Tüp bebek yaptıran 2.3.4 vs denemesi olan arkadaşlar moraliniz nasıl bu süreci en hafif şekilde atlatmaya çalışmak için neler yapıyorsunuz ?

Algıda seçicilik her yer gebe her yer bebek. Dün avm ye gittim o kapılardan geçmedim güvenlik görevlisi kadın siz de mi bebek bekliyorsunuz dedi evet diye ylalan söyledim. Bi kızardım huzursuz oldum yalan söyleidm diye sonra nasılsa potansiyel gebeyim diye kendimi avuttum.🙈

Hepimiz aynı süreçleri yaşıyoruz...
Ilk başlarda bebek kıyafeti bile görsem ağlardım şimdi alıştım acıya sanırım...
3. Tüp bebek tedavisine başlayacağız nasipse...
Sadece insanların soruları üzüyor yıpratıyor beni.. cuma günü bi akrabaya gittik..
Naptın hala yokmu bebek dedi...
Içimden dedimki olsa karnım şişer herhalde ne densiz insanlar var çok yoruldum onlardan.. kimse ile konuşamıyorum görüşmek istemiyorum yalnızlastim bu konu yüzünden... rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah kucağını doldursun inşallah..

Ben de 5. Denemeye başlayacağım . Çok şey yaşadım şu süreç içerisinde . Ama yine de umut baki . Bazen öylesine dipte hissediyorum ki kendimi ..anne olamamak ..o duygunun yoksunluğunu tüm bedenimde hissediyorum ama bazen de umut kaplıyor yeniden. Normal yoldan olmayacağına göre denemekten başka çarem yok. Düşüp düşüp yeniden ayağa kalkacağım bazen çok zor da olsa..

Burda yakınen tanıdığım yıllardır yazistigim bir arkadaşım 9. Tedavide ikizlerine kavuştu doğdular şuan.. umut hep var yılmak yok biz güçlü anneleriz tüp bebek anneleri olarak...
Savaşarak kazanacağız... benimde yakında 3. Tedavim başlıyor... olana kadar devam.. pes etmek yok yolumuza devam edeceğiz... meleklerimize kavuşacağız allahın izniyle inşallah...

Algıda seçicilik her yer gebe her yer bebek. Dün avm ye gittim o kapılardan geçmedim güvenlik görevlisi kadın siz de mi bebek bekliyorsunuz dedi evet diye ylalan söyledim. Bi kızardım huzursuz oldum yalan söyleidm diye sonra nasılsa potansiyel gebeyim diye kendimi avuttum.🙈
Evet inadına denk geliyor ya şaşırıp kalıyorum bazen bukdrda olmaz diye 🙉 en güzelini demişsin ☺️

Hepimiz aynı süreçleri yaşıyoruz...
Ilk başlarda bebek kıyafeti bile görsem ağlardım şimdi alıştım acıya sanırım...
3. Tüp bebek tedavisine başlayacağız nasipse...
Sadece insanların soruları üzüyor yıpratıyor beni.. cuma günü bi akrabaya gittik..
Naptın hala yokmu bebek dedi...
Içimden dedimki olsa karnım şişer herhalde ne densiz insanlar var çok yoruldum onlardan.. kimse ile konuşamıyorum görüşmek istemiyorum yalnızlastim bu konu yüzünden... rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah kucağını doldursun inşallah..
Ah o insanlar yok mu .. insanı delirten onların saçma sapan soruları zaten ne kdr geri kafalılar her yerde varlar onlar yüzünden toplum içine girmeye korkar olduk insanın özelini bkdr sormaları okdr ayıp ki.. belki olmuyor belki maddi durumu yok belki rahatsızlığı var belki istemiyorlar sanki doğursal kendileri bakacaklarda gerçekten bıktırıyorlar insanı 😡

Merhabalar, ben Amerika'da yaşıyorum ve burada deniyoruz tup bebeği. Simdiye kadar iki kez toplandı ilkinde 12 yumurtadan 1 embryo kalmisti ve genetik test sonucu kotu geldi. Ikinci denememizde yine 12 yumurta toplandı, 2 embryo genetik teste yollandı ve sonucu bekliyoruz. Ilk denemeden sonra dr cok umutsuz konuştu benimle "söylemek icin erken de olsa yumurta donasyonunu düşünmelisin, sonraki yumurta toplamalarının farklı olacagini düşünmüyorum" diye dogrudan söyledi. Yasim 37 bu arada ve cocuk sahibi olamamizin da sebebini bulamadı dr. Acikcasi sorum su Turkiye'deki dr'larin yaklasimi nasil? En bastan beni bu sekilde demoralize etmesi cok canimi sikti. Her randevuda neredeyse yasimdan dert yanıyor. Etrafimda sorabileceğim kimse de yok maalesef
3 kez denedim ve hiç embriyom oluşmadı bir doktor donasyon dene dedi bir daha kapısını açmadım şimdi yeni bir doktor buldum kendime ne donasyonu ne tüp bebeği dedi bana yazık günah çok hormon almışsın sebebine ineceğim bu durumun 10 kere de denesen sebep bulmadan aynı şeyleri yaşarsın dedi bakalım ne uygulanacak bana bilmiyorum ama en azından bu da umut oldu benim için

