Tüp Bebek Ücreti

hastanın cebinden çıkacak ücret 803 diyor şimdi bendemi fazla ödemiş oldum dondurmayla birlikte 1500'ü buldu.

hastanın cebinden çıkacak ücret 803 diyor şimdi bendemi fazla ödemiş oldum dondurmayla birlikte 1500'ü buldu.

Çözemediğim noktada bu aslında cnm. Raporlu %30 ödememiz gerekiyormuş. Ama bu konuda kimse araştırma yapmadan gidip parayı ödüyor. Bende o psikoloji ile ödedim. Fatura istedim verdiği cevap; biz sgk ya faturalandırıyoruz dedi muhasebecileri. SGK'ya sordum böyle bir uygulama yok dedi. Allah aşkına neler dönüyor, fatura vermediyse hakkımız yeniyor arkadaşlar. Birileri çıkıpta ben fatura aldım veya almadım. Ben bu konuyu araştırdım şu sonuca ulaştım desin yalvarıyorum. Bazılarıda %30 kadarını devlet size geri ödüyor diyo.

Yokmu bu işi bilen birileri????????????

sen nnie beni dinlemiyosun ara 184ü orda çok cici insanlar var onlara anlat şikayet et yada onlar bilgilendirsin nie böle yapıyosun arayınca ne kaybediceksin ben bildiklerimi paylaştım valla bekleme fazla zaman geçmeden hallet o yaptırdıgın merkez tabiki oyalar sen oyalanma dolandırılmışsın neyi bekliyonki anlamadım

Cnm embriyolarım orada ve tedaviyi mecburan orada devam ettireceğim.. O nedenle konuyu sonuça ulaştırıp kendim ilk önce gidip görüşücem. Ardından diğer yollara başvuracağım..

Ben üniversite hastanesinde çalışan bir doktorun özel muayenanesine gidiyordum. Üniversite hastanesinden ilaç ve tedavi raporu çıkartıp, özel hastanede kendisi yaptı. Doktora 2500 tl, ilaçlara 1050 tl, dondurma işlemine 600 tl(bu arada çözdürürken de 400 tl alacaklarını söylediler)... Bu tabloya göre ben cidden çok fazla ödedim, o günlerde olsun da önemli değil diye bakıyor insan. Ama olmayınca hem maddi hem de manevi ne kadar yıpranıyoruz...

Arkadaşlar ben sizlerin ücretlerinin fazla fazla alındığını düşünüyorum ..

Bende hikayemi yazayım karşılaştırın ..

İlk tedavimi devlet raporu olmadan kendi imkanlarımla yaptırdım ..
2700 lira tedavi ücreti , az miktar iğne kullandığım içinde 750 lira 5 kutu puregon 300 + 1 kutu lucrin + 1 adet ovitrelle ye ödedim ..
Bana 3500 lira gibi bir rakama mal oldu ..

Bu yıl 2. tedavimi yaptırıyorum , Allah nasip ederse cmt günü opum var ..
Bu tedavimde devletteki hakkımı kullandım ..
1 defa özel klinikler şip şak 2 sakika rapor çıkartamazlar , bunun resmi evrakları var şusu var busu var ..
2. si raporu ancak ve ancak eğitim ve araştırma hastanesi yada ünv hastanesi verebilir..

Ben Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma hastanesinde çıkarttım raporumu ..
Aynı zamanda tedavimide burada yaptırıyorum yani, devlet hastaneisnde çıkartıp , özele gitmedim ..
İlaçlara 280 tl ödedim , hastaneye de yarın 410 lira ödeyeceğim ..
Bunun dışında kan ve usg ye 5 kuruş ödemedim ki günlerdir kan verip usg'de bakılıyor..
Transferde 1 gece hastanede yatacağım , o ücrette dahil 410 liraya ..
Özel dr'um yok , çünkü hastanedeki tüm dr'lara dileğim zaman dilediğim soruyu sorabiliyorum ..
Bütün bu hizmete ilaç ve tedavi dahil 410+280=690 lira ödüyorum ..

Tüp bebek özelde dahi olsa hastaya maliyeti raporlu fiyatı 800- 1000 tl arasıdır en fazla..

Sizlerden raporlu olup birde 3000-3500 tl ücret alan merkezleri gönül rahatlığı ile şikayet edebilirsiniz..

