Sorum su esimde problem var.bizde tup bebek dusunuyoruz arastiriyoruz.burdaki bolumleri okudum.bi sorum olacak.malum tedavi asamasinda bizlere yuklenen ilac igne vb..bunlarin zararlari yan etkileri neler merak ediyorum denemis arkadaslar cvp verirlerse sevinirim.tedavi daha cok bayan uzerinden gectiginden daha zor.
merhaba cnm ben bir taze bir donmus denedim ve ilaclar sadece vucutta su toplatiyor tabi biraz kilo bir iki kilo sonradan gidiyor grrci ama bunyeden bunyeye fark eder. tup bebek psikilojisi cok zor cok fazla umut veriyorlar olmayinca yikimi cok buyuk ayrica bu is ticarete dokulmus. sakin moralin bozulmasin sadece yasadigim seyler tecrubeli olmak heralde. eger asilama da falan sans varsa en son tup dusun derim yasin gencse ve merkezini cok arastir drunu iyi sec zira ortalik kendini dr zanneden ozurlulerle dolu.
sana tavsiyem eger tup yaparsan ilaclarini kendin al sakin merkezden alma artanlari geri alamazsin umut tup denilen yerde basima geldi insallah tupe gerek kalmaz gercekten allah korkusu olan dr kalmamis yada ben rastlayamadim olsun biz sebepsiz infertiliz su an ymurta takibimdeyim. olacak insallah bebegimize kavuscaz. sende en tez zamanda kavusursun insallah cnm tup bebek ekip isi iyi bir ekibi olan merkez bul ilaclar bisey yapmiyor bir ay icinde normale donuyosun icini ferah tut...
arkadaşım seni korkutmak gibi olmasın ama çok zor.en azından bana.7 defa yaptırdım bir hafta sonra 8.ciye başlıycam .canından can gidiyo insanın.ama en güzeli bebeğinin olması umudu.7 yıllık evliyim bir kez bile normal yolla olmadı.opu işlemi benim çok zor geçiyo.ilaçlar iğneler hormanlarını bozuyor.sinirlein bozuluyor bir de kilo problemi.tedaviye başladığımda 52. kkilo idim şimdi 65.gözünü korkutmak gibi olmasın ama bunlar benim yaşadığım.yinede denemeye değer ki devam ediyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun
Sorum su esimde problem var.bizde tup bebek dusunuyoruz arastiriyoruz.burdaki bolumleri okudum.bi sorum olacak.malum tedavi asamasinda bizlere yuklenen ilac igne vb..bunlarin zararlari yan etkileri neler merak ediyorum denemis arkadaslar cvp verirlerse sevinirim.tedavi daha cok bayan uzerinden gectiginden daha zor.
maddi ve manevi olarak zor bir dönem ama herşeye değer. ben iğneden korkardım resmen dr yalvarırdım ama 14 aralıktan beri kuzu kuzu iğne yaptırıyorum. kilomu evet aldırıyor tüylenmemi evet yapıyor her ilacın kendine göre yan etkisi var.ama herşeye değer onun kalp atışlarını duyduğun anda herşeyi bir kenara bırakıyorsun o iyi olsunda istersen doğuma kadar vurul ilaç kullan hiç önemli değil. maddi olarakda birçok yerde evet işi paraya dökmüşler ama her yer öyle değil. önceliklle rapor alabiliyorsun en azından masrafın yarı yarıya düşüyor. hiçbir zaman bunları düşünme hep olumlu düşün pozitif ol moral ve dr una güven herşeyden önemli. allah yardımcınız olsun allah hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah canım.
Normalde her kadın ayda bir yumurta olgunlaştırıp kullanırken,biz bir tedavide10-20yumurta olgunlaştırıp kullanıyoruz buda sınırlı sayıdaki yumurta rezervini tüketmeye yaşlanmamıza neden oluyor yani 12 yumurta bir yıl yaşlanmak demek.birde rahim ağzı kanserine yol açabiliyor ilaç dozunun yanlış kullanılması,çok kullanılması.
Ben kendi adima kilo yapti.artik ilaclardanmi yoksa zor surec ondanmi bilmiyorum ama gergin ve sinirli oldum.ignelerden iyice sogudum.ama tuttugunu duyunca hepsi yalan oluyor:)))
Bende daha çok psikolojik yan etkiler olmuştu, sıkıntı, sinirlilik vs. Ama onlar da ilaçları kesince geçiyor zaten. Kilo alma, tüylenme hiç yaşamadım. Kişiden kişiye değişiyor herhalde ama daha baştan yan etkileri düşünerek işe başlama bence.