Tüp bebek yaptıran 2.3.4 vs denemesi olan arkadaşlar moraliniz nasıl bu süreci en hafif şekilde atlatmaya çalışmak için neler yapıyorsunuz ?

Kendimi tükenmiş gibi hissediyorum artık canm yaaa. Nasıl yapacaz nasıl olacak bilemiyorum 😔
Ben de öyleyim canım nasıl başa çıkılır bilmiyorum umutsuz olmaktan korkuyorum ama giderek umutsuzlanıyorum :( kendimi temizliğe veriyorum ama artık ondan da biktim Kuran okuyorum ama şeytan ona da karışıyor :) bizim tek kurtuluşumuz hamile kalabilmek bazen diyorum evlenmeseydim hiç böyle dertlerim olmaz okuş kapanınca tatile gider gezer tozardım diyorum eşimi çok seviyorum tabi ama o zaman sadece evlen diyenlere hayır der geçerdim :(

Ben de öyleyim canım nasıl başa çıkılır bilmiyorum umutsuz olmaktan korkuyorum ama giderek umutsuzlanıyorum :KK43: kendimi temizliğe veriyorum ama artık ondan da biktim Kuran okuyorum ama şeytan ona da karışıyor :) bizim tek kurtuluşumuz hamile kalabilmek bazen diyorum evlenmeseydim hiç böyle dertlerim olmaz okuş kapanınca tatile gider gezer tozardım diyorum eşimi çok seviyorum tabi ama o zaman sadece evlen diyenlere hayır der geçerdim :KK43:
Aklımı kalbimi yazdın gülüm.

Ben de öyleyim canım nasıl başa çıkılır bilmiyorum umutsuz olmaktan korkuyorum ama giderek umutsuzlanıyorum :KK43: kendimi temizliğe veriyorum ama artık ondan da biktim Kuran okuyorum ama şeytan ona da karışıyor :) bizim tek kurtuluşumuz hamile kalabilmek bazen diyorum evlenmeseydim hiç böyle dertlerim olmaz okuş kapanınca tatile gider gezer tozardım diyorum eşimi çok seviyorum tabi ama o zaman sadece evlen diyenlere hayır der geçerdim :KK43:
Rabbim bizlere hayırlısıyla en kısa zamanda mucizelerimizi gönderir insallaahhhhhh🤲

İlk denemede o kadar bilmiyordum ki ne olacağını zaten önceliğimiz sperm elde edilmesiydi. Çok şükür bulundu dedik bitti. Ertesi gün aradılar embriyo oluşmadı. O ne demek nasıl oluşmaz çok garip geldi. Dedik tamam elimizde sperm var tekrar yapılır. Bu sefer de sanki embriyo oluşursa tamam bu iş modundaydık. Oluştu evet ama negatif sonucu olduk. Gün ay hesaplamaktan geleceğimizi ertelemekten sürekli hesap kitap yapmaktan yorulduk artık. Şimdi elimizde tek tüp sperm ve önümüzde yeni bir tedavi var. Olumsuzluklar yaşayarakta olsa bu günlere geldik şükür. Kendimi insanların düşüncesiz davranışlarından korumak için sosyal medyamı kapattım. Coronayı bahane edip kimseyle görüşmüyorum artık. Yaptığım bir şey olmamasına rağmen yorgunum. Son bir ümit diğer tedavime kadar iyi gelecek uğraslar arayışındayım. Veren de vermeyen de Allah. Elimizden geleni yapacağız umarım bu kadar yıpranmanın sonu hepsini tebessümle anmak olur🙏hala tedaviler peşinde koşuyorsak o umut var demek ki içimizde. Tabi umuttan çok korku ve çaresizlik var malesef.
Aynı durumdayız canım, umudunu kaybetme. Allah yardımcımız olsun 🙏🏻

Aynı durumdayız canım, umudunu kaybetme. Allah yardımcımız olsun 🙏🏻
Amin inşallah bu yolda emek veren herkesin yardımcısı olsun🙏çok büyük emekler. Psikolojim alt üst oldu. Heyecanım azaldı korkum çoğaldı artık. Nefes alamıyor gibiyim. Oh demek istiyorum artık. Nereye kadar insanlardan sorularından ya da bakışlardan kaçacağım bilmiyorum. Bu zamana kadar hep farklı sebepler sunup susturdum bir şekilde. Ama artık söylediklerime kendim inanmıyorum ki başkasını nasıl engelleyeyim😞bu kadar dertle uğraşırken bir de düşüncesiz tiplerle uğraşmak zor geliyor artık😒

