canım ya süperrrsin. bir ay sonra ha. bizi cesaretlendiriyorsun. ben de tüple çocuğum olacağını bir buçuk ay önce öğrendim. sorunumuz erkek infertilitesiydi. keçi boyunuzu, macunlar, ilaç derken üç ay beklemem gerekiyordu. ben dayanamadım eşimi kandırdım. spermiyogram yaptırdık. harekete bakamamışlar bile o kadar azalmış ki. o saniye karar verdik. tüp bebek istiyoruz dedik. adamlar ya bekleyiin şok oldunuz tabi derken biz sanki bu anı bekliyormuşuz gibi aynı anda biiz istiyoruz dedik. şimdi adetimi bekliyorum. olmazsa şubatta bi daha olmazsa az para biriktereceğim temmuz tatilimde bir daha. param bitene kadar artık. idilciğim maddiyat maalesef önemli bir sorun. biz iki çalışanız evimize gelen aylıkta iyi çok şükür ama biz kara kara düşünüyoruz nasıl ödiycez diye. belki eşinin beklemek istemesi de ondandır. hani maddi açıdan daha güçlü olmak istiyordur. yoksa senin isteğin son derece mantıklı. benim eşim tedaviye girdiğimizden beri kendini daha rahat hissediyor. üstelik ilk iğnelerine başladı bile o. allah hepimizin hakkında hayırlısını versin.
idil cim , benim eşim de ya yaparız ne acelesi var, ya olmazsa da olmasın benim için çok farketmez, acele etmesek de olur diye sallanıyordu... sonunda tepemin tası bir attı , yapacak olan sen değilsin taşıyacak olan benim, beli poposu sırtı tansiyonu şekeri bilmem nesi zorlanacak olan benim, uykusuz kalanı emzireni eve kapananı benim, sen ne oluyor da zamanını belirlemeye kendini haklı buluyorsun diye şarlamıştım arkasından da zırıldamıştım :)))))
O da bir iki gün sonra haklısın , kendi zorluklarım seninkilerin yanında bir şey değpil, sen istediğin için artık zaman süre maddiyat gibi şeylerden bahsetmeyeceğim demişti ..bir de çevremizdeki çiftler cok destek oldular, sürekli bakın yaşınız geçiyor bakın aileler hayattayken yapın yardım ederler falan dedi durdular.. inan hjala eşimde büyük bir tezahürat yok, tüp bebekle 1 erkek bebiş bekliyoruz, 37. haftadayız ...ama öldürsen bir dükkanda 1-2 saat beklemeyecek eşim tam 8 saat mobilyacıda mobilyacının hatasını telafi etmek için bekledi.. eve geldi gözleri kan çanağı , çok daraldın di mi dedim bana dedi ki sen 9 aydır çekiyorsun ben 9 saat beklemişim çok mu, olacak o kadar.. ozaman işte kısmen de olsa onun bakış açısıyla bakmaya çalıştım, en azından bana ve çocuğumuza verdiği kıymeti takdir ediyorum, varsın davul zurna çalmayıversin :)))
canım ya süperrrsin. bir ay sonra ha. bizi cesaretlendiriyorsun. ben de tüple çocuğum olacağını bir buçuk ay önce öğrendim. sorunumuz erkek infertilitesiydi. keçi boyunuzu, macunlar, ilaç derken üç ay beklemem gerekiyordu. ben dayanamadım eşimi kandırdım. spermiyogram yaptırdık. harekete bakamamışlar bile o kadar azalmış ki. o saniye karar verdik. tüp bebek istiyoruz dedik. adamlar ya bekleyiin şok oldunuz tabi derken biz sanki bu anı bekliyormuşuz gibi aynı anda biiz istiyoruz dedik. şimdi adetimi bekliyorum. olmazsa şubatta bi daha olmazsa az para biriktereceğim temmuz tatilimde bir daha. param bitene kadar artık. idilciğim maddiyat maalesef önemli bir sorun. biz iki çalışanız evimize gelen aylıkta iyi çok şükür ama biz kara kara düşünüyoruz nasıl ödiycez diye. belki eşinin beklemek istemesi de ondandır. hani maddi açıdan daha güçlü olmak istiyordur. yoksa senin isteğin son derece mantıklı. benim eşim tedaviye girdiğimizden beri kendini daha rahat hissediyor. üstelik ilk iğnelerine başladı bile o. allah hepimizin hakkında hayırlısını versin.
