Tüp bebek süreci ve antidepresan kullanımı, yardım lütfen

Kumsal6161

Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2021
105
38
13
34
Selam kızlar bir kez tüp bebek denedik olmadı, dondurulmuş embriom var onu koydurcam suan ilac kullanıyorum.. Bi problem olmassa 5 6 mart gibi transferim yapılcak,ama aşırı gergin lik korku panık atak oluyor bende, dün dayanamadım doktora gittim psikıyatriye, derdimi anlattım, bana hamıle kalırsan ilac alamassın dedi ilk 3 ay cok önemlıymıs, ama cok siddetli gecio ataklarım kendıme zarar verıcek kadar yogun yaşıyorum evden cıkıp gitmeye basladım evde tek basıma duramıyorum diye, bana bi ilc yazdı paxil, 20 mg. Tam iç dedi ama ben yarım başladım, transferden bir gün öncesine kadar yarım yarım iceyim diyorum, yoksa delircem, agır ni ilac deilmiş doktor öyle söyledi, cok hafıf yan etkılerı yok denılcek kadar azmıs, doktor tam ic dedi ama ben yarım olarak alıcam, varmı bu ilacı kullanan, transfer olduktan sonra kullanmıycam, pozıtıd olursa birakırım, 3 ay idare ederim bebek tutmassa tam olarak içerim, siz hic kullandınız, hamjleyken fln

Transferinizi ertelemeyi düşünmez misiniz? Bu ilaçlar öyle birden bırakılmıyor. Zaten etkisini de bir kaç ay içinde göstermeye başlıyor.

Aniden bırakırsam, ne gibi sorun olur
Bunları bu grupta değil, doktorunuza sormanız lazım. Bazı ilaçları kesince vücut yoksunluk yaşıyor. Ayrıca psikolojiniz bu kadar kötü durumdayken hamilelik falan düşünmeyin bence. Hamilelik, lohusalik , çocuk bakmak son derece stresli , sizin bünyenin bunu kaldırmayabilir. Allah korusun kendinize veya çocuğa zarar verirsiniz.

Aniden bırakırsam, ne gibi sorun olur
Ben kullandığım ilacı gebeliğini öğrenir öğrenmez bıraktım.Bi sorun yaşamadım.Ama her ilaç sorunsuz birakilicak diye bişey yok tabiki.Bunu psikiyatristinizle konuşup beraber kararlastirmaniz gerekir.Meseka bazı ilaçlar gebelik boyunca kullanılabilir.Bu tarz durumlarda genellikle kar zarar hesabı yapilio hasta ve hekim arasında.

Back
X