Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İşte o belli olmuyor ya en zor zamanda görüyorsun ya bazı şeyleri işte bu zorluklar ittire ittire hallolmuyor kimsenin canı istemezseHaklisiniz. Ama cocuk yapmaya karar verdigi adam sonucta. Bir salaklik yapti diye niye tum tedaviyi yakayim. Sonra basa don. Yine kendi cekecek butun sureci. Eger baska sorunlari varsa en bastan bu tedaviye baslamamali zaten.
Tabi ki kadınlar kadar zorluk yaşamıyorlar. Ancak ben bunu hem tedavi görmüş hem de bu konuda erkeklerle tez çalışması yapmış biri olarak yazıyorum. Beyefendinin yaptığını doğru bulmuyorum. Ancak hanımefendi bir yola girmiş süreci kendisi için daha da zorlaştırmamalı diye düşünüyorum.Eşinin mi baş ettiği şeyler var :) tüp bebekte veya tedavi süreçlerinde kadın kadar kimse birşeyle baş etmiyor bu tek gerçek.
Beklentini düşür bu adam cocuk ols bile fazla sorumluluk almaz demedi deme kendine bunu kabul et öyle yola koyul benim bir arkadaşım var kocasını zorla baba yaptı..... Cocukları oldu ama şimdide dk başı ağlıyor dedim ona ne diye uğraşıyorsun ki.... Yada bir terapist destek al...Merhaba arkadaşlar, 3 yıllık evliyiz doğal yollardan çocuk sahibi olamadık. Tüp bebek tedavisine başladık. Eşim her zaman zor bir insandı fakat bu süreçte midemi bulandırdı yaptıkları. Muhtemelen 3 gün sonra transferim var şu an hüngür hüngür ağlıyorum.
Olay şu, ben tüp bebek tedavisine başladığımızı annem dahil kimseye söylemedim. Stres faktörü olsun istemedim. Yapı olarak stresli bir insanım kendimi rahatlatmaya Vs çalışıyorum, ki ilaçlar yeterince duygusal yapıyor insanı. Yarın kontrol var, eşim izinli önce ben gelmeyeyim sen git dedi. Sonuçta benlik bir şey yok dedi ben biraz bozulunca tamam dedi. Sonra annesi aradı yarın beni hastaneye götür dedi annesine yok dedi vs. Sonra bana anneme yarın evde olacağım dedim seninle de gelemem yalan söylemiş olurum dedi. Günlerce ağlamak istiyorum, ben mi yanlış düşünüyorum yada hissediyorum. Bu nasıl bir sorumsuzluk nasıl bir eşlik. Ben o kadar hormon kullanıyorum, kendimi berbat hissediyorum her türlü fedakarlığı yapıyorum o annesine yalan söylememek için gelmek istemiyor.
Dün tartıştık, bugün küs takılıyoruz. Konuşmuyor, yolda kontrolden gelirken araçta bağırdık birbirimize, eve geldik eczaneden ilacı al gel dedim, gidemem sen git dedi. Bende tembelliğinden bıktım diyince aracı ben kullandım daha ne istiyorsun dedi. Bugüne kadar bana çok zorluk yaşattı çok üzüntü yaşattı ama bu süreci sanırım hiç unutamayacağımBeklentini düşür bu adam cocuk ols bile fazla sorumluluk almaz demedi deme kendine bunu kabul et öyle yola koyul benim bir arkadaşım var kocasını zorla baba yaptı..... Cocukları oldu ama şimdide dk başı ağlıyor dedim ona ne diye uğraşıyorsun ki.... Yada bir terapist destek al...
Haklısınız ne yapacağımı bilmiyorum..Allah her şeyi gönlünüze göre versinlakin eşiniz sizi hak etmiyor bencil duygusuz, karısını sözde espri altında ezen biri.
Tedavi süreciniz istediğiniz gibi gitse ve hamile kalsanız aynı bencillik ve duygusuzlukta olmaya devam edecek, bebeğinizin adını bile kendisi ve annesi belirleyecek, hamileliğiniz de lohusalığınız da üzülerek geçecek, çok eminim çünkü bir derdim var bölümünde eşinizin benzeri eşler hakkında açılmış bir sürü konu var, hamileliği lohusalığı üzüntüyle geçmiş hemcinslerinizin konularını okuyun ve ne kendinize ne de gelecekteki bebeğinize bunu yapmayın.
Kişiliğinin tembel yada sorumluluk almayan bir adam olduğunu kabul edin bence siz de yorulmazsınız....Dün tartıştık, bugün küs takılıyoruz. Konuşmuyor, yolda kontrolden gelirken araçta bağırdık birbirimize, eve geldik eczaneden ilacı al gel dedim, gidemem sen git dedi. Bende tembelliğinden bıktım diyince aracı ben kullandım daha ne istiyorsun dedi. Bugüne kadar bana çok zorluk yaşattı çok üzüntü yaşattı ama bu süreci sanırım hiç unutamayacağım
Evet analizleriniz doğru, ben daha aktif, pratik, çözüm odakli biriyim. O pasif, üşengeç daha yavaş bir tip. Sorumluluk almak konusunda ben başı çekerken o hep geriye çeker kendini. Bugüne kadar bu seviye yormamıştı beni bu durum, ancak geldiğim noktada kendimi çok kötü hissediyorum. Bugün araçta ağladım tutamadım kendimi, aklımdan hep her işi görülen değer verilen diğer kadınlardan eksik miyim ben acaba geçti. Psikiyatr için randevu almıştım süreçten önce bahane bulup gelmedi.Kişiliğinin tembel yada sorumluluk almayan bir adam olduğunu kabul edin bence siz de yorulmazsınız....
