Tüp Bebek Tedavisinde Devlet Desteği Hakkında

esraesra34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2014
45
26
34
Herkese Merhaba. Tüp bebek tedavisinde devlet desteğinden yararlanan arkadaşlar varsa süreçle ilgili ve nasıl bir yol izlememiz gerektiğiyle ilgili bilgi verirse çok sevinirim. Maalesef hastaneleri arayınca bilgi vermiyorlar. Bilgisi olanların paylaşmasını rica ediyorum.
 
Bu konu benim kabusum ve de kabusum olmaya devam ediyor. Devlet hastaneleri (universiteleri) masallah o kadar iligli ki (!) icimden onlara bol bol dua ediyorum :sinirli: tövbe yarabbim ben gibi sabirli inasi bile çileden cikarirlar... neyse arkadaşım kusurabkama bugun rapor icin tekrar ugrasmaya basladim sinirlerimi ziplattilar da yine

soruna gelirsek. ben yazin ege universitesinde cikarttim ama raporu baska bi özel hastanede kullanacagim icin o kadar cok zorluk cilardilar ki. hakkim olan biseyi almak icin kapilarinda ağladım. yok olmuyo öyle bisey dediler sonra artik ya acildılar ya da sikildilar benden tamam evraklarini getir dediler. ege de infertilite bölümüne gittim bu arada belirteyim. evraklarimi incelediler ama kimse prosedürü tam bilmiyor o ona yönlendiriyor bu şuna yönlendiriyor egenin içinde mekik dokudum resmen ama nihayet her şeyi 3 saatte oruçlu halimle halledip evraklarimi arşive verdim incelemeye alicaz 1 ay sonra arayin dediler. malesef nedense üroloji doktoru sorun çıkarmış sanirim bizim rapor 2 ayda anca çıktı. o da ben arayip durmasam belki unutulup giderdi.

gerekli evraklara gelirsek hatirladiklarimi yazicam

1. senin esinin kimlik fotokopileri
2. senin ve esinin vukuatli nüfus kayit örneği
3. eşinin 3 farkli zamanda yapilmis spermiyogram sonuclari
4. senin (bayanin) yakin zamanda adetin ilk 4 gününde bakilmis hormon sonuclari
5.daha önce 2 igneli aşılama yapildigina dair hastaneden alınmış onayli ekipriz
6. rahim filmi raporu
7. evlilik cüzdanı fotokopisi
8. dahili konsultasyonu( dahiliyeden alinmis tüp bebege engel durumi yoktur diye bi belge)
9.sgk pirim şartı var tam gününü hatırlamıyorum internette var onu kontrol etmek icin senin veya calismiyorsan eşinin sgk hizmet dökümü (e devlettej cikartabilirsin)

tüm bunlarin orjinallerini ve fotokopilerini alip gidiyorsun orjinallerini inceleyip fotokopilerini aliyorlar

not: bazi yerlerde kolayca cikiyormus 2 haftada filan sanirim ege çok gıcık. bi de ben yazin cikartmistim umarim 2017 de degisen bisey olmamıştır
 
X