tüp bebek ve fsh

akman14

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2009
51
0
86
43
Bolu
arkadaşlar kafam çok karışık fsh ım 9,9 çıktı dr. erken menepoz gibi bir durumun yok ama beyinden yumurtalıklara az sinyal gidiyor dedi yumurtalıklara bakıyor durum iyi diyor tüp bebeğe karar verdik vitamin folik asit ve coraspirin kullanıyorum. varmı benim durumunda olanlar birde dün tekrar gittik dr. endometriuma uyarı yaptı birde dün 9 gün sonra tekrar yapacak

canım fsh ın çok yüksek değil, ayrıca fsh tek başına belirleyici de değil. önemli olan yumurtalıklarındaki folikül sayısı. çok takma kafana...

canım benimde fsh sorunum var 10.4 1 yıla yakındır tedavi görüyorum 2 negatif aşılama ve 1 negatif tüp bebek deneyimim var.2. tüp bebeğe ağustosta başlıycaz bence geç kalma

canım fsh değeri tek başına çok anlamlı değil .. öneml olan usg bulgusu , usg de over rezervin görülüyor , ne kadar yumurtladığın felan ..
benim ikm denememde 5,5ti , 6 ay sonra 7,5 oldu , 3. denemede sanırım daha da yükseldi diye hatırlıyorum , son denememde yaptırmayacaktım ama lab.istem kağıdına not düşmüş dr.um sonradan farkettim 3.ye göre değerin düştüğünü görmüştüm .yani yükselip düşebilen bir şey bu fsh ..
eğer yumurtalıklara yeterli uyarı gitmiyorsa bunu akapunktur ile de yapabliyorlar diye biliyorum .. istersen bu konuyu bi araştır canım ..
üstelik az yumrta üretiyorsan ona göe de protokol var uygulanan > femara protokolü < ..
yumurta sayısı az ve yaşı dahi ilerlemiş bayanlarda bile o kadar olumlu sonuç veriyorki , benim bu son denememde yum. sayım az olsaydı ben de istiyordum bu protokolün denenmesini ..
hem akapunktur hem de femara protokolünü incele derim ben canım ..
Allah yardımcın ve yanında olsun ..

canım fsh değeri tek başına çok anlamlı değil .. öneml olan usg bulgusu , usg de over rezervin görülüyor , ne kadar yumurtladığın felan ..
benim ikm denememde 5,5ti , 6 ay sonra 7,5 oldu , 3. denemede sanırım daha da yükseldi diye hatırlıyorum , son denememde yaptırmayacaktım ama lab.istem kağıdına not düşmüş dr.um sonradan farkettim 3.ye göre değerin düştüğünü görmüştüm .yani yükselip düşebilen bir şey bu fsh ..
eğer yumurtalıklara yeterli uyarı gitmiyorsa bunu akapunktur ile de yapabliyorlar diye biliyorum .. istersen bu konuyu bi araştır canım ..
üstelik az yumrta üretiyorsan ona göe de protokol var uygulanan > femara protokolü < ..
yumurta sayısı az ve yaşı dahi ilerlemiş bayanlarda bile o kadar olumlu sonuç veriyorki , benim bu son denememde yum. sayım az olsaydı ben de istiyordum bu protokolün denenmesini ..
hem akapunktur hem de femara protokolünü incele derim ben canım ..
Allah yardımcın ve yanında olsun ..

DR. yumurtaların gayet iyi diyor bu yumurtalarla tüp bebekde gebelik elde ederiz demişti yaşım 28 düzenli adet görüyorum

canım benimde fsh sorunum var 10.4 1 yıla yakındır tedavi görüyorum 2 negatif aşılama ve 1 negatif tüp bebek deneyimim var.2. tüp bebeğe ağustosta başlıycaz bence geç kalma

benimde başarasız 1 aşılamam olmuştu bu ilk tüp bebek denemem
sen nerde yaptırcaksın

DR. yumurtaların gayet iyi diyor bu yumurtalarla tüp bebekde gebelik elde ederiz demişti yaşım 28 düzenli adet görüyorum

o zaman telaş edecek bir şey yok ortada , sen rahat ol ki daha fazla yumurta üretsin yumurtalıkların ...

benim tek korktuğum yumurtaların kalitesi olup döllenememesi
ultrason da dr. görebilirmiki yumurtaların kalitesini acaba

tatlım benimde yumurtalık rezervim iyi, (10 yumurta oluştu 6sı döllendi,1. kalite 3 embriyo transfer edildi)bende 28 yaşındayım bu psikolojiyi yaşadığım için sana acele et diyorum ama sakın stres yapma çok etkiliyo. ben ankara tüp bebekte yaptıracağım.

tatlım benimde yumurtalık rezervim iyi, (10 yumurta oluştu 6sı döllendi,1. kalite 3 embriyo transfer edildi)bende 28 yaşındayım bu psikolojiyi yaşadığım için sana acele et diyorum ama sakın stres yapma çok etkiliyo. ben ankara tüp bebekte yaptıracağım.

anladım canım
bende ankarada yaptırıyorum başkent üniversitesinde kendim boluda yaşıyorum

benim tek korktuğum yumurtaların kalitesi olup döllenememesi
ultrason da dr. görebilirmiki yumurtaların kalitesini acaba

hayır canım . ultrason yumurtanın kaliteli olup olmadığını göremez ..
yumurtanın kalitesini arttırmak senin elinde olan bir şey ..
sigara yada alkol kullanıyorsan bunlardan uzaklaşacaksın ..
düzenli beslenme , düzenli uyku ve düzenli egzersizle de kan akışını düzenler ve metabolizmanın çalışmasını daha aktif hale getirirsen bu illaki yumurtalarının kalitesine de yansıyacaktır ..
ayrıca yumurtanın kalitesini arttırmak için bazı bitkiler de var şimdi çok aklımda kalmayan ama civanperçemi , aslan pençesi , hayıt tohumu gibi ..
ve bir de akapunktur ...

o bitkilerden kullanıyorum zaten zaten fsh ın yüksek olup da yumurtaların iyi olmasını bu bitkilere bağlıyorum hep

Back
X