Tüp bebek yaptıran 2.3.4 vs denemesi olan arkadaşlar moraliniz nasıl bu süreci en hafif şekilde atlatmaya çalışmak için neler yapıyorsunuz ?

O kadar iyi anlıyorum ki seni emin ol çünkü aynısını ben yaptım ve eşime boşanalım dedim ama bizi seven insanlar sadece doğuracağız diye evlenmedi ki bizimle bizi sevdikleri bir ömür paylaşmak istedikleri için evlendi ve bir çocuğun olmaması asla bu sevgiye engel değil kafandan çıkar bunları yoksa asla eskisi gibi olamazsın.
Biz eşimle çok düşündük ve ortak bir karar verdik eğer kısmet olmazsa kendi çocuğumu doğurmak ben asla anne olma şansımı bırakmayacağım bunu da annesiz babasız kalan bir cana sahip çıkarak yapabilirim o bize evlat olur bizde ona aile yani hayat devam ediyor unutma kendini de eşini de boş yere mutsuz etme sakın .

9/5 te kalbi duran bebek 45,x geldi . İkinci gebeliğim idi o. Sonra bir de biyokimyasal gebelik yaşadım. Bunlar hep spontane gebeliklerdi. yaşım da baktım 35 oluyorum beklemeyelim tüp bebek yapalım hem kromozomlarını da tarayalım sağlıklı embriyo transferi yapalım dedik. Bunu da 37 de kaybettik.
Canım bir de şey soracağım 9+5 de ki bebeğin genetiğe gitmiş mıydı. Benim gitti sağlıklı da cıktı ama emin olamıyorum kiz cıktı birde
Acaba diyorum benim döküm vs karışmış olabilir mi cok küçük ya daha. Ne bileyim kafamda deli sorular

Smdi oldu canım kusura bakma. Benim 3 dondurulmusum war onlara pgt yapılır mı peki diyelim genetik bi sorun var. 2.deneme öncesi ne yapılır ne edilir hangi test vs hepsini yaptırmak istiyorum
Embriyo dondurulmadan biyopsi alıp öyle pgd ye yolluyorlardı. Hatta çok embriyo olduğunda önce biyopsi alıp dondurup 4 lü gönderiyoruz demişlerdi. Onu tüp bebek merkezi ile görüşmelisin. Belki onlarda prosedür daha farklı olabilir. Yerinde olsam kendi pıhtılaşma ve sonradan kazanılan pıhtılaşma değerlerime baktırırım. Benim 2. Bebek (9haftalık olan) kürtaj sonrası düşük materyalini genetiğe gönderdik o 45,x çıktı işte. Biz mesela benim ilk düşüşümde de düşük materyalini genetiğe göndermiştik onda maternal kontaminasyon çıkmıştı o 6 haftalık idi. Zaten doktorum demişti çok küçük bundna anlamlı bir şey çıkmaz diye.

Embriyo dondurulmadan biyopsi alıp öyle pgd ye yolluyorlardı. Hatta çok embriyo olduğunda önce biyopsi alıp dondurup 4 lü gönderiyoruz demişlerdi. Onu tüp bebek merkezi ile görüşmelisin. Belki onlarda prosedür daha farklı olabilir. Yerinde olsam kendi pıhtılaşma ve sonradan kazanılan pıhtılaşma değerlerime baktırırım. Benim 2. Bebek (9haftalık olan) kürtaj sonrası düşük materyalini genetiğe gönderdik o 45,x çıktı işte. Biz mesela benim ilk düşüşümde de düşük materyalini genetiğe göndermiştik onda maternal kontaminasyon çıkmıştı o 6 haftalık idi. Zaten doktorum demişti çok küçük bundna anlamlı bir şey çıkmaz diye.
Ben sizin ve eşinizin genetik sonucu 45x anladım. Bende sağlıklı 46xx yaziyo dr saglikliymis dese de ben yine acaba benim dokum karışmış olabilir mi diye şüpheliyim. Genetik ve kan pihtilasmasi yaptrdim sonuç bekliyorum. Sonradan kazanılan pıhtılaşma nasi bakiliyo canım.

Sağol canım benim. Sen ne yaptın. Prolaktin düştü mü? 3. Ye ne zaman başlıyorsunuz.

