tüp bebek ve kilo

egecan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2007
166
1
96
49
Eskişehir
arkadaşlar aranızda benim gibi kilosu fazla olupta tüp bebek denemesinde başarılı olan var mı?
veya tüp bebek yaptıracak olan var mı?benim gibi olan varsa tüp bebek doktorunuz size bu konuda birşey söyledi mi?benim tüp bebek doktorum bu konuda bana birşey söylemedi ama ben yinede tedirginim.bu benim 2. denemem olacak,ilki kimyasal gebelikle sonuçlandı bakalım artık hayırlısı.fisfisfis

slm kaç kilosunki

bende ill tüp bebek denememde 65 kiloydum ilaçlar, hamilelik derken 3 ayda 10 kilo aldım şuan 75 kiloyum ( 6+6 haftalıkken bebeği düşürdüm)

ekimde dondurulmuşllarla deneyecem 60 k,iloya düşmeye çalışıyorum

doktor ikaz ediyor fazla kiloda

özlem benim kilom gerçekten çok öyle 60 lar 70 ler bile benim için zayıf demek.ben 90 kiloyum malesef.
hep söylenilir ya yapım böyle ne yesem kilo yapıyor ama gerçektende benim yapım öyle.öğretmenim okulda arkadaşlarım yediklerine hayret ediyorum,her tenefüs ellerinde kekeler,çikolatalı gofretler,cipsler v.s.ben sadece bakıyorum ama onlar zayıf bense böyleyim.
neyse napayım doktor gördü ve kilo vermen lazım demedi ama ben biloyorumki bu kiloda hamile kalsam bile çok zorlanacam.bilmiyorum artık hayırlısı.

doğru hayırlısı bak şimdi ben rejime girdim şu beşi bi yerde zayıflama cayı var onu içiyorum günde 3 litre su içiyoıum 1 saatte spor yapıyorum bakalım 4 gün oldu daha bişey yok ama zayıflamayı kafama taktım

aslında öğretmensin sürekli hareket halinsdesindir ama metabolizman ağırdır doğru 90 lla hamile kalırsan rahat 110 la doğurursun

aman doğurda var 150 kilo ol boşver yerimseniben

Fazla kilo hamile kalmana engel değil.Normal yolla engel oluyor ,ama tüp bebekte hiçbir mahsuru yok.Yalnız bebek tutunduktan sonra,çok dikkatli olmak lazım,erken doğuma sebep olan yüksek tansiyon v.s. şeylere neden oluyor.Rahatsız bir hamilelik geçiriyorsun.İstediğini yiyemiyorsun gibi.Ben de çok kilolu hamile kaldım.Şu an diyetisyen kontrolündeyim.Şimdilik bir sorun yok ama 6. aydan itibaren korkuyorum tansiyon olayından.Doktor da sürekli söylüyor,tehlikeli diye.Verebildiğin kadar ver kilo hamilelik öncesi,veremezsen de hamilelik süresince dikkatli olursun.

Kilonun tedavine bir yan atkisi olacağını zannetmiyorum ben kilolu değildim ve ilaçlardanda hiç kilo almadım tedavim boyunca. Ama benim gittiğim klinikte kilolu hastalar vardı ve onlarda dr um hep aynı şeyi söylüyordu gebeliğin ilerleyen safhalarını rahat atlatmak için kilonuzu kontrol ederseniz iyi olur diye. Hiç bunları takıntı yapma sen bir an an önce tedavine başla hayırlısıyla olumlu haberlerini alırız inşallah.

slm canım bende 90 kiloyum ve şuan transfer sonucumu bekliyorum dr um tüp bebekte tutunma konusunda kilo önemli değil ama gebelik sağlanırsa çok dikkatli olup en fazla 10 kilo ile gebeliği tamamlaman gerekir dedi ben çok uğraştım kilo vermek için ama maalesef pko luyum ve vücudum su tutuyor böyle oluncada daha fazla beklemedim ve tedaviye başladım umarım herkes için hayırlısı olur ama test sonucum negatif çıkarsa kesinlikle en az 70 kiloya düşmeden bir daha denemeyeceğim artık kaç ay kaç yıl sürer bilmem ama mutlaka zayıflayacağım tabi pozitifsede bebeğimi doğurduktan sonre hayatımı ciddi cidi düzene sokacağım snde krkma herşeyin en iyisini düşün ..........

