Tüp bebek yaptıran 2.3.4 vs denemesi olan arkadaşlar moraliniz nasıl bu süreci en hafif şekilde atlatmaya çalışmak için neler yapıyorsunuz ?

canım yok kürtajdan kaynaklı değildi bende çikolata kisti var kistten kaynaklı tüpler kapanmış biri iltihaptan şişti hatta. senin kürtaj niye öyle oldu acaba doktor mı iyi temizleyemedi yada ikizmiydi canım ben hastaneye kanamayla gittiğimde içimde parçalanmış bir kısmı gitmiş dedi doktor aşırı kan kaybetmiştim bu şekilde için temizlenene kadar bir hafta sürebilir yada kürtaj kalıntıları temizlemek için dedi apar topar acilde kürtaja almıştı ama allah razı olsun çok iyi doktormuş iyi temizlemiş gerçekten o an bebeği kaybetmenin üzünütüsünü geçip kendi sağlığını düşünüyor insan en önemlisi sağlık inşallah senin de artık tamamen temizlenmiştir
İnşAllah canım inşallah o an bebeğe üzülüyorsun kendi canıma üzüldüm. Üst üste 2 anestezi malum.. Demek temizlenmedi galiba. Sen doktorundan şanslıymışsın. Allahım bidaha yaşatmasın.

Herkese merhaba kızlar gerçekten bu yol çok zor ve pahalı Allah hepimizin yardımcısı olsun...

2 aşılama 1 negetif tüp bebek sonrası 2 deneme tüp bebekte kızımı kucağıma aldım.. Şimdi 6 yaşında Rabbim hepinize herkese nasip etsin inşallah..

Nasip 2.yi istedim dondurulmuş transferi oldum kimyasal gebelik oldu :(

Şimdi yeniden tedavi oldum 6 yumurta toplandı 3 ü döllendi 3.güne 1 iyi 2 geriden gelen kaldı..rahim dinlendirme olup eğer ki sağlıklı kalırlarsa transfer olacak.. Gerçekten zorlu bir süreç Rabbi yardımcımız oşsun

Herkese merhaba kızlar gerçekten bu yol çok zor ve pahalı Allah hepimizin yardımcısı olsun...

2 aşılama 1 negetif tüp bebek sonrası 2 deneme tüp bebekte kızımı kucağıma aldım.. Şimdi 6 yaşında Rabbim hepinize herkese nasip etsin inşallah..

Nasip 2.yi istedim dondurulmuş transferi oldum kimyasal gebelik oldu :(

Şimdi yeniden tedavi oldum 6 yumurta toplandı 3 ü döllendi 3.güne 1 iyi 2 geriden gelen kaldı..rahim dinlendirme olup eğer ki sağlıklı kalırlarsa transfer olacak.. Gerçekten zorlu bir süreç Rabbi yardımcımız oşsun
1 kızın varmış tesellin ne güzel. Ben bahçede komşuların akrabaların oynayan cocuklarını görünce aglıyorum artık. Acaba koruyucu aile olmaya başvurup bir küçük evlat mı alsak ailemize ama ona da duygulanıp aglarım. Cok hassasım duyguluyum o cocuga da bakınca hep aglamak gelir içimden diye çekiniyorun. Garip sonucta sosyal hizmetlerdeki cocuklar neler yasadı gördü kimbilir diye. Bi de etrafa nasıl söylicem kafamda hep soru. İnsanlar malesef yadırgıyor böyle şeyleri tuhaf karşılıyor.. 😥

İnşAllah canım inşallah o an bebeğe üzülüyorsun kendi canıma üzüldüm. Üst üste 2 anestezi malum.. Demek temizlenmedi galiba. Sen doktorundan şanslıymışsın. Allahım bidaha yaşatmasın.
hiç kolay değil canım o kadar hormon yedikten sonra tam tuttu diye sevinirken allah kimseye yaşatmasın hala uğraşıyorum şimdi 5.deneme için sil baştan tedavi o sırada özelde acildeki doktor yapmıştı kürtajı gerçekten çok iyiymiş ama zaten çoğu gitmişti ama o kanamayı ve pıhtıları görmek bile çok kötü gerçekten 😢

