yatkınlık var. Genetik tahlillerim normal çıktı. Bende ki problem doğuştan yarım rahimmiş. Gittiğim onlarca doktoru Allaha havale ediyorum. Yıllarca birşeyin yok diyerek eve gönderdiler beni. Sonunda iyi bir doktora denk gelmek nasip oldu. Pıhtılaşmaya yatkınlığı da gözardı edemeyiz şimdilik aspirin kullan gebelik olunca iğne kullanacaksin dedi. Korkularım çok ama inancım da çok. Allah bana da, isteyen herkese de evlat nasip eder inşallah.
ŞUAN HAYATTA OLAN BİR EVLADIM YOK NASİP OLMADI. AMA SAĞLIK SORUNLARIM ÇIKTIĞI İÇİN ERTELİYORUM TÜP BEBEK MEVZUUNU. ASLINDA TEKRAR KAYBETME KORKUSU SARIYOR İNSANI BELKİDE TÜM SEBEP BU. BENDE ÖLE Bİ ACAYİP DR DENK GELDİM Kİ SORMA. AYRICA KENDİMDE SAĞLIKÇI OLDUĞUM HALDE. EMBRİYO DONDURCAZ DEDİLER 6-7. GÜN DONDURDULAR GEREKÇE İSE GEÇ GELİŞİYORMUŞ O NORMALMİŞ. ONLARA GÖRE YANLIZ TIP LİTARİTÜRÜNDE BÖLE BİRŞEY YOK. EMBRİYOSKOP DEDİLER ŞANSI ARTTIRIYOR. VERDİK İLAVE PARA MALESEF CD'Sİ KAÇ ZAMAN SONRA GÖNDERİLDİ VE TEK EMBRİYO GELİŞİM GÖRÜNTÜSÜ VAR NERDE DİĞER 2Sİ. YANİ ALLAH MERHAMETLİ ALLAH KORKUSU OLAN KULDAN UTANAN SAĞLIKÇILRLA KARŞILAŞTIRSIN.
VE BEN HEPSİNİ ALLAHA HAVALE ETTİM.
SEN ÜZÜLME İSTERSE YARIM OLSUN RABBİM OL DERSE O ONUN KAÇ KATI BÜYÜR. AYRICA RAHİM GEBELİKTE BÜYÜYEN BİR ORGAN. YOKSA KOCA ÇOCUK NASIL SIĞSIN DEĞİLMİ.

Sürekli hevesim kursağımda kaldığı için stresliyim. 31 yaşındayım. İnşallah sorunsuz olur ve saglikli bir evlat kucağımıza almakta nasip olur. Siz tüp bebekle çocuk sahibi oldunuz mu?
İlk denemede 8haftalık kürtajla sonlanan bır gebeliğim oldu..
Ikıncı deneme için dr ıstemeden tum tetkıklerı yaptırdım . Şimdi bır ıkı hafta ıcınde gorusmeye gıdıcem ınş .
Dilerim bu kez heveslerınız kursagınızda kalmaz o duyguyu cok ıyı bılırım

ŞUAN HAYATTA OLAN BİR EVLADIM YOK NASİP OLMADI. AMA SAĞLIK SORUNLARIM ÇIKTIĞI İÇİN ERTELİYORUM TÜP BEBEK MEVZUUNU. ASLINDA TEKRAR KAYBETME KORKUSU SARIYOR İNSANI BELKİDE TÜM SEBEP BU. BENDE ÖLE Bİ ACAYİP DR DENK GELDİM Kİ SORMA. AYRICA KENDİMDE SAĞLIKÇI OLDUĞUM HALDE. EMBRİYO DONDURCAZ DEDİLER 6-7. GÜN DONDURDULAR GEREKÇE İSE GEÇ GELİŞİYORMUŞ O NORMALMİŞ. ONLARA GÖRE YANLIZ TIP LİTARİTÜRÜNDE BÖLE BİRŞEY YOK. EMBRİYOSKOP DEDİLER ŞANSI ARTTIRIYOR. VERDİK İLAVE PARA MALESEF CD'Sİ KAÇ ZAMAN SONRA GÖNDERİLDİ VE TEK EMBRİYO GELİŞİM GÖRÜNTÜSÜ VAR NERDE DİĞER 2Sİ. YANİ ALLAH MERHAMETLİ ALLAH KORKUSU OLAN KULDAN UTANAN SAĞLIKÇILRLA KARŞILAŞTIRSIN.
SEN ÜZÜLME İSTERSE YARIM OLSUN RABBİM OL DERSE O ONUN KAÇ KATI BÜYÜR. AYRICA RAHİM GEBELİKTE BÜYÜYEN BİR ORGAN. YOKSA KOCA ÇOCUK NASIL SIĞSIN DEĞİLMİ.
Merhaba siz nerde yaptırmıstınız ??

