• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek tedavisinde yumurtaları döllenmeyen var mı? Acilll!!!

MhaticeM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
6
0
36
Kahramanmaraş
Slm ben foruma yeni katıldım yardımlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum..Geçen ay tüp bebek tedavisine başladık herşey normaldi 15 yumurta toplandı 14 kaliteli yumurta spermlerde normal ama hiçbirinde döllenme olmadı böyle bir durumla karşılaşan var mı aranızda?? Şimdiden Allah razı olsun...

Yumurtaları döllenmeyen, döllensede yoluna devam etmeyen tabi ki var. Ancak sözü edilen yumurta sayısıları genelde çok az oluyor. 15 yumurtanın hiçbirinin döllenmemesi sanki bir yerlerde bir terslik var dedirtti. Doktorun bu konuda ne diyor ?

Yumurtaları döllenmeyen, döllensede yoluna devam etmeyen tabi ki var. Ancak sözü edilen yumurta sayısıları genelde çok az oluyor. 15 yumurtanın hiçbirinin döllenmemesi sanki bir yerlerde bir terslik var dedirtti. Doktorun bu konuda ne diyor ?

Doktorum da çok şaşırdı ilk defa böyle birşeyle karşılaştım dedi.. interneettn biraz araştırdım çok nadir görülen bir durummuş

selam,başına gelenlere çok üzüldüm,aynı şeyleri ben tam dört kez yaşadım,malesef hiç birinde döllenme gerçekleşmedi.bu konuyla ilgili yazdıklarımı belki okumuşsundur.benim gibi bir kaç arkadaş daha var.bazı farklı yöntemler denedik.kaan hoca genetik test yaptırdı,hasarlı hücre sayısı çok olduğu için döllenme gerçekleşmiyor olabilir dedi.imsi yöntemi veya gen art ta uygulanan piezzo elektrik yöntemibi önerdi.henüz bunları denemedik,şimdilik beklemedeyiz.inşalllah en kısa zamanda evlatlarımıza bizde kavuşuruz.

Ben hemsireyim 15 yumurta aslinda sayi olarak cok iyi bazilarinda okadar ilaca ragmen bir kac tane yumurta elde edilebiliyor. Bunun bir cok nedeni olabilir mesela yumurta toplama isleminin gec yapilmasi, ilaclarda yanlis uygulama laboratuarda yapilan calismalar yada spermin yumurtaya girememesi. Sana IVF uygulandiysa direk ICSI yöntemine gecmeni tavsiye ederim icsi ve imsi yöntemi birarada uygulandiginda mutlaka döllenme olacaktir. moralini bozma yumurta olusduksa ve sperm oldukca daima bir umut vardir 2 Ay dinlen sonra dedigim yöntemlerle yola devam et Rabbim Hepimizi hayirli evlatlara kavustursun

Back
X