selam canım bende tüp bebek aşamasına geldiğimde senin kilondan biraz aşağılardaydım :)) doktorum önce kilo vermem gerektiğini söyledi.. boyum 1,74 dür bu arada kilomu göstermiyordum ama doktor gebe kalırsan sorun teşkil eder ilk haftalarda düşük yaşayabilirsin o yüzden 5-6 kilo ver dedi.. eğer vermeden kalırsan yine sorun olmaz ama olası düşükle 3-4 ay zaman kaybedersin demişti... beni diyetisyene yönlendirdi diyetisyenin verdiği listeye çok sadık kalmasamda günde az ama 6 öğün yiyerek (aralarda süt ve yoğurt çok önemliydi, havuç patates gibi şeker içeren şeyler yasaktı..)6 kilo verdim 1 ayda..tedavime başladık ilk tüp bebek denememde hamile kaldım şu anda 3 ay bitti hiç kilo almadım hatta başta 2 kilo vermiştim onunla gidiyorum hala ama bundan sonra alırım sanırım çünki ikiz bebklerim olacak...:))
kilonu çokda kafana takma ama yediklerini dediğim gibi az ve 6 öğün şeklinde yersen sende verirsin.. valla 100 kilo ile bile hamile kalanlar var çok sağlıklı bebekleri oluyor ama yinede kiloya dikkat etmek gerek..
Allah yardımcın olsun.. inşallah en kısa zamanda sende tadarsın bu güzel duyguyu..

Merhaba
Bende gectigimiz subat ayinda tup bebek denedim.Sonuc negatifti.Ben de cok kilo aldim.Kullanilan ilaclardan midir bilmiyorum istahim asiri artti.Normalde de istahliyim zaten.Boyum 1.75 kilom da 73 du.Ekim ayindan subat ayina kadar kisa bir surede 85 kiloya ciktim.Negatif sonucu alinca hirsla kilo vermeye basladim.1marttan beri spor ve diet yapiyorum.Su anda 73 kiloyum.Simdi haziranda ikinciyi deneyecegim.Kontrole gittim.Doktorum kiloluykende bir sey demedi simdi de kilo vermissin iyi yada kotu bisey demedi.Ben su anda burun spreyi ve bebek asprini klulaniyorum.Tedavinin onemli kismi haziranda olacak bu yuzden simdilik spor ve diete devam ediyorum.Izmir de Kent Hastanesinde tedavi goruyorum.Insallah bu sefer hersey yolunda gider.Bana farkli yerlerde iki tup bebek 2 asilama yapildi.Embriyolarim hep birinci kalite oluyor ve yumurta sayim 10 15 gibi oluyor.Asilamadan once de catlatma vs. gibi tedaviler.Benim tedavilerin gidisati icin hep mukemmel falan deniliyor fakat sonuc yok.Artik usandim negatif sonuc almaktan.Simdi son tup bebegi kentte(izmir) denedim.Ikinci denemeyide yine orda basladim.Hakkimizda hayirlisi

selam arkadaşlar bende bu ay tedaviye başlayacağım ama kilom 95 bu kiloda hamile kalan varmı acaba arkadaşlar çok merak ediyorum

Seyda
ben de bu ay baslayacağım inşallah, ben de 83 kiloyum ve korkuyorum, ama ne yapayım veremiyorum
senin problem ne, nerde yaptıracaksın?
ben memorial düşünüyorum, hatta randevumu da aldım ama gerçekten çok korkuyorum

Derviş selam
ben eurofertilde yaptıracağım bende pazartesi salı tadaviye başlıyorum san ne dedi doktor sonuçların nasıl bana doktorum sürekli inanmam gerktiğini söyledi ve bu benim ilk denemem olacak

bende bu siteye yeni üye oldum bende tüp bebek yaptırıyorum pazartesi yumurtalarım toplanıcak hepimiz için hayırlısı olsun :

benimde canım sıkılıyo ben 72 kiloyum vede kilo veremedim engel olamıyom kendime ayın 11 başlıcam tedaviye 3 tüp bebek aranızda varmı kilolu olup tüp bebkle hamile kalan yardım

canım ben 90 civarıydım microya başladık ve aşırı kilo aldım ama hamileyim hemde yeni şubatta transferim oldu ve şu an hamileyim üzülmeyin kızlar allah ol dedikten sonra oluyo inanınki

Hiç de zorlanmazsın canım,çünkü kilolu hamile kalınca ve dikkat edince üç dört kiloyla tamamlarsın hamileligini:CüvCüv:.Ben 73le tüpbebek hamilesiydim,81le dogum yaptım,sen daha da az alırsın.Simdiden kolay gelsin,bebişin bir an önce kucagında olsun:1hug:

dilarem peki hamilelikte nasıl beslendin? gerçekten çok az kiloyla bitirmişsin hamileliği, merak ettim

konuyu canlandırayım dedım h bu aralar bende artık kılo veremeyecegımı anladım ve bu kıloyla tup yaptırma kararı almak uzereyım tecruybelerınızı yazarsanız sevınırımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…