Sizde zor süreçlerden geçiyorsunuz. İnşallah bir gun tum bu zorluklari geride birakmis oluruz. Bende sağlık personeliyim. İnsan başına gelmeden önce bilemiyor birçok şeyi. Bir bebeğin dünyaya gelmesinin bu kadar zor olduğunu bilmiyordum. Bir çok hormon seviyesi, enfeksiyon, tüpler, rahim ile ilgili sıkıntılar, pıhtılaşma... Başıma gelmeden bunlar hakkında yeterli bilgim yoktu. Rahim esnerken, bebeğin yerleştiği yer çok önemliymiş. Eğer rahmin köşelerine yerleşirse yeteri kadar esnemez ve düşükle sonuçlanırmış. İnşallah doğru yere tutunur.

İlk denemede 8haftalık kürtajla sonlanan bır gebeliğim oldu..
Ikıncı deneme için dr ıstemeden tum tetkıklerı yaptırdım . Şimdi bır ıkı hafta ıcınde gorusmeye gıdıcem ınş .
Dilerim bu kez heveslerınız kursagınızda kalmaz o duyguyu cok ıyı bılırım

İnşallah... Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Forumda arı sütü bal ve polen karışımını gördüm. Belki faydası olur diye deneyeceğim. Aklınızda olsun sizinde.

Sizde zor süreçlerden geçiyorsunuz. İnşallah bir gun tum bu zorluklari geride birakmis oluruz. Bende sağlık personeliyim. İnsan başına gelmeden önce bilemiyor birçok şeyi. Bir bebeğin dünyaya gelmesinin bu kadar zor olduğunu bilmiyordum. Bir çok hormon seviyesi, enfeksiyon, tüpler, rahim ile ilgili sıkıntılar, pıhtılaşma... Başıma gelmeden bunlar hakkında yeterli bilgim yoktu. Rahim esnerken, bebeğin yerleştiği yer çok önemliymiş. Eğer rahmin köşelerine yerleşirse yeteri kadar esnemez ve düşükle sonuçlanırmış. İnşallah doğru yere tutunur.
İnşallah doğru yere yerlesirde hayırlı sağlıklı evlatlarin olur

merhaba kızlar ben 1 kez tüp yaptırdım fakat düşükle sonuçlandı tahlil istedim toxoplazma dendi.ama bunu kendi uğraşlarım sonucunda öğrendim dr düşük olabilir normal bir şey demişti :( şimdi tekrar düşünüyorum fakat öncesinde tüm testleri istiyorum fakultede hiç kan pıhtılaştırma testi yaptıranlar varmı ne kadar sürede sonuç alınıyor bilgisi olanlar varsa yazsınlar lütfen gebelik öncesi testleri araştırmaktan kafayı yiyecek gibiyim :(

merhaba kızlar ben 1 kez tüp yaptırdım fakat düşükle sonuçlandı tahlil istedim toxoplazma dendi.ama bunu kendi uğraşlarım sonucunda öğrendim dr düşük olabilir normal bir şey demişti :KK43: şimdi tekrar düşünüyorum fakat öncesinde tüm testleri istiyorum fakultede hiç kan pıhtılaştırma testi yaptıranlar varmı ne kadar sürede sonuç alınıyor bilgisi olanlar varsa yazsınlar lütfen gebelik öncesi testleri araştırmaktan kafayı yiyecek gibiyim :KK43:
yeme kafayı :) serbest bırak. fakültede yapılıypr bu testler genetik bölümüne başvuruyorsunuz. hikayenizi anlatıyorsunuz. o hekim hem sizden hemde eşinizden dna dizilim kromozom analizi tahili ve birde sizden pıhtılaşma testini istiyor 2 aya yakın bir tarihte sonuç çıkıyor. fakültelerde ücretsiz yanlız özellerde çok pahalı biraz bekliyorsun ama değer. en azından gebe kalırsan belkide iğne kullanman gerekir kullanırsın ve bebeğin sana tutunup bırakmaz. Allah tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlar naspietsin:anneadayı::anne::KK46::KK71:

Merhabalar,
Ben ilk defa Tüp bebek tedavisine başlayacağım ama çok korkuyorum. Sebepsiz kısırlık. 2yıldır olmadı. Günde kaç tane ilaç ve iğne kullanacağım nolur yardım... ve yan etkiler? deneyimli arkadaşlar azarsa çok sevinirim..
Şimdiden sağolun.

Back
X