Tüp bebek ve normal doğum...

efsa34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2010
135
2
46
İstanbul
selam kızlar...tüp bebek tedavisiyle hamile kalıp normal doğum yapanlar var mı aranızda...şu an kontrole gittiğim doktor sadece iki kişiye yaptırmış...diğer annelerde böyle bi şans olmamış...bende normal istiyorum ama problem olur mu diye korkuyorum... bu konuda tecrübesi olan anneler yaşadıklarını paylaşırsa sevinirim...

canim ben fransa da yasiyorum, burada doktorlara ben tup bebek yaptirdim. Ameliyat olabilirmiyim demek bile soz konusu degil,dogum aninda normal gidisat neyse ona gore yapiliyor.
bende tup bebek yontemiyle hamile kaldim boyle bi soruyu sormaya bile cekiniyorum.
bence rahat ol sonucta normal bi gebelik yasiyoruz bi tehlike olmadiktan sonra normal dogum daha saglikli oldugunu dusunuyorum, kaldi ki normal hamile kalan bile tehlike altinda olabiliyor

Son düzenleme:
merhaba bende tüp bebek hamilesiyim ve normal doğum düşünüyorum kısmetse,hiç bir doktor olmaz demedi tek gebelik olduğu sürece herşey yolundaysa olur dediler,inşallah öyle olur..

Kızlar benim eltim de tüp bebeği normal doğurdu, ama kadın doğumcusu çok deneyimli ve iyi bir doktordu. Gününü saatini, her hareketini tanıyordu bebenin.

Kızlar benim eltim de tüp bebeği normal doğurdu, ama kadın doğumcusu çok deneyimli ve iyi bir doktordu. Gününü saatini, her hareketini tanıyordu bebenin.

Canım eltinin drunu merak ettim isim ve nerede dr verirmisin. Bende normal doğum istiyorum drum pek sıcak bakmıyor yaş ne kadar etken?

efsa teşekkürler böyle bir başlık açtığın iyi olmuş birde normal doğumda hem tüp bebek hem yaş durumu etkiliyormu neyse okuyanlar bunada cevap verir herhalde

doktoruma gerçekten güveniyorum ama mevzu şöyle...yani görüştüğüm bi kaç doktor aynı ihtimalden bahsetti...yaş,kilo,bebeğin konumu gibi normal gebeliklerde doğumu etkileyen faktörlerden ziyade tüp bebek gebeliklerinde 41. haftaya kadar beklense bile sancı gelmeyebiliyomuş...bu durumu suni sancı vererek aşsalar bile bu seferde rahim doğum için gereken açıklığa ulaşamıyomuş...bu yüzden bu tecrübeyi yaşayanlar ayrıntılı bilgi verirse gerçekten çok sevinirim...gördüğüm kadarıyla bu sorunun cevabını en az benim kadar merak eden arkadaşlar var...
SAKUNYA eltinle ilgili ayrıntı paylaşabilir misin? yardımınıza ihtiyacımız var...

efsa ayın 21 indeki kontrolde drumla iyice görüşücem bu durumu çünkü drum sezaryen yanlısı ve hatta tüp bebek gebeliğinde doğumu 38.39.haftalarda yaptırıyorlar sanırım bu görüşmemde tüm detayları öğrencem paylaşırım ama deneyimli olanlar paylaşırsa çok iyi olur bu cevaplara ihtiyacımız var.

bende bugün doktoruma sordum arkadaşlar normal doğumu tavsiye etmiyorum ve yapmıyorum dedi bu bebekler kıymetli bebeklerimiz olduğu için 9. aya kadar gelipde doğumda kaybetmek istemeyiz dedi çünki normal doğum tüp bebek ler için tehlikeli dedi bende normal doğum daki duyguyu yaşamayı çok istiyordum

okudum ve çok üzüldüm ya neden biz normal doğum yapamıyoruz
ama normal doğumla dünyaya gelen bebişler sanki daha sağlıklı oluyor ve anne sağlığı daha iyi oluyor diye makaleler okuyorum hep ...

doktorun ne kadar katı konuşmuş,9.ay olunca normal doğumda sanki herkes bebeğini kaybediyor,çok saçmalmaz:kızlar tüp bebekte normal bir bebektir,ayrım yapmayalım sadece oluşumu farklı ama gerisi aynı kısmet olursa bende normal doğum istiyorum...

haklısın canım bende senin gibi düşünüyorum ama böle sölüyo çoğu doktor onlara inanmaktan başka çaremiz yok

merhaba ben hollandada yasiyorum ve burda ole bi secenek yok normal hamile kalanlar gibi esit goruyolar sonucta tum gebeliklerde sorun olursa mudahele ederler ona gore olur bunun ayrimi olmaz tup bebekle hamile kaldim tek dondurulmus ve normal dogum yaptim 9ay oldu 41+3 de sancim gelmedi ve rahim acici jel surduler iki kez ve sancilarim basladi allah herkesin yardimcisi olsun sorun olmadigi surece normal dogum en guzeli herseyin hayilrlisi...

