• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE EŞLERİN TAVRI

Elaelammm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2019
29
14
3
Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Okuyup geçmeyin lütfen. 4 yıldır evliyim çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz en sonunda tüp bebeğe karar verdik ve başladık tedaviye. Eşim her şeyine tamam dersen çok iyi bir insan hiçbir sıkıntı yok. Ama tamam demediğinde düşüncesinin aksini söylediğinde ve direttiğinde senden kötüsü yok. Ufacık bir tartışmanin sonunda hakaretler üzerime yürümeler itip kalkmalar başlıyor. Ama ona göre tüm suçlu benim sussaymışım öyle zamanlarda hiçbir sorun olmazmiş. Ama hepimiz insanız bir anımız bir anımıza tutmuyor her zaman herşeye susamiyoruz ani anlık tepkiler verebiliyoruz. Ve ona göre bu yaptığı şiddet değil onun şiddet kavramı tokat tekme yumruk. Ordan oraya alıp itme tutmayi şiddetten saymıyor. Bu tarz olayları yaşadığımız da ise sonradan gönül alma falan da yok çünkü o haklı görüyor kendini ne bir özür nede başka bişe yok 4 5 gün aynı evin içinde küs kalma sonrasında hiç birsey olmamış gibi konuşma süreci. Ekonomik özgürlüğüm yok gidecek bir yerim yok bana sahip çıkacak ailem yok. Durum bu şekilde. Ayda bir bazen iki defa bu tarz şeyler yaşıyoruz ailesinde babasının annesine yaptığını sonrasında annesinin ondan korkup onun hizasına girdiğini görmüş bence o yüzden bana da aynı şeyleri yaşatarak sindirmeye çalışıyor beni ama benim o yapıda biri olmadığımı en başından beridir biliyodu. 3 yıl sevgililik döneminde tanıdı beni. 4 yılda evlilikte görmüş olmasına rağmen son iki yıldır bu şekilde davranıyor. Şimdi size sorum şu. Tüp bebek tedavisine başlamistik bir ay ertelendi ohss oldu vücudum pkodan dolayı ertelendi bir ay. Simdi de tekrar başladık tedaviye iki haftadır ilaçlar kullanıyorum cuma günü kontrolüm vardı. Bu sabah yine aynı şeyleri yaşattı bana. Bir yanım bosver gitme kontrole diyor. Bir yanımda o kadar ilaç kullaniyosun gitmesen nasıl olacak vücuduna yazık değil mi diyor. O kadar kararsız ve çaresiz hissediyorum ki kendimi anlatamam ne olursunuz bir fikir verin bana ne yapayım sizcee çok kötü durumdayım şuan bir fikre bir akıla ihtiyacım var 😭

Merhaba,
Herkesin ilişkisi, hayatı kendine özeldir. Başkasının fikir belirtmesi doğru olmaz ama yine de ben olsam ne yapardım diye düşününce birkaç şey söylemek istedim. Önce eğer o adamı seviyorsam iyi bir evlilik terapisti bulurdum ve birlikte gitmeye ikna ederdim. İtme, tutma bunlar normal şeyler değil, şiddet. Bu problemi aşmaya çalışırdım. Sevmiyorsam iyi bir avukat bulurdum. İş başvurusunda bulunur, geçici de olsa basit işlere girerdim (mesela kadın kooperatiflerinde mantı yapmak bile olabilir, ya da gündelik temizliğe gitmek ya da instagramdan poğaça, pasta satmak, her şey olur). Boşanır rahatıma bakardım.

Tüp bebek ile ilgili olarak yaşını ve sorununuzu bilmediğim için bir şey diyemiyorum. Yaşım 30un üzerinde olsaydı veya yumurta rezervi azlığım olsaydı yumurta toplatma işlemine girerdim, yumurtalarımı dondururdum. En azından ilerde çocuk istersem yumurtam olmadığı için bu şansı kaçırmayayım derdim.

Çok geçmiş olsun.

Merhaba,
Herkesin ilişkisi, hayatı kendine özeldir. Başkasının fikir belirtmesi doğru olmaz ama yine de ben olsam ne yapardım diye düşününce birkaç şey söylemek istedim. Önce eğer o adamı seviyorsam iyi bir evlilik terapisti bulurdum ve birlikte gitmeye ikna ederdim. İtme, tutma bunlar normal şeyler değil, şiddet. Bu problemi aşmaya çalışırdım. Sevmiyorsam iyi bir avukat bulurdum. İş başvurusunda bulunur, geçici de olsa basit işlere girerdim (mesela kadın kooperatiflerinde mantı yapmak bile olabilir, ya da gündelik temizliğe gitmek ya da instagramdan poğaça, pasta satmak, her şey olur). Boşanır rahatıma bakardım.

