tüp bebek sürecinde bebişlerin tutunması için neler yemek lazım??

pegasusunicorn

AZRA'm 2014 ALYA'm 2017 minik ...01.2022
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
1.117
901
448
arkadaşlar çeşitli şeyler okudum diğer forumlardan ama detaylı bilgi sahibi olmak istiyorum.
şu ana kadar bilidiğim ananas ve kabak çekirdeği bebeğin tutunmasını kolaylaştırıyormuş.
:49::49::49:konu hakkında bigisi olanlar paylaşsın lütfen

doktorum bana herşeyi ye ama sakın kabız olma demişti..
bende kabız olmamak için günde 7-8 kayısı yedim ve su içtim bolca..
şuan hamileyim salı günü kesemizi görmeye gidicez..
Allahım sizede nasib etsin

ananas ve kabak çekirdeği yiyin ama fazlada abartmayın. ben ananas ilk 2 gün birer dilim yedim kabak çekirdeğide hergün bir avuç kadar yedim bunlar dışında hergün 3-4 adet ceviz her sabah köy yumurtası gün içerisinde 1-2 kase yoğurt tükettim.
doktorumun kesin tavsiyesi üzerine acı, her türlü baharat, ekşi ve turşudanda kesinlikle uzak durdum.
şuanda bende hamileyim.
julietta arkadaşımızında dediği gibi kuru kaysı yiyip kabız olmamaya özen gösterin bence bol şans.

canım topicin başlığını gördüm bende ananas ve kabak çekirdeği için yazıcaktım. diğer arkadaşlar bahsetmiş. bazı yerlerde yemek gerektiği söyleniyor ama başka yerlerde de yok ilk bi kaç gün yersen iyimiş sonrası zararlıymış filan diye. çok araştırmıştım bende sonunda hiç yemedim. tam kesin bilgi yok yani. ama doktor bana da kabız olmamaya çalış demişti. o yüzden her sabah aç karnına 3-4 kuru kayısı yedim (koyu olandan gün kurusundan) sonra bi bardak su içtim üstüne. bi de daha çok sebze ağırlıklı yedim ki bağırsaklar bozulmasın diye. o şekilde cnm. ama doktorun bana dediği normalda yediğin herşeyi ye, yemediğin şeyleri sırf işe yarar diye düşünüp yeme demişti. midenin alışık olduğu şeyleri ye cnm. inşallah güzel haberini alırız burdan..

bende yumurta toplamadan sonra anans yemeye başladım ve transferin beşinci gününe kadar devam ettim ve bıraktım beraberinde kabak çekirdeği yedim onun dışında bi kısıtlama yapmadım. sanırım önemli olan kabız olmamak. tabiki bunların yanında en önemlisi inancının olması inanarak başlanıldığında sanırım herşey yolunda gidiyor. allah hepinizin gönlüne göre versin :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

bende yumurta toplamadan sonra anans yemeye başladım ve transferin beşinci gününe kadar devam ettim ve bıraktım beraberinde kabak çekirdeği yedim onun dışında bi kısıtlama yapmadım. sanırım önemli olan kabız olmamak. tabiki bunların yanında en önemlisi inancının olması inanarak başlanıldığında sanırım herşey yolunda gidiyor. allah hepinizin gönlüne göre versin :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

bende kabak çekirdeği ve ananas tüketenlerdenim :9: ama buna ek olarak bol protein tüketmemi istedi dr um hergün sade et yedim 3 ay sonunda ne göreyim etten nefret eder hale gelmişim :9: ama değdi protein kas yapısına etki ettiğinden dolayı şart

aaa birde bol su var oda kabızlığı engelliyor zaten ayrıca sudaki oksijen molekülleri bebeğe bol bol oksijen taşıyıp gelişmesinde önemli rol oynuyor

Back
X