Geçen yıl bu zamanlar ikinci çocuk yapmalı mıyım adında bir konu açmıştım. Eşimin işinden ayrıldığı, ancak proje işleriyle uğraşarak boşta olmadığı, hatta gelirimizin aynı seviyede kaldığı ancak yaptığı işin sürekli bir işi olmadığı, benim ise sabit bir işim ve maaşımın iyi olduğu ve birinci çocuktan sonra 2 düşük yaşadığımı bu durumda ikinci çocuk için yeniden denesem mi yoksa beklesem mi diye kararsız kaldığımı ifade etmiştim. O günden sonra 1 kere daha hamile kaldım. Ama yine embriyo gelişmedi. Kan pıhtılaşması vs tüm testler yapıldı hiç bir sorun yok. Rahim ve yumurtalıklar ile ilgili de bir sorun yok. Eşimin iş durumu da şu an iyi maddi bir sıkıntımız yok. Doktor tekrar deneyin kendi kendinize dedi, böyle olması tamamen şanssızlık diyor. Bir başka doktor da tüp bebek yapmamızı önerdi. Açıkcası gözüm acayip korktu 3 düşükten sonra. Oğlum da erken doğmuştu. 1 ay kadar yoğun bakım süreci yaşadık. Gelişim süreci sıkıntılı oldu ama şu anda gayet iyi, 5.5 yaşında anaokuluna gidiyor, bir kardeşinin olmasını çok istiyor. Ben de artık 37 yaşındayım yeniden kendi kendime hamile kalırsam sağlıklı embriyo olur mu ya da hiç kendim denemeden tüp bebek sürecine girsem bana çare olur mu onun kararsızlığını yaşıyorum. Ne yapsam acaba?
Bu şekilde bir süreç yaşayanlar neler yaptı yeniden kendi kendine deneyerek sağlıklı hamilelik geçiren oldu mu tekrarlayan düşüklerden sonra?
Bu şekilde bir süreç yaşayanlar neler yaptı yeniden kendi kendine deneyerek sağlıklı hamilelik geçiren oldu mu tekrarlayan düşüklerden sonra?
Son düzenleme: