• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezlerinin Kalitelerini Teşhir Edelim

• Konu Sahibi Konu Sahibi ozlemozkutay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar, tüp bebek tedavisi son yıllarda oldukça artmış durumda... Yani bu konuda çok büyük bir rant var. Hal böyle olunca her doktor tüp bebek tedavisini ben de yapıyorum diyor. Mantar gibi tüp bebek merkezleri kuruluyor. Dolayısıyla negatif sonuçlar artıyor. bu konudaki bilgi ve tecrübemiz nerede ne hata yapıldığı, neyin eksik kaldığı konusunda sorgulama yapmamıza yeterli olmuyor. O nedenle bu sayfadaki paylaşımların çok değer taşıdığına inanıyorum. Başlığı açan arkadaşa teşekkürler... Tabii şunu da unutmayalım ki, allah nasip ederse bir evlat sahibi olabiliriz...

bende ilk deneme mi ist.medicana hastanesinde süha sönmeze yaptırdım.ama transferim gerçekleşmedi çünkü ohss send.oluşmuş(yani karında su toplaması) nedeni bende bilmiyorum pco 'lu olmama rapmen 300 gnolf le başlandı.ve e2 tahlili hiç ypılmadı yapılması gerekiyormuş.nese kızlar bende pek memnun kalmadım herkese hakkında hayırlısı olur...

süha sönmeze hiç gitme derimm..yine de sen bilirsinn..

kızlar nedenlerinizi ve olumsuz gördüğünüz noktaları yazabilirmisiniz lütfen özellikle casablanka sen bildiklerini yazarsan çok sevinirim

kızlar birazda ankara cebeci tüp bebek merkezini anlatabilirmisiniz bende kaç gündür araştırıyorum ama benim eşim azosperm olduğu için microtese olcak bu işide en iyi kaan aydos yapıyomuş kendisi burada çalışıyomuşta

Kader arkadaslarım benım sonucum hıc ıyı olmadı.Ama sızınle paylasayım.Hem dert oragımsınız.Benım maceram gecen sene basladı.Mersın unıversıtesın de erkek ınfertılıte raporunu cıkardım.Kadın dogum bolumun de bır doktorum var dunyalar tatlısı.Adı Doc.Dr.F.Gurkan YAZICI bana cok yardımcı oldu.Tup bebek hakkında cogu seyı ondan ogrendım.Ilk denememde Turan Cetın Tup Bebege gıttım.Doktorum orayı onermedı.Fakat ben sozunu dınlemedım.Fakat sonuc olumsuz,ılgı cok az,hasta sayısı cok Dr sayısı az,Dr.Turan Cetın ayrıca Balcalıda calısıyor.Ikı ısı yurutmeye calısıyor fakat hastalarıyla ılgılenmeye vaktı az.Bende onlardan bırıyım.Ikıncı denememde Dr um yıne gıtmememı soyledı ben yıne oraya gıttım.Yıne husran oldu.Sımdı Mersın Unıversıtesı Tıp Fakultesıne Tup bebek bolumu acılacakmış.Artık kendı doktorum ıle ırtıbat halınde olacagım ınsallah.Umarım ucuncu denemem sonuclanır,zaten hısteroskopı yaptırmıstım.Gurkan bey benı tanıyor yanı rahımımı ınceledı ve temız dedı.Isallah bu sene bende :CüvCüv:kalırım.Sızlerede kolay gelsın.Hepnızı cok sevıyorum canım arkadaslarım:1hug:

Kızlar Bursa Acıbadem Tüp Bebek Merkezi ve Şahin Zahteroğlu (ismini yanlış yazmış olabilirim) nasıl? Bugün gittiğim dr Onu önerdi ve yarın rapor için çağırdı beni ama ben hiç aşılama bile yaptırmadım. Offf çok kararsızım...