1 kızın varmış tesellin ne güzel. Ben bahçede komşuların akrabaların oynayan cocuklarını görünce aglıyorum artık. Acaba koruyucu aile olmaya başvurup bir küçük evlat mı alsak ailemize ama ona da duygulanıp aglarım. Cok hassasım duyguluyum o cocuga da bakınca hep aglamak gelir içimden diye çekiniyorun. Garip sonucta sosyal hizmetlerdeki cocuklar neler yasadı gördü kimbilir diye. Bi de etrafa nasıl söylicem kafamda hep soru. İnsanlar malesef yadırgıyor böyle şeyleri tuhaf karşılıyor.. 😥
Rabbim en kısa zamanda kucağını doldursun inşallah canım benim çok zor bilmez miyim..

canım yok kürtajdan kaynaklı değildi bende çikolata kisti var kistten kaynaklı tüpler kapanmış biri iltihaptan şişti hatta. senin kürtaj niye öyle oldu acaba doktor mı iyi temizleyemedi yada ikizmiydi canım ben hastaneye kanamayla gittiğimde içimde parçalanmış bir kısmı gitmiş dedi doktor aşırı kan kaybetmiştim bu şekilde için temizlenene kadar bir hafta sürebilir yada kürtaj kalıntıları temizlemek için dedi apar topar acilde kürtaja almıştı ama allah razı olsun çok iyi doktormuş iyi temizlemiş gerçekten o an bebeği kaybetmenin üzünütüsünü geçip kendi sağlığını düşünüyor insan en önemlisi sağlık inşallah senin de artık tamamen temizlenmiştir
Evet Canım temizlemek çok önemli kürtajda . Benim ikizdi Dr anetezi ile temizledi uyandığımda bı parça bilerek bıraktım kendin düşür vücut hamileligi öğrensin daha sonraki hamileliklerin olursa vücut öğrenmiş olur dedi. Kızlar o kadar kanama olacağını bilmiyordum hastaneden eve gelene kadar iki dk markete gireyim dedim kendimi iyi hissediyordum ayağa kalkma olarak yani ayağa kalktım markete girdim kan boşaldı üstümden Allah'ım o gün neydi şok oldum ya arabaya nasıl gittiğimi bilmiyorum biri gördü mü o halde onu düşündüm. Dediğin gibi ilk başta bebek için ağlıyorsun bunca uğraş verdikten sonra oldu diyorsun kaybetmek istemiyorsun ama daha sonra kendi canının derdine düşüyorsun.

Evet Canım temizlemek çok önemli kürtajda . Benim ikizdi Dr anetezi ile temizledi uyandığımda bı parça bilerek bıraktım kendin düşür vücut hamileligi öğrensin daha sonraki hamileliklerin olursa vücut öğrenmiş olur dedi. Kızlar o kadar kanama olacağını bilmiyordum hastaneden eve gelene kadar iki dk markete gireyim dedim kendimi iyi hissediyordum ayağa kalkma olarak yani ayağa kalktım markete girdim kan boşaldı üstümden Allah'ım o gün neydi şok oldum ya arabaya nasıl gittiğimi bilmiyorum biri gördü mü o halde onu düşündüm. Dediğin gibi ilk başta bebek için ağlıyorsun bunca uğraş verdikten sonra oldu diyorsun kaybetmek istemiyorsun ama daha sonra kendi canının derdine düşüyorsun.
Nasıl Bi kan ben bilirim yarım kova gitmiş nerdeyse 14 olan kanım 7ye düşmüş koltuk araba

Canım evet çevre ne der nasıl düşünür diye hepimiz aynı düşüncedeyiz . Bizim sorunumuz dışardan görünen sorun olduğu için toplum baskısı her an üstümüzde. Çevre vs düşünmekten kendimize ediyoruz. Senin gönlün nasıl istiyorsa hiç etrafı düşünme canım eğer koruyucu aile olma fikri varsa çok güzel bişey bu sorumluluğu almak. Kendimi hiç o konuda sorumluluğu alacak hissette olmadım, aklımdan geçmiyor ama alan kişilere de imreniyorum çok güzel bişey gerçekten.

Nasıl Bi kan ben bilirim yarım kova gitmiş nerdeyse 14 olan kanım 7ye düşmüş koltuk araba
Ay canım ya hiç sorma kaybımıza ayrı üzülurken bide üstüne sonrası kanama vs insan kendini çok kötü hissediyor. Rabbim bı daha yaşatmasın o psikolojiye Tekrar girmek ömrümden ömür gidiyor resmen 😓

Bir umut 11. günü bekledim belki bir mucize olur diye ama olmadı. 6. deneme ve yine negatif. Ne yapacam nasıl yapacam bilmiyorum. Tükendim artık. Çocuk mevzusundan dolayı eşimin ailesine de gitmek istemiyorum. Bu da sorun olmaya başladı. Ben ne yapacam. Yeni bir denemeye nasıl başlayacam. Tam sekiz sene oldu. Etrafımdaki herkes çoluklu çocuklu oldu. Bir benim yok. Sabrım kalmadı artık. Dayanamıyorum. Hayırlısını istiyorum ama olmuyor. Akışına bıraksam olmaz hemen başlasam gücüm yok.

ahh neler yaşıyoruz bende o kadar kanama beklemiyordum tüp bebek doktorum küçük bence anestezi kürtaj olma kendiliğinden düşer diyince ben pat diye inip gitcek sanıodum hastanede acikde sıra beklerken bacaklarımdan iniyordu resmen artık orda bir bayan hiç unutmuyorum bana sırasını vermişti yavrum kıyamam inşallah olur yine diye nasıl ağlamıştım hala gçzlerim doluyor allahım tez zamanda hepimize nasip etsin bu çektiğimiz acıları unuttursun inşallah

Bir umut 11. günü bekledim belki bir mucize olur diye ama olmadı. 6. deneme ve yine negatif. Ne yapacam nasıl yapacam bilmiyorum. Tükendim artık. Çocuk mevzusundan dolayı eşimin ailesine de gitmek istemiyorum. Bu da sorun olmaya başladı. Ben ne yapacam. Yeni bir denemeye nasıl başlayacam. Tam sekiz sene oldu. Etrafımdaki herkes çoluklu çocuklu oldu. Bir benim yok. Sabrım kalmadı artık. Dayanamıyorum. Hayırlısını istiyorum ama olmuyor. Akışına bıraksam olmaz hemen başlasam gücüm yok.
canım hepimizin yaşadığı az çok aynı gerçekten sil baştan başlamak o kadar ağır geliyorki denemeler gittikçe umut ve heves de kalmıyor insanda ben son transferden bir gün önce eltimin ikinciye hamile olduğunu öğrendim transfer masasında sinirim bozulmuştu artık ağlamıştım o da negatif oldu zamanı değilmiş demekten bir şekilde teselli aramaya çalışmaktan insan yoruluyor artık yeri geliyor insanın eşi bile anlamıyor ama mecburuz yeniden başlamaya

😓 Valla canım hepimiz aynı durumdayız galiba bende aynıyım ne yapacağımı şaşırdım. 10 yıl oldu hala çocuk yok benden önce sonra herkesin çocuğu oldu çevremde bı benim Yok insan kendini kötü hissediyor. İnşaallah seninde olur dedikleri bile yeri geliyor ağrıma gidiyor. Bı insan hergun gorstugu kişiye iki günde bir inşaallah seninde olur Der mi niyeti kötü değil ama. Benim içinde bulunduğum durumu hergun hatırlatıyorsun bana bunu böyle desen hassassın olursun. Aslında toplum rahat bıraksa kendi içimizde rahatız ama hergun bulunduğun durum hatırlatır gibi olunca baskı oluyor.

