Tüp bebek yaptıranlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi naaz s
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

naaz s

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2025
5
3
1
23
Hanımlar öncelikle merhaba çok ani bir kararla tüp bebek yaptırma kararı aldım. 15 aylık evli olup en başından beri hiç korunmadım. Eşim de hiçbir sorun yok , doktor bana yumurta tembelliğimin olduğunu söyledi ve klomen kullanmıştım 2 ay kadar bu da etki etmedi.Rahim filmi henüz çektirmedim. Tüp bebek yaptıranlar sürecini yazabilir mi ? Bu süreçte eşimle birlikte çok yıpranacağımı biliyorum ama çocuk çok fazla istiyoruz.Sizce tüp bebek için erken mi daha beklemeli miyim aklımda bir sürü soru var. Çocuğu olmayan hanımlar beni anlar ki biri bizle hamilelik sevincini paylaştığında çok mutlu oluyorum onun adına ama içimdeki o hüzne engel olamıyorum bu arada 23 yaşındayım ve Antalya’da yaşıyorum tüp bebeğide Antalya araştırma da düşünüyorum açıkçası hastane hakkında bi fikrim yok Antalya’da tüp bebek yaptıranlar özel devlet farketmeksizin doktorunun adını da paylaşırsa çok sevinirim

Tüp bebek tedavi süreci kişiden kişiye değişen bir süreç. Önce bunu bilmek gerekiyor. Kimisi defalarca tedavi oluyor, iğne kullanıyor, defalarca deniyor olmuyor vs. Ama kimisi de tek sefer de gebelik elde ediyor. Yani illa yıpranacağım diye kendinizi koşullamayın derim. Herkesin süreci bir değil.

Bende pcos olduğu için 2 sene denedik olmadı 30 yaşındayım. Kendimi yıpratmadan erken yaşta çocuk sahibi olmak istediğim için tüp bebek sürecine girdik. 15 günde tedavinin büyük bir kısmı bitmişti geçen ağustosun sonunda. İğneler çok korkunç geliyor insanın gözüne ama mesela benim canımı yakmıyorlardı, sorun yaşamadım. Yumurta toplattırmada pcos olduğu için çok yumurta toplandı, bu yönden şanslı kesimdendim. Yumurta toplama işleminden sonra ağrım sızım olmadı sadece karnımda ağırlık baskı oldu birkaç gün o da 3. Güne geçmişti.

4 tane kaliteli embriyom çıktı. Transfer için dondurulmuş transferi tercih ettik, 3. Ayımda transfer oldu kasım sonu gibi. O da zaten 5 dakikalık bi işlemdi. Ve güzel sonucu tek seferde aldım. Hayırlısı ile şimdi de doğum zamanım yaklaştı onu bekliyoruz.

Sadece şunu söyleyeyim, tüp bebekten önce rahim filmi, ovülasyon günlerini takip etmekti, her ay olacak mı diye umutlanma kısmı benim için daha yıpratıcıydı. Tüp bebek sürecine girince daha çok rahatladım , kafam rahatladı her şeyden önce. Hani kimisi için tüp bebek süreci çok yıpratıcı olabiliyor ama kimisi için de çok hızlı ve rahat bir süreç bence. Çok genellememek lazım diye düşünüyorum. Bir de önceden sürecin için girsem mi girmesem mi diye düşünüyor insan, ama girince her şey su gibi ilerliyor, paranız varsa , pcos gibi yumurtanızın bol olduğu bir durumunuz varsa bence şanslı olabilirsiniz, değerlendirin derim.

Antalya da şafak olgan ın iyi olduğunu duymuştum

Öncelikle çok sevindim adınıza sağlıcakla kucağınıza alırsınız insallah bebisinizi ve inanın bilmiyorum gözüme çok zor geliyor 15 aydır her âdet yaklaşımındaki acaba oldu mu bekleyişi , çevre baskısı gerçekten çok yıprattı çok kararsızım bu yüzden bir yanım istiyor bir yanım istemiyor

Eğer eşinle yaşın gençse , profilde 23 diyor :) bence acele etmeyin. Normalde 2 3 yıl gayet denenebilir. Ama bu süreçte spermden tut, tüplere kadar her şeyine baktırırsın , vitamin kullanırsın , pcoslular için diyet öneriliyor zaten :) normal akışında denersiniz. Yani çok genç yaşta neden para veresiniz ki :) ben tüp bebeğe başlarken 30 yaşındaydım, hani bazı dönemler kadınlar için daha önemli oluyor 30 gibi 40 gibi. Çok geç kalmadan ulaşmak istiyorsun.

Yani gençseniz doğal yoldan da olabilir, çevre baskısına çok boyun eğmemek gerek. İyice düşün bence ama eninde sonunda olacaktır hiç merak etme :)

Öncelikle eşim 25 ben 23 yaşındayım ya evet haklısınız ama dediğim gibi her ay o bekleme , umutlanma süreci ve olmaması gerçekten çok üzmeye başladı artık yada eşim her ne kadar belli etmesede o da kafaya takıyor çok kararsızım o yüzden ama yine de çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…