Tüp bebek yaptırmalı mıyım

hayat2828

🏡👨‍👩‍👦
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2018
4.602
1.576
133
38
Kızlar geçen ay rahim filmi ve femara çatlatma iğnesi kullandım .doktor dünkü randevumda çikolata kistim oldugunu ve engellediğini söyledi aşılama ile şansım yüzde beş miş ve boş yere para ve zaman kaybı tüp bebek yapalım dedi doktor sizce doktorun yaklaşımı nasıl direk tüp bebek demiş gibi geldi

Kızlar geçen ay rahim filmi ve femara çatlatma iğnesi kullandım .doktor dünkü randevumda çikolata kistim oldugunu ve engellediğini söyledi aşılama ile şansım yüzde beş miş ve boş yere para ve zaman kaybı tüp bebek yapalım dedi doktor sizce doktorun yaklaşımı nasıl direk tüp bebek demiş gibi geldi
Vakit kaybı olsun istemiyor isen dr. Dinle

Aşılamada hamile kalma oranı %15ken tüp bebekte bu oran %50-60lara yükseliyo bu yüzden doktorunuz direk tüp bebek önermiş olabilir

Eğer imkanın varsa direk tüp bebeği dene . Ben de bir kere aşılama yaptırmıştım keşke direk tüp bebeğe geçseymişim dedim. Bazılarının ki tutuyor ama dr bana aşılamanın normal ilişkiden çok bir farkı yok demişti o yüzden ben 2 . 3. Aşılamayı yaptırmadım.

Eğer imkanın varsa direk tüp bebeği dene . Ben de bir kere aşılama yaptırmıştım keşke direk tüp bebeğe geçseymişim dedim. Bazılarının ki tutuyor ama dr bana aşılamanın normal ilişkiden çok bir farkı yok demişti o yüzden ben 2 . 3. Aşılamayı yaptırmadım.
Vermeye çalışacağız .kis olduğu içim aşılamada şansın çok düşük dedi hem de para vermiş olursun dedi ama işlemlerden çok korkuyorum anestezi lokal anestezi mi oluyor genel mi rahim filminde genel anestezi ydi çok korkmuştum ama rahat geçmişti

Vermeye çalışacağız .kis olduğu içim aşılamada şansın çok düşük dedi hem de para vermiş olursun dedi ama işlemlerden çok korkuyorum anestezi lokal anestezi mi oluyor genel mi rahim filminde genel anestezi ydi çok korkmuştum ama rahat geçmişti

Sadece yumurta toplamada anestezi yapılıyor . Transferde falan anestezi yok zaten transfer 5 10 dk lık bir şey. İnşallah Rabbim ilk denemede nasip eder 🤲🤲

Sadece yumurta toplamada anestezi yapılıyor . Transferde falan anestezi yok zaten transfer 5 10 dk lık bir şey. İnşallah Rabbim ilk denemede nasip eder 🤲🤲
İnşallah yaptıracağım ne gerekiyorsa artık isteyen herkes hamile kalır hayırlısı ile

Evet doktor da çok düşük bir şans verdi aşılama için çok zor bir süreç mi yumurta toplama aşaması sizin tuttu mu
Kişiye göre değişir zor veya kolay olmasi ben çok umutla geçirdim süreci kolay geçti çok pozitif bir tedavi geçirdim ikizlerim oldu darısı başına canım yumurta toplama 5 dk uyuyp uyanmak gibi kolay korkulacak birşey yok

Kişiye göre değişir zor veya kolay olmasi ben çok umutla geçirdim süreci kolay geçti çok pozitif bir tedavi geçirdim ikizlerim oldu darısı başına canım yumurta toplama 5 dk uyuyp uyanmak gibi kolay korkulacak birşey yok
inşallah benimde olumlu sonuçlanır çok teşekkürler cevabınız için

Cikolata kisti ile 2 asilama yaptik tutmadi baska bi prof a gittik zaman kaybi olmus sana asilama yapilmadan direkt tup bebege baslanmaliydi demisti

2,5 cm tek taraflı çikolata kistim vardı. Yanlış ellerde klomen ve gonal-f ile birkaç aşılama denendi. Sonucunda kendi doktoruma başladığımda 5 cm olmuştu kistim. Doktorum direkt ameliyat dedi kist tek taraflı ve amh değerim yüksek olduğu için. İstemiyordum ama şartları değerlendirince ameliyat olmam gerektiğini kabul ettim ve oldum. Doktor kendiliğinden olmasını beklememizi istedi ama o süreçte ben rahim kaynaklı olmayan başka ameliyatlar geçirmek zorunda kaldım Anestezi ve antibiyotikler sebebiyle yumurta kalitem çok düşmüştü. Doktorum çok yumurtan var ama kalitesi düşük vakit kaybetmeden tüp bebeğe başlamamız gerek dedi. Onu da kabul ettim. Şubat ayında taze transferim olacaktı, virüs sebebiyle ertelendi. 4 tane embriyo donduruldu. 10 Temmuz’da 2 tanesi transfer edildi. Şimdi sonuç bekliyorum.

Aşılama hem zaman kaybettirdi hem de kistimin büyümesine sebep oldu. Çikolata kistiyle aşılama yapalım diyen doktorlardan uzak durun derim. 🙁

Back
X