ahh neler yaşıyoruz bende o kadar kanama beklemiyordum tüp bebek doktorum küçük bence anestezi kürtaj olma kendiliğinden düşer diyince ben pat diye inip gitcek sanıodum hastanede acikde sıra beklerken bacaklarımdan iniyordu resmen artık orda bir bayan hiç unutmuyorum bana sırasını vermişti yavrum kıyamam inşallah olur yine diye nasıl ağlamıştım hala gçzlerim doluyor allahım tez zamanda hepimize nasip etsin bu çektiğimiz acıları unuttursun inşallah
Amin canım inşaallah rabbim bu günleri umuttur bizlere inşaallah yaşadığımız kolay şeyler değil ama biz çok güçlü anne adaylarıyız ne zorluklarq göğüs gerdik inşaallah bu günler geride kalacak rabbimin izniyle 🤲

Merhaba kızlar. yeni 4. Tüp Bebek denemesinden sonra negatif aldım maalesef. Bizim sorunumuz sebepsiz infertilite dendi yıllarca gitmediğimiz Dr kalmadı herkes normal yolla hamile kalabilirsin demesine rağmen yıllarca tedavi gördük üç tüp Bebek denmesine rağmen bırakın hamile kalmayı tüp Bebekte embiryolar kaliteli bile olmuyordu, üçüncü güne Zar zor bir iki tane embiryom kaplıyordu hep. Üçüncü tüp Bebek denememden 1.5 yıl sonra tam 4. Tüp Bebek tedavisi için hazırlanırken kendiliğinden ikiz hamile kaldım ama boş gebelik oldu. Maalesef zorunlu kürtajla keseler alındı. Bu sefer bir yıl daha bekledik belki tekrar hamilelik olur diye ama olmadığını anlayınca tekrar bir ay önce 4. Tüp Bebek denemesi yaptık 12 embiryom içinde yine aynıları oldu kala kala 4. Güne gününden biraz geride iki embiryo kaldı, transfer oldum tutmadı yeni sonucumu aldım. Bundan sonra ne yapacam bilmiyorum benim gibi aynı durumda olan var mı drlarınız ne diyor bu duruma?
İki gün önce yücel bey ve semra hanımla bu durumu görüştük yumurtanın geninde sıkıntı var dediler 5. Güne gidemediği için bunun tedavisi de mümkün değilmiş şuan tıpta yokmuş çaresi. Eşimin morfolojidi 1 sayısı 76 milyon sperm kaynaklı değil diyorlar bu durum yumurta kaynaklı dediler. Çok üzgünüm o günden sonra hiç çocuğum olmayacak gibi hissetmeye başladım 😓
Transferinizden önce sizinle konuşmuştuk merkez hakkında. Çok üzüldüm bir umut bekliyordum inşallah olur diye. Zamanı gelmeyince ne yapsak olmuyor. Çok zor çok üzücü şeyler yaşıyoruz. Sizinle konuştuktan sonra merkezle görüşmeye gittim. Bir testten bahsettiler yumurtanın geninde sıkıntı var mı diye muhtemel size de önermişlerdir. Ama yaptırsam ve varsa da tedaviye bir katkısı olacak mı dediğimde sadece öğrenmiş olacağız yumurtanın geninde sıkıntı var mı dediler. Açıkçası eğer bir olumsuzluk varsa ve çözümü yoksa bilmekte istemiyorum sanırım. Sonra kendi doktorlarımızda sperm sıkıntı dedi. Şu an arada kaldık bakalım. Ama bu süreçte şu arı sütü propolis falan deneyelim. Ama bu konuda güvenilir marka arayışındayım. İnşallah gruptaki herkese en yakındaki tedavisinde nasip olur evlat kokusu🙏