harkesin kucağının dolaması dileğiyle başlamak istiyorum.ben ankara hacettepe üni.hastanesinde yaklaşık 10 yıldır tedavi görüyorum benim sorunum erken menapozdu evlenmeden önce başladı zaten sorunlarım fakat evlenince eşimin azo.olduğunu öğrendik.benim hocam tarık aksuydu ilk başladığımızda.ve inanılmaz bir hocaydı tüp bebek alanında bir uzmandı ilk denememizde onunla çalıştık ve 3 transferimin üçüde tuttu.ama maalesef düşükle sonuçlandı ve hocamız hrs has.geçerek orda çalışmaya başladı biz orası özel olduğu için ve devlet yardımından faydalanabilmek için hacettepede 2. denemeyi yaptık yalnız hacetttepedeki ekip doktorum hariç değişmedi ve ekip süper en azından bizlerin özel olduğunu biliyorlar bizimle sevinip bizimle ağladıklarını biliyorum.2. denemem maalesef negatif geldi.biz 3. denemeyide orda yapıcaz.en azından üni.has.olduğu için size para kaynağı gözüyle bakmıyorlar.hatta benim bir denemem doktor tarafından iptal edildi ben ısrar etsem bile yapmıyacağını söyledi ((rahim kalınlaşması olmamıştı))bu arada şunu unutmamak lazım diye düşünüyorum biz ne yaparsak yapalım Allah zamanını uygun görmedikçe olmuyor.nice insanları hikayelerini okuyoruz tedavi bitince kendiliğinden hamile kalıyorlar.tabiki hastane ve ekip çok önemli ama tek başına yetmiyor.bu yolda emek veren herkes yüreğindeki dileğine kavuşsun.sevgilerle...a.s.

Merhaba Arkadaşlar
Çok isabetli bi konu olmuş gerçekten bunu saatlerce tartışabiliriz.Öncelikle hepinize sabır ve bol şans diliyorum.Bende yaşadığım tecrübeleri sizlerle paylaşmak istiyorum.bizim sorunumuz eşimden kaynaklı spermlerdeki kötü morfoloji ve %90 cansızlık olarak belirlendi.Bir çok isim duyduk ama ilk heyecan ve tecrübesizlikle bi arkadaş tavsiyesi uzerine Eurofertil altunizadeye gittik.Bi kaç kan tahlili arkasından malum karından yapılan iğneler... sonucunda bende 2 yumurta mevcut olduğunu söylediler ve aşılma tavsiye ettiler oysaki direk tüp bebek tedavisindeydilk.Malum aşılama sonuç vermedi.Bu sefer ilacların dozajı arttı.en son 450 mg. mış onlarıda oldum sonucta 6 yumurta gördüler ve topladılar bunların içinden iki tanesinin döllendiğini söyleyip transfer ettiler.sonuç yine negatif .Bu arada bizide sürekli olmayacağı konusunda hazırlıyolar.İnanılmaz ilgisiz alakasız bir sistem.Daha sonra Amerikan hastanesine gitti.Bana yumurtlamada problem olduğu yakın da menepoza girebileceğimi ve %20 şansım olduğunu onunda %30 düşükle sonuçlanacağını söyleyip yolladılar.Mahvoldum anne olamıycam diye uzun süre kendime gelemedim.Sonunda bi arkadaşımın tavsiyesi üzerine Brüksel Tüp bebek Prof. Yücel Karaman'a geldik.Bana uygulanan tedavinin uygun olmadığını bana tek hormanlu iğne yapıldığını çift hormonlu iğne yapıldığında istenildiği kadar umurta elde edebileceklerini söyledi.İğneleri kalçadan oldum ve sonunda 10 tane yumurta elde edildi.Şu anda 9 haftalık hamileyim.Ve şiddetle tavsiye ediyorum.Özellikle yeni başlıycak arkadaşlar boşuna parçalanmasınlar.Kesinlikle emin ellerde olduğumuza emin oldum ve eğer ilk seferinde olmasaydı da tekrar aynı yerde denerdim.Çocuk sahibi olalım derken kendi sağlığımızdan olmayalım.Bu arada en önemlisi bana ilk demede Eurofertil de koyulan embiryoların aslında hiç konmması gerektiği zaten baştan başarısız olduğunu görüştüğüm bütün doktorlar teyid etti.Allah bunların gazabından korusun ve insaf versin diyorum.

canende okadar doğru demişsinki daha söylenecek bir söz bulamıyorum.Sinek emre bey dediğin doktor
emre karatekelioğlu mu? bende onla görüşdüm ama kadınlar klubu kızlardan hiç bilgi yok kendisiye ilgili

merhaba arkadaşlar bende ilk denememi istanbul tüp bebek merkezinde gerçekleştirdim.1 bebeğe hamile kaldım fakat bebeğimin kalp atışları oluşmadığı için alındı.. ama kesinlikle tavsiye edebilirim doktorum aret kamar..hemşireleri doktorları hepsi birbirinden iyi insanlar..ellerinden geleni yaptılar benim için bundan sonrada yapmaya devam edeceklerini biliyorum.. dondurulmuşlarımla orda devem edeceğim bende ki fazla imkanım yok aslına bakarsanız maddi açıdan. fakat doktorum ısrarala gel dedi ben elimden ne geliyosa yapacağım dedi söz verdi bundanda eminim.. 24 saat cebinden ulaşıyorum istediğimi soruyorum sıkıntıları anlatıyorum allah razı olsun birgn gık demedi adamcağız allah razı olsun ...hepinize tavsiye ediyorum...

Merhaba Arkadaşlar
Çok isabetli bi konu olmuş gerçekten bunu saatlerce tartışabiliriz.Öncelikle hepinize sabır ve bol şans diliyorum.Bende yaşadığım tecrübeleri sizlerle paylaşmak istiyorum.bizim sorunumuz eşimden kaynaklı spermlerdeki kötü morfoloji ve %90 cansızlık olarak belirlendi.Bir çok isim duyduk ama ilk heyecan ve tecrübesizlikle bi arkadaş tavsiyesi uzerine Eurofertil altunizadeye gittik.Bi kaç kan tahlili arkasından malum karından yapılan iğneler... sonucunda bende 2 yumurta mevcut olduğunu söylediler ve aşılma tavsiye ettiler oysaki direk tüp bebek tedavisindeydilk.Malum aşılama sonuç vermedi.Bu sefer ilacların dozajı arttı.en son 450 mg. mış onlarıda oldum sonucta 6 yumurta gördüler ve topladılar bunların içinden iki tanesinin döllendiğini söyleyip transfer ettiler.sonuç yine negatif .Bu arada bizide sürekli olmayacağı konusunda hazırlıyolar.İnanılmaz ilgisiz alakasız bir sistem.Daha sonra Amerikan hastanesine gitti.Bana yumurtlamada problem olduğu yakın da menepoza girebileceğimi ve %20 şansım olduğunu onunda %30 düşükle sonuçlanacağını söyleyip yolladılar.Mahvoldum anne olamıycam diye uzun süre kendime gelemedim.Sonunda bi arkadaşımın tavsiyesi üzerine Brüksel Tüp bebek Prof. Yücel Karaman'a geldik.Bana uygulanan tedavinin uygun olmadığını bana tek hormanlu iğne yapıldığını çift hormonlu iğne yapıldığında istenildiği kadar umurta elde edebileceklerini söyledi.İğneleri kalçadan oldum ve sonunda 10 tane yumurta elde edildi.Şu anda 9 haftalık hamileyim.Ve şiddetle tavsiye ediyorum.Özellikle yeni başlıycak arkadaşlar boşuna parçalanmasınlar.Kesinlikle emin ellerde olduğumuza emin oldum ve eğer ilk seferinde olmasaydı da tekrar aynı yerde denerdim.Çocuk sahibi olalım derken kendi sağlığımızdan olmayalım.Bu arada en önemlisi bana ilk demede Eurofertil de koyulan embiryoların aslında hiç konmması gerektiği zaten baştan başarısız olduğunu görüştüğüm bütün doktorlar teyid etti.Allah bunların gazabından korusun ve insaf versin diyorum.

canım öncelikle sana sağlıklı bir hamilelik dönemi diliyorum. yavrun nur topu gibi olur inşallah... tecrübeni aktardığın için ayrıca çok teşekkürler... sormak istediğim bir şey var. Tedavini başından sonuna kadar yücel karaman'mı yürüttü. yumurta toplama, transfer onun tarafından mı yapıldı. Ben bu konularda asistanlarına aktarma yapıyor diye duydum, ona gitmekten vazgeçtim. Seninle tedavi sürecinde tamamen kendisimi ilgilendi. Birde konuşan bir doktor mu? benim doktorum dilsizdi o yüzden kuruntular içinde kendi kendimi yedim. sevgiler....

