Tüp bebek öncesi rahim filmi şart mıdır?

Kusagaccicekbocek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2023
267
178
33
37
Tüp bebek öncesi rahim filmi çekilmesi gerekli midir?2 kez transfer oldum ,normal muayene ve hormonlarıma bakıldı, bu süreci yaşayanlarla konuştuğumda rahim filmi çekilmesi ve amh değerine bakılması gerektiğini söylediler,bu konudaki fikir ve tecrübelerinizi bekliyorum,açıkçası kafamda soru işaretleri oluştu.amh değerim ve rahim filmim cekilmedi hic

Tüp bebek öncesi rahim filmi çekilmesi gerekli midir?2 kez transfer oldum ,normal muayene ve hormonlarıma bakıldı, bu süreci yaşayanlarla konuştuğumda rahim filmi çekilmesi ve amh değerine bakılması gerektiğini söylediler,bu konudaki fikir ve tecrübelerinizi bekliyorum,açıkçası kafamda soru işaretleri oluştu.amh değerim ve rahim filmim cekilmedi hic
Bunlara bakılmadan neye göre tranfer yaptılar ki belli başlı isteklerin başında gelir ikiside mutlaka yaptırın

Mesela Ben rahim filmi ile yarim rahimli oldugumu ogrendim. Tüpleriniz tıkalı olabilir, rahim şekli bozukluğu olabilir tedavi gerektiren bi durum olabilir bence şart. Benim doktorum da direk istemişti

Merhaba. Rahim filmini devlet dahil genel de tüm özel klinikler merkezler istiyor diye biliyorm. Ultrasonda tam net olarak herşeyi göremiyorlar çünkü. Tüplerin yapısı sıvı birikimi var mı başka bi görünmeyen kist vs var mı gibi. Bence de bir sonrakine yaptırmanızı tavsiye ederim. Umarım güzel sonuçlar alırısnız 🙏🏻

Nerede yaptırdınız ki?

En basiti tüplerde sıvı varsa tutmuyor mesela, ilk defa sizden duydum

Merhaba. Rahim filmini devlet dahil genel de tüm özel klinikler merkezler istiyor diye biliyorm. Ultrasonda tam net olarak herşeyi göremiyorlar çünkü. Tüplerin yapısı sıvı birikimi var mı başka bi görünmeyen kist vs var mı gibi. Bence de bir sonrakine yaptırmanızı tavsiye ederim. Umarım güzel sonuçlar alırısnız 🙏🏻
Merhaba ben de bu durumu merak ediyorum bizde sorun erkek infertilitesi daha önce gittiğim doktorlar hormon testlerimi ve vajinal ultrason yaptı bir şey çıkmadı tüp bebek denemeye karar verdik, erkek faktörlü olsa da rahim filmi isterler mi ben ağrısından korkuyorum da

Merhaba ben de bu durumu merak ediyorum bizde sorun erkek infertilitesi daha önce gittiğim doktorlar hormon testlerimi ve vajinal ultrason yaptı bir şey çıkmadı tüp bebek denemeye karar verdik, erkek faktörlü olsa da rahim filmi isterler mi ben ağrısından korkuyorum da

İsterler çünkü aynı vakitlerde kontrollerinizin olması gerekiyordu.
Anestezili çektirin derim, sonrasında ağrı olmuyor, sadece birkaç damla kanama, o kadar

Benim amh bakıldı ama rahim filmi çekilmedi dr um gerek görmedi sanırım eş kaynaklı sorun olduğu için

Neden bakılması gerektiğine cevap bence..

Eklentiler

• 1902E06C-33BD-47E7-87D0-3A60E953D1EC.webp
    1902E06C-33BD-47E7-87D0-3A60E953D1EC.webp
    35,9 KB · Görüntüleme: 136
Evet normalde istiyorlar sonuçta sizin hormonlarınızın normal olması tüplerde yada rahimde başka bir problem olmadığına garanti veremiyor maalesef. Ağrısız c kollu makineler var çok rahat oluyor nerdesiniz bilmiyorum ama istanbuldaysanız echomar diye bi yer var çok rahat aneztezisiz bi şekilde ağrı olmadan çekim oluyor.

Evet normalde istiyorlar sonuçta sizin hormonlarınızın normal olması tüplerde yada rahimde başka bir problem olmadığına garanti veremiyor maalesef. Ağrısız c kollu makineler var çok rahat oluyor nerdesiniz bilmiyorum ama istanbuldaysanız echomar diye bi yer var çok rahat aneztezisiz bi şekilde ağrı olmadan çekim oluyor.
Antalya’da yaşıyorum bir görüşmeye gidelim de doktor isterse yaptıracağız tabi ki teşekkür ederim yorumunuz için 😊

bende tüp bebek için ilk tedavimi baslayacağım martın ortasında adetle birlikte, görüşmelerde amh ya da rahim filmi isteyen olmadı benden de. Sordu sadece bakıldı mı dedi hayır dedm o kadar. Hemsireside gerek görse isterdi dedi. Ayrıca yumurta rezervimin çok iyi oldugunu söyledi vajinal ultrasonla bakarken bu yüzden amh gerek görmedi acaba bende bu soruları merak ediyorum birdahaki görüşmede soracağm

Amh yumurtalık rezerviziniz ne kadar olduğunu söyler,rahim filmi kesinlikle çektirdin evet tup bebekte gerek yok denir ama kesinlikle gerekli 3 kez tup bebek yaptirmistim hiç çekilmeden film sonra doktor değiştim rahim filmi çekildim rahmi nerdeyse 2 ye bölen perde varmış boşu boşuna 3 kez tup denemişim o dönem..

Hsg yi muhakkak çektiririn mesela benim doktorum normal ultrasonda rahimde bozukluk olduğunu demişti hsg de çekelim dedi garanti olsun diye tuplerimde kapaliymis ben bunun ameliyatını yapmadan tüp bebek yapmam paranıza yazık dedi miyom polip tüpler tüp bebeğin tutunmasini etkileyen şeyler muhakkkak her doktor ister

Back
X