Evet cnm çok haklısın, önemli değil deyip o psikoloji ile parayı kimsenin gözü görmüyor. Hiçbirimiz kanunları araştırmadan rapor çıkartıp istenilen parayı ödüyoruz. Bu konuyu mutlaka açıklığa kavuşturacağım

Resmi Gazete Tarihi: 25.03.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27532 (Mükerrer) yayınlanan "SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ" kısaltılmış adıyla SUT olarak geçen tebliğin 3.2.4'üncü maddesini incelerseniz ödememiz gereken ücretin %30 olduğununu görüceksiz. Bu demek oluyorki tedavi göreceğiniz hastane eğer SGK ile sözleşmesi var ise tedavi için raporunuzda var ise tüp bebek tedavisinin SGK tarafından sabit olarak belirlenmiş bir ücret üzerinden %30 unu ödemeniz gerekiyor Örnek olarak 5000 TL raporsuz olan bir tedavi 5000TLx0,30=1500TL CEBİMİZDEN ÇIKACAK ÜCRET. Görüşleri olan var ise lütfen yazsın. Fatura alamamanın bence tek nedenide bu....
-------------------------------
3.2.4. Yardımcı Üreme Yöntemi Katılım Payları

(1) Yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde birinci denemede %30, ikinci denemede % 25 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılım payı alınır.

(2) Yardımcı üreme yöntemi katılım payları, tedavinin sağlandığı sağlık hizmeti sunucusunca kişilerden tahsil edilir.

Ayrıca dr ücreti de ne oluyor anlamıyorum , tedavi ücretinin içinde olmalı dr ücretide ..
Benim bu hastanede asistanından tutun profa kadar 7-8 tane dr'un önünde tedavim ve dosyam ..
Hepiside sorularıma cevap veriyor, ilgileniyor , aile ortamı gibi..
İlla özellere gitmeniz gerekmez ki raporu alınca ..
Özel hastaneye bende gittim , 30 tane yumurta toplandı , 17 tane embriyom oldu 1 tanesini transfer ettiler ve dondurmaya bile kalamdı sözde hepsi a kalitedeydi..
Şimdi devlet hastanesindeyim ve inanılmaz memnunum , bu tedavim de de kavuşamazsam bebeğime , yine aynı yere gideceğim , umarım gerek kalmaz..

Benim özellerde görüştüğüm dr'larda raporunu biz çıkartırız falan filan , atıp tuttular ..
Öyle 2 günde çıkmaz rapor ayrıca bizzat kendin çıkartmak zorundasın ..
Yığınla resmi evrak var , arkadaşlar , kimlik fotokopilerinden tutunda , kaymakamlıktan alınan , vukuatlı nufus örneğine kadar ..
Eşinin pirim gün sayısı bile gerekiyor ..
Yani bu özellerin , a4 kağıdına kendileri karaladıkları şey , rapor değil , anlaştığı eczane ile kendi arasında yaptığı bir protokol..
Onun istediği ecz gidiyorsunuz , oda evet bu rapor diyo , sizede raporlu ilaç veriyor sözde.. Aslında raporlu ilaç değil onlar , indirimli ilaçlar ..
İndirimden ilaç alınıyor , rapor ile ilgisi yok ki..

Çok haklısın canım ama ben tedaviye başladığımda o kadar acemiydim ki nerden başlayacağımı bilemedim. Bir doktora gidiyim o beni yönlendirsin istedim. Şimdi dondurulmuşlarla tekrar tedaviye başlıyacam aynı doktorla devam mecburen(aslında çok ilgili memnunum yani). Bu da olmazsa bende Zekai Tahiri düşünüyorum. Zaten imkanlarımız sınırlı yani özele gitmemin nedeni çok paramız olduğundan değil sadece bilgisizlikten.

Evet cnm herkez o psikoloji ile nereye güvenebileceğini anlayamıyor. Genelde ilk gidilen merkeze tedavi oluyor. Haliyle onlarda bu psikolojiden yararlanarak insanları sömürüyor. Bu forumda birçok tedavi merkezinden görevli personel yazılanları okuyor ama her ne hikmetse birtanesi çıkıpta taban ücret şu ve bu ücretin üzerinden %30 alıyoruz demiyor. Kimse merak etmesin SGK, sağlık bakanlığı ve maliye bakanlığına ayrı ayrı bilgi edinme talebinde bulundum. Bu işin peşini bırakmıcam.

