• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TÜP BEBEK SÜRECİNDE BERBAT HİSSETTİREN EŞ

Niye bu adamı doğacak çocuğunuzun babası olarak görmek istiyorsunuz anlamadım? Daha yapım aşamasına katkıda bulunmak istemiyor, olduktan sonraki aşamada nasıl bir faydası olacak hiç bilemiyorum.

Haklisiniz. Ama cocuk yapmaya karar verdigi adam sonucta. Bir salaklik yapti diye niye tum tedaviyi yakayim. Sonra basa don. Yine kendi cekecek butun sureci. Eger baska sorunlari varsa en bastan bu tedaviye baslamamali zaten.
İşte o belli olmuyor ya en zor zamanda görüyorsun ya bazı şeyleri işte bu zorluklar ittire ittire hallolmuyor kimsenin canı istemezse
İllaki vardı birşeyleri belki ama kendi halledebildi ama çocuk ve tedvai sureci desteksiz olmaz canım bu süreçler kimin ne olduğunu çok iyi anladığın süreçler aynı zamanda .. birlikte ve biz olabilmek. Ama demiyorum ki herşeyi büyütelim çıkılmaz hale getirelim konu sahibinin dediği şey en kolay yapilabilcek birşey üstelik ne zorluğu olabilir?
Herşey yolundayken değil zorluklarda sinanir insanin sevgisi değeri

Bebege ben tek bakabilirim diyorsaniz yapin..Adam icin anasi herseyden onemli, cok moral bozucu bi adam...boyle dedigine gore sizin kv problemleriniz de vardir belli yani anaci bi tip...aslinda anasi bahanedir belki dusundum deadam gelmek istemio senle basta da demis zaten...valla insan 1 kere kirilinca tamir edemiyor belki ins olursa hep akliniza gelecek bu an...yanimda yoktu diye..soz agizdan 1kere cikiyor, boyle empati yoksunu adamlarla aslinda hic evlenmemek lazim sonra uzul dur

Eşinin mi baş ettiği şeyler var :) tüp bebekte veya tedavi süreçlerinde kadın kadar kimse birşeyle baş etmiyor bu tek gerçek.
Tabi ki kadınlar kadar zorluk yaşamıyorlar. Ancak ben bunu hem tedavi görmüş hem de bu konuda erkeklerle tez çalışması yapmış biri olarak yazıyorum. Beyefendinin yaptığını doğru bulmuyorum. Ancak hanımefendi bir yola girmiş süreci kendisi için daha da zorlaştırmamalı diye düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar, 3 yıllık evliyiz doğal yollardan çocuk sahibi olamadık. Tüp bebek tedavisine başladık. Eşim her zaman zor bir insandı fakat bu süreçte midemi bulandırdı yaptıkları. Muhtemelen 3 gün sonra transferim var şu an hüngür hüngür ağlıyorum.

Olay şu, ben tüp bebek tedavisine başladığımızı annem dahil kimseye söylemedim. Stres faktörü olsun istemedim. Yapı olarak stresli bir insanım kendimi rahatlatmaya Vs çalışıyorum, ki ilaçlar yeterince duygusal yapıyor insanı. Yarın kontrol var, eşim izinli önce ben gelmeyeyim sen git dedi. Sonuçta benlik bir şey yok dedi ben biraz bozulunca tamam dedi. Sonra annesi aradı yarın beni hastaneye götür dedi annesine yok dedi vs. Sonra bana anneme yarın evde olacağım dedim seninle de gelemem yalan söylemiş olurum dedi. Günlerce ağlamak istiyorum, ben mi yanlış düşünüyorum yada hissediyorum. Bu nasıl bir sorumsuzluk nasıl bir eşlik. Ben o kadar hormon kullanıyorum, kendimi berbat hissediyorum her türlü fedakarlığı yapıyorum o annesine yalan söylememek için gelmek istemiyor.
Beklentini düşür bu adam cocuk ols bile fazla sorumluluk almaz demedi deme kendine bunu kabul et öyle yola koyul benim bir arkadaşım var kocasını zorla baba yaptı..... Cocukları oldu ama şimdide dk başı ağlıyor dedim ona ne diye uğraşıyorsun ki.... Yada bir terapist destek al...