Çözüm olarak diyeceğim şu kabul edin ve ilişkinizi yeniden değerlendirin.... Sizin kişiliğiniz nasıl mesela anladım kadarıyla zıt kutupsunuz.... Siz daha acelececi ve mğdalahe eden eleştirel bir tip misiniz....
Anladığım kadarıyla sizin sorununuzu bir aile danışmanı çözebilir kavga etmek yerine ilişki terapisti ile görüşün.... Bizde tüp bebek süreci geçirdik ve aile terapisine gittik çözdük.... Siz de deneyin derim....
Eşinizin kişiliği ne kadar tembel pasif ve üşengeç de olsa elbet bununda bir çözümü vardır ilişkinizi en azından tüp bebek sürecinde biraz daha eşinizi harekete geçirecek formüller bulunur şu anda aklıma gelmiyor ama bazı terapi yöntemleri eğer eşiniz de ikna olursa çözümler var....Evet analizleriniz doğru, ben daha aktif, pratik, çözüm odakli biriyim. O pasif, üşengeç daha yavaş bir tip. Sorumluluk almak konusunda ben başı çekerken o hep geriye çeker kendini. Bugüne kadar bu seviye yormamıştı beni bu durum, ancak geldiğim noktada kendimi çok kötü hissediyorum. Bugün araçta ağladım tutamadım kendimi, aklımdan hep her işi görülen değer verilen diğer kadınlardan eksik miyim ben acaba geçti. Psikiyatr için randevu almıştım süreçten önce bahane bulup gelmedi.
Sizden ricam bir psikologla ve aile danışmanı uzman birleriyle görüşmeniz ve kendinizi eşinizi olduğu gibi çekinmeden anlatmanız.... Önce tek gidin olmadı sonra çifr terapinin başlarsınız.... Siz el atın bu işe eşiniz el atmaz.... Yada kendi sorunlarınızı çözemiyorsanız eğer bu konudaki..... Aklı başında size doğru analiz edip çözebilecek objektif bir insana da anlayabilirsiniz ama ailelere pek anlatmayın iyi olmaz doğru analiz ve yorum yapamazlar.....Dün tartıştık, bugün küs takılıyoruz. Konuşmuyor, yolda kontrolden gelirken araçta bağırdık birbirimize, eve geldik eczaneden ilacı al gel dedim, gidemem sen git dedi. Bende tembelliğinden bıktım diyince aracı ben kullandım daha ne istiyorsun dedi. Bugüne kadar bana çok zorluk yaşattı çok üzüntü yaşattı ama bu süreci sanırım hiç unutamayacağım
Dün tartıştık, bugün küs takılıyoruz. Konuşmuyor, yolda kontrolden gelirken araçta bağırdık birbirimize, eve geldik eczaneden ilacı al gel dedim, gidemem sen git dedi. Bende tembelliğinden bıktım diyince aracı ben kullandım daha ne istiyorsun dedi. Bugüne kadar bana çok zorluk yaşattı çok üzüntü yaşattı ama bu süreci sanırım hiç unutamayacağım
Kırgınlık küslük hep olabilir, tartıştık diye planli bi bebek tedavisine gitmemek olmaz, sacmalik olur ergenlik olur o tavır, gerekirse defol sen gelme ben gidicem dersin gene de gidersin. Burda sirf konu sen de degilsin zaten. Diger insanlarin randevu haklari, doktorun vakti, kliniğin yogunlugu falan da söz konusu, pire icin yorgan yakılmaz plan bozulmaz. Ama burda sorgulanmasi gereken konu pire degil, bu adami baba yapmak istiyor muyum? Bu komple sorgulanmali ve bi karar alinmali. Evetse cevap tek de gidersin. Hayirsa zaten boyle bi yola girilmemeli. Net bi karar almak lazim.Haklisiniz. Ama cocuk yapmaya karar verdigi adam sonucta. Bir salaklik yapti diye niye tum tedaviyi yakayim. Sonra basa don. Yine kendi cekecek butun sureci. Eger baska sorunlari varsa en bastan bu tedaviye baslamamali zaten.
Bebek doğunca sabaha kadar hiç uyumadığı zamanlar olacak. Biraz bak dinleneyim diyeceksin. Oda ben sabah kalkıp işe gidicem deyip belki diğer odaya geçecek. Sen çaresizliğin ve minicik bebeğin sırumluluğuyla yapayalnız kalacaksınDün tartıştık, bugün küs takılıyoruz. Konuşmuyor, yolda kontrolden gelirken araçta bağırdık birbirimize, eve geldik eczaneden ilacı al gel dedim, gidemem sen git dedi. Bende tembelliğinden bıktım diyince aracı ben kullandım daha ne istiyorsun dedi. Bugüne kadar bana çok zorluk yaşattı çok üzüntü yaşattı ama bu süreci sanırım hiç unutamayacağım
ben gelmeyeyim sen git dedi. Sonuçta benlik bir şey yok dedi
Sorunlarınızı sakin kafayla çözüm odaklı düşünün ve deneyin başlayın uygulamaya.... Sorunlar böyle çözülür....Dün tartıştık, bugün küs takılıyoruz. Konuşmuyor, yolda kontrolden gelirken araçta bağırdık birbirimize, eve geldik eczaneden ilacı al gel dedim, gidemem sen git dedi. Bende tembelliğinden bıktım diyince aracı ben kullandım daha ne istiyorsun dedi. Bugüne kadar bana çok zorluk yaşattı çok üzüntü yaşattı ama bu süreci sanırım hiç unutamayacağım
ahahahDoğru mu okuyorum, bu yazış biçimi ve içerik Ferhans değil mi?Ferhans yaza yaza fikirlerini kabul ettirdi, her üye bir gün Ferhans olacak
@Aysenimi