Kendimi tükenmiş gibi hissediyorum artık canm yaaa. Nasıl yapacaz nasıl olacak bilemiyorum 😔
Ben de öyleyim canım nasıl başa çıkılır bilmiyorum umutsuz olmaktan korkuyorum ama giderek umutsuzlanıyorum :( kendimi temizliğe veriyorum ama artık ondan da biktim Kuran okuyorum ama şeytan ona da karışıyor :) bizim tek kurtuluşumuz hamile kalabilmek bazen diyorum evlenmeseydim hiç böyle dertlerim olmaz okuş kapanınca tatile gider gezer tozardım diyorum eşimi çok seviyorum tabi ama o zaman sadece evlen diyenlere hayır der geçerdim :(

Merhaba kızlar. Bende sizinle aynı kaderi paylaşıyorum. Ne yapicam nasıl başa çıkıcam bilmiyorum. Kendimi çok yapayalnız hissediyorum. Evden çıkmak dahi istemiyorum. Yeni tedaviye başlayacak gücüm kuvvettim yok gibi. Ama bir yandanda evde eli kolu bağlı oturmak beni perişan ediyor. Evlat hasretiyle yanıp tutuşuyoruz. 😔

Amin inşallah bu yolda emek veren herkesin yardımcısı olsun🙏çok büyük emekler. Psikolojim alt üst oldu. Heyecanım azaldı korkum çoğaldı artık. Nefes alamıyor gibiyim. Oh demek istiyorum artık. Nereye kadar insanlardan sorularından ya da bakışlardan kaçacağım bilmiyorum. Bu zamana kadar hep farklı sebepler sunup susturdum bir şekilde. Ama artık söylediklerime kendim inanmıyorum ki başkasını nasıl engelleyeyim😞bu kadar dertle uğraşırken bir de düşüncesiz tiplerle uğraşmak zor geliyor artık😒
başlarda eşim istemiyor diyordum, gerçekten de istemiyordu, erken olduğunu düşünüyordu. O şekilde bi süre oyaladım insanları. Çocuğumuzun olmamasının sebebini öğrenmek için evlendikten 4 yıl sonra Eşimi zorla doktora götürmeye ikna ettim. Gerçeklerle yüzleşince boşuna geçirdiğimiz 4 yıla mı yanayım bilmiyorum. Sonrasında tedavi süreci derken bi 4 yıl daha öyle geçti. Şuan yaşımız da ilerledi. Olumlu bi sonuç da yok. Hayırlısı diyoruz. Başka elimizden gelen yok. Çevremize söylemesek de maalesef herkes herşeyin farkında. Yaşı 40a yaklaşmış bir çift neden çocuk yapmak istemez ki ?? Durumun istmemek değil de bişeylerin ters gittiğinin bilincindeler. O yüzden acıyarak bakıyorlar. Psikolojik olarak destek de alıyorum. Çünkü elimde olmadan etrafımdaki hamile veya çocuğu olan insanlardan nefret etmeye başladım. Çok utanç verici ama kendime söz geçiremiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bazıları için çok basit olan şey bizim için zulüm.

başlarda eşim istemiyor diyordum, gerçekten de istemiyordu, erken olduğunu düşünüyordu. O şekilde bi süre oyaladım insanları. Çocuğumuzun olmamasının sebebini öğrenmek için evlendikten 4 yıl sonra Eşimi zorla doktora götürmeye ikna ettim. Gerçeklerle yüzleşince boşuna geçirdiğimiz 4 yıla mı yanayım bilmiyorum. Sonrasında tedavi süreci derken bi 4 yıl daha öyle geçti. Şuan yaşımız da ilerledi. Olumlu bi sonuç da yok. Hayırlısı diyoruz. Başka elimizden gelen yok. Çevremize söylemesek de maalesef herkes herşeyin farkında. Yaşı 40a yaklaşmış bir çift neden çocuk yapmak istemez ki ?? Durumun istmemek değil de bişeylerin ters gittiğinin bilincindeler. O yüzden acıyarak bakıyorlar. Psikolojik olarak destek de alıyorum. Çünkü elimde olmadan etrafımdaki hamile veya çocuğu olan insanlardan nefret etmeye başladım. Çok utanç verici ama kendime söz geçiremiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bazıları için çok basit olan şey bizim için zulüm.
O kadar iyi anlıyorum ki size.rabbim zorumuzu kolaylastirsin ve eneklerimizi boşa cikarmasin

İnsan meraklı bakışlara, irdelenen sorulara maruz kalmamak için tüm sosyal ortamlardan kaçıyor.bi savunma iç güdüsü gibi.evde dört duvar arasında da gittikçe asosyallesip ne kadar vakit geçirir bilmiyorum.bazen insan kendini bile suclayabiliyor ne günah isledikte buna maruz kaldık.korku,ümitsizlik, çaresizlik herşey var.bazen dibe vurup tekrar nefes almak için yüzeye çıksa da insan,insanda çok sağlam bir psikoloji bırakmıyor bu belirsizlik,çaresizlik..

