Tüp bebek tedavi süreci kişiden kişiye değişen bir süreç. Önce bunu bilmek gerekiyor. Kimisi defalarca tedavi oluyor, iğne kullanıyor, defalarca deniyor olmuyor vs. Ama kimisi de tek sefer de gebelik elde ediyor. Yani illa yıpranacağım diye kendinizi koşullamayın derim. Herkesin süreci bir değil.
Bende pcos olduğu için 2 sene denedik olmadı 30 yaşındayım. Kendimi yıpratmadan erken yaşta çocuk sahibi olmak istediğim için tüp bebek sürecine girdik. 15 günde tedavinin büyük bir kısmı bitmişti geçen ağustosun sonunda. İğneler çok korkunç geliyor insanın gözüne ama mesela benim canımı yakmıyorlardı, sorun yaşamadım. Yumurta toplattırmada pcos olduğu için çok yumurta toplandı, bu yönden şanslı kesimdendim. Yumurta toplama işleminden sonra ağrım sızım olmadı sadece karnımda ağırlık baskı oldu birkaç gün o da 3. Güne geçmişti.
4 tane kaliteli embriyom çıktı. Transfer için dondurulmuş transferi tercih ettik, 3. Ayımda transfer oldu kasım sonu gibi. O da zaten 5 dakikalık bi işlemdi. Ve güzel sonucu tek seferde aldım. Hayırlısı ile şimdi de doğum zamanım yaklaştı onu bekliyoruz.
Sadece şunu söyleyeyim, tüp bebekten önce rahim filmi, ovülasyon günlerini takip etmekti, her ay olacak mı diye umutlanma kısmı benim için daha yıpratıcıydı. Tüp bebek sürecine girince daha çok rahatladım , kafam rahatladı her şeyden önce. Hani kimisi için tüp bebek süreci çok yıpratıcı olabiliyor ama kimisi için de çok hızlı ve rahat bir süreç bence. Çok genellememek lazım diye düşünüyorum. Bir de önceden sürecin için girsem mi girmesem mi diye düşünüyor insan, ama girince her şey su gibi ilerliyor, paranız varsa , pcos gibi yumurtanızın bol olduğu bir durumunuz varsa bence şanslı olabilirsiniz, değerlendirin derim.