Eğer devletimiz SGK'lılara gidin kardeşim bizimle sözleşmeli olan özel kuruluşlarda tedavi olun ve %30'unu ödeyin diyosa BU BİZİM HASTANE TARAFINDAN SÖMÜRÜLDÜĞÜMÜZ anlamına geliyor!

edin edin şikayet yakında tüpbebek yapacak doktor bulamıcaksınız insanlar hastalardan bıkmış durumda artık mesleklerini yapmak istemiyorlar allah sağlık bakanlığınında cezasını versin insanlar doktor olmak istemiyorlar artık 10 yıl sonra türkiye doktor bulamıcak ülke felakete sürükleniyor haberiniz yok doktor gülmedi şikayet et doktor ilgilenmedi şikayet et doktor saygı duruşunda bulunmadı şikayet et afferim size devam edin artık direk gidemicek siniz sevksiz ilk önce sağlık ocağına ordaki doktor uygun görürse hastaneye daha durun bu devlet böyle bedava ilaç bedava doktor dedi şimdi acısını çıkaracak daha başımıza gelecek var

Hanfendi biz kanunlar çerçevesinde tarafımıza yapılan yanlışlıklardan bahsediyoruz, siz ise konuyu tamamen dışa vurarak saptırıyorsunuz. Tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiyede de her konu kanunlar tebliğler yönetmelikler v.b tarafından yönetilir durumda. Bir hastane SGK ile anlaştım diyor ise anlaşmaya uymalı, yok uymuyorsa burada hukuk tabiki devreye girecek. Sizin kim olduğunuzu bilmiyorum ama tahmin edebiliyorum. Eğer doktorları savunuyorsunuz öyle ilse SGK ile anlaşma yapmasınlar "kardeşim benim anlaşmam yok ve fiyatım bu" işine gelirse halledelim desinler. Ama bunu yapmayı bırakın ücret konusu tamamen çarpıtılarak insanlar SÖMÜRÜYO! Hadi bundan geçtim nerde benim faturam? Bir liralık ekmek alırken bile aldığım fiş tüp bebek tedavisinde neden verilmiyor?

ederim şikayet bu benim en tabi hakkım o iyi ellerin düştük yolsunlar. gülecek efendim dr benimle ilgilenecek o maşşaları alıken hiiiç öyle denmiyo ama demi? ne varmış devlette nankörsünüz işinize gelmedi demi? köpek gibi azarlasınlar yüzümüze bakmasınlar halimizi dinlemesinler ee niye bu meslegi seçtiler? yapmasınlar efendim begenmeyen yapmaz meslekmi yok? ederim şikayette ederim davada açarım elimden gelenide ardıma koymam ne bu yolunacak tavukmuyuz biz? paramı basıyoruz? hastalardan bıkmakta nesiymiş_? meslegin bu işin bu ilgileneceksin hastayla ben isteyerekmi hasta oldum? he adam gibi anlatsa kanuna kurala uysa kimse kimseyi şikayet etmez. acımalarımı var kasap olmuşlar.benim kistlerim vardı hiiiç düşünmeden rahim ve yumurtalıklar alınsın dediler ya bu genç kız anne olmak ister evlemek ister demediler umurundami? ama bi prof bulduk adam babam olsa bukadar ilgilenir pskolojimden estetik dikişime varana kadar ilgilendi ne bıçak parası ne hocaların aldıgı özel muayne ücretini aldı benden bir cebime harçlık koymadıgı kaldı. soruyorum rahmimi alıcakta dr benim pskolojimi düşünende dr. insanlıkmı? adamlıkmı devlette hükümette ne varmış? nankörlüge gerek yok.

Son düzenleme:
bende 2010 aralıkda raporla yaptım hastane 800 lira verdik ilaçlar 650 tuttu.daha önce raporsuz aynı yerde 5 6 bin civarı harcamıştık hemde 2007 de.

raporsuz fiyat nekadra bi bilgin varmı? bende gitmek istiyorum o hastaneye randevulumu? hocalara muayne olunuyomu? özel muayne ücreti ödeniyomu bizim 2yıl dolmadıgı için rapor çıkartmamıyoruz. bilgi veririmisin bide hangi dr iyi :) hacettepede 6binlirayı buluyomuş ilaçlarla burası baya hesaplı galiba aralarında fark neki?

memorıalde tahmını 7.500 lıraya gelıyoo butun tahlıler hersy dahıll... ilaçlarda icinde

Son düzenleme:
fiyat araştırıyorum bazı devlet hastanelerinde 1200 tl hacettepede 4800 başka başka yerlerde 5000 3000 niye böyle anlayamadım? yapılan işlem aynı degilmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…