Tüp Bebek Merkezleri Tüp Bebek Merkezlerine Güvenmeli miyiz?

deniz0509

Birgün geliceksin bebeğim
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
742
11
96
40
İstanbul
merhaba arkadaşlar,
bende ilk kez tüp deneyeceğim
yazdıklarınızın hepsini okudum bazı formlarda. hepimiz endişelerinde haklıyız ama ben en çok neden korkuyorum biliyor musunuz sonuçta merkezler bizim çocuk için yanıp tutuştuğumuzu biliyor ve ne kadar çok para harcayabileceğimizide.
ilki için nakitimiz olsa ikincisini borçla üçüncüsünü krediyle falan filan derken merkezler bu işlerden ciddi paralar kazanıyor ve bazı arkadaşlarımın dediği gibi iyi kalite olmuşken neden düşüyor diyorlar ya, ya bize iyi denilip kötu kalite konulup tutmamalsı saglanıyorsa, ikinciyi üçüncüyü deniyelim diye.

ama aynı yerde deneyeceğini ne biliyorlar.hem kalitesiz embriyo tutunamazki.
benim denediğim yerde bana çok yardımcı oldu doktorlarım.eminimki ellerinden geleni yaptılar.
bazı ilaçlarımı bedava verdiler.ben umutsuzluktan ağlarken karşımda doktorumda ağladı.
biyerlere güvenmek zorundayız,yapacak başka bişey yok malesef.

haklısın canım ama yinede içimde hep korku hep korku var
bende bu ay reglimle beraber tedeviye başlayacagım inşallah hayırlı haberler veririm
senin de öyle iyi bir yere ve doktora rastladığın için sevindim

tüp bebek merkezlerinin hepsi elbette aynı değildir. ama her işin iyisini de yapan var kötüsünü de. ve biz maalesef hangisinin iyi olduğunu bakarak anlayamayız. dün elime tüp bebek merkezlerinden birinden (eurofertil istanbul) ihtarname geldi. tüp bebek denemesi için biz eşimle bu kurumla konuşmaya gittik doktorla konuştuk. ultrason muayenesi yapıldı.(ultrason parası anında tarafımızca ödendi.) sonra doktorun konuşma tarzı ve davranışlarından hoşlanmadığımız için ikinci görüşmeye gittiğimizde bu kurumla tedavi olmak istemediğimizi söyledik. Doktorun "aman ben sizi tedavi etmeye çok meraklıydım" :s gibi anlamsız cümleleri ve hakaretlerinden sonra arkamıza bakmadan çıktık. şimdi ise kurum bizden 3 milyar para istiyor!!!! inananabiliyor musunuz? ne yapıldıki?? neymiş o ilk görüşmede sözleşme imzalamışız. sözleşmenin örneğini istiyoruz vermiyorlar. bişey imzalayıp imzalamadığımı bile hatırlamıyorum. öyle bir kargaşaya getirdilerki. yakında mahkemelik olucaz bu kurumla. ama insanın siniri bozuluyor. yaptıkları tek bir şey olsa gerçekten onun karşılığını istiyorlar diyeceğim. HİÇBİR ŞEY yapılmadı yahu. HİÇBİR ŞEY!!! dediğim gibi bir kere ultrasonla doktor kontrol etti ki onun parasını hemen verdik aynı gün. yazıklar olsun. insanların umutlarıyla oynayıp para kazananlara. bir de doktor olacak bunlar. yazıklar olsun....

benim de transfer günü kaygım oluştu.şöyle ki;10 yumurtam toplandı,1.gün 6 sının gelişiminin iyi ,2 sinin yavaş olduğu söylendi,3.gün gelişim iyi dendi ve son gün de sadece 3 emb.transfer edildi ve 1 i iyi,diğer ikisinin kalitesi orta derece ve dondurulmaya değer de embriyo yok dendi...önce iyi giderken sonrasında böyle olması kafamı karıştırıyor..ilk denememiz,yaşım 30,bilemiyorum,düşünüyoum....Ve gittiğim merkez çok büyük,isim yapmış ve 1 ayda 200 ila 500 arası infertilite hastasını tedaviye çalışıyor-muş..Aklıma bi sürü şüpheler geliyor işte...çok düşünmek iyi karar vermek lazım-mış,ben yaşayınca anladım.

