- 9 Ağustos 2019
- 5.072
- 2.468
- 123
Bende de bi vitamin var içinde folik asitte var 400 yazıyor yanında yeterli olur umarımBunu bilmiyorum ama önceki gebeliğimde ben 400 ug lık olandan devam etmiştim hep
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende de bi vitamin var içinde folik asitte var 400 yazıyor yanında yeterli olur umarımBunu bilmiyorum ama önceki gebeliğimde ben 400 ug lık olandan devam etmiştim hep
Seni o kadar iyi anlıyorum ki bazen insan kardeşi annesi vs bunlar mı bunu diyor diye şaşırıyorsun Anlam veremiyorsun kendi ailem bunları diyorsa elalemin demesi normal diyorum bazen.Zaten uzaklaştım what up grubundanda çıktım.. anlamıyor insanlar.. ben düşük yaptım çok üzgünüm ağlarken onların paylaşımı bitmedi ve siz merhametsiz ve empati yoksunusunuz dedim çıktım gruptan...
Özür dilediler ama ben girmeyeceğim gruba uzak dursunlar benden.. zaten birbirimizi anlamıyoruz.. yaşamayan anlamaz zaten...
Canım bu arada baya haftaları devirmissin ne güzel smdiden hayırlı doğumlar. Gebelik takibini de ismail bey mi yapıyor. Bidahaki denemede ismail bey ve ümit hn arasında karar verecegimBende de bi vitamin var içinde folik asitte var 400 yazıyor yanında yeterli olur umarım
Ne guzel ben 2.denedim natural transfer. Ama bu sefer hiç tutmadı. Dinleniyorum smdi doktor arayisindayim. Kurtajdan sonra polip miyom falan vardı belki ondan tutmadı malum sebebi yok. Ayrıntılı hsg rahim.filmi isteyen ince eleyip sık dokuyan bi doktor bakıyorum umarım istedğiniz gibi olr her seyMerhaba işler yogundu araya bi mola verdim biraz dinlendik adetimi bekliyoruz başlamak için. Bu dönemde spora başladım biraz daha kafaca sakin geçirmeye çalıştım
Canim yumurta kalitesizligi icin evet bir cozum yok gibi gorunuyor..bende cok cabaladim..halada cok cabaliyorum..ama sansima..caresi ne biliyomusun..tup bebegi tekrar tekrar denemek sansina o ay kaliteli olupta tutunmasi..bunu 2. Negatifi aldigimda doktoruma sordugumda aldigim cevapti bu..belki doktor tamamen ticaride soylemia olabilir tekrar tup bebek yaptirmak icin.ama sunu soliimm..bole olup dogal yolla hamile kalaan arkadaslarda oldu..nasip kismet isi birasda..Merhaba kızlar. yeni 4. Tüp Bebek denemesinden sonra negatif aldım maalesef. Bizim sorunumuz sebepsiz infertilite dendi yıllarca gitmediğimiz Dr kalmadı herkes normal yolla hamile kalabilirsin demesine rağmen yıllarca tedavi gördük üç tüp Bebek denmesine rağmen bırakın hamile kalmayı tüp Bebekte embiryolar kaliteli bile olmuyordu, üçüncü güne Zar zor bir iki tane embiryom kaplıyordu hep. Üçüncü tüp Bebek denememden 1.5 yıl sonra tam 4. Tüp Bebek tedavisi için hazırlanırken kendiliğinden ikiz hamile kaldım ama boş gebelik oldu. Maalesef zorunlu kürtajla keseler alındı. Bu sefer bir yıl daha bekledik belki tekrar hamilelik olur diye ama olmadığını anlayınca tekrar bir ay önce 4. Tüp Bebek denemesi yaptık 12 embiryom içinde yine aynıları oldu kala kala 4. Güne gününden biraz geride iki embiryo kaldı, transfer oldum tutmadı yeni sonucumu aldım. Bundan sonra ne yapacam bilmiyorum benim gibi aynı durumda olan var mı drlarınız ne diyor bu duruma?