O hissi çok iyi bilirim benim bu konuyla alakalı hala beni üzen bi travmam vardır. Yaklaşık iki sene önce bebeğiniz olmaz demişlerdi o sıra, arkadaşımda kıskanırım diye bana söylemiyormuş hamileymiş. Bi AVMye gitmemiz gerekti. Arkadaşım hamilelik olasılığım var dedi kenardan geçti, güvenlik ses etmedi. Ben de adetimi bekliyordum, hamilelik olasılığım vardı tabi ki, benimde hamilelik olasılığım var dedim, güvenlik başladı bağırmaya hadi o hamile sen de mi hamilesin yalan söylüyorsun diye. Zaten doktorlar çocuğun olmaz demiş durmuş, sanki benim hamile olamama güvenlikçi kadın bile hak veriyor gibi gelmişti. Olay çıkmıştı o gün kapıda orayı birbirine katmıştım ama o kadar üzülmüştüm ki anlatamam. İşin ilginç yanı bu olaydan üç gün sonra gerçekten de hamile olduğumu öğrenmiştim. Test sonucumu alıp o kadının suratına çarpmak gelmişti içimden. Hala adet öncesi günlerde güvenlikten geçmiyorum tedbir amaçlı ama iki sene önce hissettiğim üzüntü her avm girişinde sarıyor beni ilk günkü gibi. O yüzden zorda kalmadıkça Avmye gitmiyorum.

O günleri beklemek en zoru zaten canım insanı korkutan transferden sonraki on gün gerçekten hamile gibi geziyorsun ortalıkta ağır hareketler gece uyku yok uyuduğunda bin bir türlü rüya en zorudur tedavinin o süreci 😢
Kesinlikle katılıyorum uykularım rüyalarım bazen biran önce bitmesini istiyorum bazende böyle hamile hissediyorum en azından bitmesin diye dua edıyorum karma karışık duygular 😪

Burda yakınen tanıdığım yıllardır yazistigim bir arkadaşım 9. Tedavide ikizlerine kavuştu doğdular şuan.. umut hep var yılmak yok biz güçlü anneleriz tüp bebek anneleri olarak...
Savaşarak kazanacağız... benimde yakında 3. Tedavim başlıyor... olana kadar devam.. pes etmek yok yolumuza devam edeceğiz... meleklerimize kavuşacağız allahın izniyle inşallah...
İnşallah bizler de en kısa zamanda sonuca ulaşırız . Beklemek çok Zor . Her defasında umut etmek . Allah hepimize güç sabır versin

3 kez denedim ve hiç embriyom oluşmadı bir doktor donasyon dene dedi bir daha kapısını açmadım şimdi yeni bir doktor buldum kendime ne donasyonu ne tüp bebeği dedi bana yazık günah çok hormon almışsın sebebine ineceğim bu durumun 10 kere de denesen sebep bulmadan aynı şeyleri yaşarsın dedi bakalım ne uygulanacak bana bilmiyorum ama en azından bu da umut oldu benim için
Doktorların bazıları gerçekten çok acımasız . Ama şunu unutma tabiki biz ilimin bilimin ışığında ilerleyeceğiz ancak nasip kısmet diye de bir gerçek var. Nasibimizde varsa eğer doktorların imkansız demesinin bir önemi yok . Bunun birçok örneğini de gördük nitekim .

Doktorların bazıları gerçekten çok acımasız . Ama şunu unutma tabiki biz ilimin bilimin ışığında ilerleyeceğiz ancak nasip kısmet diye de bir gerçek var. Nasibimizde varsa eğer doktorların imkansız demesinin bir önemi yok . Bunun birçok örneğini de gördük nitekim .
Kesinlikle nasip kısmet ne zamansa o zaman olacak ya da olmayacak bilemeyiz ama biz elimizden geleni yapacağız tabi inşallah daha da beklemeyiz bu yolun sonunu

Kesinlikle nasip kısmet ne zamansa o zaman olacak ya da olmayacak bilemeyiz ama biz elimizden geleni yapacağız tabi inşallah daha da beklemeyiz bu yolun sonunu
Aynen en büyük duam da bu . Artık kendimi kötüye o kadar kanalize etmişim ki bu denememde bile sonraki denemeyi düşünüyorum şimdi yaparım olmazsa 4 ay sonra yine yaparım diye bu iyi bişey mi ayakta kalmak için yoksa kötüyü çağırmak mı onu da bilemedim