Haftaya randevum var canım sonuçlara göre karar verecekler düştü ise değerler başlayacağız nasipse inşallah...
Hakkımızda hayırlısı inşallah...
Bence şubat en geç mart gibi başlarlar tedaviye...

Gebelikte tsh yükselmesi olup da ilaçla dengede tutulan hastalarda gebelik sonrası da devam etmek gerekiyormuş bir süre ki ömür boyu ilaç kullanımı olmasın diye. Dostinex ben de kullandım ama benim sütüm çok geldi Doğum dönemi onu bitirmek için kullandırdılar. Hiç prolaktine bakmadılar.
Anladım canım bir hamilelikteyse kullanılıyor tsh için olan zararı yok mu birde bu dostinex te hamilelikte kullanabilen bir ilaç mı yan etkisi zararı çok dye okumuştum bazı yerlerde

Ben bide bebeğimi kaybettiğim hafta işle ilgili stres yapmıştım acaba ondan mi diye kendimi sorguluyorum. Stres etkilidir ama 6 7 haftalık bebekte etki ederdi sizce kizlar
Yok canım stresten değildir bence embriyoda gelişiminde bir sıkıntı olmuştur özürlü vs. Olablrdi öyle olunca vücut otamatikmen atabiliyormuş sağlıksız embryoyu doktorlar bir sebep bulabildilermi

9/5 te kalbi duran bebek 45,x geldi . İkinci gebeliğim idi o. Sonra bir de biyokimyasal gebelik yaşadım. Bunlar hep spontane gebeliklerdi. yaşım da baktım 35 oluyorum beklemeyelim tüp bebek yapalım hem kromozomlarını da tarayalım sağlıklı embriyo transferi yapalım dedik. Bunu da 37 de kaybettik.
Bu kayıpların nedenine bir cevap bulabildilermi canım

Ben sizin ve eşinizin genetik sonucu 45x anladım. Bende sağlıklı 46xx yaziyo dr saglikliymis dese de ben yine acaba benim dokum karışmış olabilir mi diye şüpheliyim. Genetik ve kan pihtilasmasi yaptrdim sonuç bekliyorum. Sonradan kazanılan pıhtılaşma nasi bakiliyo canım.
En iyi kaç olmadı lazım bu numaralardan canım

En iyi kaç olması gerekiyormuş bu numaralardan canım

Yok canım stresten değildir bence embriyoda gelişiminde bir sıkıntı olmuştur özürlü vs. Olablrdi öyle olunca vücut otamatikmen atabiliyormuş sağlıksız embryoyu doktorlar bir sebep bulabildilermi
Embriyo genetiğe gitti kurtajdan sonra sağlıklı cıktı. Geneik ve kan pıhtılaşma sonucumu bekliyorum canim

Haftaya randevum var canım sonuçlara göre karar verecekler düştü ise değerler başlayacağız nasipse inşallah...
Hakkımızda hayırlısı inşallah...
Bence şubat en geç mart gibi başlarlar tedaviye...
Prolaktin bu ay yüksek çıktı benimde canım dostinex verdi haftada bir tane iki tane içicem toplamda birini içtim birini haftaya içicem adet dönemimde kan verdim ondan da yüksek çıkmış olablr dedi

Anladım canım bir hamilelikteyse kullanılıyor tsh için olan zararı yok mu birde bu dostinex te hamilelikte kullanabilen bir ilaç mı yan etkisi zararı çok dye okumuştum bazı yerlerde
Ben suni sancı almıştım o dönem süt gelmeye başladı dostinex ve sıkı meme bandajı verdiler süt bitsin diye. Yoksa o da yüksek ateş yaptı.
Yoksa gebelikte dostinex kullanabilir mi bilmiyorum hiç.

Prolaktin bu ay yüksek çıktı benimde canım dostinex verdi haftada bir tane iki tane içicem toplamda birini içtim birini haftaya içicem adet dönemimde kan verdim ondan da yüksek çıkmış olablr dedi
Prolaktin hormon testinde mi cikiyo. Ne diye geciyo kısa adı vs var mi

Evet değerleri istiyorlar ya sürekli tsh falan baktıkları orda prolaktin (PRL) yazıyor yanında
Ben e nabizdan bakayım benim kaçmış. Merak ettim. Bilmediğim ne cok şey varmış. Yuksek olunca transfer yapmıyorlar sanırım normali kaç olmalı canım

Back
X