İki gün önce yücel bey ve semra hanımla bu durumu görüştük yumurtanın geninde sıkıntı var dediler 5. Güne gidemediği için bunun tedavisi de mümkün değilmiş şuan tıpta yokmuş çaresi. Eşimin morfolojidi 1 sayısı 76 milyon sperm kaynaklı değil diyorlar bu durum yumurta kaynaklı dediler. Çok üzgünüm o günden sonra hiç çocuğum olmayacak gibi hissetmeye başladım![]()
Canim yumurta kalitesizligi icin evet bir cozum yok gibi gorunuyor..bende cok cabaladim..halada cok cabaliyorum..ama sansima..caresi ne biliyomusun..tup bebegi tekrar tekrar denemek sansina o ay kaliteli olupta tutunmasi..bunu 2. Negatifi aldigimda doktoruma sordugumda aldigim cevapti bu..belki doktor tamamen ticaride soylemia olabilir tekrar tup bebek yaptirmak icin.ama sunu soliimm..bole olup dogal yolla hamile kalaan arkadaslarda oldu..nasip kismet isi birasda..
Canim masallahh inan ben cok duymadim bu vitaminlerle yumurta sayisi artani..masallahh..ne kadar guzel aonuclar elde etmissin..insallahh.guzel haberler alicaksin...canim..İlk denememde 4yumurta vermiştim genç yaşıma ve ortalama hormon iğne dozlarina rağmen. 2transfer sonrasi negatif sonuc alınca ben iyice kötü hissettim prowomen in yumurta kalitesi ve sayisini arttığıni duymuştum. İnanamazsiniz ama o kutuyu bitirdigim zaman daha az doz iğne ile 21 tane yumurta verdim ve kaliteli denildi. 18tanesi beğenildi, 18ine işlem yapildi 15tanesi döllendi. Bazı günler prowomen'a ara verdim ocean mummy vitamin hapi kullandım. Gerçekten onların etkisine çok inandım. Suan o yumurtalarimdan olan 2 adet embriyo transferimin sonucunu bekliyorum. Cuma günü kan testine gideceğim ama dayanamayip yarin hassas idrar testi yapacağım. Gerçekten yumurtalar için vitamin desteklerinin gücüne inandım.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki bazen insan kardeşi annesi vs bunlar mı bunu diyor diye şaşırıyorsun Anlam veremiyorsun kendi ailem bunları diyorsa elalemin demesi normal diyorum bazen.
İki ablamın çocukları var ikii yeğenimi de çok seviyorum Arada baktığım oluyordu günlük yani ablanlarım işi olduğu günler, tüp Bebek tedavim negatif olduğu zaman büyük ablam diğer ablama tutmadı Diye çocuklarada bakmaz demişhalbuki ben iki negatif tüp bebek üzerine üçüncüyü denemiş ve tutmamıştı yani diğer tutmadığı zamanlar baktığım olmuştu yeğenlerime çok üzücü gerçekten.
Görümceme tüp Bebek tedavisinin tutmadığının haberini verdim iki gün sonra bebek kıyafetleri yollayacam evde misin diye aradı, dalga geçer Gibi. İstemiyorum olunca yollarsınız dedim. Biri kendi ablam diğeri eşimin ablası al birini vur ötekine anlayan yok bizi ancak ezsinler
Ben o yumurtası kalitesiz denilip doğal yolla 5 kere hamile kalmış bi insanım.iki tüp bebek denemem oldu ikisinde de transfer göremedim.o yüzden kesinlikle takviyeye iyi beslenmeye inanıyorum.yine söylüyorum prowomen impryl omepaq10 arı sütü propolis bunlar mucizeler.Canim yumurta kalitesizligi icin evet bir cozum yok gibi gorunuyor..bende cok cabaladim..halada cok cabaliyorum..ama sansima..caresi ne biliyomusun..tup bebegi tekrar tekrar denemek sansina o ay kaliteli olupta tutunmasi..bunu 2. Negatifi aldigimda doktoruma sordugumda aldigim cevapti bu..belki doktor tamamen ticaride soylemia olabilir tekrar tup bebek yaptirmak icin.ama sunu soliimm..bole olup dogal yolla hamile kalaan arkadaslarda oldu..nasip kismet isi birasda..
