- Konu Sahibi tubadefekti
-
Slm cnm ben transfer gunune kadar hep ictim ama bence transfere kadar cok cok azaltsan iyi olur hatta biraksan daha iyi olur ama zor biliyorum transferden sonra gunde 1 tane ictim keske icmeseydim pazartesi negatif sonucu aldim agustosta dondurulmusumla denicem bu sefer tamamen birakicam sende birak cnm ins senin sonucun pozitif olur
canım, ben de eskiden gunde 1 paket icerdim, ama tedaviye baslamadan 1,5 ay once biraktim. Tabiki ilk ay cok zorlandim hep sigarayi aradim ama yavas yavas gecti. Suanda aklima bile gelmiyor. Bence biraksan cok iyi olur, hepimiz biliyoruz ki sigaranin zararlari, ozellikle tedavide doktorlar hic onermiyorlar. Sende bunu cok iyi biliyorsun
slm. bende kullanıyorum sigara 1 paketi bulmuyor ama
tedavi sırasında içtim 3-4-5- değişiyodu
transfer sonrası daha da azaldı bitirmiyodum bile sigarayı hem yarım bırakıyodum hem içime çekmiyodum bişey anlamıyodum ama
psikolojik olarak iyi geliyodu yoksa geriliyodum
şimdi dün hamile olduğumu öğrendim ve içmedim :)
darısı başınıza inş. ALLAH yardımcınız olsun .
içmemeye çalış yapamam diyosan benim gibi azalt içine çekme yarım söndür işe yarıyo ..
tedaviye başladığımda bıraktım yumuoşlar toplanıp dondurdukları için bir stresle sigaraya sığındım içtimde içtim transferden 1 gün önce içtim son içişimdi ama içtiğim her an vicdan azabı çektim yastığa kafamı rahat koyamadım bırakınca rahatladım ama...sözüm tiryakilere en azından tedavi süresince azaltın sonra bırakıyorsunuz zaten
ben içiyorum, bırakmayı denemedim bile çünkü git gel iğneler fazlasıyla stresliyim bide sigara stresiyle baş edemem malesef
ama trasferden sonra çok aza indirmeyi planlıyorum belki içimde olduklarını bilince psikolojimde engeller beni biraz
canım, ben de eskiden gunde 1 paket icerdim, ama tedaviye baslamadan 1,5 ay once biraktim. Tabiki ilk ay cok zorlandim hep sigarayi aradim ama yavas yavas gecti. Suanda aklima bile gelmiyor. Bence biraksan cok iyi olur, hepimiz biliyoruz ki sigaranin zararlari, ozellikle tedavide doktorlar hic onermiyorlar. Sende bunu cok iyi biliyorsun
ben hamile kalmaya karar verdiğim zaman direk bırakmıştım. 2 sene içmedim. 3. ayda hamile kaldım, ama 8 haftalıkken kalbi durdu, kürtaj oldum. bundan 9 ay sonra eşimin spermiogram sonucunu alıp sayı azlığı ve morfoloji bozukluğu olduğunu ve tüp bebek yapmam gerektiğini öğrendiğim gün yeniden başladım. şimdi günde 6-7 tane içiyorum. eylülde tedaviye başlayacağız. başlamadan önce yine bırakacağım. ama duyduğuma göre eğer içmemek kişide çok stres yapıyorsa, stres de bebeğe iyi olmadığından günde birkaç tane içmeye doktorlar da itiraz etmiyormuş. bırakılabiliyorsa hiç içmemek daha iyi tabi.
dondurulmuş embriyo transferim yapıldı 2. günüm ve ben hala günde 4-5 tane yine içiyorum
canım hayırlı olsun transferin ... öncelikle stres yapmıyoruz :) tatlım bak ben tedavi süresince hiç bırakmadım yalan söyleyemem . çünkü zaten aşırı stresli bir işim var . üzerine bir de tüp bebek tedavisi strese soktu . azalttım ama bırakamadım . içtim . transferden sonra daha bir azalttım ama içiyordum . benim bebeğim 3 aylıken kalbi durdu . hiç sigaradan mı diye aklıma bile getirmedim . içmesem kendime stres yapacak yakıp iki çekip atıyordum .
sonra dediler sigara içmesen böyle olmazdı falan filan . açıkcası ben iradeli bir insan olmadığım ve çok sıkıntıya gelmediğim için bırakmayı hiç düşünmedim .
içmeyip kendini strese sokmaktansa günde kendini sınırlayarak 5 taneyi geçmeden içip rahat olacaksan iç ... onu hissettiğin zaman kendiliğinden bırakırsın zaten ...
İnşllllllllllllllllll sonuç pozitif olur sigaradan tiksinir içmessin :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?