• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebek tedavisindeki aşamaları anlatırmısınız?

Benimde bahcecide olan 2 tanidigim var onlarlada cok konustuk tedavi detaylari uzeribe boyle bisey soylemediler Belki size ozel bir durumdur
Gerçektenmi ? Ya çok ilginç bana özel odluğunu sanmıyorum brnimle aynı başlayan veya daha önce yaptıran arkadaşlardada durum benim gibiydi ilişki yasak . Zaten o durumda ilşki çok can yakardı ben ultrason makinasını kaldıramıyodum ağrı yapıyodu . İlişkiyi düşünemiyorum .. demekki farklı protokül ama bende kesinlikle yasaktı çevremdeki her konuştuğumdada yasaktı .. galiba en net bilgiyi kendi doktoru verir arkadaşa .

canım reglden sonra yada bazıları reglin 5. günü ilaçlara başlıyor yumurtaların gelişimine bağlı benim 14. gün yumurtalarım tpolandı 3 gün sonrada transfer oldu yumurta ne zaman istenilen boyuta gelirse ozaman topluyorlar
Yumurta kaç mm iken toplandı bilginiz var mı

çok tsk ederım ben suanda regl gunumu beklıyorum yumurta toplanıcak cunku bu sırada testlerımz yapıldı regl gununde testlerle gıdıcez bakalım ne olucak pekı bu donemde yanı regl gununu beklerken ılıskıye gırdınız mı yada korundunuz mu bıde reglının hangı gunu yumurta toplandı
Opu işlemine kadar ilişki serbest, sonrasında eşinize perhiz verecekler zaten.
En başından
Regl 2. Günü muayene gidip sana uygun ilaçları alacaksın, yumurtaların büyümesi ve vucudun hazırlanması için bunlar. Regl sonunda yumurtalarını takip edecekler, yeterli büğyklüğe ulaştığında sana opu için gün verecek. Yumurtaların toplanacak ve bu anestezi altında ağrısız bir işlem. Aynı gün cinsel perhizde olan eşinizden sperm alınacak ve yıkanacak. Sonrası bekleyiş. Yumurtalarının kaçı döllenecek; kaçı 5. Güne ulaşacak hangi kalitede olacak bunun bilgisini laboratuvar size veriyor.
Eğer 5. Gün embriyonuz varsa ve taze transfer olacaksa 6. Gün transfer için gidiyorsunuz ve transferi oluyosunuz antestezi olmuyor, ama zaten acılı bir işlem değil. Rabbim kucağını boş bırakmasın❤️❤️

İliski yasak degil canim bana tedavim boyunca oyle bir yasak koymadilar zaten yumurta toplamaya yakin karninda berbat bi siskinlik oluyor o bi kac gun iliskiye girmek bile istemeyebilirsin. Yumurta toplama ve transfer sonrasida ne benim ne de esimin aklina iliski bile gelmemisti
Öncesi belki doktora göre değişir ama. Sonrasında kesinşikle yasak. Meni embriyoya zarsr veriyor.

Yumurta kaç mm iken toplandı bilginiz var mı
En az 18 mm yada 20 ye yakın olması gerekiyor ki olgun yumurtalar çıksın döllenmesi için erken toplanırsa boş çıkar emekler çöp olur onun için doktorunuz düzenli muanenizi yapıp ölçümleri yapıyor kan tahlilileri yapıp ona göre karar veriyor toplama işlemine 🥰

Back
X