maşallah canımm,afferin sana da vallaha:lepi:
bize de doktorumuz önce aşılama yapalım demişti,zaten yeterince hayal kırıklıkları ile yığranmıştım,direk tüp istedim.Buna da ben ikna ettim eşimi,şimdi keşke daha önce olsalarmış diyor,
Rabbim hepinize maddi manevi güç kuvvet versin..
En kısa zamanda lutfuyla kucaklarınızı doldursun inşallahh..
merhaba arkadaşlar,
valla öneclikle hepinizi tebrik ediyorum o kadar cesursunuz ki...
bense aldığım iki negatif sonuçtan sonra idilin eşi gibi:))çok korkar oldum tekrar denemekten.hani sanki bi defa olmayınca tekrar olmayacak gibi geliyo insana,sonra tekrar,tekrar...ne bileyim ben de böyle düşünüyorum iştee...
eşime bıraksam o her ay denemek ister galiba,ama biz çok yıpranıyoruz kızlar yaa...
mesela inanır mısınız benim bugün iğnelerime başlamam lazım(bu yılki üçüncü deneme için) ama daha iğnelerim ortada yok bile o kadar kararsızım ki...eşim benden telefon bekliyor akşama alıp gelsin mi diye:)))
rabbim inşallah hepimizin dualarını kabul etsin,hepimizin gönlüne göre olanı versin...amin..
sevgiler....
genelde erkekler istemez tam tersi sen istemiyosunn....
ama bu yıl 3.denemen demişsinn....üst üst olduğu için yıpranmışsın heralde....
ben şahsen 1 negatif sonuç aldımm..ve negatifi sonucu aldığım vakitt elimde olsa hemen başlamak isterdimm diğer tedaviye...ama beklemek gerekiyor iştee...
bende eylül ayında negatif sonuç aldımm ve kurbandan sonra nasip olursa 2.denemeye başlıycazz...
hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin arkadaşlarrr....
ayy canım yaaa...aynılarını ben de yaşamıştım ilk denememde.ikinci sefer aynı hastaneyi tercih etme,sana daha iyi davranacak bi yeri seç.genel anestezi yapan bi yerde yaptırırsan hiç bu acıları yaşamayacaksın emin ol...ben de 2 sene 3 aylık evliyim
erkek infertilitesi var bizde de..
ilk denememiz aşılamaydı negatif sonuçlandı
ağustosta ilk tüpbebek denemem oldu ben çok istekli değildim aslında ama yaz tatili olduğu için işim gereği uygun bi tarihti eşim çok istedi
kısa protokol oldu çok ilaç kullandım 18 yumurta toplandı ama fazlası da varmışş ohssyi kılpayı atlattım
yumurta toplama sırasında dr genel anestezi yapmadı eski bi vajinusmuslu olduğum haldee ve ben okadar çok acı hissettim ki bütün işlem boyunca ağladım kendimi sıktım zorluk çıkardım sonlara doğru tansiyonum düştü felaket bi tecrübeydi benim için acı çekerken istemiyoruuuuum diye bağırdım hep
sonuçç kimyasal gebelik
ama ben hala çektiğim acıları düşünüyorum ve çok korkuyorum
çok hassas bi işlemde dr büyük hata yaptı
şimdi güvenemiyorum hiçkimseye:1no2:senağlamasenağlama:çok üzgünüm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?