Canim 2.5 aydir dhea balik yagi quenzimq10 inofolic combi iciyorum..bir taraftanda saf ari sutu kullaniyorum..ari sutunu kullanali 20 gun oldu..inofoloc combiyide 6 gun felan oldu..ama inan 4 adet donemi gecirdim daha once 5 gun suren adetim bu son 4 adet donemimde 4 gune dustu..ve adetim duzensizlesti..sanirim menepoza girmeyede basliyorum yavas yavas..bana etkisi olmadigini dusunmeye basladim artik..butun bunlarin..Ben o yumurtası kalitesiz denilip doğal yolla 5 kere hamile kalmış bi insanım.iki tüp bebek denemem oldu ikisinde de transfer göremedim.o yüzden kesinlikle takviyeye iyi beslenmeye inanıyorum.yine söylüyorum prowomen impryl omepaq10 arı sütü propolis bunlar mucizeler.
Evet canım İstanbul tüp Bebek merkezinde ki Suzan hanımda aynılarını dedi deneyerek altın yumurtayı bulacsz dedi. Yani işte maddi gücümüz yettiğince deneyecez artık sayıya bakmadan bir iki üç dört kaçıncı denemede denk gelir kim bilir ama rabbim inşaallah daha fazla uğraşırtırmadan her birimize nasip ederCanim yumurta kalitesizligi icin evet bir cozum yok gibi gorunuyor..bende cok cabaladim..halada cok cabaliyorum..ama sansima..caresi ne biliyomusun..tup bebegi tekrar tekrar denemek sansina o ay kaliteli olupta tutunmasi..bunu 2. Negatifi aldigimda doktoruma sordugumda aldigim cevapti bu..belki doktor tamamen ticaride soylemia olabilir tekrar tup bebek yaptirmak icin.ama sunu soliimm..bole olup dogal yolla hamile kalaan arkadaslarda oldu..nasip kismet isi bida![]()
Kesinlikle katılıyorum bende çok pişmanım bu saate kadar olduğum tedavileri söylemiştim ama bu saatten sonraki tedavileri söylemeyi düşünmüyorum. Ortanca ablam yine sağolsun destekçim ama büyük ablam bazen acımasız gibi davranıyorAslında hata bizde hiç açmayacaktık özelimizi ben aşırı derecede pişmanım...
Keşke hiç söylemeseydim hata yapmışım destek olurlar diye düşündük..
Malesef köstek oldular.. yaşadıklarım benim sınavım di o günler de bana nasıl davrandıkları da onların sınavıydı.. elbet ben bu sınavı kazanacağım allahın izniyle ama bu günleri de unutmayacağım onlar kaybetti...
Evet canım sana özelden sormuştum inşaallah faydası olur bende inanıyorum kür vs ilaçların faydalı olduğunu. Çünkü 6 ay doğal beslendikten sonra kendiliğinden ikiz hamile kaldım şok olmuştum ikiz olduğunu duyunca. Rabbim mucizesi işte sağlıklı ilerlemedi ama umut oldu bana inşaallah bundan sonra iki üç katı daha dikkatli beslenecem.insallah her birimize şifa olsunBen o yumurtası kalitesiz denilip doğal yolla 5 kere hamile kalmış bi insanım.iki tüp bebek denemem oldu ikisinde de transfer göremedim.o yüzden kesinlikle takviyeye iyi beslenmeye inanıyorum.yine söylüyorum prowomen impryl omepaq10 arı sütü propolis bunlar mucizeler.
Kesinlikle katılıyorum bende çok pişmanım bu saate kadar olduğum tedavileri söylemiştim ama bu saatten sonraki tedavileri söylemeyi düşünmüyorum. Ortanca ablam yine sağolsun destekçim ama büyük ablam bazen acımasız gibi davranıyorGörümcem desen yanar döner ne dediği belli değil. Tedavi zamanı tutsun Diye beklerken tranferim olmuş, o kadar maddi manevi şeyler yaşadım yeterki olsun normal yolla ya da tedavi fark etmez yani transfer sonucunu bekliyoruz İnşaallah tutar Diye ne dese beğenirsin inşaallah normal yolla çocuğunuz olur. Ben tedavi olmuşum transfer sonucunu bekliyoruz işin hangi kısmında derdi ne içleri fesat olmuş. Hadi tutmaz sonucum diyelim öğrenmiş oluruz o an üstüne dese anlarım normal olur belki üzülme Gibi. Test yapacam gün sayıyoruz heyecanla bana inşaallah normal yolla olur diye dua ediyor bu ne demek oluyor tutmasın tedavi ile olmasın. Gelde bunlara tedavi olduğunu söyle çok pişmanım kimseye bişey demeye gelmiyor. Sağdan soldan vuruyorlar
![]()
Aynen canım öyle kendi içinde eşinle bil yeter kimseden fayda yok bunu anladım köstek insan çok kendileri bilir, kendileri kaybeder böyle bı durumumuz varken en yakın8nın canını acıtması ayrı üzücü ... Rabbim herkesin kalbine Göre versin ne diyelim canım. Bizi bizden başka anlayan yok...Biz eylül de tedaviye başlayacağız nasipse
Hiç kimseye söylemeyeceğiz..
