- 8 Temmuz 2025
- 10
- 6
- 1
- 29
- Konu Sahibi seculargirl
-
Merhaba kaybınız için üzgünüm başınız sağolsunMerhabalar,
Tüp bebek tedavisi ile taze embriyodan ilk olarak;
14 Mayıs transfer
26 Mayıs gebelik pozitif
10 Haziran kalp aktivitesini gördük
Her şey yolunda gidiyorken 3 temmuzda 9 hafta 6 günlükken ultrasonda Fetal kalp atımı duyulamadı. Ense kalınlığı olduğu söylendi. Acil küretaja alındım. Psikolojik olarak travmatik oldu. 5 yıllık evliliğimin son 2,5 yılında her ay gebe kalmak için uğraştım ve düşük yaşamak beni çok yıprattı. Şimdi tüp bebek yapan doktorum en az 3 ay sonra kalan dondurulmuş embriyoların transferini yapabilirim dedi. Ben genetik test konusunda kararsızım. Acaba en baştan tüp bebek tedavisi yapıp genetik test mi yaptırsam ya da şu donmuş embriyodan transfer mi yaptırsam? Tabi ki düşük riskini kabul edip yapmak gerekecek. Ne dersiniz?
Yumurta rezerviniz iyi mi?Merhabalar,
14 Mayıs transfer
26 Mayıs gebelik pozitif
Her şey yolunda gidiyorken 3 temmuzda 9 hafta 6 günlükken ultrasonda Fetal kalp atımı duyulamadı. Ense kalınlığı olduğu söylendi. Acil küretaja alındım. Psikolojik olarak travmatik oldu. 5 yıllık evliliğimin son 2,5 yılında her ay gebe kalmak için uğraştım ve düşük yaşamak beni çok yıprattı. Şimdi tüp bebek yapan doktorum en az 3 ay sonra kalan dondurulmuş embriyoların transferini yapabilirim dedi. Ben genetik test konusunda kararsızım. Acaba en baştan tüp bebek tedavisi yapıp genetik test mi yaptırsam ya da şu donmuş embriyodan transfer mi yaptırsam? Tabi ki düşük riskini kabul edip yapmak gerekecek. Ne dersiniz?
Umarım istediğiniz gibi olur her şeyDeğerlerim normal, yumurta rezervi de normaldi. Eşimin testlerinde de sıkıntı yoktu. Açıkçası kromozom anomalisi olabileceği aklıma gelmemişti. Bir umut diğer 2 embriyo normal olabilir mi diye düşündüm. Çünkü pek de beklemek istemiyorum.
Ivf olmayanların yorumlarında düşük sonrası normal yolla gebelik şansının yüksek olduğunu okudum. Acaba bizler için de böyle bir şans olabilir mi diye de düşünmekteyim.
Cevaplarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Umarım en sağlıklısı doğru zamanda bizi bulur <3
Merhaba kaybınız için üzüldüm başınız sağolsunMerhabalar,
14 Mayıs transfer
26 Mayıs gebelik pozitif
Çok ince düşüncelisiniz, çok teşekkür ediyorumUmarım istediğiniz gibi olur her şey
(26 sene önce yapılmış bir tüp bebeğim)
:)
Size şans getiririm inşallah, evrene böyle mesaj gönderdim
Anladım size de çok çok geçmiş olsun, yaşamayan tahmin edemiyor gerçekten. Acınızı kalbimde hissediyorum.Merhaba kaybınız için üzüldüm başınız sağolsunAllah sabırlar versin
Bende benzer durumu yaşadım geçen yıl temmuz ayında tüp bebk tedavisi ile 8 haftalık hamileydim kalp atışı durdu aynı gün kürtaj oldum psikolojik olarak zor günlerdi. Aynı tedaviden geriye 1 tane donmuş embriyom var doktorum onu da o şekilde transfer edelim dedi genetiğe gönderirsek çözdürüp tekrar dondurmak durumunda kalacağız embriyoya zarar verir diye bu şekilde transfer edelim dedi. Henüz beklemedeyim ama aynı şeyleri yaşarsam diye korkuyorum
Diğer tüm testleriniz normal mi sonuçlanmıştı peki? Trombofili paneli vsMerhaba canım belki de sadece tesadüftü benim iki düşüğüm oldu ikincisini genetiğe gönderdik temiz çıktı örneğin. Yasında gencse yumurtanda varsa yine düşük olursa sonrasında gönderebilirsin kontrole diye düsündüm
Evet zaten beni o cok yormustu sebep bulamamıstık. Bağısıklık baskılayıcı bir tedavi baslayacaktık ki yeni gebelikte, dış gebelik yasadım malesef. Sorunun o olduğunu düsündük eğer 3. Sağlıklı bir rahim içi hamilelik yasar isem ( insallah) bağısıklık baskılayacağızDiğer tüm testleriniz normal mi sonuçlanmıştı peki? Trombofili paneli vs
Belirsizlik çok yıpratıyor haklısınız. Prednol tedavisi mi verecekler acaba? Ben embriyo transferi olmadan 1 hafta kullanmıştım.Evet zaten beni o cok yormustu sebep bulamamıstık. Bağısıklık baskılayıcı bir tedavi baslayacaktık ki yeni gebelikte, dış gebelik yasadım malesef. Sorunun o olduğunu düsündük eğer 3. Sağlıklı bir rahim içi hamilelik yasar isem ( insallah) bağısıklık baskılayacağız
Yaşamayan bilemez gerçektenAnladım size de çok çok geçmiş olsun, yaşamayan tahmin edemiyor gerçekten. Acınızı kalbimde hissediyorum.
Peki 1 yıl boyunca başka denemeniz olmuş muydu? Ara vermek mi istemiştiniz?
Geçmiş olsunEvet zaten beni o cok yormustu sebep bulamamıstık. Bağısıklık baskılayıcı bir tedavi baslayacaktık ki yeni gebelikte, dış gebelik yasadım malesef. Sorunun o olduğunu düsündük eğer 3. Sağlıklı bir rahim içi hamilelik yasar isem ( insallah) bağısıklık baskılayacağız
Eşiniz olmadan da transfer olabilirsiniz hastaneyle görüşün kabul ederlerse eşinizin izni olursa transfer olursunuzAyrıca bu kadar acele etmek istememin nedeni, tüm bu düşük / küretaj süreci yaşanırken eşime 2 ay Şırnak’a resen görevlendirme çıkmasıydı. Yani ağustos ve eylül aylarında olmayacak. Doktorum açısından bir problem yok o zaten Ekim demişti. Ama ben ekime kalmayı hiç istemiyorum. Nöbeti olan bir işim var, nöbetlerde çok yoruluyorum. Bir an önce nöbetten çıkmayı istemiştim ancak olmadı.
Prednol artı prograf canımBelirsizlik çok yıpratıyor haklısınız. Prednol tedavisi mi verecekler acaba? Ben embriyo transferi olmadan 1 hafta kullanmıştım.
Amin Allah kimseye böyle üzüntüler yasatmasınGeçmiş olsunAllah kimseye yaşatmasın, hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah isteyen herkese
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?