Merhaba kızlar. Bende sizinle aynı kaderi paylaşıyorum. Ne yapicam nasıl başa çıkıcam bilmiyorum. Kendimi çok yapayalnız hissediyorum. Evden çıkmak dahi istemiyorum. Yeni tedaviye başlayacak gücüm kuvvettim yok gibi. Ama bir yandanda evde eli kolu bağlı oturmak beni perişan ediyor. Evlat hasretiyle yanıp tutuşuyoruz. 😔
Aynen ben de evde durarak savunma psikolojisiyle kendimi koruyorum adeta 4.tedaviden korkuyorum ama boş durdukça da umutsuzlanıyorum

adetlerim kısa ve düzensizdi yazın 1 hafta gecikti hemen test yaptım hamilemiyim diye ama yok doktora gittim belki test yanlıştır diye doktor baktı yok eli kulağındadır adetin gelir dedi alaycı bir şekilde bilmiyor ki ne kadar çocuk istediğimi gene düzensiz olmaya devam etti adetim sonra adetliyken doktora gittim kan tahlili vs fsh 21 doktor dediki erken menopoz dünyalar başıma yıkıldı daha 32 yaşındayım 2 senelik evliyim nasıl yani o yaşta menopoz mu olur beynimden sorular geçerken doktor tüp bebek yapman lazım dedi sonra özelde başka doktora gittim değerleri amh yapıldı o arada amh 4.00 çıktı fsh 21 iken amh öyle olamaz dendi ama sonuç aynı erken menopoz :( biran evvel doğum yapman lazım vücut kendini yenilesin yoksa yumurta rezervin az adetten de kesilirsen bir daha zor dediler... eşim çalışmıyor para yok devlette rapor çıkardım dedim şansımı orda deniyim ama denemez olaydım transfer yapıldı 5dksına kanamam var bişey olmaz olmaz diyip geçiştirdiler tabi sonuç koca bir Negatif :( şuan ikinciye hazırlanıyorum maddi olarak toparlandım ama hala korkularım var :(

Ben de 2 negatif aşılama ve 1 negatif tüp bebek yapmış biriyim. Yaş 35. İlk denemeden 2 ay sonra 2.denemeyi yapacaktım, önce deprem, sonra virüs derken kaldı. Gelecek ay il dışında bir yere gitmeyi düşünüyorum. Geçen ay soğan kürü yaptım. Hala adetim de gelmedi. Hamile olmam imkansız bu şekilde. Ben de zaman zaman çok umutsuz oluyorum. Sonra silkelenip kendime gelmeye çalışıyorum. 2 aydan fazladır yürüyüş yapıyorum, tedavilerden aldığım kiloları vereyim diye. 9 kilo verdim. İnşallah biz de kavuşuruz eninde sonunda yavrularımıza.

Kizlarr 1 asilama ve 2 negatif tup bebek denemem var...nasil atlatiyorum bu surecleri....dunyanin sonu degill..depremler virusler.vakitsiz olumler..bicokk durumlar var bu dunyada..herseyin basi saglik...gerisi boss..hastaneler ticarethane olmus resmen..bizler kadiniz..eksikde degiliz..bu hayatta herseyin bi sebebi var..tabikide mucadeleyi birakmiyorum..ama cokta fifi yani..elimden geleni yapiyorumm..arastiriyorum..birakmicamda arastirmayi..1 yumurta 1 spermm..ote basi..olmuyosada yapcak bisey yok.saglik olsun...gerisi bos....hayat guzel ve birtek cocuktan ibaret te degill....insallah hayirlisidir olur..tabikide..olmuyosada dunyayi basimiza yikcak degiliz..🙏🙏

Kizlarr 1 asilama ve 2 negatif tup bebek denemem var...nasil atlatiyorum bu surecleri....dunyanin sonu degill..depremler virusler.vakitsiz olumler..bicokk durumlar var bu dunyada..herseyin basi saglik...gerisi boss..hastaneler ticarethane olmus resmen..bizler kadiniz..eksikde degiliz..bu hayatta herseyin bi sebebi var..tabikide mucadeleyi birakmiyorum..ama cokta fifi yani..elimden geleni yapiyorumm..arastiriyorum..birakmicamda arastirmayi..1 yumurta 1 spermm..ote basi..olmuyosada yapcak bisey yok.saglik olsun...gerisi bos....hayat guzel ve birtek cocuktan ibaret te degill....insallah hayirlisidir olur..tabikide..olmuyosada dunyayi basimiza yikcak degiliz..🙏🙏
Haklısın canım. Ben de nefes aldığım için şükredip hayatıma bakmaya çalışıyorum. Öncesinde böyle değildim. Ancak ocakta depremi yaşayınca herşeyin boş olduğunu anladım. Tabiki istiyorum, canımız sağ oldukça da umudumuz var hamd olsun. Virüs var şimdi, ondan öncesinde de hiç toplumdan soyutlamadım kendimi.