Geçmiş olsun canım 😓 inşallah rabbim tez zamanda nasip eder m bende yeni 4. Negatif haberini aldım. Rabbim sabır versin bize.
Sağol canım, çok can sıkıcı yaşayan bilir. Umudum hiç bitmiyor hep kafa yoruyorum, bu da beni yoruyor. Umut en son ölür dedikleri işte... :işsiz: sana da sabırlar diliyorum canım

Transferinizden önce sizinle konuşmuştuk merkez hakkında. Çok üzüldüm bir umut bekliyordum inşallah olur diye. Zamanı gelmeyince ne yapsak olmuyor. Çok zor çok üzücü şeyler yaşıyoruz. Sizinle konuştuktan sonra merkezle görüşmeye gittim. Bir testten bahsettiler yumurtanın geninde sıkıntı var mı diye muhtemel size de önermişlerdir. Ama yaptırsam ve varsa da tedaviye bir katkısı olacak mı dediğimde sadece öğrenmiş olacağız yumurtanın geninde sıkıntı var mı dediler. Açıkçası eğer bir olumsuzluk varsa ve çözümü yoksa bilmekte istemiyorum sanırım. Sonra kendi doktorlarımızda sperm sıkıntı dedi. Şu an arada kaldık bakalım. Ama bu süreçte şu arı sütü propolis falan deneyelim. Ama bu konuda güvenilir marka arayışındayım. İnşallah gruptaki herkese en yakındaki tedavisinde nasip olur evlat kokusu🙏
Evet canım hatırladım seni maalesef olmadı. Açıkçası çoğu kişiye gen de sıkıntı var demeleri beni biraz düşündürdu çünkü birinci günden 5. Güne kadar nerdeyse embiryoyu yumurta taşıyor dediler, sperm için misafir o dediler falan memoiral aynı zamanda genetik merkez biraz denek olarak araştırma yapmak için mi diyorlar anlamadım gerçekten.. kiminle konuşsam gen dediler diyorlar herkesin mı geninde sorun var anlamadım m ama bende senin gibi düşünüyorum eğer sıkıntı varsa test yapıp öğrenmek istemiyorum ömür boyu onu bilerek yaşayacağıma bu şekilde ihtimal olarak düşünmek en azından daha iyi yani. Rabbin büyük canım inşaallah vakti gelmediği için olmuyordur, nasibimizde vardır 🤲 senin Dr un kim canım sperm değerleri nasıl eşinin?

Merhaba canım embriyo oluşuyor ama tutunamıyor diye düşünüyorum ben hep yumurtanın geninde mutasyon olsa nasıl embriyo oluşur ki? Acaba mitokondrisin de mi? Tam anlamadım. Testin adını söylediler mi sana?

Hepimizin durumu acısı aynı kızlar.. Benim lekelenme ile başladı düşük..
Hastaneye gidene kadar hıçkıra hıçkıra ağladım ben seni 9 yıldır bekliyorum nolur allahım bana bağışla gitmesin diye ağlaya ağlaya bir hal oldum acile gittik ve kan aldılar değerim düşmeye başlamış...
Yere çöküp ağladığımda fark ettim ki ben bu güne kadar hiç acı çekmemişim, hiç bu kadar üzülmemişim.
Hiç bu kadar yüreğim yanmamış... Gözlerimden yaş değil kan akıyordu sanki...
Kocaman bir boşluk elim karnım da..
Ama o orda yoktu artık...
Odasını bile dizdim kendi kafamda..
Yatak buraya dolap oraya.. bide boya yaparız.. yıllar sonra bu oda dolacak şükürler olsun diye ağlaya ağlaya bir hal oldum.. sanırım çok fazla kaptırdım kendimi..
Hâlâ kendime gelemiyorum sabah uyandığımda bu rüya olsun isterdim...
Allahım aldığı meleklerimizin yerini doldursun ve bize kucağımiza alacağımız sağlıklı salih saliha merhametli ömürlü evlatlar nasip etsin inşallah...

Back
X