Tüp bebek ile ilgili olarak yaşını ve sorununuzu bilmediğim için bir şey diyemiyorum. Yaşım 30un üzerinde olsaydı veya yumurta rezervi azlığım olsaydı yumurta toplatma işlemine girerdim, yumurtalarımı dondururdum. En azından ilerde çocuk istersem yumurtam olmadığı için bu şansı kaçırmayayım derdim.

Çok geçmiş olsun.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Yaşım 30 hiçbir problem bulunamadı bir tek bana pko dendi onun dışında hiçbir problem yok dendi. Daha önce donduruldu başlayamadık transfer olursa eğer dondurulmuşla olacak. Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Terapisti öneriyorum ama kendini düzelt diyo kendinde hiç suç bulmuyor. O an gözü bişe görmüyor. Belki garip gelecek ama seviyorum o yüzden de yaptığı bir çok şeye normalden fazla kırılıyorum. Anlatıyorum bak hormon ilaçları kullanıyorum bünyem tamamen farklılaştı anlayış göster bana diyorum o an tamam diyor ama ufacık şeyde bu şekilde davranıyor. Babasını kaybetti işi ağır tüm stresini ben çekiyorum benimde içinde yaşadığım şeyler var her dediğine her zaman tamam diyemiyorum doğal olarak. Ne diyim ki ben artık Allah yardımcım olsun 😭

Okuyup geçmek değil de, sizin durumunuzda ne denilebilir gerçekten bilmiyorum. Yapsanız, eşiniz ittirip kaktığında allah korusun bebeğe birşey olsa onun vebalini kim alabilir burda? Size birşey olsa?
yaptırmasanız yaş geçiyor, zaman geçtikten sonra belki de diyeceksiniz ki keşke yaptırsaydım...
Zor karar ama bu sizin önce evliliğinizle, sonra da kendinizle ve bebeğinizle ilgili kendiniz almanız gereken bir karar.

öncelikle senınle aynı sureclerı yasadım yasıyorum ama bızlerde farkında olmadan hormon ılaclarından dolayı farklı davranıyoruzz .. kameraya cekıp benı bana ızletmıstı sok olmustumm .. sende davranıslarını degıstır bak babasını kaybetmıs canım . bebek olayına gelınce sakın pes etmeee .. cocuk yapınca degısır demıyorum ama cocuk evı aıle yapıyor. yanında surekleee her tedavıyee benımle hastaneye gelırmısın kendımı orda tek hıssedıyorum felan dee doktorun dedıklerını nelerle ugrastıgını görsün hafıfe almasın ben ılaclarımı ona aldırıyorumm .. ılacın ınsan vucudunda neler yapabılcegını ona arastırıyorum dıyorum kı bı baksana askımm ne yapcakmıs bu ılac bana onları okudugunda ona gore davranıyor .. sende takılma her dedıgıne .. ılımlı oll bıtırmek kolay yol . savasmalıyızz ama sende odaaa .. senın gıdecek bıyerın olmadıgını bıldıgı ıcın boyle yapıyor .. benım aılem arkamdaa gıdebılcegımı bılıyor .. sendeee pskoljını toparla boyle tüp bebek yapsanda tutmaz ztnn mutlu oll kendın ıcın bıseyler yapp yürüyüse cıkk .. sevdıgın yemeklerı yapp bırdeee .. güzel giyin esını oyle karsıla pıjamayla degıl majyajını yap parfumu sık bu ne hal dedıgınde senın ıcın askım deee boyle karsılamak ıstedım ona kendını degerlı hıssettır .. oo yazıyor olsa kımbılır oda neler yazar buraya . hata tek taraflı yapılmaz umarım yardımcı olabılmısımdır

8 yıllık evliyim 35 yaşındayım. 8 deneme yaptık. Açıkcası senin bakış açını bilmem ama ben bunları yaşasaydım çocuk düşünmezdim. Bencillikle bir bebeğim olsun diye bu ortamda bir bebek büyütmek ne kadar doğru sen bencilsin demiyorum ama yaş geçiyor anne olayım mantığı ile uygun olmayan ortamda çocuk dünyaya gelmedi ne kadar doğru. Bence ilk başta eşinle arandaki bu olayı düzeltmelisin sonra sağlıklı bir ortama bir bebek dunyaya getirmeyi düşünmelisin. Sevebilirsin eşini ama öncelik kendin olmalı kendini sevmelisin. Hayatının merkezinde sen varsın. Dilerim istediğin gibi bir hayat yaşarsın ama bu şekilde davranan bir kişinin şahsen eşim olmasını istemezdim ben. Tabi benim şahsi fikrim ben hayatımda mantığı ön plana aldığımdan bu şekilde düşünüyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun umarım hayatınızın ipleri sizde olur ve kendi mutluluğunuz yönünde karar verirsiniz.

Back
X