tüp bebek pahalımı ?

conal222

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
413
5
96
Eskişehir
arkadaşlar tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz ama fiyatları hakkında hiçbir bilgimiz yok...ben sigortalıyım eşim değil..ama aşağı yukarı rakamlar verebilirmisiniz..nekadara mal oluyor toplam

Canım yer yer deĞıŞıyor bız 5000 tl yaptırdık geÇen ay ıst. Medıcal park hastanesıne Şuan hamıleyım...:))))herŞey dahıl Şekılde 5000 tl

Evet sıĞortalıyız herıkımızde ılk denemem allah ŞÜkÜr hamıle kaldım herŞey dahıl sıĞortanın pek etkısı olmadı canım..

canım sigorta sadece rapor alman için gerekli raporda duyduğum kadarı ile çabuk çıkmıyormuş bende düşünmüştüm raporu ama bi 8 ayınızı alır demişlerdi bende vazgeçtim benim gittiğim klinikte 1900€ tüp bebek fiyatı 1-2 milyar arasıda ilaçlar tutuyormuş ben şuana kadar 500 tl lik ilaç kullandım ama daha da kullanacağım ilaçlarda kişiden kişiye değişiyor senin bünyenin verdiği tepkilere göre kimi 1 milyarlık kullanıyo kimi 3 milyarlık çok uzun oldu yaaa :)

canım rapor almak 8 ay falan sürmüyor ama bazı tahilleri yaptırmak zorundasın zaten bunları özelde de istiyorlar..
rahim filmi sperm tahlili belki histeroskopi..bulaşıcı hastalık tahilleri sana yapılan hormon tahlilleri..
ama bunları yaptırdıktan sonra eğer tüpler açık ve eşinin sayısı normalse aşılama kararı çıkıyor rapor hakkını kullanmak istiyorsan 2 aşılama yaptırmak zorundasın ondan sonra tüp bebek raporu çıkıyor..
ben özelde 5500 liraya yaptırdım tüp bebeği sonucum malesef negatif..uğraştım rapor çıkarttım mayısta aşılamam olacak..
birde rapor şartları var tabi onları da taşımak zorundasın.senin sigorta günlerinin 900 ve üstü olması lazım yaşın da 23 ten büyük 39 dan küçük olmalısın..bunları hastane söylüyor zaten ..raporlu aşılama iğnelerle beraber 500-600 falan..tüp bebekte 1000 tl hastane en fazla 1500 ilaçların katkı payı toplamda 2500 falan..
eğer bekleyeme zamanın varsa aciliyetin yoksa rapor çıkarttır çünkü garantisi yok ve bindir zahmetle yaptırdığında olmayınca daha çok üzülüyorsun ama maddi durumun iyiyse sen bilirsin..birde o kadar vergi ödeniyor devlete niye yararlanmayalım ki..
hayırlısı olsun..

Ben çamlıca medicanada yaptırdım.Raporumuz yoktu bizim 5000tl ye yakın para harcadık.Ama tabi arkadaşların dediği gibide sen daha az veya daha fazla ilaç kullabilirsin ona görede değişir fiyat.

SGK nız ya da emekli sandığına bağlıysanız varsa bundan da yararlanabilirsiniz..

arkadaşım genelde 5000 tutuyo 7 tepe üniversite hastanesinde 1 haftada çıkarıyolar ama orda yaptırmak zorundasın sana sigortalıolduğun için o zamn 3500 4000 tutabilio amaaa ben orda 2 kere yaptırdm tutmadı bana yaramayan belki baskasına yada sana yaraya bilir allah büyük

ben ilk tedavimde tüp bebek raporumla ilaçlar dahil 5000 tl ödedim.
şuanda 2.tüp bebek tedavisindeyim ve raporumla son hakkım tedavi için 1350 tl,ilaçlar için de 1050 tl ödeyeceğim.yani toplam herşey dahil 2400 tl.
eğer rapor çıkarmak için şartların uygunsa raporlu daha uygun oluyor.tabi gideceğin merkezin sgk ile anlaşmalı olması da gerekiyor.