hayırlı olsun canım,bende senin gibi dondurulmuş tek embriyo ile hamile kaldım.darısı bizim başımıza inşallah normal doğum olur:Saruboceq:

hamile kaldiktan sonra bir bebegin tup bebek olup olmamasi artik onemli degil, turkiyede doktorlar bunu bahane ediyor cunku randevulu doguma gelip yarim saatte islerini bitirmek istiyorlar. ayrica ne sacma degerli bebek demeleri her can degerlidir. ben fransada Allah kismet ederse sezeryan olacagim ama doktorum normal ya da tup hic frketmz nasil hamile kaldigin normal dogum icin diye anlatti benim icin sezeryani kabul etti cunku cok korktugumu biliyor, onceden hamile kalip bebegimi kaybettigim ustune de tup bebekle hamile kaldigim icin yeterince stres yasamissin daha fazla dogum stresine girmeni istemiyorum diye kabul ediyorum ama normal dogum yapmaman icin hicbir neden yok baska diye acikladi. normal dogum istiyorsaniz yapabilceginize inaniyorsunuz turkiyede doktorlarin sizi "kiymetli bebek o yuzden sezeryan" sacmaligiyla ikna etmelerine izin vermeyin bence.

Son düzenleme:
ay iyice kafam karıştı...17. haftaya kadar bir sürü doktorla görüştüm ve hemen hemen hepsi bana da normal doğum riskine giremeyiz dediği için onlara devam etmedim...tüp bebek tedavimi yapan doktor bile normal doğum ihtimalini düşünme demişti ve 15. haftadan sonra onu da bıraktım...sağolsun şimdiki doktorum beni bu şekilde engellemeye çalışmıyo...şimdilik karar vermek için erken olduğunu,hamilelik gidişatının iyi devam ettiğini ve böyle devam ederse normal doğum olabiliceğini söylüyo...sonuna kadar beklicez ve duruma göre ne yapacağımıza karar vericez diyo...açıkçası ben doktoruma çok güveniyorum,her yönden benim taleplerimi karşılayabilicek,bu yolda beni doğru sonuca ulaştırabilicek donanıma sahip...Allah hepimizin yardımcısı olsun...Doğum anını güzellikle sorunsuz yaşamayı ve mucizelerimizi sağlıkla kucağımıza alabilmeyi nasib etsin...

efsa inşallah sağlıklı doğumlar gerçekleştiririz canım sağlıkla bebişleimizi kucağımıza alırız canım
ayın 21 inde druma gidicem bakalım görüşücem oda normal doğuma sıcak bakmıyor Senin şu anki drun kim?
ya bu konuda tecrübesi olan kimse yok bu topiğe neden kimse birşey yazmamış

BAHARNAZ cım benim anladığım şu ki tüp bebekle hamile kalanlar hep sezeryanla doğum yapıyolar...kimse bişey yazmadığına göre paylaşıcak tecrübesi yok...

ben anadolu yakasında medipol hastanesindeki Leyla hanıma gidiyorum ve değiştirmeyi düşünmüyorum...görüntü olarak çok lüks bi hastane değil biraz eski ama personeli gayet iyi ve teknik donanımı da yeterli...yenidoğan yoğun bakım ünitesi mevcut ve fiyatları makul...özel sigorta ve ssk anlaşması da var...

senin doktorun kim merak ettim? doğum mevzusu dışında memnun musun?

Son düzenleme:

Canım Tüp bebek tedavisi olduğum Okmeydanı memorıal a gidiyorum Dr Nur Dokuzeylül çok memnunum bırakamadım gebelik sürecimdede ona gitmeye başladım işin gerçeği dr araştıramadım birde hastaneyi filan beğenince bundan sonraki kontroller Etiler merkezde olucakmış ama olsun. Hastanenin SGK anlaşması yok ama napalım işte memnun kalınca bırakamadım . Başka bir merkezde referans olunan bana uygun bir drda bulamadım işin gerçeği. Ama normal doğum konusunu araştırırken başka bir drada giderim sanırım vakti gelince, şu günleri hayırlısıyla atlatalım canım

Bu topiğin ilgisiz kalmasına çok şaşaırdım gerçekten kadınlarımızın çoğu normal doğumdan kaçıyor

doktor seçimi kişisel bi tercih...eğer madden karşılayabiliyosan güvendiğin doktoru bırakmamak en güzeli...ben anadolu yakasındayım doktorum etilerdeydi gitmek gelmek zor oluyodu...artık araba kullanamaya cesaret edemiyorum,doktor da pek müsade etmiyo zaten...doğum konusunda da kesin sezeryan deyince tuz biber oldu,tedavi yapan doktoru bıraktım...

normal doğuma gelince doktorların payı çok büyük...isteğe bağlı sezeryan diye bişey olmamalı...doktorların işine geliyo...saati belli,randevulu doğum...gecenin bi yarısı yataktan kalkıp gelmek zorunda kalmıyolar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…