canım benim..denizcim bu konuda bende çok hassasım kafamda bazı sorular var.ama kalbimi ikiletmek istemiyorum şu sonucu bi alimde bakalım inş ben yanılıyorumdur...neyse bu arada dayanamayıp idrar tahlili yaptım..tek çizgi çıktı ama kafama takmamaya çalışıyorum .erken daha çıkmıycağını biliyodum ama dayanamadım işte...sende aklına takılan ne varsa ara sor doktoruna o kadar para yatırıyoruz..

nası ya sen ne imzalandınki yada okumadanmı imzaladın...hemde bilinmiş bir hastane çok şaşırdım..

ben suan ne guvenebiliriz diyebiliyorum ne guvenemeyiz. cunku iki denememi aynı yerde yaptım ve hala arastırılmadı neden olmadıgı simdi ise baska bir hastane dusunuyorum bazı insanlara doktor bile denemiyor amacları sadece cıkar ve para kazanmak bunuda ilk basta anlamak imkansız o yuzden herseyi yasayıp anlıyoruz maleseeeeeffff:delphin:

merhaba arkadaşlar, soru "tüp bebek merkezlerine güvenmeli miyiz?" bu soruya ben evet diye cevap vermemiz gerektiğini düşünüyorum. güvenmezsek bu iş olmaz zaten. ben hiçbir merkezin başarısız olarak adlandırılmak isteyeceklerini sanmıyorum. ne kadar gebe varsa o kadar çok hasta gelir oraya. çünkü bu işte en büyük referans bence tanıdık tavsiyesi.
evet her merkeze güvenmemeliyiz, ama en iyisini bulup onlara sonuna kadar güvenmeliyiz. ben maya'da tedavi gördüm ve içim çok rahattı. onların da bu gebeliği en az benim ailem kadar istediklerini hissettim.

realisstcim ama senin yaşadıklarını okuyunca ağzım açık kaldı, inan ki çok şaşırdım. böyle birşey olabilir mi? resmen dolandırıcılık bu. kesinlikle hukuki yola başvur, maddi manevi dava açmalısın bence.

benimde ilk denemem olacak yarın uzun pr. ile lucrinlere başlıyorum....
mantık olarak tüp bebek merkezlerine güvenmeliyiz tabi çünkü güvenmezsek içimiz rahat olmaz rahat olmazsak da bebekler tutmaz ve başarılı bir transfer ardından sağlıklı bir hamilelik geçiremeyiz.

iyi güzel ama benimde ilk denemem ve soru işaretlerim var. yumurtaların hepsi nasıl olsa deneniyor ama en iyi spermleri nasıl seçecekler. doğal yolla olsa zaten ancak en iyiler tüm aşamalardan geçip yumurtaya ulaşabiliyor. labaratuar ortamında bunu sağlamaları biraz zor sanırım.

sonuc olarak guvenmek istiyorum ama tonlarca soru işareti var kafamda hatta bir araya yumurta ve spermlerin sonrasında embriyoların bizim olduğunu nasıl garanti edecekler diye düşünmüştüm. maddi olarak 2. deneme şansım zaten yok şu anda zor bela ilkini deniyorum. umarım güvenimi zorlayacak birşeyle karşılaşmam..

