Tüp bebek sürecindeyken eş, dost, akrabalar tayfası

Benim ailem, elalem ne der cilerden maalesef. Yıllardır söylüyorum milletin fikri niye bu kadar önemli kendi işinize bakın diye ama hala başarılı olmuş değilim
Yapacak bisey yok sonuç olarak size değil ailenize gelip laf ediyorlarmış onlar susturmazsa siz bisey yapamazsınız yapsanız da şu durumda aileniz sizi susturur herhalde alalem ne der saygısızlık etme die işiniz zor

boyle gerizekalilar yuzunden insan bu sureci ayip bir seymis, bir eksiklikmiş gibi saklamak zorunda hissediyor. ne igrenc insanlar ya

Yapacak bisey yok sonuç olarak size değil ailenize gelip laf ediyorlarmış onlar susturmazsa siz bisey yapamazsınız yapsanız da şu durumda aileniz sizi susturur herhalde alalem ne der saygısızlık etme die işiniz zor
Tabi canımmm aynen dediğiniz gibi. Ben konuşurum dedim. Aman kızım sus olay çıkmasın dedi. Ne diyeceksin. Aklıma yaprak dökümü geldi aman tadımız kaçmasın

boyle gerizekalilar yuzunden insan bu sureci ayip bir seymis, bir eksiklikmiş gibi saklamak zorunda hissediyor. ne igrenc insanlar ya
Aynen öyle. Ya insanlar tavsiye almak istiyor. Doktor olsun, süreç olsun, beslenme olsun. Bu insanlar yüzünden konuşamıyoruz ki. Aman o ayıp bu günah! Bıktım vallahi. Gerçi tavsiye veren de çok biliyor her şeyi ya neyse

tek tupbebek degil ki her konuda. bir yakinimiz kanserden vefat etti yillar once. adam kacinci evresinde, annem adamin karisini ariyor "bilmemne otunu bilmemnaapinca o kanser cesidine cok iyi geliyormus" diyor. millet de ayip olmasin diye dinliyor. ne bileyim, cok sacma
arkasimizin cocugunun bir sendromu vardi, ortak bir arkadas instagramda cok unlu bir doktor goruyor "o kesin tedaviymis ona gotur ona gotur" akil verip duruyor. instagram unlusu pahali doktora gidecek durumlari zaten yok bir de tek seanslik birsey de degil, yillarca surmesi gerekiyor. hala oteki diyor ki "ben dedim xyz doktora gidin diye dinlemediler"
ya sen gidin diyince gidiliyor mu? o kadar iyi arkadassan öde ilk seansin parasini, önayak ol gitsinler
vallahi sinir oluyorum insanlara.
umarim sizin de tedaviniz basariyla gecer stres sizin dusmaniniz, agziniza geleni kaba olmak pahasina soyleyin, siz onlarin laf isitip uyuyamayacaginiza onlar sizin lafinizi isitip uyuyamasin:))

Son düzenleme:
Çok doğru söylüyorsunuz. Biz düşünüp kafayı yiyeceğimize onlar düşünsün. Ah keşke ailem de bu kafada olsa ama eskileri değiştirmek kolay olmuyor. Onlar öyle devam edecekler

3yıllık evliyim. Tüp bebekle 16haftalık gebeyim ilk denemede tuttu çok şükür. Evliligimizin ilk 1yılı zaten biz çocuk düşünmüyorduk. Sonra düşünmeye başladıgımızda ilk başta bir test verelim dedik. Ben de sorun yoktu ancak eşimin sperm degerleri çok düşük çıktı doktorlar dogal yolla çok zor tüp bebek dediler. Yine de 8ay kadar vitaminler vs denedik olmadı.

Bu sürecte evliligimizin 6.ayından itibaren çocuk yok mu diye eşimin ailesi her fırsatta beni darlamaya başladı. Annesi, kız kardesi, hatta kızkardesinin arada onlarda kalan arkadaşi bile... Her seferinde kalp kırmayım diye nasip hayırlısı gibi geçistirmeli cevaplar verdim belki konusmak istemedigimi anlarlar da vazgecerler diye soru dozunu daha da artırıp çalışmalara başlamadınız mı bile demeye başladılar. Gidin eşime sorun dedim en son. Eşimden çekinip ona hicbirsey soramayıp beni köşeye sıkıştırıyorlardı devamlı. Halbuki eşimden kaynaklı bir saglık probleminden dolayı olmuyordu ve tedavi görüyorduk.

Kısa cevaplar verince konusmak istemiyor diye normal bi insan anlar ama bunlar ben de bi sorun var mı yok mu diye anlamak icin sanırım devamlı eşeliyorlardı. Eşime dedim ki ya ben ailene patlayacam ya da sen ailene bu konuda soru sormamaları için uyar dedim. Beklemedigim bir anda eşim ailesine problemin kendisinde oldugunu bu yüzden olmadıgını söyleyince sorular bıçak gibi kesildi ben de rahat ettim açıkcası...

Allah’a şükür bizim aileler hiç sormadı. Gerçi bizde de eşimde sorun ve o direk 2 tarafa da en başında söyledi. Keşke sizde en başta hemen söyleseydiniz. Üzülmezdiniz. Aileler değilde şu akraba-tanıdık tayfası utanmadan sormaya devam ediyor. Onlara neden yatak odamızı anlatalım anlamıyorum

En baştan söylemek istememe sebebim eşimi rencide etmemekti ki eşimde kimsenin bilmesini istemiyordu zaten. Ama bu empatiden yoksun merakı iyi niyetinin önüne geçmiş tipler bizi söylemeye mecbur etti.

Aslında kimse bilmesin isterdik ilk denemede de tuttu zaten. Aslında yapılacak şey bu tarz sorulardan hoşlanmıyorum demek daha da ileri giderse yatak odamla neden bu kadar ilgilisin diye azarlamak. Bunu yapan kayınvalidem görümcem olunca ömür boyu görecem sogukluk olmasın diye sabrettim ama laf anlamıyorlarsa anladıkları dilden konusmak lazım bence kesinlikle bozmalı lafla ki eşim söylemese terslemeyi düşünüyordum hatta geç bile kaldım.

Aynen öyle.. İnsanlar bizi düşünmüyorsa biz neden düşünelim ki.. Çok sevindim ama hemen tutmasına öbür türlü bir de öyle laflarla uğraşırdınız

`