Tüp bebek sonrası ilk düşük

seculargirl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2025
10
6
1
29
Merhabalar,
Tüp bebek tedavisi ile taze embriyodan ilk olarak;
14 Mayıs transfer

26 Mayıs gebelik pozitif

10 Haziran kalp aktivitesini gördük

Her şey yolunda gidiyorken 3 temmuzda 9 hafta 6 günlükken ultrasonda Fetal kalp atımı duyulamadı. Ense kalınlığı olduğu söylendi. Acil küretaja alındım. Psikolojik olarak travmatik oldu. 5 yıllık evliliğimin son 2,5 yılında her ay gebe kalmak için uğraştım ve düşük yaşamak beni çok yıprattı. Şimdi tüp bebek yapan doktorum en az 3 ay sonra kalan dondurulmuş embriyoların transferini yapabilirim dedi. Ben genetik test konusunda kararsızım. Acaba en baştan tüp bebek tedavisi yapıp genetik test mi yaptırsam ya da şu donmuş embriyodan transfer mi yaptırsam? Tabi ki düşük riskini kabul edip yapmak gerekecek. Ne dersiniz?

Merhabalar,
14 Mayıs transfer

26 Mayıs gebelik pozitif

Her şey yolunda gidiyorken 3 temmuzda 9 hafta 6 günlükken ultrasonda Fetal kalp atımı duyulamadı. Ense kalınlığı olduğu söylendi. Acil küretaja alındım. Psikolojik olarak travmatik oldu. 5 yıllık evliliğimin son 2,5 yılında her ay gebe kalmak için uğraştım ve düşük yaşamak beni çok yıprattı. Şimdi tüp bebek yapan doktorum en az 3 ay sonra kalan dondurulmuş embriyoların transferini yapabilirim dedi. Ben genetik test konusunda kararsızım. Acaba en baştan tüp bebek tedavisi yapıp genetik test mi yaptırsam ya da şu donmuş embriyodan transfer mi yaptırsam? Tabi ki düşük riskini kabul edip yapmak gerekecek. Ne dersiniz?
Merhaba kaybınız için üzgünüm başınız sağolsun🙏 Yaşınızı bilmiyorum ancak genetik taramanın en doğrusu olduğunu düşünüyorum, pek çok embriyomuz genetikten transfere uygun değil şeklinde geldi, hepsi beşinci altıncı güne başarıyla gelmişti transfer de edilebilirdi, edilseydi biz de her birinde benzer sonuçlar yaşayacaktık bilmeden. O yüzden ben şahsen önemli bir eleme olduğunu düşünüyorum 💫

Çok teşekkür ederim cevapladığınız için. 29 yaşındayım, ilk denememizdi. Sebebi bilinmeyen infertilite olduğundan ve de hiç gebe kalmadığım için genetik tarama yapmanın şimdilik şart olmadığını söylemişti doktorumuz. 4 embriyonun 3’ü 5AA, 1’i 4AA idi. İki embriyo transfer edildi, biri tutundu. Şimdi donmuş olan bir 5AA ve bir 4AA embriyom var.

Düşük materyalini sitogenetik incelemeye gönderdim. Temmuz sonunda sonuçlanacak. İntergen firmasının kampanyası varmış. Anne baba adaylarından WES analizi dahil olmak üzere kromozom analizi, nöromuskuler hastalık paneli (SMA, DMD) de gönderiyorlarmış ve hepsi toplam 2 Kişi için 50bin Türk lirasıymış. Gelecek hafta vermeyi düşünüyoruz. Cuma günü de genetikten randevu aldım. Trombofili paneli, vaskülitik testleri göndereceğim. Ancak yine de şu 3 ay olmadan düşük riskini de göze alarak o donmuş embriyoları transfer ettirmeyi düşünüyorum:(

Merhabalar,
14 Mayıs transfer

26 Mayıs gebelik pozitif

Yumurta rezerviniz iyi mi?
Bence yumurta rezervinize bağlı.
Ben olsaydım yumurta rezervim iyiyse genetikten önce bidaha düşük riskini göze almazdım :(
Düşük olmasa bile taramalarda hep bi sıkıntı çıkabilir diye strese giriceksiniz. En azından genetik test yaptırırsanız içiniz rahatlar.

Değerlerim normal, yumurta rezervi de normaldi. Eşimin testlerinde de sıkıntı yoktu. Açıkçası kromozom anomalisi olabileceği aklıma gelmemişti. Bir umut diğer 2 embriyo normal olabilir mi diye düşündüm. Çünkü pek de beklemek istemiyorum.

Ivf olmayanların yorumlarında düşük sonrası normal yolla gebelik şansının yüksek olduğunu okudum. Acaba bizler için de böyle bir şans olabilir mi diye de düşünmekteyim.

Cevaplarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Umarım en sağlıklısı doğru zamanda bizi bulur <3

Değerlerim normal, yumurta rezervi de normaldi. Eşimin testlerinde de sıkıntı yoktu. Açıkçası kromozom anomalisi olabileceği aklıma gelmemişti. Bir umut diğer 2 embriyo normal olabilir mi diye düşündüm. Çünkü pek de beklemek istemiyorum.

Ivf olmayanların yorumlarında düşük sonrası normal yolla gebelik şansının yüksek olduğunu okudum. Acaba bizler için de böyle bir şans olabilir mi diye de düşünmekteyim.

Cevaplarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Umarım en sağlıklısı doğru zamanda bizi bulur <3
Umarım istediğiniz gibi olur her şey ❤️
(26 sene önce yapılmış bir tüp bebeğim)
:)
Size şans getiririm inşallah, evrene böyle mesaj gönderdim 😂😂😂

Merhabalar,
14 Mayıs transfer

26 Mayıs gebelik pozitif

Merhaba kaybınız için üzüldüm başınız sağolsun 😔 Allah sabırlar versin 🤲

Bende benzer durumu yaşadım geçen yıl temmuz ayında tüp bebk tedavisi ile 8 haftalık hamileydim kalp atışı durdu aynı gün kürtaj oldum psikolojik olarak zor günlerdi. Aynı tedaviden geriye 1 tane donmuş embriyom var doktorum onu da o şekilde transfer edelim dedi genetiğe gönderirsek çözdürüp tekrar dondurmak durumunda kalacağız embriyoya zarar verir diye bu şekilde transfer edelim dedi. Henüz beklemedeyim ama aynı şeyleri yaşarsam diye korkuyorum 🥺

Ama şöyle bir durumda var normal yolla gebe kalıp düşük yapan kalp atışı duran birçok kişi var bu herkesin başına gelebilir embriyonun genetiğiyle alakalı olabilir, bana doktor sağlıksız embriyo olabilir o yüzden kalp atışı durdu demişti, herşey nasip 🌸

Merhaba kaybınız için üzüldüm başınız sağolsun 😔 Allah sabırlar versin 🤲

Bende benzer durumu yaşadım geçen yıl temmuz ayında tüp bebk tedavisi ile 8 haftalık hamileydim kalp atışı durdu aynı gün kürtaj oldum psikolojik olarak zor günlerdi. Aynı tedaviden geriye 1 tane donmuş embriyom var doktorum onu da o şekilde transfer edelim dedi genetiğe gönderirsek çözdürüp tekrar dondurmak durumunda kalacağız embriyoya zarar verir diye bu şekilde transfer edelim dedi. Henüz beklemedeyim ama aynı şeyleri yaşarsam diye korkuyorum 🥺
Anladım size de çok çok geçmiş olsun, yaşamayan tahmin edemiyor gerçekten. Acınızı kalbimde hissediyorum.

Peki 1 yıl boyunca başka denemeniz olmuş muydu? Ara vermek mi istemiştiniz?

Merhaba canım belki de sadece tesadüftü benim iki düşüğüm oldu ikincisini genetiğe gönderdik temiz çıktı örneğin. Yasında gencse yumurtanda varsa yine düşük olursa sonrasında gönderebilirsin kontrole diye düsündüm🥹
Diğer tüm testleriniz normal mi sonuçlanmıştı peki? Trombofili paneli vs

Diğer tüm testleriniz normal mi sonuçlanmıştı peki? Trombofili paneli vs
Evet zaten beni o cok yormustu sebep bulamamıstık. Bağısıklık baskılayıcı bir tedavi baslayacaktık ki yeni gebelikte, dış gebelik yasadım malesef. Sorunun o olduğunu düsündük eğer 3. Sağlıklı bir rahim içi hamilelik yasar isem ( insallah) bağısıklık baskılayacağız

Evet zaten beni o cok yormustu sebep bulamamıstık. Bağısıklık baskılayıcı bir tedavi baslayacaktık ki yeni gebelikte, dış gebelik yasadım malesef. Sorunun o olduğunu düsündük eğer 3. Sağlıklı bir rahim içi hamilelik yasar isem ( insallah) bağısıklık baskılayacağız
Belirsizlik çok yıpratıyor haklısınız. Prednol tedavisi mi verecekler acaba? Ben embriyo transferi olmadan 1 hafta kullanmıştım.

Anladım size de çok çok geçmiş olsun, yaşamayan tahmin edemiyor gerçekten. Acınızı kalbimde hissediyorum.

Peki 1 yıl boyunca başka denemeniz olmuş muydu? Ara vermek mi istemiştiniz?
Yaşamayan bilemez gerçekten 😞
Ben özel hastanede tedavi görmüştüm kalan 1 embriyoyu transfer olmadım, devlet hastanesinde denedim transfer oldum tutmadı malesef 😕

Ayrıca bu kadar acele etmek istememin nedeni, tüm bu düşük / küretaj süreci yaşanırken eşime 2 ay Şırnak’a resen görevlendirme çıkmasıydı. Yani ağustos ve eylül aylarında olmayacak. Doktorum açısından bir problem yok o zaten Ekim demişti. Ama ben ekime kalmayı hiç istemiyorum. Nöbeti olan bir işim var, nöbetlerde çok yoruluyorum. Bir an önce nöbetten çıkmayı istemiştim ancak olmadı.

Geçmiş olsun 💐 Allah kimseye yaşatmasın, hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah isteyen herkese 🤲🥹

Ayrıca bu kadar acele etmek istememin nedeni, tüm bu düşük / küretaj süreci yaşanırken eşime 2 ay Şırnak’a resen görevlendirme çıkmasıydı. Yani ağustos ve eylül aylarında olmayacak. Doktorum açısından bir problem yok o zaten Ekim demişti. Ama ben ekime kalmayı hiç istemiyorum. Nöbeti olan bir işim var, nöbetlerde çok yoruluyorum. Bir an önce nöbetten çıkmayı istemiştim ancak olmadı.
Eşiniz olmadan da transfer olabilirsiniz hastaneyle görüşün kabul ederlerse eşinizin izni olursa transfer olursunuz

Back
X