Son düzenleme:
tüp bebek merkezlerinin hepsi elbette aynı değildir. ama her işin iyisini de yapan var kötüsünü de. ve biz maalesef hangisinin iyi olduğunu bakarak anlayamayız. dün elime tüp bebek merkezlerinden birinden (eurofertil istanbul) ihtarname geldi. tüp bebek denemesi için biz eşimle bu kurumla konuşmaya gittik doktorla konuştuk. ultrason muayenesi yapıldı.(ultrason parası anında tarafımızca ödendi.) sonra doktorun konuşma tarzı ve davranışlarından hoşlanmadığımız için ikinci görüşmeye gittiğimizde bu kurumla tedavi olmak istemediğimizi söyledik. Doktorun "aman ben sizi tedavi etmeye çok meraklıydım" :s gibi anlamsız cümleleri ve hakaretlerinden sonra arkamıza bakmadan çıktık. şimdi ise kurum bizden 3 milyar para istiyor!!!! inananabiliyor musunuz? ne yapıldıki?? neymiş o ilk görüşmede sözleşme imzalamışız. sözleşmenin örneğini istiyoruz vermiyorlar. bişey imzalayıp imzalamadığımı bile hatırlamıyorum. öyle bir kargaşaya getirdilerki. yakında mahkemelik olucaz bu kurumla. ama insanın siniri bozuluyor. yaptıkları tek bir şey olsa gerçekten onun karşılığını istiyorlar diyeceğim. HİÇBİR ŞEY yapılmadı yahu. HİÇBİR ŞEY!!! dediğim gibi bir kere ultrasonla doktor kontrol etti ki onun parasını hemen verdik aynı gün. yazıklar olsun. insanların umutlarıyla oynayıp para kazananlara. bir de doktor olacak bunlar. yazıklar olsun....

eurofertil istanbul u 1 tane methedene rastlamadım ama ne demek sözleşme imzalatmak? arayıp desene gazeteci abim ablam var nedir bu sözleşme gönderin sizi gazetelere vereceğim tüp bebek üçkağıtçıları diye. bu kadarını ilk defa duyuyorum pesss ve ohaaaa. yapmadıkları bir tedavinin hizmetin parasını isteyemezler ki. hem diyelim siz çok korktunuz gidip 3000 lira vereceksiniz ne için? karşılığında ne almış olacaksınız? tedavi olmazsam 3000 lira öderim diyen bir kağıdın da geçerliliği olmaz. çok komik yaaa???

canım arkadaşların dedığı gıbı hepsı aynı değıl.......ben ıkıncı tedavımde gıttığım merkezdedkı doktorr çok meşhur......odasına gırdık kafasını bışle kaldırmaya tenezzıl etmeden lakayt bıhalde ne ostemıştınız ....dıye sordu o kadar kızdımmkı bı kılo elma dıcektıkk...........ve tamamrn para dolabı ve sevgızıs hemsıreler..sonuç negatuf arayan soran yoktu............son ıkı tedavımı old hastaneden çok memnunum ılkı tutmadı ama doktoruma hemsıreme guvendım rabbımın ıznıyle..........ılgı çok guzel sonuş negatıf olundca aramılş konuşmıştu doktırumm...........ve şimidiki tedavım bılıyosunuz pozıtuf..............ıcınıze sınen yer onemlı bence yureğınızın sesını dınleyın...........inş vaktı gelnmıştır bebeklerınız gelır arkadaşklr............denızcım ınş guzel rahat edceğın bı yer bulursun başlarsın canım tedavıye............rabbım işlerınızı guzel eylesın ınşş

momi pek çok sperm seçme tekniği var. her merkez kendine göre en doğrusunu uyguluyor. için rahat olsun.

sok oldum resmen burunlarından getır tehdıt et sende :1shok:
bizimde yapacagımız bısey olursa telefonla fılanb soyle yapalım deli oldum resmen ya :kızgın:

ay inanmıyorum ya
ne kadar çıkarcı bir merkezmiş
inşallah halolur canım
ama siz imzalamadınız degil mi
zaten sana yapılan bişey yok ispatlayamazlar ki
hangi reçete hangi yazılı belgeyle
canını sıkma lütfen
onlardan önce siz bir avukatla görüşün o size yol göstersin onlardan icralık bişey gelmesini beklemeyin sakın

Canım benim ilk seferde olmadı mı benim bildiğim genetik testlere yönlenmesi lazım merkezin. mesela ist. tup bebek merkezinde sahit oldum ilkinde tutmadı gelişmi bozuk olan bir arkadaşımın malesef bebegini alıcaklar ama genetik testlerini yapıcaklar.