Beklentini düşür bu adam cocuk ols bile fazla sorumluluk almaz demedi deme kendine bunu kabul et öyle yola koyul benim bir arkadaşım var kocasını zorla baba yaptı..... Cocukları oldu ama şimdide dk başı ağlıyor dedim ona ne diye uğraşıyorsun ki.... Yada bir terapist destek al...
Dün tartıştık, bugün küs takılıyoruz. Konuşmuyor, yolda kontrolden gelirken araçta bağırdık birbirimize, eve geldik eczaneden ilacı al gel dedim, gidemem sen git dedi. Bende tembelliğinden bıktım diyince aracı ben kullandım daha ne istiyorsun dedi. Bugüne kadar bana çok zorluk yaşattı çok üzüntü yaşattı ama bu süreci sanırım hiç unutamayacağım

Allah her şeyi gönlünüze göre versin🙏 lakin eşiniz sizi hak etmiyor bencil duygusuz, karısını sözde espri altında ezen biri.

Tedavi süreciniz istediğiniz gibi gitse ve hamile kalsanız aynı bencillik ve duygusuzlukta olmaya devam edecek, bebeğinizin adını bile kendisi ve annesi belirleyecek, hamileliğiniz de lohusalığınız da üzülerek geçecek, çok eminim çünkü bir derdim var bölümünde eşinizin benzeri eşler hakkında açılmış bir sürü konu var, hamileliği lohusalığı üzüntüyle geçmiş hemcinslerinizin konularını okuyun ve ne kendinize ne de gelecekteki bebeğinize bunu yapmayın.
Haklısınız ne yapacağımı bilmiyorum..

Dün tartıştık, bugün küs takılıyoruz. Konuşmuyor, yolda kontrolden gelirken araçta bağırdık birbirimize, eve geldik eczaneden ilacı al gel dedim, gidemem sen git dedi. Bende tembelliğinden bıktım diyince aracı ben kullandım daha ne istiyorsun dedi. Bugüne kadar bana çok zorluk yaşattı çok üzüntü yaşattı ama bu süreci sanırım hiç unutamayacağım
Kişiliğinin tembel yada sorumluluk almayan bir adam olduğunu kabul edin bence siz de yorulmazsınız....
Çözüm olarak diyeceğim şu kabul edin ve ilişkinizi yeniden değerlendirin.... Sizin kişiliğiniz nasıl mesela anladım kadarıyla zıt kutupsunuz.... Siz daha acelececi ve mğdalahe eden eleştirel bir tip misiniz....
Anladığım kadarıyla sizin sorununuzu bir aile danışmanı çözebilir kavga etmek yerine ilişki terapisti ile görüşün.... Bizde tüp bebek süreci geçirdik ve aile terapisine gittik çözdük.... Siz de deneyin derim....

Kişiliğinin tembel yada sorumluluk almayan bir adam olduğunu kabul edin bence siz de yorulmazsınız....
Çözüm olarak diyeceğim şu kabul edin ve ilişkinizi yeniden değerlendirin.... Sizin kişiliğiniz nasıl mesela anladım kadarıyla zıt kutupsunuz.... Siz daha acelececi ve mğdalahe eden eleştirel bir tip misiniz....
Anladığım kadarıyla sizin sorununuzu bir aile danışmanı çözebilir kavga etmek yerine ilişki terapisti ile görüşün.... Bizde tüp bebek süreci geçirdik ve aile terapisine gittik çözdük.... Siz de deneyin derim....
Evet analizleriniz doğru, ben daha aktif, pratik, çözüm odakli biriyim. O pasif, üşengeç daha yavaş bir tip. Sorumluluk almak konusunda ben başı çekerken o hep geriye çeker kendini. Bugüne kadar bu seviye yormamıştı beni bu durum, ancak geldiğim noktada kendimi çok kötü hissediyorum. Bugün araçta ağladım tutamadım kendimi, aklımdan hep her işi görülen değer verilen diğer kadınlardan eksik miyim ben acaba geçti. Psikiyatr için randevu almıştım süreçten önce bahane bulup gelmedi.

Evet analizleriniz doğru, ben daha aktif, pratik, çözüm odakli biriyim. O pasif, üşengeç daha yavaş bir tip. Sorumluluk almak konusunda ben başı çekerken o hep geriye çeker kendini. Bugüne kadar bu seviye yormamıştı beni bu durum, ancak geldiğim noktada kendimi çok kötü hissediyorum. Bugün araçta ağladım tutamadım kendimi, aklımdan hep her işi görülen değer verilen diğer kadınlardan eksik miyim ben acaba geçti. Psikiyatr için randevu almıştım süreçten önce bahane bulup gelmedi.
Eşinizin kişiliği ne kadar tembel pasif ve üşengeç de olsa elbet bununda bir çözümü vardır ilişkinizi en azından tüp bebek sürecinde biraz daha eşinizi harekete geçirecek formüller bulunur şu anda aklıma gelmiyor ama bazı terapi yöntemleri eğer eşiniz de ikna olursa çözümler var....
Bizim de evliliğimiz de bir takım sorunlar vardı.... Ama zamanla çözdük.... Ne sizin kişiliğiniz ne de eşinizin kişiliği değişmez ama bazı sınırlar çizilip bazı görev dağılımları verdiğinde uygulamada çok başarılı olunabilir..... Amacımız kişilik değiştirmek değil bakış açılarını değiştirip eksik olan yönü kuvvetlendirmek.....

