Merhabalar,
Biz de 33 ve 34 yaşlarımda denediğimiz tüp bebeklerde her iki seferde de amh düşüklüğü nedeniyle sadece 2 şer olgun yumurtaya ulaşabilmiştik. İki kere yumurta toplayıp bir kere de transfer ettik. Yani şöyle ki toplamda 4 embriyomuz olmuştu. 2'si iyi kalitede 2'si orta kalitede. 4 embriyonun 4'ünü de aynı anda transfer ettik. Hiç birisi tutmadı. Doktorum bana artık tıbben aynı prosedürleri tekrar uygulayıp yeniden yumurta elde edebilmeyi ummaktan başka yapacak bir şey kalamdığını söyleyerek, yeni bir tedaviden önce beni ve eşimi tamamlayıcı tıp doktoruna ve embriyoloğumuzla detaylı görüşmeye yönlendirdi. Tamamlayıcı tıp doktorundan yaklaşık 6 ay boyunca ozon terapi, glutatyon, biorezonans, nefes ve hipnoterapi aldım. Eşim de embriyoloğumuz aracılıyla bir başka uzmandan bitkisel takviyeler ve yine tamamlayıcı tıp doktorundan da biorezonans, hipnoterapi ve vitamin takviyesi aldı. Bu süreçte bir de Kadın doğum doktorumdan yine onun tavsiyesi ile bir seans yumurtalık prp si tedavisi aldık.
Bu bahsettiğim tüp bebeklerden 3 yıl önce başka merkezde de amh değerim daha yüksekken yine başarısız bir tüp bebek ve bir düşük tecrübem olmuştu.
Bu zorlu süreçlerin sonunda; tamamlayıcı tıp doktorumun tıpkı bana söylediği gibi tedavimizin bitmesinin üstünden 3 ay geçtikten sonra doğal yollarla gebe kaldım. Şu an 15 haftalık olduk. Allah sağlıkla gelmesini nasip etsin inşallah ve arzu eden herkese de sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürlü evlatlar nasip etsin.
Sadece tek emrbiyo ile başarı sağlayan ve anne-baba olan da çok insan var. O nedenle sonuca değil sürece odaklanmanızı tavsiye ederim bu yollardan yürüyen biri olarak. Emin olan 20 tane sağlıklı embriyonuz da olsa (mesela benim ilk tüp bebek tedavimde 11 embriyom vardı), olmayacaksa ne yaparsanız yapın olmuyor ya da diğer yandan benim gibi tüm ümidinizi kaybetmiş ve artık bu hayatta iki kişi olduğunuzu kabul edip evlat olarak bir kedi sahiplenmişken bile mucizeniz sizi bulabiliyor.
Akışa güvenin, umarım sizin için en iyisi kolaylıkla olsun ve huzurla evladınıza kavuşun.
Kalpten sevgilerimi gönderiyorum size ve sizi çok iyi anladığımı belirtmek istiyorum.