Arkadaşlar, benm tedavimi Erasmus Kadım Sağlığı Merkezi Dr. Melih Aygün yaptı. Her aşamada çok bilgilendirici, açıklayıcı bir doktor. Tüm testlerimi ve analizleri zamanında yaptırdı. Önce sorunu tanımlamak için sperm analizi ve rahim filmi, sonra tek aşılama ki onu da bizim fikrimizi aldı. Yani öncesinde ihtimalin düşük (sorunumuz morfoloji ve sayı idi) oldugunu söyledi bize. Bizim kendi tercihimizle aşılama oldu. Negatif sonuç aldık. Hemen ardından mikroenjeksiyon denedik. Operasyonları ıstanbul Cerrahi'de yapıyor ki oranın da tüp bebek ekibi, embriyolog, hemşireler süper ilgili. ılk denemede tuttu. Hayırlısıyla 13 haftalık hamileyim şimdi. Cepten istediğim zaman ulaşabiliyorum ve her konuda çok yardımcı oluyor.
Kardeşi Mehmet Aygün de sorunlu gebeliklerde uzmanlaşmış ve ikili testimizi de o yaptı. Ondan da çok memnun kaldım.
Melih Bey aynı zamanda gebeliğimi de takip ediyor ve kesinlikle tavsiye ediyorum.
Rabbim isteyen herkesin kucağını meleklerle doldursun hayırlısıyla.

Badenur bu cevapla ilgileneceğini umuyorum.Öncelilkle siteye alışamadım yanlış bişey yaparsam kusura bakmayın.Seninde söylediğin gibi Yücel bey asistanlarına bırakmış yanlış transfer olmuş kanama olmuş ilgisizmiş v.s. gibi bir yazı bende okudum.Şu anda çok şaşkınım.Bunu yazan arkadaşa şaşırdım.Birebir halen yaşadığım bişeyi anlatıyorum.Ben bi arkadaşım tavsiyesiyle gitttim.O arkadaşımın şu anda yücel bey kontrolünde olmuş 2 yaşında ikiz oğulları var ve ben tavsiye edip yolladığı ve ilk denemede hamile kalan 5. kişiyim.diğerinin de bir hafta önce ikiz kızları oldu.Yücel bey çok konuşan bi doktor değil az ve öz ama gerekli yerrinde konuşan ve boşuna kürek sallamayan bi adam.Tedavi şeklimi o belirledi.Opr.Dr. Doğum uzmanı Hüsamettin beyle birlikte tüm işlemlere birlikte girdiler.Yani söylendiği gibi asistan dr.ellerine kalmadım.Yücel bey haftanın 3 vaya 4 günü belçikada olduğu için hüsammettin bey durumu takip ediyo.Hemşireler zaten doktordan farksız inanılmaz donanımlı bilgili ve tecrübeli bir ekip.Yücel beye de hüsamettin bey'e de istediğin her saatte ulaşıp her sorunun cevabını alıyorsun.Orda daha çok hangi hastalar var biliyomusun bizim gibi gezip gezip eli boş dönen kurbanlar.oturucak yer bulamıyosun.Belçikada da tüp bebek işlemleri devam ediyor ve yeni olan tüm teknolji ve sistem aynı anda burda işleme geçiyo.Sürekli taze ve zinde avrupa standartında bir yer.Esentepede tüm işlemleri yaptıkları hastaneleri var pırıl pırıl.bir çok tüp bebek merkezinde spermler mikroskopla 200 kat büyültülüp seçiliyorken bu merkezde ve bir iki merkezde daha İMSİ dedikleri 6500 kat büyültülen bir sistem kullanılıyor.Aradaki farkı sen takdir et.Burada doğuma kadar aynı doktorlarla devam ediyorsun ve doğumada kendileri giriyorlar.Bu da çok önemli bence durumun takibi açısından.umarım sana yardımcı olmuşumdur.sormak istediğn ne varsa seve seve cevaplarım. sevgiler