Sizden ricam bir psikologla ve aile danışmanı uzman birleriyle görüşmeniz ve kendinizi eşinizi olduğu gibi çekinmeden anlatmanız.... Önce tek gidin olmadı sonra çifr terapinin başlarsınız.... Siz el atın bu işe eşiniz el atmaz.... Yada kendi sorunlarınızı çözemiyorsanız eğer bu konudaki..... Aklı başında size doğru analiz edip çözebilecek objektif bir insana da anlayabilirsiniz ama ailelere pek anlatmayın iyi olmaz doğru analiz ve yorum yapamazlar.....

Üzülemiyorum sizin gibi kadınlara, böyle leş bir herifle evlilik yürütmeye dahası çocuk yapmaya çalışıyorsunuz, akıl tutulması mı yaşıyorsunuz, böyle bir adamdan nasıl bir eşlik, nasıl bir babalık bekliyorsunuz. Bazen Allah çocuğu bir düşün kulum diyerek vermiyordur belki, neden bu ısrar olmayacak adamdan neden ?

Haklisiniz. Ama cocuk yapmaya karar verdigi adam sonucta. Bir salaklik yapti diye niye tum tedaviyi yakayim. Sonra basa don. Yine kendi cekecek butun sureci. Eger baska sorunlari varsa en bastan bu tedaviye baslamamali zaten.
Kırgınlık küslük hep olabilir, tartıştık diye planli bi bebek tedavisine gitmemek olmaz, sacmalik olur ergenlik olur o tavır, gerekirse defol sen gelme ben gidicem dersin gene de gidersin. Burda sirf konu sen de degilsin zaten. Diger insanlarin randevu haklari, doktorun vakti, kliniğin yogunlugu falan da söz konusu, pire icin yorgan yakılmaz plan bozulmaz. Ama burda sorgulanmasi gereken konu pire degil, bu adami baba yapmak istiyor muyum? Bu komple sorgulanmali ve bi karar alinmali. Evetse cevap tek de gidersin. Hayirsa zaten boyle bi yola girilmemeli. Net bi karar almak lazim.

Senden dolayı olmadigi kesin mi bu arada? Bu adamdan dolayi olmuyor olabilir mi?

Bebek doğunca sabaha kadar hiç uyumadığı zamanlar olacak. Biraz bak dinleneyim diyeceksin. Oda ben sabah kalkıp işe gidicem deyip belki diğer odaya geçecek. Sen çaresizliğin ve minicik bebeğin sırumluluğuyla yapayalnız kalacaksın

Sorunlarınızı sakin kafayla çözüm odaklı düşünün ve deneyin başlayın uygulamaya.... Sorunlar böyle çözülür....
Olmadı mı deneyin başka bir çözüm üretin.....

Doğru mu okuyorum, bu yazış biçimi ve içerik Ferhans değil mi? :KK8: Ferhans yaza yaza fikirlerini kabul ettirdi, her üye bir gün Ferhans olacak:halay:@Aysenimi
ahahah
yok canım ben senelerdir diyorum erkek kalitemiz düşük, özllikle kentli okumuş kadın ile kentli okumuş ortalama beyaz yaka erkek arasında gerçekten çok fark var, kadınlar sürekli kendini geliştirmekle uğraşıyor, ilişkilerde kadınlar çok alttan alıyor vs vs diye
bunun dediğiniz üyeyle alakası yok

gönül işi konularında 108974389503 kere yazmışımdır, "herkese sen daha iyisini bulursun, bu adamı mı buldun, bu adamı mı baba yapacaksın" yazıyorsunuz da hanımlar bi sürü kaliteli kadın yalnız bu ülkede, acaba neden yalnız? diye

bu bahsettiğim kadınlar hemcinslerinin ilişkilerini kıskanan, doğuda ücra bir yerde görev yapan hatunlar da deil, çok mesajım vardır bu şekilde, uzun uzun da yazarım. artık pek yazmıyorum yeni bir şey yok çünkü yazacak...

Back
X