Tüp Bebek Ücreti

emlslck

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2011
25
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

2010 Aralık ayında yumurta toplama ve embriyo transfer ücreti olarak SGK anlaşması olan özel bir tüp bebek merkezi bende 3100 TL ücret aldı. Sosyal güvencem mevcut ve ayrıca tedavi için raporda çıkarttık. Kullanılan tüm ilaçların ve embriyo dondurma işlemlerine ait ücretleride AYRICA ödededik. Fatura talebinde bulunmama rağmen tarafıma fatura VERİLMEDİ. Nedenini sorduğumda SGK'ya faturalandırılacak dendi ve o anki psikolojik durumumuz nedeniyle KABULLENDİK. O gün bugündür kafama takılıyor ve araştırma içerisindeyim.

Son bulgularıma göre ilk tüp bebek denemesinde sadece %30 fark ve ek olarak %30 katkı payı ödemesi harici ödeme yapılmayacağı kanısına vardım. (ilaçlar ve embriyo dondurma hariç)

Bu konuda tecrübe ve bilgilerinize ihtiyacım var. Eğer araştırmam doğru yönde ise SGK, Sağlık Bakanlığı ve vergi dairesine ayrı ayrı suç duyurusunda bulunacağım. Ayrıca bulgularım doğru ise bunun sonucunda ilgili merkezi sizlere açık olarak ifşa edeceğim. Psikolojik savaşımızla birlikte destek beklerken bunu maddi çıkar haline getirmeye kimsenin hakkı yoktur. Sizlerin duygularını anlayan biri olarak sizinde beni anlayacağınızı umuyorum ve vereceğiniz cevapların benim için olduğu kadar hekes için de faydalı olacağına inanıyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

slm canım ben rapor çıkartmadan 3 bin tl ye yaptırdım ilaçlar hariç ilaçlar 1500 tl civarında tuttu (özel hastane)
seninki rapor olmasına rağmen fazla
inşallah bebeişin de tutmuştur

ben tüp bebege daha başlamadım aralık ayında kısmetse ama raporum çıktı ilaçlarımı aldım ilaçlara 860 gibi bir para verdim tüp bebek merkezinede 2000 verecekmişiz eger bir degişiklik olmazsa belki sizin gittiginiz merkezin fiyatı yüksektir bilemiyorum isterseniz birkaç merkezi arayıp sorun raporlu fiyat nekadar diye

ayrıca dondurma transfer vs hepsi içinde bizim ücretin ayrıca para yok dediler bize

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. Her hastane farklı fiyat politikası uygulasa da yinede %30 katkı payı ödememiz gerekmiyormu? Ben raporlu olmam durumunda 3100 TL ödediysem raporsuz fiyatı 10.350 TL'ye denk geliyor. (10.350 TLx0.30=3105 TL) Bu hesaplamaların içinden çıkamıyorum..

onu yaptırdığın kuruma sordunmu gerçi sorsanda bir kılıfını bulurlar

Bu konuda farklı görüş bildirecek birilerini arıyorum :)

benide tüp bebek yaptırdım bakın şimdi şöle oldu:) bana dediki merkez biz sana rapor çıkarırız ilaçlarda yardımcı oluruz bende tamam dedim meger bana tüp bebek yapıp aşılama raporu çıkartmışlar eczaneye yönlendirdiler bende koyunmuyum o ecz aldım ama başka ecz fiyat aldım bana abla sana aşılama raposu çıkartmışlar o yüzdende ilaçların bazısını ödüyooo bazısını ödemiyo dediler vay anasını ya devlettende aşılama ücreti alıcaklar 3500 tüp bebek içn ödedim ve tüp bebek için olan ilaçların farkıda 900tl tutu böyle bişi yapmış olabilirler valla güzelim 184ü ara anlat bide bimer var başbakanlıgın şikayet hattı mail at yedirme hakkını benim merkezle işim bitsin neler yapcam onalra en az 5gün kapatılıyo yada süresiz....

Gerçekten böyle birşey yapabileceklerine inanamıyorum cnm. Şok oldum şuan. Bu raporun aşılama için olduğunu eczanı sana anlattımı. Belkide benimkide aynısı

Gerçekten böyle birşey yapabileceklerine inanamıyorum cnm. Şok oldum şuan. Bu raporun aşılama için olduğunu eczanı sana anlattımı. Belkide benimkide aynısı

ecz dedi abla sadece aşılamını ilaçları bunlar raporun aşılama için tüp için protokol uzun oyüzden die biliyosun tüp bebek raporu kolay alınmıyo hemde hiiiiç kolay alınmıyo

ecz dedi abla sadece aşılamını ilaçları bunlar raporun aşılama için tüp için protokol uzun oyüzden die biliyosun tüp bebek raporu kolay alınmıyo hemde hiiiiç kolay alınmıyo

Canım benim raporumda tüp bebek tedavisi diyor. Seninkinde açıklama olarak ne yazmışlar?

Canım benim raporumda tüp bebek tedavisi diyor. Seninkinde açıklama olarak ne yazmışlar?

tam teşkilatlı bir hastnede heyete giriyosun enaz iki yıllık evli olmak gerekiyo falan protokol uzun valla ben senin yerinde olsam eger rapor tüp bebekse hiiç durma 184ü ara anlat birde bimer başbakanlık şikayet var birde maliyeyey şikayet et hiç zaman kaybetme

canım raporsuz tupbebek tedavısınde bu kadar oduyorsun senınkınde bır yanlıslık var hemen bımer gır sıkayet de bulun sana ayrıntılı olarak hem tedavı gordugun merk doner hemde bımerden cevap gelır bızı durumdan haberdar et 15 gunde sonuclanır

kesinlikle şikayet et 184üde aramalısın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…