Haklısın canım. Ben de nefes aldığım için şükredip hayatıma bakmaya çalışıyorum. Öncesinde böyle değildim. Ancak ocakta depremi yaşayınca herşeyin boş olduğunu anladım. Tabiki istiyorum, canımız sağ oldukça da umudumuz var hamd olsun. Virüs var şimdi, ondan öncesinde de hiç toplumdan soyutlamadım kendimi.
Ya kesinlikle dogru tatlimmm..ya inan bende biara cok arastiriyodum..bu takviyeleri ..ari sutuydu..caksir suyuydu aslan pencesiydi..ta ki doktorumla gorusunceye kadar..doktorum bana dediki birisi dedi portakal iyi geliyo diyo dedi bi bakiyosun internette patliyo dedi..kusboku deseler dedi kusboku patlicak millet yicek dedi..hepsi bos...en onemlisi bizim psikolojimiz ve duzenli iliski..1 yumurta 1 sperm otebasi..olmuyosada Allahtan artik demekki olmamasi gerekiyor...burda uzulen arkadaslarada solemek istiyorumm..biz kadiniz..ve bi cok kadina gorede daha mukemmeliz..ugrasiyoruz..cabaliyoruz..acilar cekiyoruz bu surecte...maddi manevi..elimizden gelenide yapiyoruzz..ya olmuyoasada uzulmeyelim lutfen...ama elimizden gelenide yapalim..ama uzulmedennnnnn...dunyanin sonu degil...

Ah senin o ağzından bal damlıyor resmen yerim seni.Çok haklısın insan yıkılıyor üzülüyor ama ne yapalım bizim elimizde olmayan bir şey için bu kadar üzülmeyelim.tabiki çevremizdeki fine fücür yapılı insanlar hep var ve olacakta.onlar fitnelik yapacak diye biz kendimizi mi soyutlayacağız insanlardan.

Söylediklerine katılıyorum canm ama ben kendimi insanlardan uzak tutarak daha iyi hissediyorum. 7 yıllık evliyim 5 denemem var. İnsanlarla bir araya gelerek onların o saçma sapan nasihatlerini dinlemek istemiyorum. Çok şükür çalışıyorum okul çevrem yeterli. Ayrıca kendim için bişeyler yapıyorum diyet spor vs. Bence kendimizi nasıl iyi hissediyorsak hayatımızı o şekilde yaşayalım. Sosyal olmak zorunda değiliz. Ben insanlarla görüşmeye devam etseydim yeni denemeler için cesaret edemezdim. Şuan yaşadığım her şeyi geride bıraktım. Kilo verdim. 6. denemeye başlayacak psikolojim var. Size de tavsiye ederim.

başlarda eşim istemiyor diyordum, gerçekten de istemiyordu, erken olduğunu düşünüyordu. O şekilde bi süre oyaladım insanları.
Söylediklerine katılıyorum canm ama ben kendimi insanlardan uzak tutarak daha iyi hissediyorum. 7 yıllık evliyim 5 denemem var. İnsanlarla bir araya gelerek onların o saçma sapan nasihatlerini dinlemek istemiyorum. Çok şükür çalışıyorum okul çevrem yeterli. Ayrıca kendim için bişeyler yapıyorum diyet spor vs. Bence kendimizi nasıl iyi hissediyorsak hayatımızı o şekilde yaşayalım. Sosyal olmak zorunda değiliz. Ben insanlarla görüşmeye devam etseydim yeni denemeler için cesaret edemezdim. Şuan yaşadığım her şeyi geride bıraktım. Kilo verdim. 6. denemeye başlayacak psikolojim var. Size de tavsiye ederim.
Bende aynı şekilde çok üzülüyorum etrafımda ki insanlardan etkileniyorum kendimi daha kötü hissediyorum. O yüzden sosyalleşmemeyi tercih ediyorum. Ama bu seferde eşimle sıkıntı yaşıyoruz o çok sosyal çok dışa dönük bir insan😔

Back
X