Ablam dediki söyle ne zaman ki dua edelim bende dedimki allahın duası olsun inşallah...
Insanoğlu değişik kimseye yaranı belli etmeyeceksin tuz basan çok oluyor işte böyle...
Doktorum da bilimsel bir kanıtı yok vitamin takviyelerinin, pahalı vitaminler var, eğer istersen deneyebilirsin demişti. Ben inanarak satın almıştım. Deli gibi protein alsam da meyve, sebze, bakliyat ,balık yesem de yeterli değerleri alamıyor vücut, bir de stres faktörü var, prowomenın antioksidan özelliği B vitaminlerini bir arada bulundurması, D vitamininin günlük referans değerini karşılaması nedeniyle bunu tavsiye ederim. Bazi doktorlar vitaminleri ayrı ayrı tavsiye ediyor ama vitamin degerlerinize bakmadan sadece şu vitamini kullan filan dedilerse prowomen in içeriği ile karsilastirip prowomen a geçmenizi tavsiye ederim. Gerçekten bilimsel bir kanıtı yok bunun bilincindeyim ama antioksidan özelliği olan şeyler kanserden bile koruyorsa rahim sağlığına da birebirdir diye inandım.Canim masallahh inan ben cok duymadim bu vitaminlerle yumurta sayisi artani..masallahh..ne kadar guzel aonuclar elde etmissin..insallahh.guzel haberler alicaksin...canim..benim moralimde cok bozuldu..negatiflerde ...cunki hic ilerleme olmadi..belki bu benim yapimlada alakali..tabi yasimlada cok alakali..daha genc yasta olsaydim belki dhaa iyi sonuclar alabilirdim..
Benim de östrojen hormonu çok yüksek canım. 100 civarında. (Yeni sonucumu bilmiyorum ama bu üç yıl önceydi.)Bunu kistler yapıyor sanırsam. Benim de yumurtam çatlamayıp hep kiste dönüşüyor. Adetle birlikte bu kistler gidiyor.merhaba kızlar ,
Gerçek Yaşım 45= 9 Yıllık evliyim 2. tüp bebek denemem, 3 aydır kontroldeyim,
1. KONTROLDE : (2 Temmuz Perşembe) ilk kontrolde 3 yumurtam vardı , 2 normal kist , birde çukulata kistim vardı, çukulata kistine bişey yapamazyız şaun dedi, diğer iki kisti tedavi edelim dedi. ve bu arada fobiol ve cyclo-prognova verdi kullandım. Değer ölçümlerinde
Estradiol :86,18
Tsh :1,46
fsh: 6,9
serbet T3 : 3,14
LH: 3,76
Prolaktin 7,89
serbets t4 :1,6
AMH : 0,43 sonuçlarım
2. KONTROLDE: (30 temmuz Perşembe) ; hiç yumurtam olmadı. SIFIR yumurta , ama diğer iki kist gitmişti. Bunun yanında gonomax , ve folbiol kullanmaya devam dedi.
3. KONTROLDE24 Ağustost Pazartesi ) : 5 yumurtam oluştu, ama bir kist var dedi. yumurtanın biri kistleşmiş dedi.
Ve 3. günü aç karna estradiol testi istedi , düşük çıkarsa tüp bebek için yumurta büyütücü ve çatlatıcı ilaç vereceğim dedi, Yüksek çıkarsa kisti de büyütür, önce onu tedavi edeceğiz dedi
Estradiol : 70,35 çıktı (30’larda olması gerekiyormuş)
Ve cyclo-prognova ilacını verdi, 3 gün başla dedi. bunun yanında Gonomax ve folbiol kullanıyorum.