Aynen en büyük duam da bu . Artık kendimi kötüye o kadar kanalize etmişim ki bu denememde bile sonraki denemeyi düşünüyorum şimdi yaparım olmazsa 4 ay sonra yine yaparım diye bu iyi bişey mi ayakta kalmak için yoksa kötüyü çağırmak mı onu da bilemedim
Ben de böyleyim işte tatil gözetliyorum bu olmazsa yaza diyorum eşim de koşullama kendini öyle diyor ama ben de bu moddayım bizim psikolojimiz genel olarak böyle sanırım

O hissi çok iyi bilirim benim bu konuyla alakalı hala beni üzen bi travmam vardır. Yaklaşık iki sene önce bebeğiniz olmaz demişlerdi o sıra, arkadaşımda kıskanırım diye bana söylemiyormuş hamileymiş. Bi AVMye gitmemiz gerekti. Arkadaşım hamilelik olasılığım var dedi kenardan geçti, güvenlik ses etmedi. Ben de adetimi bekliyordum, hamilelik olasılığım vardı tabi ki, benimde hamilelik olasılığım var dedim, güvenlik başladı bağırmaya hadi o hamile sen de mi hamilesin yalan söylüyorsun diye. Zaten doktorlar çocuğun olmaz demiş durmuş, sanki benim hamile olamama güvenlikçi kadın bile hak veriyor gibi gelmişti. Olay çıkmıştı o gün kapıda orayı birbirine katmıştım ama o kadar üzülmüştüm ki anlatamam. İşin ilginç yanı bu olaydan üç gün sonra gerçekten de hamile olduğumu öğrenmiştim. Test sonucumu alıp o kadının suratına çarpmak gelmişti içimden. Hala adet öncesi günlerde güvenlikten geçmiyorum tedbir amaçlı ama iki sene önce hissettiğim üzüntü her avm girişinde sarıyor beni ilk günkü gibi. O yüzden zorda kalmadıkça Avmye gitmiyorum.
Ne yazıkkkk nasılda kalbini kırmış güvenlik hanımefendi 🤬 nereden vuracağını şaşırmış bu insanlar insanı ama bu konuyla vurmak en kötüsü günahı da onların 😡

Kesinlikle katılıyorum uykularım rüyalarım bazen biran önce bitmesini istiyorum bazende böyle hamile hissediyorum en azından bitmesin diye dua edıyorum karma karışık duygular 😪
Evet o rüyalar nasılda etkiliyor insanı sanki gerçek gibi yaşıyorsun bi uyanıyorsun karnın kolların bomboş ah ah 🤦‍♀️😢

Ay bende hep bunu düşünüyorum ya sonra bide kendime kızıyorum daha deneyip görmeden neden sonrakini düşünüp kendine çekiyorsun diye ama elde değil ne yazık ki. 🤦‍♀️

Ben de böyleyim işte tatil gözetliyorum bu olmazsa yaza diyorum eşim de koşullama kendini öyle diyor ama ben de bu moddayım bizim psikolojimiz genel olarak böyle sanırım
Ayyy aynı ben de öyle ya bu olmazsa yaza bidaha şöyle yaparız böyle yaparız dye düşünüp duruyorum aksini düşünebilen varsa gerçekten ne mutlu

Ya hiç anne olamazsam dye düşünmek ve öyle insanlarda var hayatta ne yazık ki hiç anne baba olamamış ama bunu bilemeyeceğimiz için ömür boyu belli bi yaşa kadar ümit etmek ne kötüdür 🤦‍♀️

Ben her şeyimi bunu düşünerek planlıyorum gerçi daha önceki 4 denememde ağzımın payını aldığımı düşünüyordum ama yine plan yapıyorum yine olmuyor of

Ne yazıkkkk nasılda kalbini kırmış güvenlik hanımefendi 🤬 nereden vuracağını şaşırmış bu insanlar insanı ama bu konuyla vurmak en kötüsü günahı da onların 😡
Canım tüm bunları hiç olmamışcana unutmaya razıyım ama ah bebeğimi bir kucağıma alabilsem. Hergün ayrı bir ateş oluyor yakıyor beni.

Dün lucrin iğne yaptım dondurulmuş transfer öncesi. Yaklaşık 1 hafta sonra adet olucam. Ve içimde hiç heyecan yok. Ne zaman heyecan gelecek, hiç mi gelmeyecek bilmiyorum. Ve ben böyle umutsuzken olacak mı bilmiyorum. Çok erken, peste etmedim aslında. Ama heyecanım kalmadı, hevesim kırıldı. Rabbim hayırlısını versin.
Bende oyleydım ıgneler vurulurkende normaldım sonrasındada sadece transfer gunu bıraz heycanlandım o da sonra gectı zaten ama sıze bunu tavsıye etmem pozıtıf olun ben yasadım sız yasamayın hep olumlu dusunun ve bol bol beslenın🌸hakkımızda hayırlısı

Back
X