Badenur bu cevapla ilgileneceğini umuyorum.Öncelilkle siteye alışamadım yanlış bişey yaparsam kusura bakmayın.Seninde söylediğin gibi Yücel bey asistanlarına bırakmış yanlış transfer olmuş kanama olmuş ilgisizmiş v.s. gibi bir yazı bende okudum.Şu anda çok şaşkınım.Bunu yazan arkadaşa şaşırdım.Birebir halen yaşadığım bişeyi anlatıyorum.Ben bi arkadaşım tavsiyesiyle gitttim.O arkadaşımın şu anda yücel bey kontrolünde olmuş 2 yaşında ikiz oğulları var ve ben tavsiye edip yolladığı ve ilk denemede hamile kalan 5. kişiyim.diğerinin de bir hafta önce ikiz kızları oldu.Yücel bey çok konuşan bi doktor değil az ve öz ama gerekli yerrinde konuşan ve boşuna kürek sallamayan bi adam.Tedavi şeklimi o belirledi.Opr.Dr. Doğum uzmanı Hüsamettin beyle birlikte tüm işlemlere birlikte girdiler.Yani söylendiği gibi asistan dr.ellerine kalmadım.Yücel bey haftanın 3 vaya 4 günü belçikada olduğu için hüsammettin bey durumu takip ediyo.Hemşireler zaten doktordan farksız inanılmaz donanımlı bilgili ve tecrübeli bir ekip.Yücel beye de hüsamettin bey'e de istediğin her saatte ulaşıp her sorunun cevabını alıyorsun.Orda daha çok hangi hastalar var biliyomusun bizim gibi gezip gezip eli boş dönen kurbanlar.oturucak yer bulamıyosun.Belçikada da tüp bebek işlemleri devam ediyor ve yeni olan tüm teknolji ve sistem aynı anda burda işleme geçiyo.Sürekli taze ve zinde avrupa standartında bir yer.Esentepede tüm işlemleri yaptıkları hastaneleri var pırıl pırıl.bir çok tüp bebek merkezinde spermler mikroskopla 200 kat büyültülüp seçiliyorken bu merkezde ve bir iki merkezde daha İMSİ dedikleri 6500 kat büyültülen bir sistem kullanılıyor.Aradaki farkı sen takdir et.Burada doğuma kadar aynı doktorlarla devam ediyorsun ve doğumada kendileri giriyorlar.Bu da çok önemli bence durumun takibi açısından.umarım sana yardımcı olmuşumdur.sormak istediğn ne varsa seve seve cevaplarım. sevgiler

Canım gerçekten çok açıklayıcı olmuş cevabın, çok çok teşekkürler... insanın canı yanınca tavsiyelerle yola çıkmak istiyor. Benim canım yandı, korktum, hala eski sağlığıma dönemedim, hormonlarım altüst oldu... bu yüzden denenmiş ve memnun kalınmış bir doktora ulaşmaya çok ihtiyacım var. Bu nedenle verdiğin bilgi benim için çok önemli. Birde sormak istediğim maliyet aşağı yukarı ne kadar tuttu?

kızlar lütfen fiyatlar hakkında bilgi verin..........

Arkadaşlar, benm tedavimi Erasmus Kadım Sağlığı Merkezi Dr. Melih Aygün yaptı. Her aşamada çok bilgilendirici, açıklayıcı bir doktor. Tüm testlerimi ve analizleri zamanında yaptırdı. Önce sorunu tanımlamak için sperm analizi ve rahim filmi, sonra tek aşılama ki onu da bizim fikrimizi aldı. Yani öncesinde ihtimalin düşük (sorunumuz morfoloji ve sayı idi) oldugunu söyledi bize. Bizim kendi tercihimizle aşılama oldu. Negatif sonuç aldık. Hemen ardından mikroenjeksiyon denedik. Operasyonları İstanbul Cerrahi'de yapıyor ki oranın da tüp bebek ekibi, embriyolog, hemşireler süper ilgili. İlk denemede tuttu. Hayırlısıyla 13 haftalık hamileyim şimdi. Cepten istediğim zaman ulaşabiliyorum ve her konuda çok yardımcı oluyor.
Kardeşi Mehmet Aygün de sorunlu gebeliklerde uzmanlaşmış ve ikili testimizi de o yaptı. Ondan da çok memnun kaldım.
Melih Bey aynı zamanda gebeliğimi de takip ediyor ve kesinlikle tavsiye ediyorum.
Rabbim isteyen herkesin kucağını meleklerle doldursun hayırlısıyla.

merhaba bende 2. tedavim için istanbul cerrahi hastanesine dr sami cengizle öngörüşmeye gittim.operasyonlarının orda yapıldığını yazmışsın.hastane ve ekiple ilgili biraz daha bilgi verebilirmisin.ben 2 yer arasında tercih yapmaya çalışıyorumda.