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürederim...biz hiç aşılama yaptırmadık.çünkü gittiğimiz bir kaç doktor aşılamayı doğru bulmadı nasıl olsa tutmaz paranıza zamanına yazık dedi.belkide yaşımızdan dolayı..ben 29 eşim 36 yaşında..kaybedecek pek bi zamanımız da yok aslında..eşimin sperm sayısı çok düşük..direk tüp bebek diolar..bi kaç ay sonra gidicez heralde ..
rapordan faydalanmaya kalksam peki aşılama yaptırmadık biz doktor dediği için ozaman faydalanamıcakmıyım rapordan...neyse rapor olmasa bike şu an biriktirdiklerimizle tüp bebk yaptırabiliriz ama işte ya tutmazsa...sonrasını düşünmek bile istemiyorum...

ikinci tüp bebek için tekrar para biriktiricez tekrar beklicez..Rabbim olmayan herkese sağlıklı çocuklar versin...hepimiz bu duyguyu tadalım işallah..

canım sana tavsıye tup bebek bolumu olmayan bır unıversıte hastanesıne gıt ve elındekı tahlıllerı fılan goster kadın dogumcuna esının spermı tam nekadar 10 mılyonun altındaysa sana zaten asılama fılan yapmazlar .10 mılyonun ustundeyse asılamada en fazla 3 kere yapıyorlarmış tabı bız hersey bıttı oyle ögrendık 3 defa olması gerektını.yapsalar dahı tutmaz zaten ben 6 defa yaptırdım sonuç olamayınca tup bebek raporu çıkarttılar doktor raporu en fazla 1 haftada verıyor.tup bebek yapılan işleme gore degısıyor.ilk gıttıgın tup bebek merkezı sana kaçındı denemen dıye soruyor 1 denemen oldunu soyledıgınde sana fazla tahlıl yapmıyorlar.ya tutarsa dıye emrıyoyu transfer edıyorlar .tutmadı 2 tup bebekte neden tutmadıgı ıncelenıyor pgt gontemı ile emrıyo seçiliyor sperm seçılırken ımsı yontemının oldugu merkeze gıt normal sperm seçme yontemınde 300 enfazla 400 sperm buyutulurken ımsı yontemınde 6000 veya 7000 defa sperm buyutuluyor yanı en saglıklı dnası en hasarsız spermler dollendırılıyor yanı parayı dusunme bılıyoruz ne zorluklarlaparayı bırıktırıyoruz ama tutmassa aynı parayı defalarca verıyoruz sana tup bebege gıtmeden önce yaptırmanı tavsıye ettıgım testler bun ları yaptır ve öyle gıt çunku bu testlerı 2 .3 defa hamılelık olmayınca ıstıyorlar ama senın testlerın elınde olunca o testlere gore işlemı yapıyorlar.senın yaptırman gereken testler 1;cvd testı (kanda pırtılaşma varmı yokmu dıye 2:ana ,fana testı(bagışıklık sıstemın emrıyoya karsı antıkor uretıyomu uretmıyomu dıye) 3;esının ve senın yaptırman gereken testler;perıferık karyotıp testı dnanızda hasar varmı yokmu dıye insallah yardımcı olmusumdur benım basıma gelgı asılama tup bebek tup bebekte 4 tane emrıyo transfer edildi 2 si 3 gun emrıyosu 2 sı 5 gun emrıyosu ve en kalıtelı emrıyolar hamılelık gerçeklesmedı doktor herhangı bır tahlık ıstemedı 2 tup bebege gıtmeden bu testlerı yaptıracagım çunku bu testlere gore sorunumuz varmı yokmu bellı oluyor

canım bnim ya çok teşekkürederim...bilgilendirdiğin için...ilk denemende istemedilerde, tutmayınca ikincisindemi istediler...

bütün tahlillerin elinde olsaydı belki sonuç daha farklı olurdu...
işallah canım bu denemende tutar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…