ben suan ne guvenebiliriz diyebiliyorum ne guvenemeyiz. cunku iki denememi aynı yerde yaptım ve hala arastırılmadı neden olmadıgı simdi ise baska bir hastane dusunuyorum bazı insanlara doktor bile denemiyor amacları sadece cıkar ve para kazanmak bunuda ilk basta anlamak imkansız o yuzden herseyi yasayıp anlıyoruz maleseeeeeffff:delphin:

Canım benim ilk seferde olmadı mı benim bildiğim genetik testlere yönlenmesi lazım merkezin. mesela ist. tup bebek merkezinde sahit oldum ilkinde tutmadı gelişmi bozuk olan bir arkadaşımın malesef bebegini alıcaklar ama genetik testlerini yapıcaklar

benimde ilk denemem olacak yarın uzun pr. ile lucrinlere başlıyorum....
mantık olarak tüp bebek merkezlerine güvenmeliyiz tabi çünkü güvenmezsek içimiz rahat olmaz rahat olmazsak da bebekler tutmaz ve başarılı bir transfer ardından sağlıklı bir hamilelik geçiremeyiz.

iyi güzel ama benimde ilk denemem ve soru işaretlerim var. yumurtaların hepsi nasıl olsa deneniyor ama en iyi spermleri nasıl seçecekler. doğal yolla olsa zaten ancak en iyiler tüm aşamalardan geçip yumurtaya ulaşabiliyor. labaratuar ortamında bunu sağlamaları biraz zor sanırım.

sonuc olarak guvenmek istiyorum ama tonlarca soru işareti var kafamda hatta bir araya yumurta ve spermlerin sonrasında embriyoların bizim olduğunu nasıl garanti edecekler diye düşünmüştüm. maddi olarak 2. deneme şansım zaten yok şu anda zor bela ilkini deniyorum. umarım güvenimi zorlayacak birşeyle karşılaşmam..

ya bunu bende duydum
bazı merkezler başarı sansını artırsın diye başka spermleri kullanıyormuş
allah yaşatmasın düşünsenize çocuk doğdugunda hiç birimize benzemeyecek falan birde eşleri aldattığımızı düşünürler of
allah göstermesin

canım arkadaşların dedığı gıbı hepsı aynı değıl.......ben ıkıncı tedavımde gıttığım merkezdedkı doktorr çok meşhur......odasına gırdık kafasını bışle kaldırmaya tenezzıl etmeden lakayt bıhalde ne ostemıştınız ....dıye sordu o kadar kızdımmkı bı kılo elma dıcektıkk...........ve tamamrn para dolabı ve sevgızıs hemsıreler..sonuç negatuf arayan soran yoktu............son ıkı tedavımı old hastaneden çok memnunum ılkı tutmadı ama doktoruma hemsıreme guvendım rabbımın ıznıyle..........ılgı çok guzel sonuş negatıf olundca aramılş konuşmıştu doktırumm...........ve şimidiki tedavım bılıyosunuz pozıtuf..............ıcınıze sınen yer onemlı bence yureğınızın sesını dınleyın...........inş vaktı gelnmıştır bebeklerınız gelır arkadaşklr............denızcım ınş guzel rahat edceğın bı yer bulursun başlarsın canım tedavıye............rabbım işlerınızı guzel eylesın ınşş

canım çok teşekkür ederim inşallah bende sizlere guzel haberler veririm
inşallah hepimiz bebişlerimize kavusuruz
ama merkez çok önemli ya

geçen gün bizde aşılama için ist. tüp bebeğe gittik....
eşim tutturdu ben istemiyorum diye....nerden bilicem benim spermimi kullandıklarını diyo....
ikna edene kadar canım çıktı...biz onlara güveniyoruz gerisi onların vicdanına kalmış artık...
bu işi resmen ticarete dönüştürdüler.....gerçekten benimde aklıma bin türlü şey geliyo....

Back
X