Seni çok iyi anlıyorum canım ben sana ücret durumunu şöyle acıklıyım.İlk denemem de Eurofertil de ücret 3500 TL. iken bizden 3000 aldılar.İğneler içinde karşılarındaki anlaşmalı hastanelere gönderdiler.İlaçlar malum dünyanın parasıydı şu göbekten kullanılanlar.Hiç vermediysek 3000 tl de ilaçlara vermişizdir tek sefer için.Daha sonra araştırdığım bi kaç hastanede de fiyatlar için 3200 - 3500 gibi fiyatlar verdiler ilaç hariç.Brüksel Tüp de 4200 verdik.Yanlız burda da ilaçların fiyatı çok düşüktü.İlaçlarıda kendileri sayılı olarak verdiler ve artanıda geri almayı teklif ettiler.Sadece çatlatma ve çatlatmama iğneleri için eczaneden alın dediler.Anlıyacağın ilaçlar söz konusu olunca fiyatlar hemen hemen aynı oldu.Eczanelerle anlaşmaları yok diğerleri gibi.Onu da tesadüfen kemerburgazda bi eczaneden öğrendim.İlaç almaya gittim reçetede ismi görünce cok bozuldular aaaa bize orda iş yaptırmadılar hiç hasta yollamadılar diye.. cokta iyi yapmışlar bence..Canım dilerim sağlığın kısa sürede toparlanır ve doğru adreste olursun ü aşağı beş yukarı fiyatlar aynı.Ayrıca ucuz olsa ne olur karşılığını alamazsan sana çok daha pahalıya gelir hem boşuna para vermiş olursun hem bedenin yıpranır.Psikolojik durumumuzu saymıyorum bile...Allah yardımcın olsun.. hepimizin olsun aslında hamile kalmak bi uğraş onu taşımak dünyaya getirmek te başka bi mücadele.Çektiğmiz tüm acılara değer inşallah...

Cumboo selam, Istanbul Cerrahi'nin doktorlarını bilemiyorum. Çünkü yazdığım gibi benim tedavimde hiç oranın doktorları ile görüşmedim. Yumurta toplamadan sonra embriyolog aradı kendisi beni ve yumurtaların durumu ile bilgi verdi. Doktoruma da yanı şekilde ayrıca bilgi vermiş. O da arayıp söyledi. Transfer sırasında da gelip kaç embriyo transfer ediliyor, kaliteleri nasıl, kaç tane dolduruldu gibi bilgi verdi.
Hemşireler de oldukça ilgiliydi. Ama dediğim gibi sadece operasyonlar yani yumurta toplama ve transfer orda oldu. Yani tedavi sırasında nasıllar bilemem. Tedavisini de orada yaptıranlar daha net cevap verebilirler belki.
Allah hayırlısıyla yavruna kavuştursun inşallah.

Seni çok iyi anlıyorum canım ben sana ücret durumunu şöyle acıklıyım.İlk denemem de Eurofertil de ücret 3500 TL. iken bizden 3000 aldılar.İğneler içinde karşılarındaki anlaşmalı hastanelere gönderdiler.İlaçlar malum dünyanın parasıydı şu göbekten kullanılanlar.Hiç vermediysek 3000 tl de ilaçlara vermişizdir tek sefer için.Daha sonra araştırdığım bi kaç hastanede de fiyatlar için 3200 - 3500 gibi fiyatlar verdiler ilaç hariç.Brüksel Tüp de 4200 verdik.Yanlız burda da ilaçların fiyatı çok düşüktü.İlaçlarıda kendileri sayılı olarak verdiler ve artanıda geri almayı teklif ettiler.Sadece çatlatma ve çatlatmama iğneleri için eczaneden alın dediler.Anlıyacağın ilaçlar söz konusu olunca fiyatlar hemen hemen aynı oldu.Eczanelerle anlaşmaları yok diğerleri gibi.Onu da tesadüfen kemerburgazda bi eczaneden öğrendim.İlaç almaya gittim reçetede ismi görünce cok bozuldular aaaa bize orda iş yaptırmadılar hiç hasta yollamadılar diye.. cokta iyi yapmışlar bence..Canım dilerim sağlığın kısa sürede toparlanır ve doğru adreste olursun ü aşağı beş yukarı fiyatlar aynı.Ayrıca ucuz olsa ne olur karşılığını alamazsan sana çok daha pahalıya gelir hem boşuna para vermiş olursun hem bedenin yıpranır.Psikolojik durumumuzu saymıyorum bile...Allah yardımcın olsun.. hepimizin olsun aslında hamile kalmak bi uğraş onu taşımak dünyaya getirmek te başka bi mücadele.Çektiğmiz tüm acılara değer inşallah...

canım bilgiler için teşekkür ediyorum, gidip görüşünce bende düşüncemi yazacağım. sevgiler...

özellikle aramıza yeni katılan arkadaşlar bu konu başlığı ile ilgili tecrübelerini paylaşırlarsa seviniriz... Tüp bebek merkezlerini ancak deneyenler en iyi şekilde anlatırlar... kurumların kendilerini anlatmalarından çok daha ikna edici bence...

bencede çok güzel ve faydalı bir konu ben şimdi genartı düşünüyorum tecrübelerinizden faydalanmak isterim

Back
X