• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek mi beklemekmi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ruyacik89

hayatın umut dolu huzurlu olsun prensesim
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
1.058
-753
318
İngiltere
endometriozis hastasıyım ve tek tüpüm kapalı,
ameliyat oldum , hazır odaklar temizlenmişken tüp bebek önerdi ama ben çok karasızım, tüp bebek çok zorlu ve pahalı garantisi yok çocuğun sağlığı da etkilenebilir ne yapıcam bilemiyorum , beklemelimiyim, ya bekleyince çocuğum hiç olmazsa?

Bence bi 6 ay kendiniz deneseniz olur sanki,tupunuz temizlenmis belki.kendiliginden olur..Cok beklemeyin ama bi 3ay bari deneyin derim ben,tabi benim fikrim.. Bi arkadasim 1yil bebek sahibi olamadi,sonra ilac kullandi asilama oldu falan,doktor tup diyordu,gerek kalmadan hamile kaldi..Yasiniz kac?

Çocuğun sağlığı tüp bebek olup olmamasıyla değişmez. Birkaç ay bekleyip bu arada transfer için para biriktirebilirsiniz. Allah en kısa zamanda kucağınızı doldursun, size sağlıklı bir hamilelik ve bebek kısmet etsin inşallah.

Bence bi 6 ay kendiniz deneseniz olur sanki,tupunuz temizlenmis belki.kendiliginden olur..Cok beklemeyin ama bi 3ay bari deneyin derim ben,tabi benim fikrim.. Bi arkadasim 1yil bebek sahibi olamadi,sonra ilac kullandi asilama oldu falan,doktor tup diyordu,gerek kalmadan hamile kaldi..Yasiniz kac?
32 yaşındayım

Tüp Bebek'le Doğan çocukların sağlıklarının normal doğumla doğan çoçuklarından daha kötü olduğunu belgeleyen araştırmalar var
Mesela nedir onlar hiç haberim yok ?
Evet bos gebelık dıs gebelık efendım olması cok ıhtımal dahılınde ama daha saglıksız olabılecegıne daır hıc bır belge oldugunu sanmıyorum ve bende tup bebek annesıyım gayet saglıklı bır cocugum var , elbette tup bebek oldugu ıcın degıl ancak gelısımı yasıtlarından hep ılerıde oldu masallah

pahalılığını bilemem o sizin bütçenize bağlı tabii de zorluğu da çok değil

bir süre iğne yapıp sık doktora gidiyorsunuz anestezi altında yumurta toplayıp iki üç gün sonra ayık iken transfer ediyorlar

bir süre de progestoren alıyorsunuz bitti

yani çokkkk da abartılacak bir zorluğu yok hamilelik ve doğum süreci de pek farklı bir zorluk içermiyor

sağlıksız olduğu iddiası da çok doğru olmayabilir

günümüzde sağlıksız çocuklar daha fazla yahut işte bazı engelleri olan zira tıp ilerleyip eskiden kesinlikle yaşaması imkansız olan bazı gebeliklerin devamı mümkün oluyor yahut 6 aylık doğan minikler yaşıyor

bir çoğu da sağlıklı

tüp bebekte gerekirse genetik tarama dahi yapılıp sağlıksız olan hücreler de transfer edilmiyor

hastalığından dolayı ilaç vermedi mi ya da sen kalınlaşması için destek kür vs yapıyor musun yapıyorsan kendin dene bence yapmıyorsan tüp yap ama aa kalınlaşmamış iptal ediyoruz derse dr paranız boşa gidiyor

Ben kistle hamile kaldım.
Bana 8 cm çikolata kistin var, 3 ay bakalım büyürse alır tüp bebek deneriz dediler.
Korktum. İstemedim ilk etapta.
Teşhisten sonra regl olmadım hiç, hamileymişim. Kist de bebekle yok oldu.
Bence bekle.

Ben de tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım sağlıksız olma konusunu biraz açabilirseniz içime kurt düştü de şu an. Diger konuya gelince eger her ay bekleyip hayal kırıklığına uğramak sizi çok etkileyecekse fazla beklemeden tüp bebek yaptırın derim. Çünkü her ay umutla bekleyip sonuç alamamak tedavinin kendisinden çok daha zor malesef. Umarım hamile kalırsınız​

Bende tüp bebek annesiyim, hiç böyle birşey duymadım aksine embriyolar seçilerek konulduğu için sağlıklı olanlar konuluyor genetik hastalıklı doğum yapanlara bile tüp bebekle hamile kalmaları öneriliyor..

Arkadaşınız aşılama ile mi hamile kaldı doğal yolla mı yaşım 32

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X