• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Serüvenimde Yaşadığım Hastane ve Doktor Sıkıntıları

meliseken

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2025
7
8
1
36
Daha önce Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezinde bana yaşatılan sıkıntılardan bahsetmiştim. Şimdi de yeni can sıkıcı durumları yazmak ve içimi dökmek istiyorum.

İzmir Özel Sağlık Hastanesinde Dr. Emre Başer ile tüp bebek denememiz oldu ancak yumurta kalitesiz olduğu için transfer yapılamadı. Ardından matematiksel olarak şansımın çok düşük, yaşımın da ileri olduğu gerçeğiyle kendim yumurta donasyonuna yöneldim. Emre bey Kıbrıs’ta bir klinik önerdi. Kliniğin ismini vermeyeceğim ama çok sayıda olumsuz yabancı hasta yorumu okuyunca o merkezi eledim. Sonuçta vereceğimiz para benim tüm birikimim. Bir daha o parayı bir araya getiremem maalesef ve çok ince eleyip sık dokuyarak farklı bir merkezde karar kıldım. Buraya kadar hastane ve doktordan çok memnundum. Takibim burda yapılacaktı ve bana bir başka kliniği öneren Emre Başer’den randevu aldım. Aynı gün kendisi ben daha hastaneye gitmeden beni aradı ve anlaştığım kliniğin adını öğrenince açık açık bana gelme dedi. İlaç yazmanın zor olduğunu bahane etti. Halbuki beni kendi yönlendirdiği kliniğe gidersem memnuniyetle takip etmek istediğini, ilaçlarımı düzenleyebileceğini söyleyen kendisiydi hatta bunun için özellikle odasına davet etmişti. Gebelik olursa gelebilirsiniz dedi. Düşündüm ve komisyon alamayacağı için beni cezalandırdığı sonucuna vardım. Bu olay son derece beni manevi olarak yaraladı çünkü o hastaneden çok memnundum, tüm yakınlarıma da orayı tavsiye ediyordum. Ordan doğum paketi alıp doğum yapacağım günü bile hayal ediyordum. Şimdiyse hastasına bakınca dolar işareti gören bir hekimle devam etmek içime sinmiyor. Üstelik doktorların Türkiye’de yumurta donasyonu merkezi önermesi, hasta yönlendirmesi yasak. Nasıl olsa şikayet etmez diye düşündü sanırım. Neyse hal böyle olunca ben de Kıbrıs’taki doktora ulaştım ve İzmir’de beni yönlendirebileceği bir doktor olup olmadığını sordum. Eski çalıştığı hastaneden bir doktor adı verdi ben de bugün ona gittim. Özel hastane olmasına rağmen (Tınaztepe Hastanesi Aylin Barbaros) o kadar çok sıra bekledim ki devlette bu kadar sıra beklememişimdir. Durumu kısaca anlattım, jet hızıyla muayene edip acil hastası olduğunu söyleyip gitti. Geri geldiğinde kontrole ne zaman gideceğimi sordum kendisine ve bana hadi kalk git dercesine “Siz x’in hastasısınız, ben bilemem, o ne zaman git derse o zaman gelirsiniz” dedi. İlaçları nasıl kullanacağımı sordum ki Allah aşkına biri bana bundan daha doğal bir hasta sorusu söylesin, onu da X beye sorarsınız dedi ve odadan bayağı bildiğin çıktı, gitti. Rabbim bu zorlu, sıkıntılı sürecimde sanırım beni sınıyor. Ya sabır çekmek dışında ne yapabilirim? Tek bir isteğim, muradım var onun için daha kimlerin kaprisini sineye çekmek zorunda kalacağım bakalım. Allah da onları zorluklarla sınasın inşallah.

Back