yok canim o is oyle olmuyor.
guzelce anlatayim da senin de bilgin artsin. daha once bununla ilgili etik mi diye sormustun. bir de arastirmistin sozde hatirliyorum.
1.herkese klomen verilmez. hastaya gore.
2. insan ayda bir tane yumurtlamaz 30 a kadar hatta daha fazla yumurta olabilir. polikistik over hastaligini bir arastir. ama lutfen dogru kaynaklardan.
3.bir tane yumurtlar dedigin olusan yumurtalardan sadece biri veya ikisi gelisir dollenecek kivama gelir. ve normal yolla yani cinsel iliskiyle seviserek hamile kalinir.
4.dunyada hicbir ilac yumurta arttirmaz erken yumurta yetmezligi hastaligini arastir ama lutfen yine dogru kaynaklardan.
5.
tup bebek tedavisinde icinde fsh hormonu bulunan ve baska hormonlarda olan ignelerden (hastaligina durumuna gore) gobekten en sagliklisi ve becerebilirsen gobek deligine 4 parmak uzaklikta vurursun ortalama 13 ila 18 gun ara ile devam edersin. her 2 veya 3 gunde kontrol yapilir. yumurtalarinin gelisme durumu ve veya boyutuna gore ilac dozaji ayarlanir.
dr sugun yumurta toplama yapicaz der ve sen belli bir saat once catlatma ignesi denilen aslinda catlatmama ignesi vurursun. ve sansliysan opu gunu yani toplama gunu yumurtan catlamamis olur ve toplanir. esinden veya partnerinden sperm alinir dollenir 2 3 4 veya 5. gun transfer edilir. 12 ila 15 gun bekler ve test yaparsin.
bak okumus kadinsin yalvariyorum soyle bilmeden cok biliyormus gibi yorum yapma. tup bebek hastasiyim ve uyuz oluyorum ya boyle tiplere.
o zaman banlandigim icin yazamadim icimde kaldi pihtilasma hastasiyim o igneleri kullanicam gibi laf etmistin. guzelim dogum sonrasi dvt yani derin ven trompozu yani senin anlayacagin dilde pihti atma problemi yasadim yine arastir ama dogru kaynaklardan 2 yildir igne kullaniyorum 600e yakin igne vuruldum. O kadar kolay degil tup bebek tedavisi.
bir de ikiz gebelik olmaz herzaman. artik 35 yas altina 2 tane embriyo transfer etmiyorlar.
bilmiyorsan bir bilene sor demisler. bak az cok bile olarak anlatiyorum sana.
uzunnnn uzunnn anlattim sana. akilli biri oldugunu varsayiyorum ve anlattim sana. artikboyle klomenmis yumurta arttiriciymis falanmis filanmis yazma tamam mi akilli kiz. hadi hayirli gunler.