Şimdi şöyle ki, bu embriyo transferi merkezden merkeze göre ve hastanın tedavi durumuna göre değişiyor, bize çift embriyo uygun görüldü ki zaten bizde öyle istedik. Doktor birinin tutunma ihtimali çok yüksek, diğerinin pek değil çünkü orta kalite ama tutarsa bingo yani ikiz olur dedi bu sebeple çift embriyo transfer edildi.. Diğer iki embriyo’nun dondurulmaması ile ilgili yazılan herşeye katılıyorum. Kesinlikle bir ihmal söz konusu, sadece bize transfer günü dedi ki, bu iki embriyo çok iyi kalite değil, güvenmiyorum, bence dondurmayın dedi, hastanenin embriyologları ile ortak görüşümüz bu boşuna para vermeyin dedi. Bla, bla.... Bunların hepsi aslında birer bahane belki, yani şimdi tutmadı ya, herşeyi sebep gösterebiliriz.. Negatif sonuç alınca bizi görüşmeye çağırdı, embriyolarda en başından genel olarak bi yavaşlık vardı ve bu yumurtadan kaynaklı, olur da üç-dördüncü günden sonra yavaşlık başlarsa bu sperm’den kaynaklıymış (bu bilgi de burda dursun) işte kimyasal olması embriyo sağlıklı değildi demekmiş, bunu artık ezberledik.. Önlem amaçlı test istedi ve bana kısacası yumurta kaliteni arttır öyle gel dedi.. Benim tepki gösterdiğim yer tam burası, bana tedavinin başında diyebilirdi bunu, beslenme şeklimi değiştirirdim o multivitamini kullanırdım ne bileyim.. Çok kızdım evet, çünkü iki kalçam da iğneden şişti hep sabaha kadar uyuyamıyordum, peki göbekten yaptığım iğneler? Ya iki günde bir kan vermek? Damar bulamıyorlardı iğne sokmak için.. O yüzden uzun bir süre ikinci denemeyi düşünmüyorum, maddi imkanım da yok.. Herşey nasip, zaman sabır ve dua..